voetbal


Top seizoen SV Terwolde

Afgelopen zondag werd er weer gevoetbald op het sportcomplex “Woldermarck” in Terwolde. Het was perfect voetbalweer en de vele toeschouwers konden weer een mooie pot voetbal verwachten. SV Terwolde moest het opnemen tegen Wesepe. Winnen was belangrijk, dan zouden ze nog een kleine kans hebben om kampioen te worden., maar alleen als koploper Sportclub Deventer zou verliezen van hekkensluiter Go Ahead Deventer. We hebben dit ooit in de Eredivisie gezien dus waarom niet bij de amateurs. De wedstrijd is nog maar 5 minuten bezig als Jelmer Bellert een perfecte steekpaas ontvangt en de bal vervolgens goed inschiet. SV Terwolde begint sterk en is de baas op het veld. Na 25 minuten krijgt Wesepe een vrijetrap rond het 16 meter gebied maar daar komt niets uit. Verder dan dit komen de mannen van Wesepe niet. SV Terwolde heeft een aantal hele mooie aanvallen en combinaties, ze komen steeds dichter bij het doel. In de 44e minuut krijgt SV Terwolde een vrije trap op ongeveer 25 meter. Jordi Meulenbroek neemt de vrijetrap en schiet de bal met een geplaatste boog over de muur waardoor Thomas Leurink de bal geplaats kan inkoppen. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter af en stuurt hij iedereen, met een tussenstand van 2-0, naar de thee. Na rust blijft SV Terwolde de baas op het veld. Na 55 minuten krijgt Wesepe een enorme kans met een schot dicht bij het goal. Peter Roeterd gooit zich voor de bal waardoor de 2-1 wordt voorkomen. Direct daarna volgt er een goede counter van Thomas Leurink, die de bal daarna afgeeft en Max van Gerrevink en de 3-0 scoort. Wesepe kan niets inbrengen en blijft de underdog. In de 69 ste minuut neemt Rick Bredenoort een vrijetrap van zo’n 35 meter. De bal is goed geschoten maar Thomas Leurink is niet in positie om een doelpunt te maken. Hij weet de bal terug te koppen, waardoor Koen Appelo uiteindelijk de 4-0 op zijn naam kan schrijven. Daarna volgen er nog een aantal hele grote kansen maar het blijft uiteindelijk 4-0. De competitie zit er op en SV Terwolde heeft een hele mooie en knappe competitie gestreden. Promoveren ligt op de loer! SV Terwolde speelt 21 mei a.s. een uitwedstrijd en 25 mei a.s. een thuiswedstrijd. Meer info volgt via onze website www.svterwolde.nl.

SV Terwolde te sterk voor SDOL

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen SDOL op het programma. De heren uit Luttenberg stond op deze warme zondagmiddag een zware taak te wachten. SDOL is een middenklasser en ze moesten het opnemen tegen het sterke SV Terwolde. De wedstrijd was nog maar net begonnen, als Thomas Leurink de bal al in het goal krijgt. De Terwoldenaren laten de bal daarna lekker rond gaan waardoor SDOL niets kan inbrengen. Na 15 minuten voetballen scoort Jurrien Kamphuis de 2-0 vanuit een goed genomen corner. Het beeld verandert verder eigenlijk niet, SV Terwolde heeft balbezit en SDOL moet toekijken. Na 45 minuten voetballen gaan de teams met een stand van 2-0 de kleedkamers in. Kort na rust scoort Max van Gerrevink de 3-0 en moet SDOL inzien dat de tegenstander uit Terwolde te sterk voor ze is. SV Terwolde kan de wedstrijd vervolgens rustig en gecontroleerd uitspelen. Een 3-0 overwinning op mooie en warme zondagmiddag, dik verdiend.

SV Terwolde laat punten liggen in Raalte

Met de streekderby tegen VenL nog in het achterhoofd gingen de mannen vol vertrouwen naar Sportpark Raalte. SV Terwolde, die op een mooie tweede plaatst staat, moest het afgelopen zondag opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst. Met 1 punt achterstand op koploper Sportclub Deventer blijft het heel spannend tussen de nummer 1 en 2.

Om 14:00 uur begon de wedstrijd Raalte – SV Terwolde op matig kunstgras. In Terwolde voetballen we nog altijd op schitterende voetbalvelden met echt gras! Kunstgras is dus altijd even omschakelen en was Raalte misschien iets in het voordeel. De 1e helft was een hele lastige. Beide teams gingen voor de winst, het was tanden op elkaar. Door een miscommunicatie in de achterhoede kreeg Raalte de mogelijkheid om op 1-0 voorsprong te komen. Met een 1-0 achterstand gingen de mannen de kleedkamer in. Nadat de thee op was en de nodige adviezen waren gegeven, kwam Terwolde vol positiviteit het veld weer op. Terwolde gaf vol gas maar kreeg de bal niet in het goal van Raalte. De kans op de gelijkmaker miste op zo’n 15 centimeter het goal, helaas stond er nog een doelpaal in de weg. Een tegenaanval van Raalte resulteerde helaas in de 2-0. SV Terwolde liet het hier niet bij zitten en gaven alles om de achterstand om te zetten naar een winst. Thomas Leurink brengt de Terwoldenaren terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. Uiteindelijk kan SV Terwolde niets meer inbrengen en wint Raalte terecht de wedstrijd. Met nog een aantal wedstrijden te gaan kan er met een beetje geluk nog van alles gebeuren en is er voor de nacompetitie niets aan de hand.  


SV Terwolde is baas in eigen huis

Afgelopen zondag vond de streekderby plaats tussen SV Terwolde en VenL op sportcomplex ‘De Woldermarck’ in Terwolde. Het is een zondag geworden die we niet snel zullen vergeten.SV Terwolde had er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken. Zo hadden ze mooi weer besteld, drankjes koud gezet, een DJ geregeld. Om 12:30 begon de vriendschappelijke wedstrijd tussen de jeugd van beide clubs, SV Terwolde JO11 – VenL JO11. Een leuke pot die uiteindelijk met 5–1 eindigde. Deze stand moesten de heren van het 1e nog maar eens zien te halen. Ondertussen werd het steeds drukker op het terrein van SV Terwolde. Als snel waren alle zitplaatsen bezet en stond het terras vol. Vanaf het moment dat de scheidsrechter het beginsignaal gaf, zaten de mannen van Terwolde er bovenop en lag het tempo hoog. Na 17 minuten kreeg Max van Gerrevink, via een schitterende steekpaas, de bal in het 16 meter gebied, waardoor hij en de keeper oog in oog kwamen. De keeper van VenL grijpt naast de bal, de doorgebroken speler van Terwolde komt ten val. Jurrien Kamphuis is degene die de bal op de stip mag leggen en deze er beheerst inschiet. VenL probeert daarna van alles maar Terwolde blijft (te) sterk. 10 minuten voor rust krijgt Terwolde een vrijetrap vanaf de vlank. De bal wordt met een mooie boog voor het goal gedraaid en er ontstaat lichte paniek in de achterhoede van VenL. Drie keer wordt er op het goal geschoten, na de vierde keer is Jurrien Kamphuis er klaar mee en schiet hij de bal hoog in het goal. Met een 2-0 voorsprong gaat Jeroen Veldwijk en zijn team redelijk ontspannen de kleedkamer in. Ook in de tweede helft begonnen de Terwolde naren weer sterk. Na 3 minuten krijgt Jelmer Bellert een perfecte paas in de diepte. Hij weet de achterlijn kort bij de keeper te bereiken en legt de bal klaar voor de inlopende Max van Gerrevink die de stand vervolgens op 3-0 zet. In de 57e minuut zet VenL de tegenaanval in, met een beetje geluk komen ze langs de sterke verdediging van Terwolde en scoren ze de 3-1. Kort hierna wordt er op +- 25/30 meter afstand van het VenL goal een grove overtreding gemaakt. Jurrien Kamphuis mag de vrijetrap nemen en schiet de bal op een schitterende beheerste manier hoog in het goal (4-1). Nog geen 10 minuten later doet zich een zelfde situatie voor alleen nu van een meter of 20. Het is echt de dag van Jurrien Kamphuis, want ook deze vrije trap weet hij 100% te benutten door de keeper van VenL compleet op het verkeerde been te zetten. 5-1 is uiteindelijk de eindstand. Het bleef nog lang onrustig op sportcomplex De Woldermarck. 


SV Terwolde blijft punten binnenhalen

Met een toch wat gehavend team stapte SV Terwolde afgelopen zondag in de auto op weg naar Deventer. Hekkensluiter Koninklijke UD stond op het programma.De eerste 5 tot 10 minuten was voor beide aftasten. Er stond een harde wind en door het weer van de afgelopen dagen was het veld niet al te best. SV Terwolde begon de druk wat op te voeren en kwam daardoor goed in het spel. De verdedigers van sv Terwolde kregen de ruimte om het een en ander op te bouwen met als gevolg een paar goede aanvallen met hele goede kansen. Een uitverdedigde bal zorgde er voor dat Robbert Bruijns de bal naast de cornervlag neer kon leggen. De bal kwam goed voor het doel waardoor Max van Gerrevink de bal perfect kon inkoppen.De Terwoldenaren blijven de bal goed rondspelen maar het lage tempo van Koninklijke UD is helaas aanstekelijk. Uiteindelijk gaan de teams met 0-1 naar de thee. In de 2e helft probeerde UD het een en ander met de lange bal maar de verdediging van Terwolde had de zaken onder controle en daardoor was er geen druk. Ondanks het lage tempo en de 0-1 stand was Terwolde in alle linies een klasse beter. Een aanval van Jelmer Bellert vanaf de linker kant zag er veelbelovend uit waardoor de laatste man van UD in het 16 meter gebied aan de noodrem moest trekken. Koen Appelo mocht de bal op de stip leggen en schiet deze vervolgens zonder problemen tussen de palen. De wedstrijd verliep verder zonder grote spanningen en eindigde uiteindelijk in een 0-2 zege voor SV Terwolde. Julian Gerrits (speler uit de A) maakte afgelopen zondag zijn debuut bij SV Terwolde.Volgende week spelen de streekderby SV Terwolde – V en L. De weersvoorspellingen zijn positief en we hebben vanaf 12:30 uur een leuk en gezellig programma. Kijk op www.svterwolde.nl.


SV Terwolde pakt drie punten in Nieuw Heeten.

Vorige week hebben de mannen uit Terwolde helaas 3 punten moeten achterlaten bij Sportclub Deventer. Een wedstrijd die redelijk gelijkwaardig maar wat terughoudend begon.Naar een aantal kleine kansen over en weer begon Sportclub Deventer meer druk te zetten. Dit resulteerde in een 1-0 kort voor rust. Na de rust werd een leuk gevoetbald en moest Terwolde vanwege de achterstand meer naar voren schuiven. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de tegenstander. Sportclub Deventer kreeg meer grip op de wedstrijd en ze winnen uiteindelijk met 3-0.De spanning is om te snijden, SV Terwolde draait goed mee in de bovenste linie. Winst is belangrijk om mee te blijven doen om de strijd voor de titel. Dit weekend stond een spannende wedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. Scheidsrechter Spexgoor geeft het fluitsignaal voor de wedstrijd en heeft zijn fluitje nauwelijks uit de mond, als er wordt gescoord. Thomas Leurink scoort al in de tweede minuut. Een lekker begin van de wedstrijd. Ook de 0-2 wordt in de eerste helft gemaakt. Door een collectieve aanval weet Thomas Leurink de bal voor de tweede keer tussen de palen te krijgen. De 2e helft zet Nieuw Heeten meer druk en krijgen ze een aantal kansen uit standaard situaties. Terwolde krijgt daar in tegen een aantal uitgelezen kansen vanuit de counter. Het blijft uiteindelijk 2-0. Een terechte winst voor Terwolde. Met maar 1 punt verschil voelt Sportclub Deventer de hete adem van Terwolde in de nek.

zoeken
onze sponsoren