SV Terwolde

SV Terwolde 2 seizoen 2020 - 2021


Spelers: Edwin Dommerhold / Julian Gerrits / Peter Kingma / Pim Albers / Jeffrey Kruitbosch / Wi-Jan Kleiboer / Jorn Boom / Daan Hietbrink / Robin van Welie / Wiebe Voois / Bas Beugels / Peter Roeterd / Koen Appelo

Trainer: ? 

Leider: Frits van Welie, Edwin Dommerhold

Trainingstijden: dinsdag en donderdag 20:00 tot 21:45 uur 


Terug naar Senioren 

 


Samenvatting seizoen 2019-2020 Terwolde 2

 

Het seizoen zit er op!!!.

Meestal vindt er een terugblik plaats op het eind van het seizoen en als de knikkers verdeeld zijn.

Door de huidige omstandigheden is verder voetballen en met name de zaken rond de wedstrijden, trainingen, vergaderingen, 3e helft, etc.. niet meer mogelijk.

Om deze conclusie toch wat te verzachten, willen wij ff met jullie terugblikken over het seizoen 2019/2020.

Na drie lekkere potjes voetbal in de Beker (Wijhe, IJsselstreek en Overwetering), werden 5 punten gehaald, voor de voorbereiding een prima start. Wij waren niet meer het (speelse) jongens elftal, van het vorige seizoen, maar het begon op mannen voetbal te lijken.

De competitie start begon wat rommelig , 1e wedstrijd tegen Apeldoornse Boys waren er niet genoeg spelers. De wedstrijd op het trainingsveld tegen Reaal en daarna de wedstrijd tegen Barneveld, leverde ons gelukkig nog 1 punt op.

Misschien hadden we die miraculeuze wedstrijd tegen Barneveld wel nodig gehad, om de ernst van situatie dat het veel beter moest, te onderstrepen.

De twee wedstrijden daarna tegen Jeugd en Apeldoornse Boys, leverde strijd en goed voetbal op wat resulteerde in 6 punten wedstrijden.

Na de wedstrijd tegen FC Jeugd was de ontlading het grootst bij een ieder en vierden we de overwinning.

De wedstrijd erna tegen WSV was een lastige voor ons, WSV had vier weken lang niet gevoetbald, waren gretiger en daarom bleven de punten dan ook in de Maten.

Na wederom twee wedstrijden met winst (ordenbos en Victoria Boys) kwam de plaats op de ranglijst in beeld waar we ook horen te staan, bij de top 3. De wedstrijden tegen TKA zouden voor ons achteraf gezien bepalend zijn geweest voor de eindstand van het moment van beŽindiging van deze competitie, later meer hierover.

De twee heerlijke wedstrijden daarna tegen Alexandria en Veensche Boys waren 6 punten wedstrijden en zijn de momenten waarvoor wij dit doen en je als supporter erbij wilt zijn. Met de gruwelijke inzet/strijd/vechtlust tegen Alexandria en het prachtige voetbal tegen een fantastische tegenstander, die ook wilde voetballen, gingen wij de winterstop in.

Over de voorbereiding in de winterstop wil ik het kort houden, hopelijk maken we nooit een dergelijke voorbereiding meer mee, ik wil iedereen daarom bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat wij waar dan ook nog ff konden trainen en met name wat in mijn ogen onderschat is “het ff samen zijn wat drinken en ouwehoeren”.

Dan de wedstrijden tegen TKA zowel thuis als uit, waren zij over de 180 minuten de slimmere tegenstander. Deze twee wedstrijden zijn in mijn ogen onnodig verloren, in beide wedstrijden moet je op dat moment laten zien dat je onderdeel uitmaakt van een team, je volwassen bent en niet laat leiden door randzaken. Mocht volgend seizoen de zelfde indeling gehanteerd worden gaan wij deze twee wedstrijden weer voetballen, maar dan anders.

In deze gestaakte competitie hebben wij wel de minste tegen goals gekregen, dat is het vermelden wel waard. Als je van het principe uitgaat dat in elke linie er mee verdedigd werd als het moest, is dit een compliment voor het hele team.

In de afzonderlijke wedstrijd verslagen, hebben wij iedereen rond het elftal ruimschoots bedankt voor het mogelijk maken van onze wedstrijden.

Nu zijn jullie aan de beurt, wij willen jullie bedanken in het gestelde vertrouwen in ons, en de inzet naar het eigen team toe en het accepteren van de door ons gemaakte keuzes voor de wedstrijden, om te zijn wat we nu geworden zijn als 2e elftal van Terwolde. Daar mogen wij trots op zijn en is door jullie gerealiseerd!

 

 

26-01-2020  Emst 2 - Terwolde 2 oefenwedstrijd

Terwolde 2, oefende vandaag tegen Emst 2 in Epe. Met Mitchel, Bart (B) Thomas (B) en Albert (VE1) in de basis, was dit een welkome toevoeging voor ons team. Emst probeerde de eerste 10 minuten ons middenveld en verdediging uit elkaar te spelen. Om zo de 1-0 te forceren, door onze juiste instelling en beleving lukte hen dat niet. Met sluitpost Albert op de goal en met de juiste instelling, bleven we vrij gemakkelijk overeind. Na deze storm kwamen wij door collectieve inzet steeds beter in ons spel. Na een aantal goede kansen en goed samen spel naar de thee gevoetbald. In de rust verder geen veranderingen doorgevoerd. In de 2e helft bleek dat door ons frisse spel wij direct weer de bovenliggende partij waren. Een 101% goal van Wi-Jan werd niet geteld. Snoeihard schoot hij op de lat en kwam.de bal achter de doellijn weer het veld in. Hij had door het harde werken, deze goal echt verdiend. Ook Mitchel (dichtbij snoei hard op de keeper) en Peter (30 meter, tikte de keeper hem met de nagels over de lat) waren dicht bij de 1-0. Het laatste kwartier Julian en Jeroen ingebracht voor de moe gestreden Jorn en Bosse, de wedstrijd lekker uit gevoetbald. Naast nog enkele kansen en door het solide optreden van de verdediging, middenveld en aanval werd de wedstrijd uitgevoetbald. Terug kijkend hebben wij een prima prestatie geleverd tegen Emst 2. Ook Emst 2 gaf aan dat wij een leuk en goed voetballend team hebben. Mannen alle bedankt, deze week alle weer aan de bak op de training, en werk er aan om op de trainingen steeds beter te worden individueel en collectief. Volgende week tegen Apeldoornse Boys moeten wij er echt weer staan.


Bedankt

Voor het 2e gaat nu de winsterstop in en willen wij onder andere Gery en Ruud bedanken om voor het 2e team in nacht en ontij klaar te staan, om de lichamelijke ongemakken van het voetbalspelletje te verhelpen. Ook de scheidsrechters van de club willen wij bedanken en hopen jullie weer te zien in de 2e helft van de competitie. Ook onze dank aan alle andere vrijwilligers (veldonderhoud, sponsor, bestuur, commissies, kantinedienst medewerkers, schoonmaak ploeg, website medewerkers, en wie wij nog vergeten zijn) die ervoor zorgen dat wij door de weeks kunnen trainen en zondags onbezorgd kunnen voetballen op een echt groen matje.

 

8 december 2019 Veensche Boys 2 - Terwolde 2

Dagje uit naar Nijkerkerveen.
Vandaag vroeg uit de veren, behalve Peter, die was nog in dromenland, en toen werd ie abrupt, door Ger gewekt, en niet voor de wek service, maar voor de voetbal. De boete pot is weer gespekt, met dank aan Peter.
Vandaag sloten Mitchell van Voorst(1e) en Bart Beugels (B) aan bij ons. De ontvangst in Nijkerkerveen was zeer gastvrij en voelde wij ons welkom. Is dit een voorbode op een makkelijke wedstrijd of toch niet. Na een korte warming-up vond de prima leidende scheidsrechter, het tijd om te beginnen. Wij ‘klapten’ er gelijk op en stonden na 45 minuten op een verdiende voorsprong (0-2), door een prachtige goal van Mitchell en een geplaatst schot (zeker nieuwe schoenen) van Bas. Iedereen werkte keihard om de 0 te houden en de voorsprong uit te bouwen. Door de sterke tegen wind in de eerste helft belande een vrije trap van Edwin nog op de lat. In de rust aan het team gevraagd weer scherp aan de tweede helft te beginnen en de overwinning nu vroeg in de 2e helft over de streep te trekken. Wi-Jan dacht dat moet dus niet te lang duren en schoof na 2 minuten en na hard werken de bal onhoudbaar langs de keeper(0-3). De hele tribune ging uit zijn plaat, dank aan de twee supporters die nog kaartjes konden bemachtigen om op de tribune plaats te nemen en die de moeite genomen hadden om ons aan te moedigen, zover van huis. Door de 0-4 van Bosse viel de wedstrijd op slot en kon Bosse aan zijn verdiende rust op de bank plaats nemen. Na de 0-4 werd het voetballend iets minder en konden wij door wisselen op de bank. Mannen namens de begeleiding bedankt voor deze 1e seizoen helft, we zijn er zeker nog niet, maar we draaien lekker mee. Op naar een leuk zaalvoetbal toernooi, ik verwacht van degene die niet spelen wel aanwezig zullen zijn om de spelers aan te moedigen. Conclusie: Veensche Boys leuk team om tegen te voetballen en zeker om nog ff gezellig na te zitten in hun prachtige accommodatie.


1 december 2019 Terwolde 2 – Alexandria 3

Op het trainingsveld gebeurt het vandaag, hopelijk ook de laatste keer dat wij daar onze wedstrijdjes voetballen.
Vandaag tegen Alexandria 3, zoals verwacht weer een geslepen ploeg, die naast voetbal ook het intimideren hoog in het vaandel heeft. Met een redelijk voorbereiding aan de wedstrijd begonnen. De eerste 10 minuten was Alexandria de bovenliggende partij en hadden wij moeite met het daar onder uit voetballen. Gelukkig ging na 10 minuten de storm liggen, omdat wij het hoofd koel hielden en pakte het team gesteund door Mitchel van Voorst en Jordy Meulenbroek de zo gezegde bal op. Tot aan de rust voetbalde wij zoals wij het graag willen zien, en was de ene aanval nog mooier dan de andere. Dat Jorn het vandaag op de heupen had resulteerde in drie mooie goals van hem(soms is hij wat kritisch op zich zelf, maar deze pakken ze hem niet meer af), na mooi opgezette aanvallen van zijn medespelers. Naast een zuiver afgekeurde goal van Mitchel, de grensrechter dacht buiten spel gezien te hebben, wij niet. Had de wedstrijd definitief op slot gegooid. Hierdoor en het niet afmaken van nog enkele kansen hielden wij de tegenstander in het zadel. In de rust moest Mitchell helaas het strijd toneel verlaten(fijn om hem en Jordy erbij te hebben), met name om gebruik te maken van hun ervaring en kwaliteiten in onze competitie. In de rust hebben Ger en ik erop gehamerd dat de tegenstander nog steeds leeft en wij wederom scherp moeten beginnen. Zoals gewend of wel verwacht van ons kwam de tegenstander weer terug in de wedstrijd wat resulteerde in de 3-3, is dat nou mogelijk, ik zal je details besparen maar heeft wat te maken met scherpte en concentratie en zit hier voor ons nog veel ruimte om te verbeteren(lees: leren). Nadat de zeer goed fluitende scheidsrechter (Piet), op appťl van de grensrechter weer een zuivere goal van Robin afkeurde, werd het een stuk grimmiger in het veld, gelukkig was de waterzak niet bevroren en kon die zijn werk goed doen. Toen onze doorgebroken voorstopper Robin net voor de 16 in de 90+1 minuut werd neergehaald, kreeg onze captain de mogelijkheid zich onsterfelijk te maken, deze afstand ligt hem toch beter dan als de bal op 11 meter ligt. Daan had het spelletje direct door en haalde de doelman Jampie geheten helemaal uit zijn concentratie, dit resulteerde wel in een bal op zijn neus, maar dat had hij er wel voor over. Edwin krulde de bal met gevoel en precisie over de Alexandrijnen muur de goal in. Hoppa de winst over de streep getrokken, waar wij allemaal knetter hard voor gewerkt hebben. Niet vergeten mag worden dat Herman de heilige vlag te hand had genomen (schouder blessure Ger) en met militaire precisie vlagde. Herman namens ons alle bedankt hiervoor. Op naar volgende week.

17 november 2019 Terwolde 2- TKA 3

Momentje van bezinning.
Vandaag tegen TKA, wij verwachten een mooie potje te kunnen voetballen tegen een gelijkwaardige tegenstander, ze staan niet voor niets maar 1 plaats onder ons. Hoe verwoord je het als je de eerste 20 minuten niet aan de bak komt, en Thijs drie wereld reddingen moet maken om ons in de wedstrijd te houden. Wij met te weinig inzet, kwaliteit of niet geconcentreerd aan de wedstrijd waren begonnen. Na 20 minuten eindelijk de rust in het team en het overzicht waarbij we ons eigen herkenbare spel weer gingen spelen. Wel blijft het samen rondspelen van de bal en het opbouwen vandaag onder maat en een aandachtspunt voor de training. Omdat we volgende week vrij zijn kunnen we rustig naar de volgende wedstrijd toe werken. Helaas dat Robin geblesseerd eraf moest, hopelijk valt zijn blessure mee. Bas had gelukkig geen last van zijn hamstring, dat resulteerde voor hem nog wel in twee echte zuivere Bas goals, hard en zuiver. Doordat TKA met meer gewicht en ervaring de wedstrijd speelde kregen ze bij vlagen de overhand, wat resulteerde in een eindstand va 2-5. Een licht puntje was wel dat we genoeg 100%kansen kregen, maar dit niet konden verzilveren, ik neem aan dat we wel kunnen stellen dat TKA de terechte winnaar was vandaag. Laten we hopen dat deze wedstrijd een incident is geweest en we de volgende keer weer de bovenliggende partij zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------

17-11-2019

Goed voorbeeld doet volgen?

Vandaag als ouder langs de lijn van de tegenstander (Teuge JO 12-2)op bezoek bij Terwolde (JO 12-1) gestaan, staat er ineens nog een bekende van ons binnen de lijnen van het veld. Het blijkt Peter Kingma (in een geel/zwart scheidsrechter tenue) te zijn, die naast een vertrouwde waarde in het 2e elftal van Terwolde, ook op zaterdag voor de vereniging vrijwilligerswerk blijkt te doen (naast de 10-tallen andere vrijwilligers die op zulke dagen op de club aanwezig zijn) te doen, namelijk potje fluiten (spelbegeleider heet dat toch tegenwoordig). Leuk om hem van die kant eens te zien. 


 


Ondanks dat was Terwolde in dit potje de terechte winnaar, en stoomt op naar de koppositie in de 1e Klas. Je zag aan het spel dat Peter direct de grip op de jeugdige talenten en leiders had, duidelijk fluiten, waar nodig ff een traan wegvegen en duidelijk aanwijzingen geven. Mede daardoor werd het een open wedstrijd en wist eenieder wat ze aan de scheidsrechter vandaag hadden. 

Zonder de andere vrijwilligers tekort te doen die net zo belangrijk zijn voor de club Terwolde, hopen wij dat meer spelers uit hogere elftallen het scheidsrechters gilde willen komen versterken, zowel voor de jeugd als de senioren of andere vacatures binnen de vereniging willen gaan invullen.

Frits van Welie


10-11-2019  Victoria Boys 5 - Terwolde 2


"Op een slof en een kapotte voetbalschoen" Ik dit geval gaat het over het schoeisel van Bas. Met de vorst nog aan de grond, lijkt het een voorbode van een prachtige voetbal dag te worden voor Terwolde. Het hele team verzamelde zich bij de club, alleen Pim kwam wat later naar Apeldoorn (druk op de boerderie), oftewel naar Victoria Boys. Met drie geblesseerde spelers van de totale 14 op het wedstrijdformulier, begonnen we voortvarend aan de wedstrijd, en kreeg de tegenstander in de gaten dat dit wel eens niet hun dag kon gaan worden. Over de drie linies stonden we allemaal goed en begonnen wij scherp aan de wedstrijd, dit resulteerde in een prima aanval over links opgezet de Swen, welke door Bosse prima werd ingeschoten 0-1. We kregen genoeg kansen op de 0-2. Na een overtreding van Victoria Boys in de 16, kregen wij een terechte penalty van de zeer goed fluitende scheidsrechter. Door de laaghangende zon, kreeg onze aanvoerder het vizier niet helemaal op scherp, en ging de bal rakelings naast het doel. Ik mag wel zeggen dat we bij vlagen opbouwend het beste voetbal van dit seizoen hebben laten zien. Verdedigers durfden in te schuiven en middenvelders namen geruisloos die plekken weer in. Jammer dat we bij rust niet met een grotere marge afstand hadden genomen van de Boys. De tweede helft zag je dat de geblesseerden het tempo wat terug viel (Jorn was in de 1e helft al gewisseld, vanwege zijn blessure). Daarna was het aan de moe gestreden Bosse, om de handdoek te werpen, gelukkig heeft Bas wel de wedstrijd kunnen uit voetballen anders stonden wij met 10 man op het veld. Doordat in de tweede helft Victoria Boys fysieker aan de wedstrijd begon. En wij wederom wat moeite hebben om weer in de veilige flow te komen, moest iedereen wakker geschud worden, nadat de tegenstander weer een keer gevaarlijk voor de goal van Sjoerd kwam. Na een prachtige redding van Sjoerd, wist je al dat hij vandaag weer onpasseerbaar was. We hebben nog kansen gehad op 2e , 3e en 4e , maar zat dat er nu helaas niet meer in en deden wij ons zelf tekort. Uiteindelijk 3 punten mee naar Terwolde onze waardering op de manier waarop de spelers en zonder hulp van andere elftallen de winst over de streep wist te trekken. Daarnaast was het jammer dat er maar 1 supporter de moeite had genomen (vak H (Herman)) om ons aan te moedigen, bedankt voor je support. Deze week aandacht voor de opbouw en het winnen van de aanstaande (fysieke) duels, zodat we fris en gretig TKA zondag kunnen ont- en opvangen.

03-11-2019  Terwolde 2 - Orderbos 3

It Ken Net (of zoiets in het Fries). Vandaag thuis tegen Orderbos 3, een onbekende tegenstander, maar vandaag wel met een bekende invaller (Sven). In de eerste helft hebben wij het niveau gehaald wat men van een 2e elftal mag verwachten. Vanaf de eerste minuut volledige inzet gevraagd. Omdat het qua fitte spelers vandaag wel eens een issue kon worden en wij geen beroep konden doen op ander (jeugd)spelers. Gijs haakte donderdag al af en zaterdag gleed Jorn de stal door, wat leidde tot een gevoelige hamstring. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel in ons ritme. Vanwege het behaalde niveau en de grote inzet van eenieder, kwamen we verdiend op 1-0 (Bosse), door eigen toedoen kwam de tegenstander weer op 1-1. Mocht hier een pilletje voor zijn (waarmee wij de scherpte niet verliezen), houden wij ons aanbevolen zodat we de tegenstander niet steeds weer in het zadel helpen. Dat de ene goal (Swen en Edwin)daarna van Terwolde nog mooier was dan de andere was, werd door het aanwezige publiek dit prachtig opgepakte, er ontstond bijna een perfecte Wave, langs de lijn(althans dat leek erop). Fijn dat er weer zoveel mensen langs de lijn stonden om ons aan te moedigen. De tweede helft leek het op een puzzel van 1000 stukjes. Robin en Sven werden gewisseld(mee met 1e), en moesten alle overige spelers een tandje bijzetten, Sjappoo dat we geen tegen goal meer kregen en helaas dat wij nog enkele goeie kansen niet konden verzilveren. De tegenstander begon in de 2e helft wat fysieker te worden/voetballen om ons uit de concentratie te halen, gelukkig stonden wij vandaag hier ver boven. Typerend was dat een harde overtreding op Jeffrey, leidde tot vriendschap met die speler van Orderbos handjes en klopjes aan elkaar was mooi om te zien. Echter denk ik ook dat door het goede, strakke en prima fluiten van dhr. H. Bijsterbosch de wedstrijd een wedstrijd is geworden, ook namens het team dank aan de leidsman. De 3-1 kwam niet meer in gevaar. Al met al een verdiende overwinning, en nu in de voorbereiding op naar Victoria Boys. Fijne Zondag nog.


27-10-2019  WSV 9 - Terwolde 2

Kunnen wij de stijgende lijn van de afgelopen weken doorzetten vandaag. Vanochtend vroeg op naar WSV 9 voor een prachtige voetbal dag, Albert (4e), Lex en Sander (3e) kwamen ons versterken. De tegenstander van vandaag is een onbekende en had de afgelopen drie weken niet gevoetbald. De eerste helft waren wij in het begin de bovenliggende partij, na een ongelukkige situatie kreeg de tegenstander de 1-0 in de schoot geworpen, hierdoor sloeg bij ons de onrust en bij de tegenstander het overwicht toe. Op het juiste moment maakte Bas in een shrimmig de 1-1. Hierdoor kregen wij voetballend weer wat vertrouwen, al was er weinig voor nodig om dit te breken. In de rust gewisseld. Over de tweede helft kunnen we kort zijn, spelers konden hun niveau niet meer halen, en blijkt wederom dat wij moeilijk vanuit die situatie kunnen scoren of gewoon de wedstrijd naar ons toe trekken. Wij zijn nu eenmaal niet in een positie dat wij op alle plaatsen vaste spelers hebben, door het wisselen zullen wij soms een tandje bij moeten zetten, om voetballende beter te zijn dan de tegenstander. Zowel wij als WSV hadden er nog meer kunnen scoren, gelukkig bleven wij er wel voor vechten. Een terechte overwinning voor WSV (3-1). Deze week kunnen wij ons weer optimaal gaan voorbereiden en trainen, vorige week was misschien voor ons niet de meest ideale voorbereiding, dus zal iedereen kritisch naar zich zelf moeten kijken waar het volgende week beter moet. Fijne Zondag nog.


20-10-2019  Apeldoornse Boys 5 - Terwolde 2

Inhaal wedstrijd met wonder thee in de rust.
Vandaag allemaal vroeg uit de veren, behalve Daan die kwam bij de club pas de caravan uit. Gelukkig leek iedereen na het feest gedruis gisteravond ongeschonden uit de strijd gekomen te zijn.
Bij Apeldoornse Boys aangekomen was er een wat kille ontvangst(☕ ontbrak). De broers J. en T. Meulenbroek kwamen ons vandaag versterken en stonden al te wachten op ons, ook het jeugdtalent Koen v/d Berg en onverwoestbare routinier Karel Hoogenboom maakte ons team compleet. Bij aanvang van de wedstrijd hadden onze back's het eerst zeer lastig met de rennende opkomende buiten spelers van Apeldoornse Boys. Toen onze tegenstander om onbekende redenen wat omzettingen ging doen kwamen onze back's ineens wel meer in het spel, wat leidde tot meer overwicht. Toen de 0-1 (Edwin) viel kwamen wij gelukkiger steeds meer in ons spel. In de rust wat omzettingen moeten doen. Koen eruit, had nog familie zaken af te handelen en Jeffrey had een klap op zijn keel gehad wat resulteerde in last van de luchtpijp en een stuk van de kies. Daan en Jorn ingebracht. Helaas kwam de 1-1 toch nog uit de lucht vallen, maar maakte ons dat niet zwakker. Bij 1 speler leek het wel of de thee, stimulerend werkte de tweede helft heeft ie niet meer stil gestaan en prachtig gescoord. Daarnaast zag onze tegenstander dat wij onze ervaren troef in de 60 minuut in bracht, op deze wissel had de tegenstander geen grip, en kregen wij een ervaren aanspeel punt erbij, wat resulteerde in meer rust in de opbouw en dat daarna de ene goal nog mooier was dan de andere (Bosse, Wi-Jan, Daan), resulteerde dit in een 1-4 overwinning. Jongens, fantastisch dat wij deze wedstrijd naar ons toe hebben getrokken, erin zijn blijven geloven, en de punten in de tas mee hebben genomen. Ondanks de personele bezetting nogmaals dank aan iedereen. Hopelijk valt de kwetsuur van Jeffrey en Jordy mee. Geniet nog van de dag, wat voor de meeste wel wordt. Deze week wťťr hard trainen en probeer allemaal aanwezig te zijn, zodat Ronald weer aan de bak kan, om ons voor te bereiden op volgende week zondag bij WSV.


13-10-2019  Terwolde 2 - FC Jeugd 5

De kleur is vandaag rood (Marco Borsato).
Vandaag tegen de ,'oudere' FC Jeugd spelers gespeeld. Wederom wat rijpere voetballers die ons het behoorlijk moeilijk konden maken. Naast goede momenten en zeer mooie aanvallen van Terwolde, kreeg FC Jeugd ook goede kansen. De 0-1 kwam daarom ook onverwacht, of eigenlijk onder de voet door. Ook hier leren wij van, omdat Jeffrey S. een foutloze wedstrijd keepte, en met drie redding ons eerder in de wedstrijd heeft gehouden, was dit voor hem natuurlijk vervelend. In de tweede helft liep Jeffrey S. ook nog op het oog vervelende blessure op, wachten morgen de reactie van de knie af en hopelijk valt het mee. Daarom nam Sjoerd de resterende tijd onder de lat plaats. Uiteindelijk met twee verwoestende afstandschoten van onze captain Edwin (alias Koeman), kwam de eindstand op 2-1. We hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien maar dat werd ons helaas niet gegund. De ontlading was groot nadat de prima leidende scheidsrechter (A. Jansen) de wedstrijd beŽindigde. Dat Daan rood kreeg na een na trappende beweging (klein corrigerend tikkie) was misschien voor een aantal het moment een stap harder te lopen om de winst over de streep te trekken. Dit is een compliment voor alle spelers. Het veld lag er prima bij en gelukkig hoefden wij niet op het 3e veld (trainingsveld) te voetballen. Ook een compliment aan onze tegenstander. Gelukkig konden de toeschouwers genieten van het mooie weer en hopelijk hebben ze ook genoten van de strijd en inzet die wij op de mat gelegd hebben, al zal het de volgende wel beter moeten. Fijne zondag nog en dinsdag weer optimaal toe werken naar de volgende wedstrijd tegen Apeldoornse Boys om 10:00 uur.

 

06-10-2019  vv Barneveld 2 - Terwolde 2

Mediation levert punt op.
Vandaag op naar Barneveld, met goede moed onderweg om wat punten mee te nemen naar Terwolde. Na een korte warming-up, bleek dat de meeste spelers van Barneveld hun warming-up binnen 5 minuten hebben afgerond. Over ons spel verloop kwam deze sterk overeen met wedstrijd van vorige week, kwalitatief de betere ploeg, maar met wederom te veel individuele fouten, keuzes en het gebrek aan geluk om snel op voorsprong te komen. Na het eerste schot van Barneveld en de uitstekende redding van Jeffrey waren wij al vroeg gewaarschuwd. Uiteindelijk was de ruststand 2-0 voor Barneveld. In de rust gewisseld en geprobeerd de tegenstander hoger vast te zetten. De tegenstander had ook zijn wissels doorgevoerd, waardoor wederom wij moeilijk in ons spel bleven komen. Toen Sjoerd de verdediging van Barneveld verraste kwam de keeper met gestrekt been en wat front gewichten aan glijden. Het leek van de zijkant op een 100% penalty. De scheidsrechter liet door spelen, wat tot gevolg had dat bij een aantal spelers van ons de zekeringen knapte, keuren we niet goed, maar zijn nu eenmaal geen computers. In deze schermutselingen liepen de gemoederen hoog op, bij beide partijen. Nadat we uitgeraasd waren trok de scheidsrechter vier gele kaarten. Dit leverde de scheidsrechter een applaus op van een enthousiaste Terwolde speler, die dat niet kon waarderen en trok nog een keer geel, wat gelijk de aftocht was met een rode kaart (2x keer geel). Toen konden wij niet anders door het niet verder te laten escaleren, het veld te verlaten. Ook daar waren we niet trots op. De scheidsrechter had hier een groot aandeel in, maar ook de vervelende trekjes van een aantal spelers van Barneveld draagde niet bij om door te spelen.In de kleedkamer werd aangeven dat als wij de wedstrijd eerder naar ons toe trekken, deze situaties zich niet voordoen of althans minder snel. Omdat Jordy M. als laatste van het veld ging en in gesprek ging met de scheidsrechter en een speler van Barneveld, kwam naar voren uit dat overleg, dat Barneveld de wedstrijd graag wilde uitspelen, de scheidsrechter ging accoord, en zo trokken we weer naar de groene weide. Bij het fluitsignaal ontpopte zich de wedstrijd zoals deze had moeten aanvangen, de tegenstander die ineens normaal ging voetballen een scheidsrechter die juiste beslissing nam en niet het onbelangrijkste we scoorden nog 2x waardoor we 1 punt mee konden nemen naar Terwolde. Een eigen goal van de tegenstander en een goal van Jeffrey K. bracht de verlossing. Na het eindsignaal ontpopte zich een zeer vriendelijke sfeer die 20 minuten eerder ondenkbaar geweest zou zijn. Tjemig wat een verhaal, ik hoop dat iedereen er mee eens is dat in eerste instantie wij zelf verantwoordelijk zijn voor de prestaties die we zondag op de mat willen laten zien.
Oscar hartstikke bedankt dat je vandaag voor Ger bent in gevallen, super. Jordy en Roy jullie ook bedankt voor jullie inbreng vandaag. Wederom was de harde kern weer aanwezig om ons aan te moedigen, mannen en vrouw (supporters) nogmaals dank hiervoor. Ook was het mooi om te zien hoe betrokken deze supporters betrokken zijn bij het team, en ook het hart bij jullie op de goede plek zit na dergelijke wedstrijden.
Deze week weer vol aan de bak en op naar FC Jeugd volgende week.


Correctie: ik heb geschreven vrouw maar er stonden 2 vrouwen langs de lijn, door de camouflage kleding ging 1 van de dames op in het groen, super dat jullie er waren. Excuseee.


Bekerwedstrijden

15-09-2019  Vandaag tegen veteranen Overwetering gespeeld, een zeer geslepen ploeg, anders dan de naam doet vermoeden, Vorig jaar zijn wij daar met 4-0 van de mat gespeeld, voor vele spelers van het 2e was hetvde eerste kennismaking met het echte senioren voetbal. Vandaag hebben wij ze met 7-0 van de mat weggespeeld, wat bijna op een vernedering leek. Voor veel spelers leek het wel of ze hiermee de wedstrijd van vorig jaar konden afsluiten. Met dank aan Koen, Jordi, Lars, Lex en Jurre. Ook de supporters waren weer ruim vertegenwoordigd, namens het team dank daarvoor. De eerste twintig minuten waren wij de bovenliggende partij, maar bleven de goals uit. Na de 1-0 (Kopbal van onze blonde voorstopper)kwam er meer zelf vertrouwen en liepen wij uit naar de 5-0 tot rust. Ook( Tornado)Koen deed een duit in het zakje, helaas moest hij met een geblesseerde knie het veld verlaten, hopelijk valt de blessure mee. De tweede helft was het uitspelen,zonder blessures. Op verzoek van, heeft Jeffrey de 6-0 gescoord na een assist van Sjoerd. Dit was voor de tweede helft wel het hoogte punt. Gelukkig uitgespeeld zonder verdere blessures, wel zijn we ten opzichte van vorig jaar iets gegroeid, echter blijven er wat kanttekeningen en verbeter punten waar deze week weer aan gewerkt moet worden. 

08-09-2019 Vandaag hebben wij de wedstrijd tegen IJsselstreek 3 gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer was er genoeg te zien en te beleven. Dank voor de toeschouwers die weer aan de lijn stonden om ons aan te moedigen. IJsselstreek had wat ervarener voetballers die probeerden ons uit het ritme te halen en fysiek de grens van normen en waarden te tarten. Over de eerste helft kunnen wij kort zijn en waren wij de bovenliggende partij, jammer genoeg konden wij middels het ontbreken van goals de wedstrijd niet naar ons toe trekken, sporadisch kwam de tegenstander Thijs tegen en andersom. Vanwege enkele pijntjes moest er wat vaker gewisseld worden. De tweede helft was een kopie van de eerste, met wat meer schoten op de goal van IJsselstreek, kwamen wij in de betere flow. Verdiend kwamen wij op voorsprong door een schrimmige voor de goal, de hand van God (Diego M. alias Mitchell van Voorst), hielp een beetje. Helaas het uit uitbouwen van de voorsprong was onze grootste tegenstander. Uit het niets kwam de gelijkmaker (1-1 was ook de eindstand). Conclusie wij zijn niet van de mat gespeeld, hebben de rust bewaard, goede momenten gezien alleen jezelf belonen, zal nog aandacht behoeven. Ook een compliment voor de scheidsrechter Oscar H. mag niet ontbreken, hij heeft de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen, ondanks dat de adrenaline bij sommige uit de oren kwam. Al met al genoeg leermomenten gezien. Deze week lekker strak trainen, op naar de laatste bekerwedstrijd.

01-09-2019  Vandaag uit naar Wijhe '92 5 hierbij moesten wij eerst de IJssel nog ff bedwingen, dat ging gelukkig zonder slag of stoot. De voorbereiding/warming-up was kort en goed. Omdat dit onze eerste wedstrijd was hebben wij gewoon de noodzakelijke inzet gevraagd en de aandacht om direct scherp te beginnen aan de wedstrijd. De tegenstander was al een team wat langer met elkaar speelde. De eerste 10 minuten was het voornamelijk voor iedereen bij Terwolde ff zoeken naar de vorm, en kwam Wijhe 92, er toen een paar keer gevaarlijk doorheen. Na 10 minuten kregen wij grip op hun speel wijze en kwamen wij vaker voor hun goal. Wat resulteerde in een prachtige aanval die werd beloond met een prachtige goal door onze gelegenheidsspits Mitchell, daarna gingen meer spelers vrijer voetballen wat mooi was om te zien, maar wat dan ook vaak tot nonchalant spel gaat leiden, en die momenten wij de tegenstander weer in de wedstrijd terug laten komen.

De tweede helft was een gelijk op gaan strijd met aan beide kant kansen om de winst naar zich toe te slepen. Voor Wijhe was het vervelend dat gelegenheidskeeper Jorn in een bloedvorm verkeerde en na maar 1 tegen goal onpasseerbaar was. De eindstand was daarmee een feit 1-1) Daarnaast heeft iedereen vandaag ingezien dat met maar 1 wissel er hard gewerkt moest worden en heeft niemand hierin verzaakt. Een bedankje gaat uit naar Lex en Bas welke ons vandaag hebben versterkt. Naast de euforie zal er deze week weer hard getraind moeten worden, want de tegenstanders worden sterker.

zoeken
onze sponsoren