SV Terwolde

SV TERWOLDE DAMES 1 KAMPIOEN!!


27 april 2014, dit kan nog wel eens de dag worden dat Dames 1 afdeling voetbal SV Terwolde geschiedenis gaat schrijven. De dames staan bovenaan de ranglijst en het kampioenschap is in zicht, gewoon zelf de wedstrijden blijven winnen en dan komt er een mooi feest aan of de directe concurrent WSV (op dit moment) moet punten laten liggen en dan moeten wij de uitwedstrijd bij Groen Wit winnen en dan zijn wij niet meer op punten in te halen, dus kampioen.WSV speelt deze dag uit bij V en L op de Vecht om 9:30 uur. Aangezien wij pas om 13:00 uur moeten aantreden zal de uitslag bekend zijn en weten wij of het vandaag gaat gebeuren. Een kleine delegatie gaat op tijd naar de Vecht om “live” een verslag te doen via de groeps-app. Het bleef angstvallig stil en er komt een vraag “zijn ze al begonnen?” nee niet was het antwoord terwijl het ondertussen al 9:45 uur was, rond 10:00 uur begint deze wedstrijd. Op eens een bericht… 2-0 voor V en L (hadden wij de 1-0 gemist…) en doordat deze wedstrijd later begon kon de wedstrijd niet worden afgekeken.Rond 11:30 uur vertrokken wij richting Groen Wit te Apeldoorn, rond 11:50 uur een bericht op de groeps-app, V en L heeft met 2-0 gewonnen van WSV! Onze opdracht was dus duidelijk WINNEN. In de kleedkamer heerst een nerveuze sfeer en tegelijkertijd wat gegiechel, laten wij het maar op wedstrijdspanning houden. De warming-up is geconcentreerd en fel. Ondertussen verzamelen zich een groot aantal supporters om het veld om de dames van SV Terwolde aan te moedigen. Aanvang wedstrijd, enige spanning is bij enkele speelsters duidelijk zichtbaar maar dit verdwijnt snel en de dames zetten de puntjes op de bekende “i” en controleren de wedstrijd. Na een scrimmage voor het doel van Groen Wit is het uiteindelijk Linda die de bal tegen de touwen knalt 0-1 en deze goal wordt uitbundig gevierd en lijkt alle nog overige spanningen doen verdwijnen. Niet veel later een doorbraak aan de rechterkant en zonder een twijfel schiet MariŽlle de bal tegen de touwen 0-2. Nog voor de rust doet Groen Wit iets terug 1-2. Terwolde pakte deze tegenslag goed op en niet veel later maakt Astrid koelbloedig de 1-3 en met deze stand gaan wij de rust in. In de rust nog even kleine dingetjes doorgenomen en de dames erop gewezen dat er nog 45 minuten te gaan was en dat deze voorsprong niet meer uit handen gegeven mocht worden.De tweede helft begint en nog voordat de supporters weer bij het veld zijn ligt de 1-4 tegen de touwen, wederom Astrid die beheerst inschiet. Nu de boel dicht houden en geen risico’s meer nemen. De tijd verstrijkt en er lijkt geen eind aan te komen en dan……. het eindsignaal. SV TERWOLDE DAMES 1 ZIJN KAMPIOEN!!
Knallende kurken en een gordijn van champagne komt over de feestende massa heen en enkele tranen rollen over een wang. Al zingend worden de supporters bedankt en die feliciteren de dames en leiding met het behaalde kampioenschap. Door samenloop van omstandigheden zal er een klein feestje gevierd worden en op 11 mei zal het grote feest losbarsten! Aangekomen in Terwolde gaan wij gezamenlijk naar brasserie Kriebelz die al op de hoogte waren gebracht van onze komst. Een versierde plek in de kroeg tot gevolg en al snel stonden de eerste versnaperingen op de tafel. Ondertussen werden contanten aangedragen door supporters en al snel werd het kleine feestje erg gezellig!! Om half acht een hapje eten en toen maar weer gezellig verder met waar wij gebleven waren. Aangezien de leidster Wendy onderweg vanaf Schiphol naar Terwolde was moesten wij daar natuurlijk nog even op wachten. Rond half tien werd zij luid toegezongen door de kampioenen en ging het feestje nog even door. Terugkijkend was dit een geweldige dag en de festiviteiten moesten nog komen.

11 mei 2014, om 9:00 uur verzamelen de dames van SV Terwolde zich in de kantine voor een ontbijt, geregeld door Leo. Na dit ontbijt gaat rond de klok van 10:00 de voorbereiding beginnen van de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Victoria Boys. De kleedkamer op slot, wat is dit…. bij het openen worden de dames geconfronteerd met een mooi spandoek gemaakt door Dylan en wat vakkundig gemonteerd was door Giovanni en Dylan voor de ingang van de douches en toilet. Er heerste een ontspannen sfeer, de doelstelling was gehaald en na deze wedstrijd gaat het los.Om het maar even kort te houden voor wat betreft de wedstrijd, deze werd kansloos verloren met 3-9. Een excuus naar de massaal gekomen supporters is wel op zijn plaats maar wat maakte het ook uit, wij zijn kampioen en dat zal gevierd worden.Na het laatste fluitsignaal ging het wederom gepaard met knallende kurken, spuitende champagne, vuurwerk, bloemen en andere kado’s en heel veel felicitaties, ondertussen stond de vrachtwagen van sponsor Intermontage al klaar met chauffeur Harry en met DJ William om er een onvergetelijke rit door het dorp van te maken. Ik heb de dames nog nooit zo snel gedoucht en omgekleed zien terugkomen. Natuurlijk gekleed in het kampioenshirt wat mede mogelijk is gemaakt door Podotherapie Hurenkamp Apeldoorn en Daantje. Voorzien van de nodige flessen wijn en een kratje bier vertrekken wij met knallende beats het dorp in, vele mensen staan te zwaaien want men kan ons van ver aan horen komen. Onderweg nog even een korte stop bij Kriebelz om een aantal flessen wijn in ontvangst te nemen en maar weer door. Weer in de buurt van het sportcomplex staat er een hele menigte ons weer op te wachten. Waaronder de toppers van Veteranen 2 die ook kampioen zijn geworden (proficiat mannen!) Na een kleine toegift stappen wij van de wagen af, in ťťn woord GEWELDIG!!

Ondertussen in de kantine staat DJ Koen te knallen met keiharde beats en lekkere meezingers en gezamenlijk met alle kampioenen en supporters gaat het dak van de kantine af. Maar ja…aan alles komt een eind en zo ook aan dit top feest, maar ja je hebt altijd nog Boode in Bathmen en waarom niet. Zo gezegd zo gedaan en gemeld bij Boode dat de kampioenen uit Terwolde eraan komen, taxi geregeld en met een aantal BOB’s (bijna) iedereen (er waren een paar examenkandidaten, succes allemaal) aangekomen in Boode waar het feest nog een paar uurtjes doorging…

Wij (speelsters en begeleiding dames 1) willen IEDEREEN enorm bedanken voor de aanmoedigingen elke wedstrijd weer en voor het mogelijk maken van deze geweldige dag om nooit meer te vergeten.
DANK JULLIE WEL!


22 september 2013 

Albatros staat op het programma. Het is even wennen dat kunstgras en wij begonnen nerveus en die combinatie resulteerde dat Albatros de 1-0 maakte. De dames herpakten zich en verdient werd de 1-1 gemaakt. In de blessuretijd van de eerste helft maakt Albatros 2-1, gingen dus met een niet prettig gevoel de kleedkamer in. De tweede helft werd er geprobeerd wat druk op de helft van Albatros te zetten, dit resulteerde niet in “echte” kansen en een kwartier voor tijd werd er besloten om 1 op 1 te gaan spelen. Dit pakte anders uit dan gehoopt…de 3-1 viel en in de blessuretijd viel ook nog de 4-1, dit was ook de eindstand.Doelpunt werd gemaakt door Astrid.

29 september 2013
AZC komt op bezoek in Terwolde. Na het beginsignaal wordt al snel duidelijk dat het een goed spelende ploeg is. Het duurt ook niet lang dat de 0-1 in het netje ligt en helaas volgen er nog een aantal.De eindstand is 0-5. In deze wedstrijd was het verschil te groot en heeft AZC meer dan verdient gewonnen.

6 oktober 2013
Vandaag gaan wij op bezoek naar combinatie Cupa/de Hoven/Voorst met de wetenschap dat dit een hele goede ploeg is. Wij beginnen direct goed aan de wedstrijd en zitten er kort en fel op. Dit resulteert in de 0-1. Even later maakt Cupa/de Hoven/Voorst de 1-1 en niet veel later staat het 2-1. Terwolde laat het er niet bij zitten blijft bij de les en ja…..de 2-2 gaat nog voor de rust het netje in. Cupa/de Hoven/Voorst hadden waarschijnlijk niet verwacht dat Terwolde ze het zo lastig kon maken. Na de rust laat Cupa/de Hoven/Voorst zien dat het over meer voetbal kwaliteit beschikt dan ons en loopt de tweede helft uit naar 6-2 dit was ook de eindstand. In de tweede helft werd het spel geruime tijd onderbroken doordat er een speelster van Cupa/de Hoven/Voorst met haar hoofd op het veld was geklapt tijdens een (fair) duel. Zij werd met een brancard van het veld gedragen en een ambulance werd gebeld. Gelukkig viel het achteraf mee, maar was wel even schrikken voor iedereen. Oh ja….bijna vergeten maar wel een vermelding waard, Kim pakt een goed genomen penalty! Terwolde heeft deze wedstrijd goed gespeeld maar kon niet op tegen het kwalitatief betere Cupa/de Hoven/Voorst combinatie.Doelpunten werden gemaakt door MariŽlle en Ingrid.

13 oktober 2013
Victoria Boys komt op bezoek en hopelijk kunnen wij de instelling van de vorige wedstrijd oppakken en ervoor gaan. Deze wedstrijd was de afscheidswedstrijd voor Laura Oosterwechel. In verband met studie in Maastricht is er helaas geen tijd meer voor de voetbal.Voor de wedstrijd nog even wat puntjes op de “i” gezet en met vertouwen begonnen wij aan de wedstrijd. Terwolde zat er direct kort en fel op en dat werd beloond met een doelpunt 1-0 en gezien het overwicht moesten dit er meer worden. Maar dat dit niet altijd makkelijk is bleek wel… er werden diverse goede kansen gemist en daardoor bleef Victoria Boys in de wedstrijd. Maar dan toch de 2-0 en de 3-0 voor de rust. De tweede helft werd de boel weer opgepakt en hielden wij controle over de wedstrijd. Dan toch een ineens uit het niets een doelpunt 3-1. Terwolde raakte niet in paniek en pakte de draad weer op en niet veel later de 4-1 en een minuut voor tijd een mooie afsluiting van Laura, met een afstandsschot maakt zij de 5-1 en dit was ook de einduitslag.
Doelpunten werden gemaakt door Astrid 3x, MariŽlle en Laura.

20 oktober 2013
Vandaag komt Eerbeekse Boys op bezoek in Terwolde. Gezien de goede inzet van de laatste 2 wedstrijden was het gevoel goed. Niets bleek minder waar en het duurde maar even of de 1-0 stond al op het scorebord niet veel later gevolgd door de 2-0 en de 3-0 en deze wedstrijd mocht dus niet meer uit handen worden gegeven… en 10 minuten voor tijd was de stand 6-0. De eer voor Eerbeekse Boys werd gered net voor het eindsignaal 6-1. Deze wedstrijd werd meer dan verdient gewonnen en ook het spel verbeterde.
Doelpunten werden gemaakt door Astrid 3x, MariŽlle 2x en Isabel.

27 oktober 2013
Uit naar Wissel, wetend dat dit een lastige pot zal gaan worden. Niets bleek minder waar, een stugge fysieke ploeg. Kort na het beginsignaal schiet Astrid de bal al binnen…..helaas buitenspel. Maar de toon was gezet en korte tijd later ligt de bal weer in het net van Wissel 0-1. Enkele goede kansen van Terwolde worden niet benut en zo blijft het spannend en zoals altijd scoort dan de tegenstander en zo ook nu 1-1. Doordat Terwolde de boel weer goed oppakt en hard werkt komt dan toch nog de 1-2 op het scorebord te staan voor de rust. Na de rust doet Wissel er een schepje bovenop en dat resulteert dan ook in doelpunt 2-2. Wissel voelt dat er meer te halen is en blijft drukken op het doel van Terwolde en ja hoor…….3-2 net voor het eindsignaal. Doelpunten werden gemaakt door Astrid en Isabel.

10 november 2013
Uit naar Groen Wit staat in de planning maar helaas door de weersomstandigheden wordt deze wedstrijd afgelast.


17 november 2013
KCVO komt op bezoek in Terwolde. Gezien de ranglijst en het doelsaldo was er maar 1 moetje…..winnen. Om de druk iets op te voeren heeft de trainer van Terwolde de dames de hele voorafgaande week gewezen op deze feiten met als doelstelling….. een overwinning met dubbele cijfers en de nul houden! (met respect voor de tegenstander).
Zaterdagavond 16 november 2013 een telefoontje van KCVO met de mededeling dat zij de pasjes kwijt zijn….. De hele week de ploeg geprikkeld en dan zal het nu niet doorgaan. Na wat belletjes en bezoekjes door de trainer wordt er zondagochtend dan toch afgetrapt.
Na het beginsignaal worden er al een paar goede kansen gemist… maar dan toch de 1-0 gevolgd door de 2-0 enz.. Met de rust staat het 5-0 maar door de vele gemiste kansen had de doelstelling al gehaald moeten zijn. De tweede helft verloopt moeizaam en slordig, dan toch nog de 6-0 en dat deed Terwolde weer opleven en het streven was om toch die doelstelling te halen. Met nog een minuut te spelen op de klok staat het 9-0, gaan wij dan net niet de doelstelling halen…… met nog een seconde of 5 op de klok rolt de bal toch nog een keer het doel in en YES de 10-0 staat op het bord! Deze wedstrijd gaat de boeken in als de eerste overwinning met dubbele cijfers en de nul!! Ondanks het matige spel toch de doelstelling gehaald en dan moet ik de dames een compliment geven voor hun inzet!Doelpunten werden gemaakt door Isabel 3x, Kristel 2x, Astrid 2x, Lisa 2x en MariŽlle.

24 november 2013
Uit naar WWNA en deze ploeg is bekend bij ons. WWNA beschikt over een aantal dames die de dienst uitmaken en eentje die daar bovenuit steekt. Met dit in ons achterhoofd reizen wij af. Terwolde begint goed aan de wedstrijd en al snel is er al een goede kans op de 0-1, maar helaas…. Dan toch de 0-1 en te snel staat het weer 1-1. Een kwartier voor de rust een geweldig schot van Kirsten vanaf een meter of 30 van het doel en…….deze bal gaat over de keeper en zakt geweldig in de bovenhoek 1-2 en met deze stand gaan wij de rust in. Na de rust is Terwolde alert en al snel staat het 1-3 en nu moet WWNA komen en hopelijk laten ze dan gaten vallen waaruit wij kunnen profiteren. Dan toch de 2-3, dit gaat nog spannend worden… Een mooie aanval van Terwolde maar helaas is de voorzet (veel) te hard en gaat er een goede kans voorbij en niet veel later een doorbraak aan de linkerzijde en ook deze aanval wordt niet goed uitgespeeld. En ja hoor de 3-3 ligt in het netje en dat hebben wij aan ons zelf te danken. Dan wordt het moeilijk en WWNA drukt door en dat wordt beloond met de 4-3. Eerlijk gezegd hadden wij deze wedstrijd niet meer mogen weggeven en de 3 punten gaan aan onze neus voorbij.Doelpunten werden gemaakt door Astrid, Kirsten en Isabel.

1 december 2013
Vandaag uit naar WSV en gezien de stand zijn hier punten te halen. WSV bleek een stugge, fysieke ploeg en Terwolde pakte dit goed op en schuwde de duels niet en zodoende ontstond er een wedstrijd die werd uitgevochten op het middenveld met stevige duels. Halverwege de eerst helft een uitbraak van Terwolde en door het goed doorgaan van Isabel weet zij nog net de voet voor de keepster tegen de bal te zetten en de 0-1 staat genoteerd en is tevens de ruststand. De tweede helft is nog maar net begonnen en de keepster van WSV haalt de bal ruim achter de lijn uit haar doel en de scheidsrechter kent een doelpunt toe, maar WSV gaat tegen de beslissing in en tot onze verbazing geeft de scheidsrecher de bal aan de keepster om het spel te hervatten, geen verdere discussie mogelijk…. Terwolde bijt zich nog steviger vast in dit duel en werkt zich kapot om de 0-1 vast te houden en dit lukt en de 3 punten zijn in de pocket!! Complimenten voor de vechtlust en inzet!Doelpunt werd gemaakt door Isabel.

8 december 2013
Vandaag staat de inhaal (uit) wedstrijd tegen Groen Wit op de agenda. Terwolde begint wat afwachtend aan de wedstrijd en het lijkt alsof er aan het kunstgrasveld gewend moet worden. Maar eenmaal gewend gaat Terwolde voetballen. Met een wil om elk duel te winnen en een goed positiespel komen wij op voorsprong 0-1. Niet veel later komt Groen Wit op gelijke hoogte 1-1 en gaat de strijd weer verder. Want strijd was er wel en wij namen weer de leiding 1-2. Met nog een minuut of 2 voor de rust neemt Groen Wit een doeltrap en deze komt rond de zestien meter in bezit van Isabel en voordat zij kan uithalen fluit de scheidsrechter voor rust…..wat een moment! Met enig ongeloof van dit moment zoeken wij de kleedkamer op. Na de rust staat het weer snel 2-2 en de mouwen worden opgestroopt en deze inzet resulteert wederom in een voorsprong 2-3. Ook deze voorsprong wordt weer uit handen gegeven, een kleine dekkingsfout geeft vrijbaan en de 3-3 ligt in het net. Zal het misschien dan toch nog een keer lukken om te scoren en deze dan vast te houden. Nee dus, na een 100% overtreding op Kirsten laat de scheidsrechter doorspelen en deze actie resulteert in de 4-3. Er is ondertussen niet veel tijd meer over en met alle macht wordt er op zoek gegaan naar de gelijkmaker maar verder dan een bal op de lat van Lisa enkele seconden voor het eind van de wedstrijd komt het niet en gaan ook hier de punten aan onze neus voorbij. Al met al een spannende wedstrijd met goed spel en goede inzet. Doelpunten werden gemaakt door Astrid, Isabel en Lisa.

15 december 2013
Vandaag komt V en L op bezoek en dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop en de ploeg uit Terwolde is gebrand op een overwinning. Na het beginsignaal blijken de ploegen aan elkaar gewaagd te zijn en vanaf het begin moet er gestreden worden voor elk duel. Halverwege de eerste helft komt er op een meter of 30 een bal richting Esther op rollen en zij denkt…waarom niet en met een geweldig schot valt de bal over de keepster en beland in de bovenhoek van het doel 1-0 (hadden wij niet al eerder zo’n mooie goal gemaakt).
Hierna een hachelijk moment in de zestien meter van Terwolde, een speelster van V en L breekt door en Chantal zet de achtervolging in met goed resultaat. Nadat Terwolde hier door het oog van de naald is gekropen valt niet veel later de 2-0 dit is ook de ruststand. Na de rust worden de duels op het middenveld uitgevochten en echte kansen worden niet gecreŽerd door de ploegen. Toch is het V en L die de spanning in de wedstrijd terugbrengt 2-1, dit was ook de einduitslag. Mede door de goede inzet weten wij deze 3 punten in Terwolde te houden.Doelpunten werden gemaakt door Esther en MariŽlle.

zoeken
onze sponsoren