SV Terwolde


Respect voor de scheidsrechter! Alle jeugd in JO15 en MO15 neemt verplicht deel aan de pupillenscheidsrechterscursus. Daarna moeten ze twee wedstrijdjes JO9 of JO11 fluiten onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter.

Het doel van deze cursus is de jeugd van Terwolde al jong te laten ervaren hoe lastig het is om een wedstrijd te fluiten. Hierdoor zullen ze meer respect voor de scheidsrechter krijgen. Hopelijk heeft dit tot gevolg dat, wanneer zij het een volgende keer niet eens zijn met de scheidsrechter, zij zich in zullen houden en niet meteen in woord en gebaar duidelijk zullen maken dat ze het er niet mee eens zijn. 

We hopen dat er jeugdspelers zijn die ontdekken dat ze het best leuk vinden om een wedstrijd te fluiten. Zij worden dan vaker als scheidsrechter ingeroosterd en als ze het leuk blijven vinden kunnen ze op kosten van de vereniging een vervolgcursus doen. 

Op deze manier hopen we voor de langere termijn goede scheidsrechters voor Terwolde te kweken. Deze scheidsrechters dragen weer bij aan een sportief en respectvol verloop van de wedstrijden.Dubbele winst dus voor sportiviteit en respect! 

15 Meiden van het MO15 team met de pupillenscheidsrechters diploma 2017 

Terug naar Respect 

zoeken
onze sponsoren