SV Terwolde

Nieuws


07.04.2019 SV Terwolde 100 jaar, SV Terwolde - Koninklijk UD Vorige week zondag was het zover. Het eerste herenteam van SV Terwolde speelde eindelijk hun eerste thuiswedstrijd in 2019. Eerdere wedstrijden waren al eens afgelast door de weersomstandigheden. Zondag was het echter een prachtige zonnige dag. 

Voor aanvang van de wedstrijd werd er nieuwe informatie over “SV Terwolde 100 jaar” gegeven. In het weekend van Hemelvaartsdag van 29 mei tot en met 1 juni, worden er prachtige evenementen georganiseerd. Bv een historische fietstocht, een taartwedstrijd, theaterspektakel “de wedstrijd van de eeuw”, pubquiz, enz. Dit alles en nog meer is terug te vinden op de website https://svterwolde.nl 

Om de thuiswedstrijd feestelijk te openen liepen jeugdleden, vol trots, met de spelers mee het veld op. 

De wedstrijd werd gespeeld tegen Koninklijk UD uit Deventer. Voor de rust werd het 0-1. Aan het eind van de wedstrijd kwam SV Terwolde echter goed terug. Er werd nog twee keer gescoord door Terwolde. Max van Gerrevink en Jelmer Bellert brachten de eindstand op 2-1. 23.01.2019 Kowet Bier Games met SV Terwolde 2In samenwerking met Grolsch en De Klok Dranken ontwikkelden Go Ahead Eagles (afgekort: de Kowet) Bier Games.

Wat houdt het in?
Op een thuiswedstrijddag van Go Ahead Eagles worden jij en je teamgenoten om 17:30 uur ontvangen voor een avond vol vertier, versnaperingen én natuurlijk voetbal. Je neemt gedurende de avond met je team deel aan de drie onderdelen van de Kowet Bier Games:
1) Atje trap (gatendoek)
2) Vatje kop (overkoppen)
3) Kwisje dat? (voetbalquiz)
4) Toto Kowet (voetbaltoto)
Tijdens de spelonderdelen zijn punten en extra consumptiemunten te verdienen voor de Kowet Bier Games Ranglijst. Het team dat aan het einde van het seizoen deze ranglijst aanvoert, mag een (competitie)wedstrijd spelen in De Adelaarshorst!*
*Na afloop van seizoen voor hoofdmacht Go Ahead Eagles.

Afgelopen vrijdag voorafgaand de match Go Ahead Eagles - Almere City FC heeft het 2e elftal van de SV Terwolde aan de Kowet Bier
Games meegedaan. Het werd in de media het perfecte teamuitje genoemd en we mogen bevestigen dat deelname aan de Kower Bier Games meer dan de moeite waard is. Het team + staf werd dus om 17:30 uur verwacht in het misschien wel mooiste stadion van Nederland "De Adelaarshorst"
De games werden vlot afgewerkt zodat er ook nog tijd overbleef voor het nuttigen van het gerstennat. Na controle door de organisatie of alle deelnemers wel 18 jaar of ouder waren ging het los. De blikjes waren dan ook in no time leeg maar geen probleem immers ze hadden ook meer dan genoeg consumptiemunten gekregen, Dus met z'n allen naar het supportershome van de Eagles. Het home begon al aardig vol te lopen met Eagles fans dus hoefden ze niet langer alleen te drinken en feest te vieren. Als klap op de vuurpijl nog even de wedstrijd meepakken en een leuke wedstrijd gezien waarbij de drie punten terecht in Deventer bleven. Names de SV Terwolde 2 nogmaals dank aan Go Ahead Eagles - Grolsch - De Klok dranken voor dit geweldige teamuitje.

10.01.2018 Werkgroep Veilig Verkeer Terwolde Werkgroep Veilig Verkeer Terwolde zet zich in voor een veiligere N-792

Terwolde – Een aantal bewoners van Terwolde heeft een werkgroep gevormd met als doel de verkeersveiligheid te vergroten binnen het dorp. De focus ligt hierbij op verkeers- en veiligheidsproblematiek van de N-792 met betrekking tot het gedeelte binnen de bebouwde kom van Terwolde; plaatselijk bekend als Twelloseweg, Dorpsstraat en S. Schotanusstraat. Het voornaamste doel is het verlagen van de snelheid, het aantal verkeersbewegingen en het zware verkeer.

Op 27 september 2018 organiseerde de Gemeente Voorst een drukbezochte verkeersavond in Terwolde. Uit de discussie bleek dat de veiligheid op de doorgaande Provinciale weg N-792 (Twelloseweg/Dorpsstraat/S.Schotanusstraat) in het dorp verreweg als grootste verkeers- en veiligheidsprobleem wordt ervaren. Naar aanleiding van deze avond heeft een aantal dorpsbewoners de werkgroep opgericht om deze problematiek onder de aandacht van de Gemeente Voorst en Provincie Gelderland te brengen, te houden, en om aan te dringen op maatregelen om de weg veiliger te maken. Een eerste gesprek met de gemeente Voorst heeft reeds plaatsgevonden en 16 januari 2019 volgt een gezamenlijk gesprek met gemeente en provincie.

De werkgroep streeft er naar de verkeersveiligheid in Terwolde te verbeteren door:

  • Verlagen van de maximum snelheid van 50 km/u naar 30 km/u;
  • Verminderen van het aantal verkeersbewegingen door het terugdringen van  sluipverkeer;
  • Beperken van, of (tijdsstip-gebonden) verbod op, doorgaand (zwaar) vrachtverkeer;
  • Gedragsbeïnvloeding d.m.v. acties gericht op bijvoorbeeld lokaal (agrarisch) verkeer en registratie van (bijna-)ongelukken;
  • Stimuleren van regelmatige (snelheid)handhaving door politie;
  • Waar nodig bevorderen van infrastructurele maatregelen zoals bebording, belijning en mogelijk obstakels.
De bovenstaande maatregelen zullen bovendien geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en fijnstof flink reduceren.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden: Bernke Papenburg (contactpersoon), Martijn van der Kooij, Jan Gert Hamberg, Karina Spilker, André Karper en Ruud Schimmel en is te bereiken op , ook voor het doorgeven van gevaarlijke voorvallen op het aangegeven wegdeel.


13.12.2018 Hoofdtrainer Harold Sneller vertrekt bij SV Terwolde. Harold Sneller, hoofdtrainer van de afdeling voetbal van SV Terwolde, heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen als trainer/coach van het eerste elftal. Sneller heeft sinds zijn komst naar Terwolde heel wat nieuwe (jonge) spelers in het elftal gebracht. De samenwerking met de spelers-groep en het technisch kader van de club is uitermate goed. Des al niet te min is deze super fanatieke trainer toe aan een nieuwe uitdaging. Harold heeft de ambitie om in de vierde klasse of hoger een team te gaan trainen, maar een team naar de vierde klasse te laten promoveren ziet hij ook als een uitdaging! SV Terwolde respecteert zijn besluit, en zal op zoek gaan naar een vervanger.


10.12.2018 SV Terwolde JO15-1 top team! De competitie voor de mannen van JO15-1 zit er op! Als leiders zijn we beretrots op dit team. De jongens hebben een zwaar maar leerzaam seizoen achter de rug. De uitslagen laten zien dat ze voor bijna alle wedstrijden hebben moeten knokken in de 3e klasse. Een 1e plek hebben ze op 1 punt na aan hun neus voorbij zien gaan! Zoo jammer........Het was ook een heel triest en emotioneel seizoen door het verlies van hun teammaat en vriend, Thijs Liefers. Alle respect voor de jongens hoe ze dit als team samen hebben verwerkt. Wat hadden ze graag de kampioensschaal bij je neergezet Thijs! Via deze weg feliciteren we de JO15-2 met hun kampioenschap. Knap gedaan hoor! 19.09.2018 SV Terwolde JO15-1 Trainingscompetitie. Afgelopen week is dan eindelijk de beker "Trainingscompetitie 2017/2018 " uitgereikt. Aangezien de beker stukje voor stukje met de hand is gemaakt, moesten we allemaal wat langer wachten. De eerste helft van het seizoen staat op naam van Dylan Kiezenberg en de tweede helft van het seizoen heeft Thijs Brouwer hem in ontvangst mogen nemen. Eeuwige roem mannen!

 


16.09.2018 Pupillen-jeugscheidsrechters. Een aantal jongens/meisje van JO15-1 en MO15-1 zijn net voor de vakantieperiode geslaagd voor de cursus pupillen-scheidsrechter. De cursus werd gegeven door Herman van Raalte. 

Herman van Raalte is al jarenlang verbonden aan de KNVB als docent. Onze voorzitter van de scheidsrechterscommissie, Jeroen Mulder, was names de club natuurlijk ook aanwezig.

Kyon Kleiboer, Giovanni Kiezenberg,Bo Beugels, Dylan Kiezenberg, Ruben Havekes en Seb de Waard; Van harte gefeliciteerd met het behalen van de cursus. Goed Gedaan!


27.08.2018 SV Terwolde JO10-1 Hans Witteveen toernooi te Twello. Onze jongens en meisjes van de JO10-1 hebben afgelopen weekend meegedaan aan het Hans Witteveen toernooi en hebben een super ochtend gehad. 1 Verloren, 1 gelijk en 2 gewonnen. Hiermee zijn ze op de 2e plaats gekomen en kregen ze een welverdiende beker mee naar huis. Een goed begin van het nieuwe seizoen. Top gedaan hoor!27.08.2018 SV Terwolde JO15-1 Hans Witteveen toernooi te Twello. De mannen van JO15-1 begonnen het nieuwe seizoen met een leuk toernooi in Twello. De eerste wedstrijd begon super, met een duidelijke overwinning. Vervolgens hebben ze er 1 verloren en twee gelijk gespeeld en dat was echt niet nodig geweest. Uiteindelijk zijn ze op de derde plek geëindigd en kunnen ze de bekerkast in het clubgebouw aanvullen!

  


16.06.2018 Winnaar fotowedstrijd met onze "Sv Terwolde sjaal". Afgelopen zaterdag hebben wij de winnaar (s) bekend gemaakt van ons fantastische fotowedstrijd. Aangezien er zoveel inschrijvingen waren had de jury wat moeite om hier een winnaar uit te zoeken. Uiteindelijk heeft de jury unaniem besloten dat Jorn en Benthe Doeve de leukste foto hadden gemaakt! Heel veel plezier met jullie prijs! Voor diegene die de foto niet hebben gezien, in het clubgebouw hangt een lijst met de mooiste inzendingen. 16.06.2018 Bedankt Janneke Jonker. Afgelopen zaterdag is Janneke Jonker in het zonnetje gezet. Zij is al 12 jaar lang (onderander) DE gastvrouw van Sv Terwolde en dat stokje wil ze nu graag doorgeven aan een ander. Janneke zal nog regelmatig op de club zijn maar haar rol als gastvrouw zit er helaas op. Bedankt Janneke, voor al je inzet! 16.06.2018 Afsluiting seizoen voor de jeugd. Zoals elk jaar sluiten we het seizoen af met wedstrijdjes, kinderen tegen de ouders. De jeugd van SV Terwolde stonden vol zelfvertrouwen klaar om hun ouders eens een poepie te laten ruiken. In de meeste gevallen kwamen de kinderen met nog veel energie van het veld. De meeste ouders daar in tegen kwamen in veel gevallen kruipend van het veld, al snakkend naar zuurstof moesten ze hun verlies toegeven! 14.06.2018 Uitslag fotowedstrijd SV Terwolde. A.s. zaterdag 16 juni maken we tijdens de afsluiting van het seizoen bekend wie de winnaar is van onze supergave fotowedstrijd met de "SV Terwolde sjaal". Het heeft even op zichlaten wachten gezien het aantal inzendingen, maar uiteindelijk zijn dit de genomineerde foto's. SPANNEND "WIE ZAL HET ZIJN" en gaat naar huis met leuke prijzen!08.05.17 Twee toppers van SV Terwolde. Zondag was een dag met spanning en emoties, de laatste wedstrijd van deze competitie en SV Terwolde had nog een hele kleine kans om kampioen te worden. Maar voordat de wedstrijd tussen SV Terwolde - Wesepe begon, wilde de club nog twee bijzondere clubmannen bedanken voor hun succesvolle seizoenen en inzet. Trainer Jeroen Veldwijk en Leider Erik Vorderman stoppen na dit seizoen bij SV Terwolde. De voorzitter van SV Terwolde, Joost Boons, bedankte de twee met mooie en emotionele woorden en natuurlijk een bloemetje en een aandenken. Jeroen greep dit moment aan om de club te bedanken voor hun steun, maar vooral de spelers van het 1e waar hij zeer trots op is. Twee lichtingen jonge mannen met een geweldige inzet. Volgens Jeroen een heel hecht team met veel kwaliteiten. De club wenst Jeroen en Erik al het goede, succes en gezondheid toe.zoeken
onze sponsoren