SV Terwolde

Wedstrijdverslagen


SV Terwolde 2

Samenvatting seizoen 2019-2020 Terwolde 2

Het seizoen zit er op!!!.

Meestal vindt er een terugblik plaats op het eind van het seizoen en als de knikkers verdeeld zijn.

Door de huidige omstandigheden is verder voetballen en met name de zaken rond de wedstrijden, trainingen, vergaderingen, 3e helft, etc.. niet meer mogelijk.

Om deze conclusie toch wat te verzachten, willen wij ff met jullie terugblikken over het seizoen 2019/2020.

Na drie lekkere potjes voetbal in de Beker (Wijhe, IJsselstreek en Overwetering), werden 5 punten gehaald, voor de voorbereiding een prima start. Wij waren niet meer het (speelse) jongens elftal, van het vorige seizoen, maar het begon op mannen voetbal te lijken.

De competitie start begon wat rommelig , 1e wedstrijd tegen Apeldoornse Boys waren er niet genoeg spelers. De wedstrijd op het trainingsveld tegen Reaal en daarna de wedstrijd tegen Barneveld, leverde ons gelukkig nog 1 punt op.

Misschien hadden we die miraculeuze wedstrijd tegen Barneveld wel nodig gehad, om de ernst van situatie dat het veel beter moest, te onderstrepen.

De twee wedstrijden daarna tegen Jeugd en Apeldoornse Boys, leverde strijd en goed voetbal op wat resulteerde in 6 punten wedstrijden.

Na de wedstrijd tegen FC Jeugd was de ontlading het grootst bij een ieder en vierden we de overwinning.

De wedstrijd erna tegen WSV was een lastige voor ons, WSV had vier weken lang niet gevoetbald, waren gretiger en daarom bleven de punten dan ook in de Maten.

Na wederom twee wedstrijden met winst (ordenbos en Victoria Boys) kwam de plaats op de ranglijst in beeld waar we ook horen te staan, bij de top 3. De wedstrijden tegen TKA zouden voor ons achteraf gezien bepalend zijn geweest voor de eindstand van het moment van beŽindiging van deze competitie, later meer hierover.

De twee heerlijke wedstrijden daarna tegen Alexandria en Veensche Boys waren 6 punten wedstrijden en zijn de momenten waarvoor wij dit doen en je als supporter erbij wilt zijn. Met de gruwelijke inzet/strijd/vechtlust tegen Alexandria en het prachtige voetbal tegen een fantastische tegenstander, die ook wilde voetballen, gingen wij de winterstop in.

Over de voorbereiding in de winterstop wil ik het kort houden, hopelijk maken we nooit een dergelijke voorbereiding meer mee, ik wil iedereen daarom bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat wij waar dan ook nog ff konden trainen en met name wat in mijn ogen onderschat is “het ff samen zijn wat drinken en ouwehoeren”.

Dan de wedstrijden tegen TKA zowel thuis als uit, waren zij over de 180 minuten de slimmere tegenstander. Deze twee wedstrijden zijn in mijn ogen onnodig verloren, in beide wedstrijden moet je op dat moment laten zien dat je onderdeel uitmaakt van een team, je volwassen bent en niet laat leiden door randzaken. Mocht volgend seizoen de zelfde indeling gehanteerd worden gaan wij deze twee wedstrijden weer voetballen, maar dan anders.

In deze gestaakte competitie hebben wij wel de minste tegen goals gekregen, dat is het vermelden wel waard. Als je van het principe uitgaat dat in elke linie er mee verdedigd werd als het moest, is dit een compliment voor het hele team.

In de afzonderlijke wedstrijd verslagen, hebben wij iedereen rond het elftal ruimschoots bedankt voor het mogelijk maken van onze wedstrijden.

Nu zijn jullie aan de beurt, wij willen jullie bedanken in het gestelde vertrouwen in ons, en de inzet naar het eigen team toe en het accepteren van de door ons gemaakte keuzes voor de wedstrijden, om te zijn wat we nu geworden zijn als 2e elftal van Terwolde. Daar mogen wij trots op zijn en is door jullie gerealiseerd!Terwolde 2, oefende vandaag 26-1-2020, tegen Emst 2 in Epe. Met Mitchel, Bart(B) Thomas(B) en Albert(4e) in de basis, was dit een welkome toevoeging voor ons team. Emst probeerde de eerste 10 minuten ons middenveld en verdediging uit elkaar te spelen. Om zo de 1-0 te forceren, door onze juiste instelling en beleving lukte hen dat niet. Met sluitpost Albert op de goal en met de juiste instelling, bleven we vrij gemakkelijk overeind. Na deze storm kwamen wij door collectieve inzet steeds beter in ons spel. Na een aantal goede kansen en goed samen spel naar de thee gevoetbald. In de rust verder geen veranderingen doorgevoerd. In de 2e helft bleek dat door ons frisse spel wij direct weer de bovenliggende partij waren. Een 101% goal van Wi-Jan werd niet geteld. Snoeihard schoot hij op de lat en kwam.de bal achter de doellijn weer het veld in. Hij had door het harde werken, deze goal echt verdiend. Ook Mitchel (dichtbij snoei hard op de keeper) en Peter (30 meter, tikte de keeper hem met de nagels over de lat) waren dicht bij de 1-0. Het laatste kwartier Julian en Jeroen ingebracht voor de moe gestreden Jorn en Bosse, de wedstrijd lekker uit gevoetbald. Naast nog enkele kansen en door het solide optreden van de verdediging, middenveld en aanval de wedstrijd uit gevoetbald. Terug kijkend hebben wij een prima prestatie geleverd tegen Emst 2. Ook Emst 2 gaf aan dat wij een leuk en goed voetballend team hebben. Mannen alle bedankt, deze week alle weer aan de bak op de training, en werk er aan om op de trainingen steeds beter te worden individueel en collectief. Volgende week tegen Apeldoornse Boys moeten wij er echt weer staan.


8 december 2019: Veensche Boys 2 - Terwolde 2 


Dagje uit naar Nijkerkerveen.
Vandaag vroeg uit de veren, behalve Peter, die was nog in dromenland, en toen werd ie abrupt, door Ger gewekt, en niet voor de wek service, maar voor de voetbal. De boete pot is weer gespekt, met dank aan Peter.
Vandaag sloten Mitchell van Voorst(1e) en Bart Beugels (B) aan bij ons. De ontvangst in Nijkerkerveen was zeer gastvrij en voelde wij ons welkom. Is dit een voorbode op een makkelijke wedstrijd of toch niet. Na een korte warming-up vond de prima leidende scheidsrechter, het tijd om te beginnen. Wij ‘klapten’ er gelijk op en stonden na 45 minuten op een verdiende voorsprong (0-2), door een prachtige goal van Mitchell en een geplaatst schot (zeker nieuwe schoenen) van Bas. Iedereen werkte keihard om de 0 te houden en de voorsprong uit te bouwen. Door de sterke tegen wind in de eerste helft belande een vrije trap van Edwin nog op de lat. In de rust aan het team gevraagd weer scherp aan de tweede helft te beginnen en de overwinning nu vroeg in de 2e helft over de streep te trekken. Wi-Jan dacht dat moet dus niet te lang duren en schoof na 2 minuten en na hard werken de bal onhoudbaar langs de keeper(0-3). De hele tribune ging uit zijn plaat, dank aan de twee supporters die nog kaartjes konden bemachtigen om op de tribune plaats te nemen en die de moeite genomen hadden om ons aan te moedigen, zover van huis. Door de 0-4 van Bosse viel de wedstrijd op slot en kon Bosse aan zijn verdiende rust op de bank plaats nemen. Na de 0-4 werd het voetballend iets minder en konden wij door wisselen op de bank. Mannen namens de begeleiding bedankt voor deze 1e seizoen helft, we zijn er zeker nog niet, maar we draaien lekker mee. Op naar een leuk zaalvoetbal toernooi, ik verwacht van degene die niet spelen wel aanwezig zullen zijn om de spelers aan te moedigen. Conclusie: Veensche Boys leuk team om tegen te voetballen en zeker om nog ff gezellig na te zitten in hun prachtige accommodatie.


1 december 2019 : Terwolde 2 – Alexandria 3
Op het trainingsveld gebeurt het vandaag, hopelijk ook de laatste keer dat wij daar onze wedstrijdjes voetballen.
Vandaag tegen Alexandria 3, zoals verwacht weer een geslepen ploeg, die naast voetbal ook het intimideren hoog in het vaandel heeft. Met een redelijk voorbereiding aan de wedstrijd begonnen. De eerste 10 minuten was Alexandria de bovenliggende partij en hadden wij moeite met het daar onder uit voetballen. Gelukkig ging na 10 minuten de storm liggen, omdat wij het hoofd koel hielden en pakte het team gesteund door Mitchel van Voorst en Jordy Meulenbroek de zo gezegde bal op. Tot aan de rust voetbalde wij zoals wij het graag willen zien, en was de ene aanval nog mooier dan de andere. Dat Jorn het vandaag op de heupen had resulteerde in drie mooie goals van hem(soms is hij wat kritisch op zich zelf, maar deze pakken ze hem niet meer af), na mooi opgezette aanvallen van zijn medespelers. Naast een zuiver afgekeurde goal van Mitchel, de grensrechter dacht buiten spel gezien te hebben, wij niet. Had de wedstrijd definitief op slot gegooid. Hierdoor en het niet afmaken van nog enkele kansen hielden wij de tegenstander in het zadel. In de rust moest Mitchell helaas het strijd toneel verlaten(fijn om hem en Jordy erbij te hebben), met name om gebruik te maken van hun ervaring en kwaliteiten in onze competitie. In de rust hebben Ger en ik erop gehamerd dat de tegenstander nog steeds leeft en wij wederom scherp moeten beginnen. Zoals gewend of wel verwacht van ons kwam de tegenstander weer terug in de wedstrijd wat resulteerde in de 3-3, is dat nou mogelijk, ik zal je details besparen maar heeft wat te maken met scherpte en concentratie en zit hier voor ons nog veel ruimte om te verbeteren(lees: leren). Nadat de zeer goed fluitende scheidsrechter (Piet), op appťl van de grensrechter weer een zuivere goal van Robin afkeurde, werd het een stuk grimmiger in het veld, gelukkig was de waterzak niet bevroren en kon die zijn werk goed doen. Toen onze doorgebroken voorstopper Robin net voor de 16 in de 90+1 minuut werd neergehaald, kreeg onze captain de mogelijkheid zich onsterfelijk te maken, deze afstand ligt hem toch beter dan als de bal op 11 meter ligt. Daan had het spelletje direct door en haalde de doelman Jampie geheten helemaal uit zijn concentratie, dit resulteerde wel in een bal op zijn neus, maar dat had hij er wel voor over. Edwin krulde de bal met gevoel en precisie over de Alexandrijnen muur de goal in. Hoppa de winst over de streep getrokken, waar wij allemaal knetter hard voor gewerkt hebben. Niet vergeten mag worden dat Herman de heilige vlag te hand had genomen (schouder blessure Ger) en met militaire precisie vlagde. Herman namens ons alle bedankt hiervoor. Op naar volgende week.

17 november 2019 Terwolde 2- TKA 3
Momentje van bezinning.
Vandaag tegen TKA, wij verwachten een mooie potje te kunnen voetballen tegen een gelijkwaardige tegenstander, ze staan niet voor niets maar 1 plaats onder ons. Hoe verwoord je het als je de eerste 20 minuten niet aan de bak komt, en Thijs drie wereld reddingen moet maken om ons in de wedstrijd te houden. Wij met te weinig inzet, kwaliteit of niet geconcentreerd aan de wedstrijd waren begonnen. Na 20 minuten eindelijk de rust in het team en het overzicht waarbij we ons eigen herkenbare spel weer gingen spelen. Wel blijft het samen rondspelen van de bal en het opbouwen vandaag onder maat en een aandachtspunt voor de training. Omdat we volgende week vrij zijn kunnen we rustig naar de volgende wedstrijd toe werken. Helaas dat Robin geblesseerd eraf moest, hopelijk valt zijn blessure mee. Bas had gelukkig geen last van zijn hamstring, dat resulteerde voor hem nog wel in twee echte zuivere Bas goals, hard en zuiver. Doordat TKA met meer gewicht en ervaring de wedstrijd speelde kregen ze bij vlagen de overhand, wat resulteerde in een eindstad va 2-5. Een licht puntje was wel dat we genoeg 100%kansen kregen, maar dit niet konden verzilveren, ik neem aan dat we wel kunnen stellen dat TKA de terechte winnaar was vandaag. Laten we hopen dat deze wedstrijd een incident is geweest en we de volgende keer weer de bovenliggende partij zijn.20.10.2019

Vandaag allemaal vroeg uit de veren, behalve Daan die kwam bij de club pas de caravan uit. Gelukkig leek iedereen na het feest gedruis gisteravond ongeschonden uit de strijd gekomen te zijn.
Bij Apeldoornse Boys aangekomen was er een wat kille ontvangst(☕ ontbrak). De broers J. en T. Meulenbroek kwamen ons vandaag versterken en stonden al te wachten op ons, ook het jeugdtalent Koen v/d Berg en onverwoestbare routinier Karel Hoogenboom maakte ons team compleet. Bij aanvang van de wedstrijd hadden onze back's het eerst zeer lastig met de rennende opkomende buiten spelers van Apeldoornse Boys. Toen onze tegenstander om onbekende redenen wat omzettingen ging doen kwamen onze back's ineens wel meer in het spel, wat leidde tot meer overwicht. Toen de 0-1 (Edwin) viel kwamen wij gelukkiger steeds meer in ons spel. In de rust wat omzettingen moeten doen. Koen eruit, had nog familie zaken af te handelen en Jeffrey had een klap op zijn keel gehad wat resulteerde in last van de luchtpijp en een stuk van de kies. Daan en Jorn ingebracht. Helaas kwam de 1-1 toch nog uit de lucht vallen, maar maakte ons dat niet zwakker. Bij 1 speler leek het wel of de thee, stimulerend werkte de tweede helft heeft ie niet meer stil gestaan en prachtig gescoord. Daarnaast zag onze tegenstander dat wij onze ervaren troef in de 60 minuut in bracht, op deze wissel had de tegenstander geen grip, en kregen wij een ervaren aanspeel punt erbij, wat resulteerde in meer rust in de opbouw en dat daarna de ene goal nog mooier was dan de andere (Bosse, Wi-Jan, Daan), resulteerde dit in een 1-4 overwinning. Jongens, fantastisch dat wij deze wedstrijd naar ons toe hebben getrokken, erin zijn blijven geloven, en de punten in de tas mee hebben genomen. Ondanks de personele bezetting nogmaals dank aan iedereen. Hopelijk valt de kwetsuur van Jeffrey en Jordy mee. Geniet nog van de dag, wat voor de meeste wel������ wordt. Deze week wťťr hard trainen en probeer allemaal aanwezig te zijn, zodat Ronald weer aan de bak kan����, om ons voor te bereiden op volgende week zondag bij WSV.

13 oktober 2019

De kleur is vandaag rood (Marco Borsato).
Vandaag tegen de ,'oudere' FC Jeugd spelers gespeeld. Wederom wat rijpere voetballers die ons het behoorlijk moeilijk konden maken. Naast goede momenten en zeer mooie aanvallen van Terwolde, kreeg FC Jeugd ook goede kansen. De 0-1 kwam daarom ook onverwacht, of eigenlijk onder de voet door. Ook hier leren wij van, omdat Jeffrey S. een foutloze wedstrijd keepte, en met drie redding ons eerder in de wedstrijd heeft gehouden, was dit voor hem natuurlijk vervelend. In de tweede helft liep Jeffrey S. ook nog op het oog vervelende blessure op, wachten morgen de reactie van de knie af en hopelijk valt het mee. Daarom nam Sjoerd de resterende tijd onder de lat plaats. Uiteindelijk met twee verwoestende afstandsschoten van onze captain Edwin(alias Koeman), kwam de eindstand op 2-1. We hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien maar dat werd ons helaas niet gegund. De ontlading was groot nadat de prima leidende scheidsrechter (A. Jansen) de wedstrijd beŽindigde. Dat Daan rood kreeg na een na trappende beweging (klein corrigerend tikkie) was misschien voor een aantal het moment een stap harder te lopen om de winst over de streep te trekken. Dit is een compliment voor alle spelers. Het veld lag er prima bij en gelukkig hoefden wij niet op het 3e veld (trainingsveld) te voetballen. Ook een compliment aan onze tegenstander. Gelukkig konden de toeschouwers genieten van het mooie weer en hopelijk hebben ze ook genoten van de strijd en inzet die wij op de mat gelegd hebben, al zal het de volgende wel beter moeten. Fijne zondag nog en dinsdag weer optimaal toe werken naar de volgende wedstrijd tegen Apeldoornse Boys om 10:00 uur.

o6 oktober 2019

Mediation levert punt op.
Vandaag op naar Barneveld, met goede moed onderweg om wat punten mee te nemen naar Terwolde. Na een korte warming-up, bleek dat de meeste spelers van Barneveld hun warming-up binnen 5 minuten hebben afgerond. Over ons spel verloop kwam deze sterk overeen met wedstrijd van vorige week, kwalitatief de betere ploeg, maar met wederom te veel individuele fouten, keuzes en het gebrek aan geluk om snel op voorsprong te komen. Na het eerste schot van Barneveld en de uitstekende redding van Jeffrey waren wij al vroeg gewaarschuwd. Uiteindelijk was de ruststand 2-0 voor Barneveld. In de rust gewisseld en geprobeerd de tegenstander hoger vast te zetten. De tegenstander had ook zijn wissels doorgevoerd, waardoor wederom wij moeilijk in ons spel bleven komen. Toen Sjoerd de verdediging van Barneveld verraste kwam de keeper met gestrekt been en wat front gewichten aan glijden. Het leek van de zijkant op een 100% penalty. De scheidsrechter liet door spelen, wat tot gevolg had dat bij een aantal spelers van ons de zekeringen knapte, keuren we niet goed, maar zijn nu eenmaal geen computers. In deze schermutselingen liepen de gemoederen hoog op, bij beide partijen. Nadat we uitgeraasd waren trok de scheidsrechter vier gele kaarten. Dit leverde de scheidsrechter een applaus op van een enthousiaste Terwolde speler, die dat niet kon waarderen en trok nog een keer geel, wat gelijk de aftocht was met een rode kaart (2x keer geel). Toen konden wij niet anders door het niet verder te laten escaleren, het veld te verlaten. Ook daar waren we niet trots op. De scheidsrechter had hier een groot aandeel in, maar ook de vervelende trekjes van een aantal spelers van Barneveld droeg niet bij om door te spelen.In de kleedkamer werd aangeven dat als wij de wedstrijd eerder naar ons toe trekken, deze situaties zich niet voordoen of althans minder snel. Omdat Jordy M. als laatste van het veld ging en in gesprek ging met de scheidsrechter en een speler van Barneveld, kwam naar voren uit dat overleg, dat Barneveld de wedstrijd graag wilde uitspelen, de scheidsrechter ging akkoord, en zo trokken we weer naar de groene weide. Bij het fluitsignaal ontpopte zich de wedstrijd zoals deze had moeten aanvangen, de tegenstander die ineens normaal ging voetballen een scheidsrechter die juiste beslissing nam en niet het onbelangrijkste we scoorden nog 2x waardoor we 1 punt mee konden nemen naar Terwolde. Een eigen goal van de tegenstander en een goal van Jeffrey K. bracht de verlossing. Na het eindsignaal ontpopte zich een zeer vriendelijke sfeer die 20 minuten eerder ondenkbaar geweest zou zijn. Tjemig wat een verhaal, ik hoop dat iedereen er mee eens is dat in eerste instantie wij zelf verantwoordelijk zijn voor de prestaties die we zondag op de mat willen laten zien.
Oscar hartstikke bedankt dat je vandaag voor Ger bent in gevallen, super. Jordy en Roy jullie ook bedankt voor jullie inbreng vandaag. Wederom was de harde kern weer aanwezig om ons aan te moedigen, mannen en vrouw (supporters) nogmaals dank hiervoor. Ook was het mooi om te zien hoe betrokken deze supporters betrokken zijn bij het team, en ook het hart bij jullie op de goede plek zit na dergelijke wedstrijden.
Deze week weer vol aan de bak en op naar FC Jeugd volgende week.

Correctie: ik heb geschreven vrouw maar er stonden 2 vrouwen langs de lijn��, door de camouflage kleding ging 1 van de dames op in het groen������, super dat jullie er waren. Excuseee.

15 september 2019

Vandaag tegen veteranen Overwetering gespeeld, een zeer geslepen ploeg, anders dan de naam doet vermoeden, Vorig jaar zijn wij daar met 4-0 van de mat gespeeld, voor vele spelers van het 2e was het de eerste kennismaking met het echte senioren voetbal. Vandaag hebben wij ze met 7-0 van de mat weggespeeld, wat bijna op een vernedering leek. Voor veel spelers leek het wel of ze hiermee de wedstrijd van vorig jaar konden afsluiten. Met dank aan Koen, Jordi, Lars, Lex en Jurre. Ook de supporters waren weer ruim vertegenwoordigd, namens het team dank daarvoor. De eerste twintig minuten waren wij de bovenliggende partij, maar bleven de goals uit. Na de 1-0 (Kopbal van onze blonde voorstopper)kwam er meer zelf vertrouwen en liepen wij uit naar de 5-0 tot rust. Ook( Tornado)Koen deed een duit in het zakje, helaas moest hij met een geblesseerde knie het veld verlaten, hopelijk valt de blessure mee. De tweede helft was het uitspelen,zonder blessures. Op verzoek van, heeft Jeffrey de 6-0 gescoord na een assist van Sjoerd. Dit was voor de tweede helft wel het hoogte punt. Gelukkig uitgespeeld zonder verdere blessures, wel zijn we ten opzichte van vorig jaar iets gegroeid, echter blijven er wat kanttekeningen en verbeter punten waar deze week weer aan gewerkt moet worden.


8 september 2019

Vandaag hebben wij de wedstrijd tegen IJsselstreek 3 gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer was er genoeg te zien en te beleven. Dank voor de toeschouwers die weer aan de lijn stonden om ons aan te moedigen. IJsselstreek had wat ervarener voetballers die probeerden ons uit het ritme te halen en fysiek de grens van normen en waarden te tarten. Over de eerste helft kunnen wij kort zijn en waren wij de bovenliggende partij, jammer genoeg konden wij middels het ontbreken van goals de wedstrijd niet naar ons toe trekken, sporadisch kwam de tegenstander Thijs tegen en andersom. Vanwege enkele pijntjes moest er wat vaker gewisseld worden. De tweede helft was een kopie van de eerste, met wat meer schoten op de goal van IJsselstreek, kwamen wij in de betere flow. Verdiend kwamen wij op voorsprong door een scrimmage voor de goal, de hand van God(Diego M. alias Mitchell van Voorst), hielp een beetje. Helaas het uit uitbouwen van de voorsprong was onze grootste tegenstander. Uit het niets kwam de gelijkmaker (1-1 was ook de eindstand). Conclusie wij zijn niet van de mat gespeeld, hebben de rust bewaard, goede momenten gezien alleen jezelf belonen, zal nog aandacht behoeven. Ook een compliment voor de scheidsrechter Oscar H. mag niet ontbreken, hij heeft de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen, ondanks dat de adrenaline bij sommige uit de oren kwam. Al met al genoeg leermomenten gezien. Deze week lekker strak trainen, op naar de laatste bekerwedstrijd.

01 september 2019

> Vandaag uit naar Wijhe '92 5 hierbij moesten wij eerst de IJssel nog ff bedwingen, dat ging gelukkig zonder slag of stoot. De voorbereiding/warming-up was kort en goed. Omdat dit onze eerste wedstrijd was hebben wij gewoon de noodzakelijke inzet gevraagd en de aandacht om direct scherp te beginnen aan de wedstrijd. De tegenstander was al een team wat langer met elkaar speelde. De eerste 10 minuten was het voornamelijk voor iedereen bij Terwolde ff zoeken naar de vorm, en kwam Wijhe 92, er toen een paar keer gevaarlijk doorheen. Na 10 minuten kregen wij grip op hun speel wijze en kwamen wij vaker voor hun goal. Wat resulteerde in een prachtige aanval die werd beloond met een prachtige goal door onze gelegenheids spits Mitchell, daarna gingen meer spelers vrijer voetballen wat mooi was om te zien, maar wat dan ook vaak tot nonchalant spel gaat leiden, en die momenten wij de tegenstander weer in de wedstrijd terug laten komen.
> De tweede helft was een gelijk op gaan strijd met aan beide kant kansen om de winst naar zich toe te slepen. Voor Wijhe was het vervelend dat gelegenheids keeper Jorn in een bloedvorm verkeerde en na maar 1 tegen goal onpasseerbaar was. De eindstand was daarmee een feit 1-1) Daarnaast heeft iedereen vandaag ingezien dat met maar 1 wissel er hard gewerkt moest worden en heeft niemand hierin verzaakt. Een bedankje gaat uit naar Lex en Bas welke ons vandaag hebben versterkt. Naast de eufori zal er deze week weer hard getraind moeten worden, want de tegenstanders worden sterker. 

05.05.2019 

Door vele blessures en vakantie van spelers uit ons 2e team, hadden wij vandaag gelukkig de beschikking over Tim en Bart (jeugdspelers), Jurre (speler 1) en Karel (veteranen team). Vandaag mochten wij voetballen tegen Rohda Raalte, op een fantastische grasmat. Na een gelijk opgaande wedstrijd hadden wij ook eens het geluk aan onze zijde. Door een prachtige vrij trap van Jurre, een prachtig geplaatst schot (strak in de korte hoek)van Daan en een berekend afstand schot (onhoudbaar) van onze jonge veteraan Karel, bleven de drie punten in Terwolde. Daarnaast hebben wij als team(geen een uitgezonderd) er alles uit gehaald om de overwinning eruit te slepen. De gestopte penalty door onze sluitpost Sjoerd, en de maximale inzet van een ieder, gaf ons wel een steuntje in de rug, om nog een keer aan te zetten en de wedstrijd definitief op slot te gooien, voor de latere terechte overwinning(3-1) Ook de aanmoedigingen van de tientallen toeschouwers die ons kwamen aanmoedigen, waarvan er een aantal als 'harde kern' mag worden aangemerkt, mogen in dit korte verslag niet ontbreken.

Toeschouwers/supporters/spelers/begeleiders/onderhoudsploeg/barpersoneel/etc. bedankt voor het mogelijk maken van dit mooie potje voetbal op de 5e mei 2019.04.05.2019 SP Eefde JO15-1G - SV Terwolde JO15-1 Om een beetje mee te blijven doen moesten we vandaag 3 punten binnenslepen. Met nog drie wedstrijden te gaan is dit een van de mindere tegenstander qua stand in de competitie. Na twee dramatische wedstrijden zou dit onze comeback moeten worden. 

De wedstrijd begon wederom zonder Daan van Broekhuizen vanwege een langdurige blessure, Jory Nieuwenhuis mocht weer een halfje voetballen omdat hij zeker 2/3 weken uit de running is geweest , ook Ruben Havekes stond op papier voor een halfje aangezien hij afgelopen training een blessure opliep. Gelukkig kon er wat geregeld worden door de leiding van JO15-2 en kregen wij als gastspeler Mauro Spada mee. 

De wedstrijd begon redelijk, de bal ging van links naar rechts. Eefde had een paar serieuze aanvallen maar deze werden uiteindelijk door onze verdediging en keeper afgebroken.Een afgekeurde goal van Terwolde ????? Terwolde werd sterker en we kregen heel wat kansen. Net voor het einde schiet Thijs Brouwer een schitterend paas op Tijs Spijkerboer die hem vervolgens schitterend afmaakt. We gaan met 0-1 naar de kleedkamers. 

De tweede helft beloofd al snel een ware overwinning te worden. Jurrian Nales speelt een paar spelers uit en legt de bal dan perfect klaar voor Ruben Havekes 0-2! Sv Terwolde speelt lekker en laat zo nu en dan de bal lekker rond gaan. Eefde is gefrustreerd en maakt redelijk veel gemene overtredingen! Hier laten we ons helemaal in meeslepen en maakt Eefde zelfs een goal, 1-2. Daarna mag Terwolde weer. Jurrian Nales weet de bal in de hoek van het goal te schieten 1-3. De daarop volgende minuten hadden we bij de VAR terug moeten zien. Binnen enkele minuten 2 penalty's tegen. Een handsbal 2-3 en een tackel die volgde uit een smerige overtreding van de tegenstander. Een 3-3 die niet helemaal eerlijk is in mijn ogen. Helaas kun je hier niets aan doen en hadden we als team uiteindelijk zelf het koppie cool moeten houden. 

Het positieve van deze pot was toch wel, dat de jongens weer geknokt hebben voor elkaar en dat ze hele goede momenten in de wedstrijd hadden. 


20.04.2019 Sallandia JO15-1 te sterk voor SV Terwolde JO15-1. Op deze mooie zaterdag moet SV Terwolde JO15-1 thuis voetballen tegen Sallandia Deventer.

Sallandia blijkt al snel in de wedstrijd veel te sterk te zijn voor onze jongens. Het zit de laatste zaterdagen ook zeker niet mee. De mannen zien er moe en uitgestreden uit! Ze hebben al een behoorlijk knok seizoen achter de rug in de 3e klasse en nu in de 2 klasse krijgen ze niets cadeau. Ondanks een aantal m moeizame wedstrijden mogen ze zeker trots op zich zelf zijn dat ze nog leuk meedoen. Het is in ieder geval een zeer leerzaam seizoen en een goede voorbereiding voor de JO17. 

Voor rust staat het al 0-4 en hangen de schouders omlaag. We zijn het even kwijt qua voetbal. Uiteindelijk verliezen we met 1-6 van een heel sterk Sallandia. Een team die zeker in de top drie gaat eindigen. 

Met nog drie wedstrijden te gaan, waarvan een tegen de koploper, moeten we zeker nog 6 punten kunnen pakken. 


13.04.2019 SV Terwolde JO15-1 verliest van Sportclub Deventer JO15-2. April doet wat hij wil! Een frisse zaterdag met sneeuwvlokken tijdens de warming-up. 

Het was een belangrijke wedstrijd voor de jongens van SV Terwolde JO15-1. Bij winst zouden ze op de 3e plek komen te staan! De tegenstander Sportclub Deventer staat op de 2e, het beloofde een pittige wedstrijd te worden. 

Een speler met een langdurige blessure en een speler met een ongelukje helpen vandaag niet mee! Gelukkig krijgen we op het laatste moment hulp van twee spelers (Jesse Veldhuis en Mauro Spada) uit de JO15-2. Top gedaan!

Het was een vreemde wedstrijd en Terwolde voetbalt slordig. We krijgen geen rust in het spel en mooie combinaties ontbreken in elke linie. Na 20 minuten scoort Sportclub Deventer knullig uit een corner en vijf minuten later rolt de bal met geluk nogmaals ons doel in. 0-2 is de stand als we naar de thee gaan en 0-2 is de stand aan het einde van de wedstrijd. Ook deze tegenstander was gelijkwaardig als we in ons doen waren geweest, helaas.

Inmiddels staan we op de 8e plek met 8 punten. De nummers 1 en 2 hebben 15 punten. De daaropvolgende 6 teams hebben punten tussen de 8 en 10. Het zit dicht bij elkaar en het blijft dus spannend. 

Volgende week moeten we weer thuis voetballen. Een pittige pot tegen Sallandia JO-15-1G, de nummer 3 in de lijst.


06.04.2019 Wijhe 92’ JO15-2 – Sv Terwolde JO15-1 Afgelopen zaterdag moesten de mannen van JO15-1 de IJssel oversteken en voetballen tegen Wijhe 92’. Wijhe stond op de ranglijst net onder ons met een wedstrijd meer gespeeld. De top 10 zit zo dicht bij elkaar dat elke punt belangrijk is.

De wedstrijd begon en zo ook de strijd om punten binnen te harken. We begonnen slordig en er zat geen rust in het spel. Na 5 minuten spelen raakte Daan van Broekhuizen geblesseerd in een duel. Onze spits moest het veld verlaten met een dikke enkel, einde wedstrijd.

Het spel werd er niet beter op en het had ondertussen wel 4-0 kunnen staan. Wijhe kreeg heel veel kansen ……….. op de paal, op de lat, net naast en een paar geweldige reddingen van Yourie Nieuwburg. De mannen moesten knokken met alles wat ze konden maar helaas leverde dat uiteindelijk z’n tol. Onze middenvelder Thijs Brouwer valt na 15 minuten uit met een blessure, bloedende knieeen en overal pijn. Vijf minuten later hinkt ook onze laatste man Senn Junte over het veld. Ook Sen loopt met kapotte knieeen en een zere benen over het veld. Hij moet het nog even vol zien te houden want er zijn geen wissels meer.

Het zit ons vandaag niet mee en het is knokken en wachten totdat Wijhe gaat scoren! Net voor rust is het dan zover, WIJ SCOREN………! De mannen uit Terwolde juichen maar Wijhe geeft aan dat de bal niet over de lijn is????? Een raar moment van wachten en jongens die aan het doorvoetballen zijn. De scheidsrechter wijst uiteindelijk naar de middenstip en bij Terwolde zijn ze door het dolle. Beshan Wafa mag deze bijzondere goal op zijn naam zetten, 0-1 voor SV Terwolde.

Met nog een paar minuten op de klok moet ook Senn Junte gewisseld worden vanwege zijn blessure. Een geblesseerde wisselen voor een geblesseerde is verreweg van ideaal. De scheidsrechter fluit af en we hebben eindelijk rust. Iedereen kan even op adem komen en zich klaarmaken voor de tweede helft.

De tweede helft is weer knokken om de voorsprong te behouden. De wedstrijd wordt wat grimmiger en de jongens moeten op hun tenen lopen. Het meegekomen publiek ziet ook dat de jongens het moeilijk hebben en juichen ze hard toe.

Na 20 minuten bikkelen komen we er met 10 man voor te staan. Een van onze jongens ging volgens de scheids iets hard het duel in en trekt de gele kaart. Een beslissing die niet bij iedereen in goede aarde valt. Het wordt heel lastig! Uiteindelijk scoort Wijhe in de laatste minuten de gelijkmaker en is de wedstrijd gespeeld. Wat een teleurstellende koppen in de kleedkamer .

Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we een punt hebben meegenomen en dat we nog steeds meedoen in deze spannende competitie. De top tien ligt dicht bij elkaar en met 1 of 2 wedstrijden minder gespeeld staan we er goed voor. Heel erg knap! Een echte goede teamprestatie.

Komende week staat er weer een moeilijke wedstrijd op het programma. Thuis tegen Sportclub Deventer. Sportclub Deventer staat op de tweede plaats!  


31.03.2019 Warnsveldseboys VR1 - SV Terwolde VR1 Het is zondag en we mogen weer! We vertrokken naar Warnsveld met de doelstelling 0-0. Eenmaal aangekomen en de warming-up gedaan klonk het fluitsignaal. De wedstrijd is begonnen. 

Het begon rommelig, na drie minuten was onze doelstelling al mislukt, 1-0 achter. Als snel volgenden de volgende tegen goals. Hetty had een goede doorbraak in de eerste helft en creŽerde een kans, maar helaas op de paal. 

We gingen de rust in met 6-0 achterstand. In de rust kregen we op onze kop en spraken we af, niet boven de 10-0! Rond de zeventigste minuut kregen we nog een kans, Linda schoot op doel maar helaas net mis. Er volgde tegen goal naar tegen goal. 

Eindstand 12-0. We baalden allemaal enorm, en moeten aankomende week weer keihard trainen. We houden de moed er in!


24.03.2019 SV Terwolde JO15-1 - ABS Bathmen JO15-1 SV Terwolde JO15-1 is op dreef en verrast menig tegenstander! 

SV Terwolde JO15-1 is vorig seizoen, op een punt na 2e geworden in de 3e klasse. Dit seizoen komen ze uit in de 2e klasse, en hoe! Wie had ooit gedacht dat de groep zich staande zou houden tussen al het geweld :( Na 4 wedstrijden staan ze op een gedeelde 3e plaats. Winst of verlies in deze groep wordt zwaar gestraft of beloond. Tot nu toe, onwijs knap van deze jongens uit Terwolde. 

De afgelopen vier de wedstrijden waren gewoon te spannend! Wedstrijden met gras op de tanden, vechten voor elkaar en karakter tot de laatste tel! 

Eerste pot tegen Activa met windkracht 9, helaas 1-2 verloren, niet nodig tegen deze gelijkwaardige tegenstander. Dit had ook 2-1 kunnen zijn. Het dubbeltje viel die dag net de ander kant op! Man of the match Allemaal

Tweede wedstrijd; uit tegen Rohda Raalte. Een dikke overwinning 0-3. Geen discussie mogelijk! Man of the match Allemaal


Derde wedstrijd; uit tegen Gorssel, een beruchte tegenstander van vorig jaar (toen 1e in dezelfde competitie). De uitslag, 5-5 nadat in de laatste vijf minuten een goal van ons onterecht werd afgekeurd en we in dezelfde laatste vijf minuten nog zeker twee penalty's hadden moeten krijgen. ZEER ONTERECHT DUS! Man of the match Allemaal 

Afgelopen zaterdag speelde we onze vierde wedstrijd van het seizoen. ABS is  een tegenstander die in het bovenste rijtje staat, de jongens zijn gewaarschuwd en ze weten inmiddels dat in deze competitie geen ruimte is voor makkelijke potjes. Het was een zware wedstrijd waarin ABS de betere partij was. 

De jongens uit Terwolde blijven knokken voor elke meter. Hoogstaand voetbal was het niet maar menig ouder, trainer en coach zag dat ze aan het knokken waren! Uiteindelijk krijgen we het zelfs voor elkaar en weet Daan van Broekhuizen te scoren, 1-0 voor Terwolde. Gekkenhuis en de tegenstander is bepaald niet vrolijk. Net voor rust weet ABS te scoren en is het 1-1. In de kleedkamer zitten teleurgestelde jongens, jongens die nog niet klaar zijn met deze wedstrijd. Deze gasten moeten we hoe dan ook pakken was het gesprek in de kleedkamer! 

De tweede helft, misschien nog wel zwaarder dan de eerste helft. Het was te spannend om te kijken. Elk moment kan er gescoord worden door beide teams. In de 20/25 minuut maakt de keeper een fout door te ver uit te komen. Tijs Spijkerboer schiet de bal vanaf iets voorbij de middenstip en de bal rolt langzaam het goal in :) Wat een ontlading en wat een wedstrijd! 

Het was zeker geen beste wedstrijd en misschien wel de slechtste van de vier. Een wedstrijd gewonnen door strijdlust en een beetje hulp van boven ;) De 3 punten blijven die dag in Terwolde............. Man of the match Allemaal 


24.03.2019 Terwolde VR1 - ST Lemelerveld Het is weer zondag, waar het thuisduel tegen ST Lemelerveld/Lemele VR1 op het spel staat. 

Goedgemutst treffen wij elkaar in het zonnetje voor het clubgebouw, wachtend op het seintje om naar binnen te gaan. Daar gaan we, omkleden, laatste bakkie koffie, de opstelling en tactiek bespreken en klaarmaken voor de warming-up.
Eenmaal op het trainingsveld knalt de muziek door onze speaker, waarbij we beginnen aan de warming-up. Iedereen is lekker gebrand en we zijn klaar voor de wedstrijd.

Om 11.30 klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Poliste, nu begint het echte werk.
In de eerste helft gaat het aardig gelijk op. Lemelerveld is dreigend maar wij weten dit aardig te controleren. Met een paar kansen over en weer. Waaronder een goede actie van Anouk, zij kapt een paar tegenspeelsters uit en schiet op goal, helaas in de handen van de keepster. Lemelerveld heeft ook een paar schoten op goal, die onze keepster Kim goed weet te keren. We gaan de rust in met een 0-0 stand.

De tweede helft is al een stuk spannender. We beginnen sterk en er komt steeds meer positie spel te voorschijn. Ook worden de ballen strak ingespeeld en komen we een aantal keren goed voor de goal van de tegenstander. In de 52e minuut klinkt er een hoop gejuich, Isabel schiet de bal binnen en we staan 1-0 voor. En nu vol houden.
Toen ging het balletje lekker rollen. Een minuut later is het namelijk weer raak, Astrid maakt de 2-0.

Vervolgens houden we aardig grip op de wedstrijd. Lemelerveld heeft nog een aantal uitbraken en kansen, maar gelukkig wordt de bal steeds weer geblokt of onderschept.
In de 68e minuut wordt de 3-0 binnen geschoten door Astrid en in de 70e minuut de 4-0 door Isabel.
De 3 punten blijven in Terwolde en wij feesten nog even door!


17.03.2019 De wedstrijd Heino VR1 – Terwolde VR1 Eindelijk na 2 weken rust een wedstrijd!

Na een rommelige start voorafgaand aan de wedstrijd kon de wedstrijd na 15 minuten vertraging eindelijk beginnen. Door een slap begin en een snelle achterstand was Terwolde even goed wakker geschud. Nadat de 1-0 was gemaakt begon Terwolde pas te voetballen. Een aantal minuten volgde helaas al snel de 2-0. Ondanks de achterstand liet Terwolde zich niet kennen en ging met vlagen beter voetballen. Na een aantal kansen van Terwolde scoorde Sanne Poliste het eerste doelpunt voor Terwolde, het was 2-1. Na de goal van Terwolde werden de ruimtes tussen de linies bij Terwolde te groot , desondanks werden er nog een aantal kansen gecreŽerd, helaas gingen deze er niet in. Rust! 

De tweede helft begon Terwolde sterk, veel druk naar voren en wat brutaler aan de bal. Kort daarna scoorde Heino dankzij een cadeautje van de scheidsrechter, het was 3-1. Terwolde liet zich niet op de kop zitten en vocht door. Door het met vlagen goed voetballen was Terwolde heel dicht bij een tweede doelpunt, helaas werd door de scheids Terwolde een vrije trap ontzegd. Kort daarna viel Kristel onze laatste man uit doormiddel van een knieblessure. 

Door alle afleidingen om het veld heen en een scheidsrechter die in onze ogen niet altijd even eerlijk overkwam verloor Terwolde de concentratie en was niet meer aan het voetballen, daardoor liep de score voor Heino snel op. De einduitslag was 7-1. 


17.02.2019 SV Terwolde VR 1 – AZC/Sp Eefde VR 1 Afgelopen zondag was het dan zover. De ťťrste thuiswedstrijd van SV Terwolde Dames 1.

Ze moesten tegen AZC uit Eefde. In het kader van het 100 jarig bestaan van SV Terwolde was er een extra tintje aan gegeven. Er waren jeugdspelers uitgenodigd om samen met de Dames het veld op te lopen. Ook werd er even een inleiding gegeven over de activiteiten, die gaan komen in het Hemelvaartsweekend ter ere van het 100jarig bestaan. Te denken aan de officiŽle receptie, historische fietstocht, wedstrijd van de Eeuw, spelletjesmiddag voor de jeugd, pubquiz, een reŁnie (waar men zich voor op kan geven) en een feestavond. 

Het volledige programma kunt u terug vinden op de website: www.svterwolde.nl
Het was zondag prachtig weer. Met blauw-witte rook kwamen de Dames met de jeugdspeelsters het veld op en werden ze voorgesteld aan het publiek.
Al snel kwam SV Terwolde voor te staan en met de rust was het 3-1. Na de rust vocht Eefde echter terug en de wedstrijd eindigde met een stand van 3-3.20.01.2019 Markelo VR1 – Terwolde VR1 Op 20 januari een koude zondag morgen, mochten de wij weer aantreden. 

Dit keer uit tegen Markelo VR1. Rond 10:15 kwamen we aan bij een verlaten complex in Markelo. Bijna alle wedstrijden waren afgelast vanwege de vrieskou. Kijkend naar een wit kunstgrasveld, in de zon gelegen dat dan weer wel, maakten we ons metaal klaar voor de wedstrijd. Zoals iedere zondag is de sfeer goed en hebben we er zin in. De boodschap van Serge is dan ook weer duidelijke, vanaf het begin erbij zijn. Er kort op zitten, duels aangaan en deze dan vooral winnen en natuurlijk kansen afmaken.

Om 11:00 uur klonk het fluitsignaal en we konden van start. In het begin van de wedstrijd ging het op en neer, een paar snelle en handige buitenspeelsters van de tegenstander waren onze backs te snel af. Omschakelen, koppies erbij en aanpakken die handel. Ook wij kregen, zoals iedere wedstrijd wel, kansen en het waren en ook zeker meer dan ťťn. Maar het mocht helaas niet resulteren in een doelpunt. 0-0 dat is de stand bij rust en we gingen best met een opgeheven hoofd de kleedkamer binnen. Serge heeft natuurlijk nog wel wat puntjes en benadrukt dat we de duels moeten winnen en sneller moeten schakelen. Een aantal wissels worden ook doorgevoerd en we kunnen, met wat fris bloed, aan de tweede helft beginnen.

Helaas hebben wij de 0-0 niet weten om te buigen in een winst partij. Een hoge bal van de tegenstander stuiterde tussen Kristel (laatste vrouw) en Kim (keepster) in. Geen van beide reageerde op de juiste manier waardoor de tegenstander er tussen kwam en een doelpunt maakte. 1-0 achterstand was een feit. We probeerden de koppies omhoog te houden en gingen de laatste 15 minuten 1 op 1 spelen. Dit resulteerde tot onze spijt niet in een doelpunt voor ons maar voor de tegenstander, zij scoorden de 2-0 en dit was dan ook de eindstand. Helaas hebben wij weer niet weten te winnen, positief blijven, maandag en woensdag flink trainen en op naar de volgende wedstrijd. 


05.12.2018 SV Terwolde Vrouwen 1 – Activia Vrouwen 1 De opdracht van vandaag (02.12.2018): VOETBALLEN, STERK STAAN, WINNEN.Zodra het fluitsignaal van de scheidsrechter (Marcel Poliste) klinkt gaat het duel tegen Activa beginnen. De ploeg waar altijd een derby gevoel bij zit.Helaas krijgen we al in de 4e min het eerste doelpunt om de oren. Door een goede steekbal van de tegenstander wordt onze 2e keepster Kirsten 1 op 1 gezet met de spits van Activia die deze kans verzegeld in een 0-1.Dit houdt voor ons in: Meer scherpte en nog strakker erop!In de 10e minuut begint Sanne P. aan haar warming up om Rosanne te vervangen.Net voor het rust signaal wordt gegeven krijgt Lisa een bal, zoals ze zelf zou zeggen ‘’vol in die snaze’’ waardoor ze voor de laatste 5 min wordt vervangen door Tess.Na een goede 1e helft gaan we de rust in met een 0-1 achterstand.Daar zitten we dan, balend dat die 0-1 is gevallen maar vol strijdlust om dit in de 2e helft recht te zetten.In de 54e minuut krijgen we een penalty tegen door een overtreding.Kirsten kiest een hoek maar het balletje vliegt goed het net in, helaas is dit de 0-2.Nu wordt het toch wel een ander verhaal en we moeten echt aan de bak willen we hier nog punten pakken. Dit heeft Isabel ook begrepen, en met een goede actie komt zij 1 op 1 voor de keeper waarna zij de bal snoeihard op de lat schiet.In de 67e minuut wordt er een dubbele wissel toegepast. Astrid en Esther worden vervangen door Lisa en Leonie die samen een blok zullen vormen op het middenveld.In de 75e minuut wordt Amanda gewisseld voor Anouk waarna Anouk in de 76e minuut een actie maakt en een assist geeft op Tess die rustig en beheerst een hoek kiest en de 1-2 binnen schiet. Zou het dan toch nog kunnen?? Alles wordt in de strijd gegooid bij beide elftallen. Hetty weet ons voor een 1-3 te behoeden door de bal van de doellijn te tikken. Maar net als we vol in de strijd gaan om toch nog een punt te pakken raakt Sanne P geblesseerd en wordt zij vervangen door Esther.En als we voor de keuze gaan alles of niet krijgen we jammer genoeg de 1-3 om de oren die wordt gemaakt uit een cornerbal.Al met al een goede naar mijns inziens leuke pot om naar te kijken waarbij beide ploegen kansen kregen en wij helaas het onderspit moesten delven. 


25.11.2018 Lemelerveld VR1- Sv Terwolde VR1 Na een sensationele heenreis verzorgd door ons nieuwe teamgenoot starten we de wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. Onze trainer, Serge, heeft ons in de voorbespreking meegegeven iets "agressiever" te spelen en vooral controle houden in het spel en over de bal. Terwolde start sterk, we voetballen de eerste 20 minuten voornamelijk op de helft van Lemelerveld. Door met veel druk te voetballen ontstaan er veel kansen, waaronder een goede kans van Lisa die recht op goal af gaat maar helaas door de keeper wordt gestopt. Ook door Leonie en Isabel worden mooie kansen gecreŽerd, maar het mag niet baten. In de 19e minuut ontstaat de eerste kans voor de tegenstander via een hoekschop. Deze wordt in tegenstelling tot Terwolde wel gelijk afgemaakt. 1-0 achterstand. Het team en de supporters proberen elkaar op te zwepen om niet het hoofd te laten hangen en nog een tandje er bij te zetten. Kristel en Kirsten maken nog een mooie loopactie vanuit achterin, maar ook hier komt niet het gewenste resultaat uit. Het fluitsignaal klinkt, de teams begeven zich naar de kleedkamer. Het commentaar is ondanks de stand positief. Het spel gaat goed, maar de kansen moeten worden afgemaakt dus is het belangrijk dat we de rust en het overzicht bewaren. De 2e helft gaat van start, het spel gaat redelijk gelijk op. Maar dan valt de 2e goal tegen. 2-0 in de 10e minuut van de 2e helft, nu begint de paniek redelijk toe te slaan. Terwolde kan minder makkelijk de rust bewaren en Lemelerveld ziet hun kans schoon. Bij een hoekschop tegen, maakt Lemelerveld de 3e goal door een mooie kopbal. 3-0 achter, nu beginnen de hoofden te hangen en merk je dat Terwolde het moeilijk krijgt. Na 5 minuten ligt de 4-0 er al in, door een schot van afstand. Terwolde heeft de winst al opgegeven en de dames proberen nu nog te redden wat er te redden valt. Ze houden ondanks de vermoeidheid nog redelijk stand, helaas valt in de laatste 5 minuten nog de 5-0. De scheidsrechter fluit af, eindstand 5-0 verlies bij Lemelerveld. De teleurstelling is groot bij de dames, we hopen op een betere uitslag volgende week zondag!


03.11.2018 SV CCW’16 VR2-Terwolde VR1. Een nieuwe zondag, een nieuwe wedstijd. Namelijk de wedstijd SV CCW’16 VR2-Terwolde VR1. Dit was wel even fijn na 3 weken achter elkaar geen wedstijden te hebben gehad. Tevens een leuke wedstrijd omdat er gestreden moest worden tegen een aantal bekende speelsters van CCW. De druk was daarom ook hoog om te winnen. Nadat de minuut stilte was gehouden, vloot de scheidsrechter om 11.00 op zijn fluitje om de wedstrijd te beginnen. We begonnen de wedstrijd matig. Hierdoor stonden wij in de 12e minuut op 1-0 achterstand. Maar door fantastisch doorzetten van Isabel werd het in de 15e minuut 1-1. Deze stand heeft lang op het scorebord gestaan door de regie te pakken in het midden stuk van de 1ste helft. Daarna wist CCW zich te herpakken, door matig keepwerk van Kim werd het in de 35e minuut 2-1. Vlak voor rust in de 45e minuut stond het geluk aan de zijde van CCW doordat de bal via Kristel haar hoofd van richting veranderde. Ruststand 3-1.Iedereen heeft haar thee op en is weer klaar voor de 2de helft. Maar helaas nam CCW de wedstrijd in eigen handen. In de 47e minuut maakte CCW 4-1. Daarna hebben we nog geprobeerd wat kansen te creŽren maar het mocht niet baten. CCW krijgt in de 67e minuut nog een kans dit in eerste instantie door Kim gestopt wordt maar in de tweede instantie er ingeschoten wordt, 5-1. Daarna volgde zo’n zelfde situatie bij de 6-1 in de 75e minuut. En tot overmaat van ramp schoot CCW er vlak voor het eindsignaal nog 1 binnen. Eindstand 7-1.Wij bedanken onze supporters. Deze uitslag komt als een klap in het gezicht. Zeker omdat wij weten dat wij beter kunnen. Voor nu koppie omhoog en op naar de volgende wedstrijd op 18 november: Terwolde VR1- Heino VR1 aanvang 11.30 uur.


21.10.2018 Wedstrijd SV Twello (g-team) tegen SV Terwolde (dames 1)Dinsdag 16 oktober heeft Terwolde dames 1 een oefenwedstrijd gespeelt tegen SV Twello g-team. Op uitnodiging van SV Twello moesten de dames om 19.30uur aantreden. We begonnen de wedstrijd gespannen. We hadden nog nooit tegen SV Twello gespeeld dus wisten we niet wat we moesten verwachten. Het fluitsignaal ging, we waren begonnen. Zo’n tien minuten hierna viel het 1e doelpunt voor Twello. Ook viel de 2-0. We herpakten ons en maakten de 2-1. Er vielen veel goals bij ons maar ook bij SV Twello. We gaan de rust in met 5-3. We zouden de 5-5 maken dat was ons doel, maar al snel in de tweede helft viel de 6-3. Er viel Goal naar goal, maar wij kwamen niet verder dan 7 doelpunten. SV Twello eindigde maar liefst met 10 goals. Eindstand 10-7. We vonden het erg jammer en willen zeker een revanche. Het was een geweldige ervaring om tegen dit team te spelen. En zouden dit graag nog een keer doen.07.10.2018 De wedstrijd Terwolde VR1 - Schalkhaar VR1 Na wederom een stroef begin van Terwolde was het Sanne Stoel die de eerste mogelijkheid kreeg om Schalkhaar ‘pijn’ te doen, haar schot miste de scherpte en ging naast. Na een minuut of 10 was het Isabel die de bal maar net over schoot, het mocht nog niet zo zijn. Ook Schalkhaar kreeg mogelijkheden en met soms kunst en vliegwerk kon Terwolde deze mogelijkheden tegenhouden, in de 17e minuut had Terwolde de paal nodig om op 0-0 te blijven. In de 28e minuut ontstaat er een situatie waarbij een speelster van Schalkaar commentaar op de scheidsrechter heeft en dit resulteert in een vrije trap rond de 16 meter, Sanne Poliste gaat achter de bal staan en krult deze mooi in de touwen 1-0. Met nog wat kansen over en weer gaan wij rusten met een 1-0 stand.De tweede helft begon Terwolde een stuk beter aan de wedstrijd, maar dit konden wij niet omzetten in doelpunten. Het was Tess die in de 51e en 60e minuut 2 goede mogelijkheden kreeg, maar waar op de training deze ballen het net bollen gingen ze nu naast. Maar Terwolde moest achterin ook zeker scherp blijven want Schalkhaar kwam een paar keer met scherpe aanvallen erdoor en mede door goed keeperswerk van Kim gingen deze ballen er niet in.Na een mooie aanval was het Astrid die rond de 65e minuut de bal vanaf ongeveer 16 meter over het doel krulde, de bal wilde er maar niet in… 72e minuut Schalkhaar maakt de gelijkmaker, balen maar kop op en door. Terwolde moest zich even herpakken na de gelijkmaker en deed dit vrij snel want in de 79e minuut was het Isabel die met een mooi schot de stand op 2-1 zet. Dat wij scherp moesten blijven bleek wel want het was Schalkhaar die met een goede aanval de stand binnen een paar minuten weer op gelijke hoogte kan zetten, Kim zit mis maar gelukkig is daar Monique met een goede rugdekking en kan de bal voor de lijn wegwerken! Hieruit ontstaat een aanval voor Terwolde waarbij Kirsten de bal uiteindelijk mooi vrij gespeeld krijgt en een prima schot op doel geeft, met een knappe redding van de keepster van Schalkhaar tot gevolg. 85e minuut, een sterke actie van de spits van Schalkhaar die goed het duel wint, de bal voorgeeft en haar medespeelster vrij voor het doel zet 2-2. In de resterende minuten gebeurt er niets meer en is de eindstand 2-2.Wij willen de supporters bedanken voor de aanwezigheid en de aanmoedigen op deze zonnige dag! Op 28 oktober staat de wedstrijd Terwolde VR1 - Witkampers VR2 op de kalender om 11:30 uur.


30.09.2018 De wedstrijd Terwolde VR1 - AZC/sp Eefde VR1 Na een stroef begin van Terwolde op het harde (net nieuwe) hybride veld van AZC kwamen wij na een minuut of 10 wat beter in de wedstrijd. Er waren de eerste helft aardig wat kansen over en weer, waarbij ACZ 2x de paal raakte en 1x de lat. Daar tegenover kreeg Terwolde een 4-tal goede mogelijkheden om de score te openen, Isabel was er een paar keer dicht bij, Anouk had geen geluk met haar afstand schoten en Sanne P schoot in de 42e minuut de bal op de lat. We gaan rusten met een 0-0 stand.De tweede helft begon Terwolde goed en hadden eigenlijk de wedstrijd verder onder controle, alleen die bal wilde maar niet het netje in…. Het was wederom Isabel die vandaag niet het geluk had, diverse goede acties hadden meer verdiend. Maar wat er dan vaak gebeurt werd werkelijkheid, het was ťťn klein momentje van onoplettendheid en de bal schoof onder onze (reserve) keepster Kirsten door, 1-0 in de 82e minuut. Direct gaf de trainer de opdracht om 1 op 1 te gaan spelen waarbij Kristel doorschoof naar voren en al snel door een foute inschatting van de laatste vrouw van AZC oog in oog kwam te staan met de (prima) keepster van ACZ, maar helaas net te kort kwam om deze fout af te ronden. Kort daarna klonk het eindsignaal en was de 1-0 stand van een feit. Wij willen de supporters bedanken voor de aanwezigheid en de aanmoedigen op deze zonnige dag! Volgende week staat de wedstrijd Terwolde VR1 - Schalkhaar VR1 op de kalender om 11:30 uur.


26.09.2018 Eerste competitiewedstrijd Terwolde VR 1-Broekland VR1 Na een periode van vakantie, voorbereidingen en oefenwedstrijden was het 23 september zover “de eerste competitiewedstrijd van vrouwen 1” op ons eigen mooie complex “de woldermarck “in Terwolde. Met 2 nieuwe teamleden Jolien Huisken en Sanne Stoel zijn we de wedstrijd tegen sv Broekland gestart om 11.30 uur. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en het was duidelijk dat Terwolde enigszins in de wedstrijd moest komen. Toch volgende er in de 27ste minuut een schitterend doelpunt van Anouk Brouwer. Je zag dat Terwolde zo langzamerhand goed in de wedstrijd begon te komen. Voor de trainer de taak om dit ook na de rust vast te houden. De eerste 2 ŗ 3 minuten verliepen wat stroef in de 2de helft, maar Sanne Poliste kwam in de juiste positie met bal voor het doel te staan en wist hem in de 49ste minuut mooi in te schieten. 2-0 dit moeten we vasthouden. Terwolde begon te verslappen en Broekland maakte hier snel gebruik van, een snelle counter van de linkerkant van broekland zorgde voor een 2-1. Terwolde moest en zal zich weer moeten herpakken, maar door een kleine fout in de verdediging van Terwolde werd het de 60ste minuut 2-2. Terwolde is wakker geschud en moet alles op alles zetten om geen tegen doelpunten meer tegen te krijgen. Na 90 minuten was daar het eindsignaal van de scheidsrechter. Uitslag 2-2. Het was leuk en mooi om te zien hoe de vrouwen weer een mooi supportsaantal hebben, de weergoden zaten ons niet mee, toen we begonnen regende het, toen we eindigden regende het nog veel harder, maar onze supporters aan de lijn met paraplu’s stonden er nog steeds. Bedankt supporters. Op naar volgende week dan staat de wedstrijd “AZC/Sp. Eefde VR 1 – Terwolde Vr 1 op de kalender.


20.05.2018 Terwolde maatje te klein voor Broekland. Op een zon overgoten sportpark in Broekland start Terwolde met een gewijzigde opstelling. Vanwege de blessures van Jelmer Bellert, Niels Bredenoort, Robert Bruins, Peter Roeterd en Tjardo Meulenbroek heeft de trainer er voor gekozen om Daan Weijenberg als laatste man te posteren en Thomas Leurink naar de nummer 10 positie door te schuiven. Bas Beugels is weer rechtsback en Max staat linksbuiten. In het eerste kwartier komt Terwolde een paar keer op snelheid door via de flanken, echter is de laatste pass iedere keer ondermaats waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. Broekland beschikt over gevaarlijke buitenspelers, waar de backs Bas en Floris Klunder hun handen vol aan hebben. Zij komen tot goede individuele acties en een keer wordt de lat geraakt en komt Terwolde goed weg. Ook mede door goed ingrijpen van Daan die goed rugdekking geeft.Na een half uur kan Thomas van zijn snelheid gebruik maken en sprint op de goal af, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper, maar Terwolde dringt wat aan. In de 35e minuut geeft Floris een subtiele voorzet vanaf de linkerkant op Thomas die vervolgens de bal in de loop op de hand van een speler van Broekland laat komen. Penalty oordeelt de scheidsrechter. Jurrien neemt weer plaats achter de bal. Zou hij deze penalty ook weer feilloos inschieten, zoals normaal? Helaas de keeper stopt de te zwak ingeschoten penalty. Een minuut later krijgt Floris de bal op de hand in zijn eigen 16 en wederom geeft de uitstekend fluitende scheidsrechter een penal. Dik Nieuwenhuis heeft een status als penaltykiller. Kan hij dat deze keer ook waarmaken? Ja! Hij stopt de penalty en het is dus nog steeds 0-0. Broekland blijft aanzetten en wederom moet Dik handelend optreden in een 1 op 1 situatie. 1 minuut voor rust is het dan toch raak voor Broekland. Een afgeslagen corner wordt ingekopt door de nr 10.Na de thee zijn de mannen van Terwolde niet scherp en zoals vaker dit seizoen leidt dit direct na rust tot een tegentreffer door de nr 11. 2-0 voor Broekland. De verdediging van Terwolde gaat hier niet vrijuit. De focus op deze momenten moet echt beter met het oog op de nacompetitie. In de 71e minuut gaat Thomas alleen op de keeper af en maakt goed gebruik van zijn snelheid en rond vervolgens prima af. 2-1. Daarna is het nogmaals Thomas die op snelheid er door is, maar neergehaald wordt. Edwin Dommelsch neemt plaats achter de bal, maar waar zijn befaamde trap voor de verre vrije trappen wel goed uit de verf komt, dient er nog wat meer getraind te worden op deze balletjes op randje 16. Met zijn trap valt hier absoluut meer uit te halen. Een kwartier voor tijd komen Ad Aarnink JR (terug van weggeweest) en Pelle Kools nog binnen de lijnen voor Floris en Sem, echter konden ook zij het tij niet keren. Eindstand 2-1 voor Broekland. Terwolde kan zich klaarmaken voor de nacompetitie wedstrijden van 10 en hopelijk 17 juni. Maar 27 mei eerst nog de laatste thuiswedstrijd, met daarbij het afscheid van een paar spelers die lager gaan voetballen en verzorger Frans Mintjes ,die het na 26 jaar voor gezien houdt. Na de wedstrijd staat er weer een groot feest gepland, zoals ieder jaar, met DJ Carina en vele andere lokale artiesten. Komt allen!


13.05.2018 Terwolde - Haarle. Op zondag 23 mei stond de wedstrijd Terwolde - Haarle op het programma. Voor Terwolde een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek 12 en voor Haarle een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 3e periode. Haarle, de ploeg van oud-trainer van Terwolde Jeroen Veldwijk, had in het begin van de wedstrijd een klein overwicht. Na 10 minuten werd er bij Terwolde daarom een tactische omzetting gedaan en werd Jurrien Kamphuis (die de geblesseerde Jelmer Bellert verving in de spits) teruggezet naar het middenveld en mocht Thijs van Broekhuizen in de spits zijn snelheid gaan inzetten.Haarle probeerde met een paar ongevaarlijke schoten van afstand gevaar te stichten, maar werden ondanks een veldoverwicht niet echt gevaarlijk. 10 minuten voor de rust begint Niels Bredenoort aan een lange rush en wordt onrechtmatig neergehaald op 25 meter van de goal. Een verdienstelijk spelende Edwin Dommerholt neemt plaats achter de bal, echter zijn vrije trap sticht te weinig gevaar. Enkele minuten later legt een sterk spelende Koen Appelo aan vanaf 20 meter, echter zijn schot verdwijnt in het vangnet en zo gaan beide ploegen rusten bij een 0-0 stand. In de 2e helft blijft een geblesseerde Peter Roeterd achter in de kleedkamer en wordt Max van Gerrevink als spits ingebracht. Daardoor verhuist Thijs naar de rechtsbackpositie, waar hij zich zichtbaar beter thuis voelt. In de 50e min weet Haarle het veldoverwicht om te zetten in een 0-1 stand. De nr. 7 produceert een mooie boogbal over Dik Nieuwenhuis heen. Dan lijkt Terwolde echt wakker te worden en uit een ander vaatje te gaan tappen. Dit resulteert in een corner van Edwin die heel goed ingeklopt wordt door Rik Bredenoort. 53e minuut, stand 1-1. Daarna pakt Terwolde door en Rik stuurt Niels weg en die komt in een 1 op 1 situatie terecht. Helaas glijdt Niels uit en is deze kans voorbij.In de volgende aanval stuurt Sem Gerritsen Jurrien weg die een goede versnelling in zet om langs zijn tegenstander te komen en op de keeper afloopt. Op het laatste moment houdt hij in en probeert in de bovenhoek te schieten. Helaas een makkelijke prooi voor de keeper. In de 80e min kiest Haarle ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen en dat levert snel resultaat op. 3 minuten later komt Haarle over de linkerkant van Terwolde door en weet in de korte hoek in te schieten. Een zuur doelpunt, waar ogenschijnlijk beter ingegrepen had kunnen worden door Terwolde. Met een dubbele wissel, Floris Klunder voor Niels en Wiebe Voois voor Sem, probeert Terwolde nog een punt uit het vuur te slepen, echter mocht het helaas niet zo zijn. Haarle blijft met 3 punten goed mee doen om de 2e periode en Terwolde kan zich gaan opmaken voor de spannende nacompetitiewedstrijden. Namens Terwolde wordt Jeroen Veldwijk nog bedankt voor het sponsoren van de bal. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Broekland op het programma. 


10.05.2018 Terwolde nadert de 12e plek! Vandaag trad Terwolde aan tegen Nieuw Heeten (NH) op een mooi gemaaide grasmat. Trainer Harold Sneller had dat voorbeeld gevolgd en begon het duel tegen zijn oude club met een wederom strak geknipte coupe! Voor de afgelopen weken sterk spelende heren; Thijs van Broekhuizen, Bas Beugels en Sem Gerritsen was een basisplaats ingeruimd. Terwolde begon sterk aan de wedstrijd, onder leiding van een gedreven Koen Appelo die zijn eerste 3 duels won op het middenveld. In de 10e minuut jaagt Jelmer Bellert goed door op de verdediger van NH en onderschept de bal, vervolgens loopt hijmet 7 mijlslaarzen op de keeper af en scoort in de korte hoek. 1-0 voor Terwolde. Enkele minuten later is het weer Jelmer die een goede boogbal over de verdediging van NH geeft en Sem diep stuurt, hij neemt de bal aan en schiet rakelings voorlangs. In het kwartier daaropvolgend is Terwolde niet secuur in de passing en wordt er te veel voor de moeilijke bal gekozen in plaats van de korte ballen van "blauw naar blauw".Vlak voor rust is het Niels Bredenoort die 2 keer achtereenvolgens goed gebruik maakt van zijn snelheid en de verdediging van NH het nakijken geeft. Helaas stuit hij 2x op de goed spelende keeper van NH. Vlak daarna appelleren de mannen van NH voor een penalty na een overtreding van Rick Bredenoort binnen de 16, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Al met al een goede eerste helft, waarbij Terwolde op een verdiende voorsprong staat en deze eigenlijk groter had moeten zijn. In de 2e helft begint Sem aan een dribbel en passeert hij zijn directe tegenstander en speelt Jelmer aan, wiens schot wordt geblokt. Vervolgens neemt de druk van NH toe en komen zij twee keer goed door over de rechterkant van Terwolde. Dit leidt uiteindelijk tot de 1-1 in de 50e minuut. De spits van NH rond op randje buitenspel koelbloedig af. Vlak daarna blijkt dat Thijs te veel last heeft van zijn enkel en dat hij vervangen dient te worden door een gedreven Floris Klunder, die zichtbaar gemotiveerd is om zijn plek in de basis terug te verdienen. Een misverstandje tussen Dik Nieuwenhuis en Thomas Leurink leidt tot een grote kans voor NH, maar de bal gaat net naast. De druk van NH blijft aanhouden en Terwolde heeft moeite zich daaronder uit te spelen, totdat Sem de bal krijgt en begint aan een lange rush waarna hij gevloerd wordt op de rand van de 16 door een harde charge. Met de goede vrije trap van Edwin Dommelsch wordt vervolgens te weinig gedaan door de luchtmacht van Terwolde. Met nog een kwartier te gaan komt Max van Gerrevink het veld in voor Sem. Max is weer terug na maanden afwezigheid en gebrand zich voor het thuispubliek te laten gelden. Wanneer Koen de bal te hard op Thomas speelt, waardoor de bal over de zijlijn vliegt, klinkt er weer een van de vele oneliners van de middag: "Ai met neuken ook zo'n gevoel heb, dan boor ie toch alles uit mekaare", was getekend dhr H.S. uit A. In de laatste minuten moet de rots in de branding, Dik nog 2 maal reddend optreden en houdt hiermee de stand op 1-1. Al met al een terechte uitslag. De eerste helft was Terwolde de bovenliggende partij en de 2e helft NH. Wanneer Terwolde deze lijn doorzet kunnen zij goede zaken gaan doen voor lijfsbehoud in de 4e klasse. Zondag komt de oude trainer Jeroen Veldwijk op bezoek met zijn ploeg Haarle. Tot dan.


06.05.2018 Terwolde wint van Diepenveen.Met zomerse temperaturen floot de heer Karkdijk voor de aanvang van de wedstrijd SC Diepenveen 1 – SV Terwolde 1. Terwolde als een na laatste op de ranglijst en Diepenveen in de middenmoot. Beide teams startten met pressie op de helft van de tegenpartij, waarbij Diepenveen het eerste kwartier de overhand had in het spel. Terwolde wist nog niet adequaat om te gaan met opkomende backs en de veel bewegende middenvelders van Diepenveen, waardoor Diepenveen meerdere kansen kreeg. Na dit eerste kwartier wist Terwolde op de juiste manier de organisatie neer te zetten, zodat de aanvallen van Diepenveen tijdig verdedigd konden worden. Terwolde wist zodoende ook zelf in de aanval kansen te creŽren en Diepenveen onder druk te zetten. Na een klein half uur spelen wist Sem Gerritsen zijn eerste goal van de wedstrijd te maken na een goede aanval over de linkerflank van Niels Bredenoort die de kans net niet zelf wist te benutten. Diepenveen kwam, niet heel veel later in de 1e helft, over de rechterkant aan een aanval toe. Een voorzet van grote afstand was dusdanig scherp dat deze over de keeper heen ging en via de binnenkant van de paal op ongelukkige wijze het doel in ging. Desalniettemin wist Terwolde met opgeheven hoofd door te voetballen en kon zo via goed spel de bal bij Sem Gerritsen krijgen. Hij sprintte voorbij de linksback met de bal aan de voet en wist ook deze aanval na een sprint van zo’n 40 ŗ 50 meter met een goede goal af sluiten, 1-2 voor Terwolde. Kort daarna werd een voorzet van Diepenveen doorgekopt en kwam bij een van de spelers van Diepenveen terecht die hem binnen wist te schieten. Echter werd deze goal afgekeurd, omdat de doorkoppende speler buitenspel stond. Na een eerste helft met alles erop en eraan mochten de spelers met 25 graden de kleedkamer in. De tweede helft startte voortvarend voor Diepenveen aangezien zij na een erg geringe tijd al de 2-2 op het scorebord wisten te plaatsen. Voor Terwolde noodzaak om het team weer op scherp te zetten. De tweede helft verliep vol spanning, waarbij zowel Terwolde als Diepenveen goede kansen wisten te creŽren. De spitsen van Terwolde hadden kans om een eventuele 2-3 of zelfs een 2-4 op het scorebord te plaatsen. Zo wisten ook de verdedigers van Terwolde om ervoor te zorgen dat Diepenveen geen goals meer kon maken. Dik Nieuwenhuis, de doelman, was met een aantal goede reddingen heer en meester op de lijn, waarbij hij gelukkig nog hulp kreeg van zijn laatste man die er noodgedwongen ook nog een schot van de lijn moest halen. Met de nodige wissels en conditietrainingen kon Terwolde de laatste 10 minuten er nog 100% voor gaan. Dit uitte uiteindelijk 2 minuten voor tijd in een fantastisch positiespel door het midden van het veld waarna JurriŽn Kamphuis dit op prima wijze wist af te ronden. 2-3 voor Terwolde en nog slechts een paar minuten te gaan. Los van ťťn vrije trap welke leidde tot een voorzet kon Diepenveen geen poot meer aan de grond krijgen. Terwolde wint met 2-3 en vestigt zich daarmee een stuk beter in de onderste regionen van de vierde klasse H.


03.05.2018 Jammerlijk verlies SV Terwolde. Op deze wederom mooie zonnige donderdagavond vertrokken de spelers en begeleiders van het eerste voetbalteam van SV Terwolde naar VV Holten.Terwolde kent dit team nauwelijks, maar Holten speelt dit seizoen een beetje wisselvallig, dus misschien zijn er punten te halen.Vanavond wederom een aantal wisselingen in het team. Zo staat Sjoerd van de Brul in het doel bij Terwolde, heeft Sem Gerritsen weer een basisplaats en staat Thijs van Broekhuizen rechtsback.In het begin van de wedstrijd is Holten iets sterker,maar ondanks het overwicht van Holten krijgt Terwolde de eerste goede mogelijkheid maar het schot van Edwin Dommerholt gaat net mis. Daarna een kopbal van Holten op de lat. Zo gaat de wedstrijd op en neer en krijgt Jelmer Bellert een goede kans om de score te openen. Holten blijkt een grote fysiek sterke spits te hebben, maar Rick Breedenoort staat zijn mannetje als voorstopper, zoals elke wedstrijd bespeelt hij de spits subliem. Ook Thijs laat zich regelmatig positief zien door er regelmatig met passie in te kleunen. En als Holten er dan toch een keer doorkomt staat daar laatste man Thomas Leurink om te corrigeren. In de 13e minuut een goede kans voor Holten, maar een goede redding van Sjoerd voorkomt erger. Dan wordt het in de 13e minuut toch 1-0 voor Holten. En weer blijven de mannen van Terwolde trainer Harold Sneller vechten voor een goed resultaat. In plaats van met het hoofd naar beneden te voetballen, worden de mouwtjes nog eens extra opgestroopt. Zo krijgt Niels Breedenoort een kans, maar zijn schot spat uiteen op de paal.Terwolde komt iets beter in de wedstrijd en Edwin Dommerholt, Jurrien Kamphuis en Koen Appelo krijgen meer grip op het middenveld. Holten komt er af en toe gevaarlijk uit, met name hun nummer 11 is een lastpost voor Terwolde. In de 35e minuut passeert Jelmer een aantal verdedigers in het strafschopgebied van Holten en wordt neer geschopt. Maar de overigens prima scheidsrechter geeft geen strafschop. Terwolde wordt weer een penalty onthouden! Maar zoals een welbekende uitspraak luidt: Als je een moeilijk seizoen hebt en onderin staat krijg je zulke situaties ook niet mee! In de 45e minuut krijgt Holten weer een goede kans, maar Sjoerd bewijst dat hij een goede vervanger is van Dik Nieuwenhuis, en red super. In de tweede helft direct een kans voor Koen maar de keeper van Holten redt. Dan volgen er kansen voor beide ploegen maar het blijft nog steeds 1-0. In de 66e en 70e minuut houdt Sjoerd Terwolde wederom in de wedstrijd met een paar goede reddingen. In de 70e minuut komt Max van Gerrevink in het veld voor de goed spelende Sem. Max zorgt met zijn fysieke kracht en snelheid gelijk voor verwarring bij de verdedigers van Holten. Maar weer moeten de voetballers van Terwolde op jacht naar een doelpunt om nog een puntje mee te nemen, want Holten maakt intussen de 2-0. In de 75e minuut komt Jefrey Kruitbosch in het veld voor de prima spelende, maar licht geblesseerde Niels. Jefrey valt goed in door zijn strijd en beleving. In de 80e minuut schiet de bal door via een verdediger van Holten en Jelmer zit er voor de zoveelste keer weer goed tussen en maakt het goed af 2-1.Dan zet Terwolde alles op alles om nog gelijk te komen. Er volgen nog een aantal kansen voor Max en Jurrien, maar Holten maakt vlak voor tijd 3-1 en wint deze wedstrijd. Overigens Floris Klunder en speelde ook prima. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Diepenveen en dan op Hemelvaartsdag om 12! uur de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Heeten. Hopelijk worden er dan punten gehaald.


01.05.2018 Nipt verlies voor SV Terwolde. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Haarle op het programma. Er is heel het seizoen al veel gesproken over deze wedstrijd binnen de selectie van SV Terwolde, omdat de trainer van Haarle Jeroen Veldwijk is. Jeroen is vorig jaar met Terwolde gepromoveerd naar de 4e klasse. Dus de spelers van Terwolde waren extra gebrand om een resultaat neer te zetten. Overigens mist Jeroen Terwolde ontzettend (wat begrijpelijk is) en hij komt volgend jaar weer terug bij Terwolde om in een lager team te gaan voetballen met vrienden. Dan nu over naar de wedstrijd.Terwolde mist nog altijd een aantal spelers door blessures. Zo was er vandaag wederom een basisplaats voor Wiebe Voois. En werd Thomas Leurink van het middenveld gehaald om laatste man te spelen, wat hij overigens ook goed kan. De wedstrijd gaat het eerste kwartier gelijk op. Er zijn over en weer wat mogelijkheden en Haarle raakt zelfs een keer de lat. In de 20e minuut gaat Jurrien Kamphuis door en komt oog in oog met de keeper van Haarle, echter deze red bekwaam.In de 25e minuut komt een speler van Haarle ten val in een duel. Hij komt naar terecht, en blijkt zijn sleutelbeen gebroken te hebben. Na dit vervelende moment lijkt Haarle een beetje van slag. Terwolde kan nu iets meer druk geven, wat lijdt tot een voorzet door Edwin Dommerholt die tot ieders verbazing over de keeper van Haarle in het doel verdwijnt 0-1. Daarna krijgt Terwolde met Jelmer Bellert en Niels Breedenoort nog 4 kansen om voor rust nog op 0-2 te komen, maar helaas.In de tweede helft gaat het weer redelijk tegen elkaar op en krijgt Terwolde een paar kansjes via Wiebe en Jurrien. In de 63e minuut komt Sem Gerritsen in het veld voor Niels, die strompelend naar de kant gaat.In de 67e minuut begaat een verdediger van Terwolde een overtreding binnen het strafschopgebied en Terwolde krijgt een penalty tegen. Deze wordt benut en het staat 1-1. Hierna draait de wedstrijd volledig om en komt Terwolde er niet meer uit.In de 70e minuut komt Max van Gerrevink in het veld voor de eveneens geblesseerde Jelmer. En in de 80e minuut komt Mitchel van Voorst in het veld voor Wiebe. Dit mag allemaal niet baten en Terwolde blijft met de rug tegen de muur staan. Het wachten is op de 2-1 voor Haarle. En warempel in de 85e minuut een schot van een speler van Haarle betekent de 2-1 voor de gastheren. Terwolde probeert nog van alles,maar het levert niets meer op. Op basis van de eerste helft onterecht verloren. Op basis van de tweede helft terecht verloren. Een puntje voor Terwolde had recht gegeven aan de wedstrijd,jammer.


28.04.2018 Opnieuw verlies voor SV Terwolde. Donderdagavond 26 mei 2018 werd de wedstrijd SV Terwolde-Davo gespeeld onder wederom goede weersomstandigheden.Bij Terwolde beginnen de vele wedstrijden veel invloed te krijgen op de spelers van de SV Terwolde. Zo waren vanavond Tjardo Meulenbroek, Niels Breedenoort, Rick Bredevoort, Robert Bruins, Jelmer Bellert en Peter Roeterd afwezig in de basisopstelling. Deze spelers werden vervangen door Sem Gerritsen, Mitchel van Voorst, Swen van Voorst, Wiebe Voois en Bas Beugels, die de laatste weken al vaker in de basisopstelling verscheen.Davo is ook nog eens de koploper in deze klasse, dus Terwolde was gewaarschuwd. Ondanks deze vele wisselingen in het team ging Terwolde goed van start. Aan de wedstrijdbal kon het niet liggen vandaag want die werd gesponsord door Anno Nijhof en zijn ega Anneke Veldwijk.Het werd al snel duidelijk dat Davo een maatje te groot was, dus probeerde Terwolde heel compact te spelen en te gokken op de counter. In de 16e minuut ging het al mis. Een te zachte terugspeelbal van Floris Klunder werd onderschept en de 0-1 was een feit. Vanaf nu liep Terwolde achter de feiten aan.In de 30e minuut toch nog een goede aanval van Terwolde. Wiebe geeft de bal goed voor op Edwin Dommerholt, maar zijn schot is uiteindelijk een prooi voor de keeper van Davo. In die tussentijd heeft keeper Dik Nieuwenhuis Terwolde al een paar keer op de been gehouden.In de 34e minuut wordt het dan toch 0-2 voor Davo. Ruststand 0-2 .Na de pauze zet Davo Terwolde weer onder druk,wat leid tot de 0-3 in de 55e minuut. In de 65e minuut komt Sjef Kruidbosch in het veld voor Wiebe, en maakt Swen plaats voor Roy Koers. Na een paar aanvallen van Davo komt Terwolde eruit via de counter. Sjef zet alles op alles om de sprint van de verdediger van Davo te winnen, maar deze aanval strand in schoonheid.In de 70e minuut komt Rick Muller in het veld voor Sem. Rick en Sem zijn allebei nog B-jeugd spelers, maar zijn zeker aanwinsten voor de toekomst! Dan wordt het in de 80e minuut nog 0-4, en fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk verdiend verloren, maar de positiviteit overheerst, want alle! invallers hebben het prima gedaan.


22.04.2018 Fors verlies SV Terwolde. Op deze mooie zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Activia op het programma. De drukke tijd met vele wedstrijden begint Terwolde parten te spelen. Zo stonden de A-jeugdspelers Swen van Voorst en Roy Koers in de basis, die dit overigens prima deden. De vorige keer tegen Activia verloor Terwolde al verdiend, dus het zou vandaag niet makkelijk worden.De wedstrijd is ongeveer 10 minuten bezig en Activia kont verdiend op een 1-0 voorsprong. In de 14e minuut gaat de spits van Activia door de verdediging van Terwolde en wordt correct buiten het strafschopgebied afgestopt. Maar de zeer slechte scheidsrechter van deze middag geeft een strafschop tegen. Vol ongeloof van de Terwolde spelers wordt het 2-0 vanaf de stip.Dan in de 19e minuut wordt er een speler van Terwolde na getrapt. De scheidsrechter staat er boven op maar doet niets. In de 30e minuut gaat Niels Bredenoort alleen op de keeper af van Activia en wordt neer geschopt in het strafschopgebied, weer doet de scheidsrechter niets waar het een 100% strafschop was. Aan het been van Niels was te zien dat hij flink geraakt was, want er stonden een stuk of 6 noppen op zijn bovenbeen en het begon al gelijk flink blauw te worden. Nu vonden trainer Harold Sneller en leider Tony Leurink dat de maat vol was en riepen hun spelers naar de kant om te overleggen hoe om te gaan met zo'n scheidsrechter. Het liefst waren ze gestopt om lekker naar Kriebelz in Terwolde te gaan voor een drankje. Maar na goed overleg werd er 'gewoon 'doorgegaan. Complimenten aan de spelers van Terwolde om toch op een positieve manier door te gaan! In de 35e minuut komt Sem Gerritsen in het veld voor Niels. Voor de rust wordt het nog 5-0 voor Activa. Na de rust hoopt Terwolde de schade beperkt te houden.In de 62e minuut komt Jeffry Kruitbosch in het veld voor Peter Roeterd en in de 70e minuut komt Mitchel van voorst in het veld voor Swen van Voorst. Activia vind het allemaal wel prima en maakt nog 2 doelpunten. Einduitslag 7-0 voor Activa. Uiteindelijk terecht verloren,maar sjonge jonge jonge wat een scheidsrechter,heel de wedstrijd negatief aanwezig!


20.04.2018 Terechte nederlaag SV Terwolde. Soms zijn er van die wedstrijden....dan zit het niet mee. Donderdagavond wedstrijden kunnen ook wel eens niet leuk zijn. Zoals De Gazelle- Terwolde (vanuit Terwolde oogpunt dan)!Voordat alle spelers van Terwolde aanwezig waren moest er eerst nog heel wat water door de IJssel. Wegopbrekingen en bruggen die open stonden zorgden voor een rommelige voorbereiding. Deze keer was er een basisplaats voor Bas Beugels, die Koen Appelo verving. De eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten de voetballers van Terwolde er duidelijk nog even in komen. Er waren kansen voor De Gazelle en Terwolde. Zo trokken Bas en Peter Roeterd in de 6e minuut ten aanval. Na een mooie combinatie schoot Peter goed in maar de keeper van de thuisploeg redde.In de 9e minuut was er een kans voor Niels Breedenoort,maar de bal kwam niet lekker mee op het moeilijk te bespelen veld. Terwolde zat nu goed in de wedstrijd. Zo werd er weer redelijk gecombineerd en goed druk gezet. Via de counter werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Maar onze keeper Dik Nieuwenhuis keepte attent.Na ongeveer 25 minuten moest Rick Bredenoort gewisseld worden na een blessure. Hij werd vervangen door Bosse Haak. In de 30e minuut een te zachte terugspeelbal van een verdediger van Terwolde. Deze wordt onderschept door een aanvaller van De Gazelle die 1-0 maakt. Vanaf nu is Terwolde helemaal van de kaart, en vergeet te blijven voetballen. Wat de laatste wedstrijden zo goed ging, gaat nu helemaal mis.De Gazelle heeft veel ervaren en goede spelers, en die voelen nu dat Terwolde te pakken is. Alle afvallende ballen zijn nu voor De Gazelle, en de thuisploeg zet Terwolde nog meer onder druk. Terwolde komt er niet meer uit, wat leidt tot kansen voor De Gazelle. In de 43e minuut een hoekschop voor de gastheren,die wordt binnen gelokt. Ruststand 2-0.Direct na de rust wordt het al gelijk 3-0. Terwolde moet nu de schade beperkt zien te houden. Er wordt werkvoetbal gespeeld door Terwolde, en de bedoelingen zijn allemaal wel goed, maar de (Deventer)koek is duidelijk op bij de bezoekers. In de 60e minuut wordt het 4-0.In de 65e minuut komt voor Terwolde Roy Koers in het veld voor Edwin Dommerholt, en in de 70e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Niels Bredevoort. ondertussen is het 5-0 geworden, en de mannen van trainer Harold Sneller snakken naar het einde. Terwolde komt er nu af en toe uit,maar wordt nooit echt gevaarlijk. Een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 6-0. Conclusie:snel vergeten!


15.04.2018 Tweede overwinning op rij voor SV Terwolde. En weer waren de weergoden SV Terwolde goed gezind. De zon kwam er weer lekker door deze zondagmiddag. En door de vele thuiswedstrijden van de lagere teams en het vrouwenteam was het langs de lijn ook weer ouderwets gezellig.Raalte staat net iets onder de middenmoot, maar de voetballers van Terwolde barsten van het zelfvertrouwen. Dat blijkt ook als na een minuut spelen Thomas Leurink al oog in oog komt met de doelman van Raalte. Deze kans wordt gemist. Gelijk is Raalte wakker geschud en komt er een aantal keren goed door. Wat leidt tot een grote kans voor Raalte inde 8e minuut. Vanaf dat moment wordt het allemaal iets feller en onze meesterverzorger Frans Mintjes moet een aantal keren het veld in om de jongens van Harold Sneller op te lappen.In de 15e minuut een schot van Raalte op de lat, de teruggekomen bal wordt door een aanvaller van Raalte ingekopt, maar een fabelachtige redding vanonze keeper Dik Nieuwenhuis voorkomt een achterstand. Terwolde komt er af en toe uit via de counter.In de 23e minuut weer een grote kans voor Raalte, maar de bal wordt van de doellijn gehaald door Rick Bredevoort. Terwolde heeft het duidelijk moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Weer Raalte dat in de aanval is. Een voorzet van de flank wordt ingebracht en dreigt over Dik heen te gaan. Maar met een wereld redding voorkomt hij een tegendoelpunt. Terwolde zwijnt in deze fase van de wedstrijd.Na 27 minuten krijgt Terwolde een vrije trap te nemen ongeveer 50 meter van het doel van Raalte. De bal wordt genomen door Edwin Dommerholt, die hem heerlijk in de zestien van Raalte legt. De bal wordt slecht weggewerkt en Jurrien Kamphuis is er als de kippen bij om de 1-0 te maken.In de 30e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Floris Klunder, die last heeft van de vele wedstrijden achter elkaar. Bas zal dit klusje weer subliem klaren. De wedstrijd golft nu op en neer tot aan de rust. Dan is het rust.In de tweede helft gooit Terwolde nog meer energie in de wedstrijd, wat erg knap is na de zware wedstrijd tegen Broekland van afgelopen donderdag. Met veel beter veldspel dan de eerste helft wordt Raalte onder druk gezet.In de 50e minuut is Jelmer Bellert zijn tegenstander weer te slim af om vervolgens voor te geven op Thomas, die met links de 2-0 binnen schiet. In plaats de 2-0 te verdedigen gaat Terwolde voor een derde doelpunt. Niels krijgt een schietkans, maar helaas.In de 67e minuut een hoekschop van Terwolde, deze afgeslagen bal wordt perfect door Tjardo Meulenbroek op Koen Appelo gelegd die vervolgens de 3-0 binnen knalt. Het publiek staat nu op de banken, en moedigt de ploeg aan om nog meer doelpunten te maken. Bij Raalte is er iets geknakt na zoveel geweld van Terwolde.In de 70e minuut weer een lekkere vrije trap van Edwin. Deze bal wordt vanaf de achterlijn terug gekopt door Thomas, waarna Jurrien de 4-0 binnen schiet.Na 75 minuten vindt Bas het ook leuk om mee naar voren te gaan om vervolgens een tegen een met de doelman van Raalte te komen. Zijn schot wordt gepakt door de doelman, maar de afvallende bal wordt onberispelijk binnen geknald door Jelmer 5-0. Ongekende weelde op sportpark de Woldermarck. Dan volgen er 2 wissels. Swen van Voorst komt voor Niels en Sem Gerritsen komt voor Koen Appelo. De wedstrijd gaat nu op en neer en Terwolde krijgt nog een paar kansjes. Uiteindelijk fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En wordt er nog lang nagepraat en gedronken over deze geweldige prestatie van de kerels van SV Terwolde!Aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd tegen De Gazelle uit Deventer op het programma. Weer even fris worden de komende dagen en dan met opgestroopte mouwen naar Deventer.


13.04.2018 Historische thuiszege SV Terwolde. Op deze tweede donderdag wedstrijd moesten de voetballers aantreden tegen Broekland. Na de positieve wedstrijd van vorige week, hadden de heren er weer zin in om de stijgende lijn voort te zetten. De weergoden waren ons weer goed gezind, waardoor we weer in een mooi avondzonnetje konden voetballen. Tevens is de selectie van Harold Sneller en leider Marcel Jansen aangevuld met Tony Leurink, die tot het einde van het seizoen ook als leider zal fungeren, en een positieve bijdrage wil leveren in de strijdtegen degradatie, Klasse Tony!! Dan de wedstrijd. Terwolde begint goed en fel aan de wedstrijd. Je kunt duidelijk zien dat de wedstrijd tegen Sportclub Deventer van vorige week vertrouwen heeft gegeven. De voetballers van Broekland blijken grote kerels te zijn dus extra duelkracht is gewenst.In het eerste kwartier van de wedstrijd krijgt Terwolde veel mogelijkheden om de score te openen. De spitsen Jelmer Bellert en met name Niels Bredenoort zijn vanavond"op de brommer" en gaan regelmatig hun directe tegenstander voorbij. Daarachter staat Thomas Leurink, die weer ontzettend actief en dwingend aanwezig was. In de 8e minuut is het Niels die doorgaat op links en een hele goede voorzet geeft, deze wordt helaas voor open doel gemist. Dan krijgt Terwolde in de 13e minuut een hoekschop. Deze wordt door Edwin Dommerholt heerlijk op het hoofd van Jurrien Kamphuisgelegd, die vervolgens heel hoog springt en vlak voor de vuisten van de doelman de 1-0 binnen knikt. Een verdiende voorsprong.In de 22e minuut weer een grote kans voor Niels na een pass van Jelmer. Terwolde gaat nu vol voor de 2-0. Nu een goede pass van Edwin op Thomas. Helaas mis. In de 33e minuut wordt de bal diep gespeeld door Koen Appelo. Deze bal schiet iets door, maar Niels heeft er nog geloof in om de bal te halen, wat hem lukt, om vervolgens de 2-0 binnen te tikken. Terwolde lijkt een beetje geschrokken van deze voorsprong en vergeet even om het solide veldspel tot nu toe te vervolgen. Dit leidt tot een doelpunt voor Broekland. Maar wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dan herpakt Terwolde zich en zien we af en toe samba voetbal aan de ijssel.2-0 wordt de ruststand, waar 3 of 4-0 terecht geweest was.In de tweede helft een veel feller Broekland. Wat leidt tot veel werk voor de verdedigers van Terwolde. Zo vecht Rick Bredenoort felle duels uit met de grote spits van Broekland, om steeds weer als winnaar uit die duels te komen. Tjardo Meulenbroek moet nu constant korte rugdekking geven, wat hij subliem doet. De mouwen worden nog eens extra opgestroopt om al dit geweld van Broekland te keren. De backs Peter Roeterd en Floris Klunder spelen allebei een zeer woedewedstrijd. Jurrien vecht goede duels uit met hun nummer 6 en Koen bestrijkt het hele veld. Het mooie combinatie voetbal wordt nu even in de ijskast gezet,en vervangen door werkvoetbal. Broekland krijgt een aantal goede kansen,maar onze keeper Dik Nieuwenhuis staat steeds zijn mannetje.In de 60e minuut komt Terwolde er dan toch een keerverrassend uit via Niels, die de keeper van Broekland bijna verrast met zijn schot tegen de paal.Het wordt nu een erg rommelige wedstrijd. In de 78e minuut krijgt Broekland een hoekschop. De bal wil bij het uitverdedigen maar niet weg uit het strafschopgebied envalt voor de voeten van een speler van Broekland, die de 2-1 binnen frommelt. Vanaf nu gaat Broekland vol voor de gelijkmaker. Bij Terwolde komt Swen van Voorst in het veld voor Niels. Met kunst en vliegwerk worden de ballen weg gerost uit de verdediging.In de 80e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Edwin. En in de 90e minuut komt Roy Koers Koen vervangen. De scheidsrechter besluit om 10 minuten extra tijd bij te tellen, waarin hij Broekland nog ongeveer 8 vrije trappen geeft. Maar vanavond is het geluk eindelijk een keer aan Terwoldse zijde en de 2-1 blijft op het scorebord! Dit is de eerste thuisoverwinning in de 4e klasse van het seizoen, maar smaakt o zo lekker!!!! Zondag weer met de borst vooruit tegen Raalte om 14u op de Woldermarck.


08.04.2018 Verdiende punt SV Terwolde. Op deze zeer zonnige zondagmiddag moesten de voetballers van SV Terwolde aantreden in Deventer tegen de plaatselijke Sportclub. Aangezien Sportclub Deventer ook in de onderste regionen verblijft moeten er vandaag punten gehaald worden.Vandaag had trainer Harold Sneller een basisplaats voor Bas Beugels in petto. Bas speelde een hele goede wedstrijd, en liet zien waarom Harold deze keuze had gemaakt. Klasse Bas!Gelijk vanaf de aftrap twee felle teams wat leidde tot twee kansjes voor Terwolde en een voor Sportclub. Terwolde zit lekker in de wedstrijd en komt regelmatig goed door via de snelle omschakeling. Er wordt goed opgebouwd van achteruit waar Sportclub geen raad me weet.In de 13e minuut een grote kans voor Jelmer Bellert, maar zijn schot wordt gepakt door de doelman. De drie voorwaartsen van Terwolde waren erg goed op dreef, en doordat er goede aansluiting was van achteruit en het middenveld, kon Terwolde er regelmatig goed voetballend uit komen. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van Deventer, maar de verdiende voorsprongvoor Terwolde bleef uit.Sportclub werd af en toe gevaarlijk via de counter. In de 30e minuut kwam er een voorzet op Thomas Leurink, maar deze kans werd gemist. De teams zijn nu redelijk in evenwicht, totdat Koen Appelo doorgaat op een hoge bal in het strafschopgebied van Deventer. Het hoofd van Koen wordt er bijna afgeschopt na onbesuisd, wild en dom inkomen van een verdediger van Sportclub. Een schoolvoorbeeld van een strafschop. Echter de scheidsrechter beslist een scheidsrechtersbal. Echt ongelofelijk! Gelukkig kon Koen verder! Na deze scheidsrechterlijke dwaling besloot de beste man maar voor de rust te fluiten.Na de rust een iets fellere Sportclub. Maar na een paar minuten neemt Terwolde het heft weer in handen. In de 58e minuut een duel van Niels Breedenoort met een verdediger van Sportclub om de bal. De verdediger schopt de bal uit en verder niets aan de hand. Ineens komt de scheidsrechter aan gerend om beide de gele kaart te tonen. Zowel Niels als de verdediger waren compleet verrast door deze beslissing. Samen liepen ze weer gebroederlijk naar hun posities. Vanaf nu zette Terwolde massaal aan op de aanval. Met goed verzorgd voetbal werd Sportclub onder vuur genomen. In de 68e minuut een pass van Jelmer op Thomas, maar deze bal gaat over. Daarna weer een goede bal van Jelmer op Niels, waarna Niels het strafschopgebied in sprint en vervolgens snoeihard op de kruising schiet. Terwolde heeft in deze fase duidelijk alle pech van de wereld. Sportclub komt er af en toe uit,wat leidt tot een schot voorlangs het doel. Er volgen nog een paar hoekschoppen voor Terwolde, waaruit Jurrien Kamphuis een paar keer gevaarlijk werd met kopballen. In de 70e minuut krijgt Jelmer de bal buiten het strafschopgebied van Sportclub. Hij passeert zijn verdediger, die hem vervolgens vastpakt. De scheidsrechter geeft voordeel. Vervolgens komt Jelmer in het strafschopgebied van Sportclub waarna dezelfde verdediger hem weer vastpakt. Jelmer valt, en iedereen verwacht een strafschop. Maar de scheidsrechter besluit nu om de eerste overtreding (waar hij al voordeel had gegeven) te bestraffen en een vrije trap buiten het strafschopgebied te geven. Alles en iedereen die SV Terwolde een warm hart toe draagt voelt zich gepiepeld! Zoals een oude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort uit zoveel kansen, krijg je hem tegen. En jawel in de 75e minuut komt Sportclub eruit en scoren ze via een voorzet vanaf de linkerkant. In de 76e minuut komt Roy Koers in het veld voor Bas. En in de 80e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Jurrien. Beide heren vallen prima in en geven de ploeg weer wat energie. Nu een nog meer op de aanval spelend Terwolde in de hoop nog een puntje mee te nemen. In de 88e minuut een hoekschop van Floris Klunder. Deze bal komt voor de voeten van Thomas, die vervolgens snoeihard inschiet en de 1-1 maakt. Daarna krijgt nog een speler van Sportclub een rode kaart na aanmerkingen op de leiding. Na 5 minuten blessuretijd besluit de scheidsrechter om af te fluiten.Weer de complimenten voor SV Terwolde en een meer dan verdiend punt.


06.04.2018 SV Terwolde verliest van Lettele. Op deze eerste donderdag wedstrijd in een reeks van velen, kwam koploper Lettele naar ons mooie complex. Het was heel de dag een beetje grauw weer, maar de weergoden waren ons geliefd door een mooie heldere avond te bezorgen met zelfs een lekker zonnetje. Zo zijn avondwedstrijden nog wel de moeite waard om te komen bekijken. En dat bleek wel want er waren nog redelijk wat mensen op de wedstrijd afgekomen, wat een goede sfeer ten goede kwam.Nadat alle spelers van beide teams gearriveerd waren kon de wedstrijd beginnen. Terwolde ging zeer goed van start. Goed georganiseerd en met lef bespeelde de mannen van Harold Sneller de koploper. Zowel Terwolde als Lettele werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. De verdedigers van Terwolde hadden goed vat op de aanvallers van Lettele. Met name Peter Roeterd die normaal middenvelder of aanvaller is en sinds een paar wedstrijden rechtsback staat speelde erg sterk. Onder leiding van onze aanvoerder Tjardo Meulenbroek werd Lettele stevig, maar fair bestreden. Een aantal goed genomen vrije trappen van Edwin Dommerholt zorgde regelmatig voor gevaar voor het doel van Lettele. Net toen Lettele in de 30e minuut de overhand leek te krijgen scoorde Terwolde uit een counter. Niels Breedenoort pikte de bal 40 meter voor het doel van Lettele op en besloot beide verdedigers zijn hielen te laten zien om zo oog in oog met de doelman koel af te ronden, 1-0. Eindelijk weer een voorsprong voor Terwolde.Bij enkele vrije trappen van Lettele lieten Thomas Leurink, Jurrien Kamphuis en Rick Breedenoort zien dat zij erg sterk zijn in de luchtduels. Totdat Lettele in de 41e minuut 1-1 maakt. Maar deze bal werd vanuit buitenspelpositie gemaakt, dus afgekeurd.Lettele zette nog een keer aan vlak voor de rust, wat resulteerde in een grote kans. Maar een fantastische redding van onze keeper Dik Nieuwenhuis zorgde ervoor dat Terwolde met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op zocht.Net na de rust weer een fel Terwolde. In de 50e minuut geeft Koen Appelo een goede voorzet op Jurrien Kamphuis, maar deze mist oog in oog met de keeper. Vanaf nu neemt Lettele het heft in handen en zet Terwolde volledig onder druk. En een doelpunt voor de gasten kon niet uitblijven.In de 60e minuut resulteerde dit in een verdiende gelijkmaker voor Lettele. Daarna ging Lettele vol voor hun tweede doelpunt, maar de verdedigers van Terwolde hielden stand. Terwolde kwam er af en toe uit via Jelmer Bellert, die weer ontzettend veel meters maakte. Robert Bruins kwam in de ploeg voor Edwin Dommerholt en in de 70e minuut kwam Sem Gerritsen voor Niels Breedenoort. Lettele bleef sterker en maakte in de 76e minuut de 1-2. In de 80e minuut kwam Bosse Haak in het veld voor Peter Roeterd, en deed dat niet onverdienstelijk. Het is bijzonder om te zien hoe onze spelers toch weer vol gas gaan na een teleurstelling. Petje af! Door deze instelling kreeg Terwolde nog een levensgrote kans vlak voor het einde van de wedstrijd, maar deze bal miste de juiste richting.Eindstand 1-2 voor Lettele, waar een puntje voor Terwolde verdiend was geweest.


04.04.2018 Nieuw Heeten - SV Terwolde. Op deze eerste paasdag stond de wedstrijd Nieuw Heeten-SV Terwolde op de rol. Nieuw Heeten is tevens de oude werkgever van onze trainer Harold Sneller, dus iedereen was nog extra gemotiveerd.Harold had een paar omzettingen gedaan binnen zijn team. Zo begon Swen in de basis en ging Thomas op het middenveld spelen, om zo het sterke middenveld van Nieuw Heeten te bestrijden. Aan het begin van de wedstrijd was dit nog even zoeken, maar het was op zich een goede tactische zet.Zo begon de wedstrijd fel maar sportief. Vanaf het begin bleek Nieuw Heeten in goede doen te zijn en zette Terwolde onder druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, waarvan er een gepromoveerd werd tot een goed doelpunt voor de gastheren. 1-0. Vervolgens kreeg Nieuw Heeten een 100% kans om de score te verdubbelen, echter Dik had een goede redding in petto waardoor Terwolde in de wedstrijd bleef.Na een uitbraak van Terwolde gaf de scheidsrechter een vrije trap op ongeveer 40 meter van het doel van de thuisploeg. Edwin nam deze bal perfect, en Thomas kon met zijn rug de bal in het doel krijgen 1-1. Net voor rust valt er een speler van Terwolde op de grond, zonder dat de bal in de buurt is. Bijna niemand had iets gezien, maar een speler van Nieuw Heeten bleek een tikkie uit gedeeld te hebben achter de rug van de scheidsrechter. Deze man kon uiteraard niet optreden omdat hij het niet gezien had. Hierna waren er nog een aantal felle minuten tot de rust.Na de thee kwam de thuisploeg nog iets feller uit de kleedkamer dan de eerste helft. En met goed voetbal werd Terwolde terug gedrukt. Net toen Terwolde grip op de wedstrijd kreeg besloot de rechtsback van Nieuw Heeten aan een solo van eigen helft te beginnen. Door niemand werd hij opgevangen, dus besloot hij maar te schieten. Wat resulteerde in een mooi doelpunt voor Nieuw Heeten 2-1.In de 62e minuut kwam Niels voor Swen in het veld. Niels is lang geblesseerd geweest, maar nu gelukkig weer terug. In de 70e minuut komt Robert in het veld voor Koen. Terwolde zette aan voor een slotoffensief, maar even later lag de bal achter Dik, na een goede counter van Nieuw Heeten. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de gastheren. En om het leed nog iets te verergeren bleek onze concurrent Hoonhorst gewonnen te hebben. Dus we zijn gedaald naar de laatste plaats. Positief is dat er nog heel veel wedstrijden aankomen om punten te halen. Terwolde speelt vanaf nu 6 weken lang op donderdag en zondag om alle afgelaste duels in te halen.


29.03.2018 SV Terwolde verliest onnodig van Hoonhorst. afgelopen zondag stond de kraker in de kelder van de vierde klasse H op het programma. Hoonhorst staat laatste met nul punten, en Terwolde staat daar net boven met 4 punten.Het moeilijk te bespelen veld kwam het niveau niet ten goede. Al na 30 seconden kon een speler van Hoonhorst allen op Dik af, maar deze redde bekwaam en voorkwam zo een vroege achterstand. Even later ging Thomas alleen door aan de rand van het veld en werd omver gekegeld door de ver uit zijn doel komende keeper van Hoonhorst. Waar minimaal geel gegeven moest worden hield de scheidsrechter de kaarten op zak. Terwolde had iets meer grip op de wedstrijd dan Hoonhorst, maar Hoonhorst was iets feller in de duels, wat resulteerde op een flinke overtreding op Edwin. Gelukkig kon Edwin de wedstrijd vervolgen. Hoonhorst werd een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar Tjardo en Rick verdedigden goed. Uit een gevaarlijke hoekschop kwam Hoonhorst bijna op voorsprong door een scrimmage voor het doel van Terwolde. In de 21e minuut kreeg Terwolde een hoekschop. Deze goede hoekschop werd op een haar gemist door de aanvallers van Terwolde. In de 24e minuut krijgt Jelmer een vrije trap, maar deze wordt iets te slap ingeschoten. In deze fase van de wedstrijd zoekt Hoonhorst de grens van het toelaatbare op. Zonder echt gemeen te worden. Het spel gaat op en neer zonder dat de teams gevaarlijk worden. In de 38e minuut krijgt Floris een gele kaart voor het wegtrappen van de bal na een overtreding. Na een goede dieptepass van Robert kan Thomas alleen op de keeper af, echter de bal stuitert net voor zijn voeten weg. Na een redelijke eerste helft op naar het tweede bedrijf. Terwolde komt fel uit de kleedkamer en krijgt een aantal hoekschoppen, waarvan een gevaarlijke hoekschop om onduidelijke redenen afgefloten werd. Daarna krijgt Terwolde nog een aantal kansen. maar de scherpte ontbreekt.In de 67e minuut komt Sem in het veld voor Robert. Binnen 10 minuten zorgt Sem voor 3 goede voorzetten vanaf de flank, maar de scherpte voor het doel ontbreekt. Een vrije trap voor Terwolde in de 78e minuut zorgt voor veel commotie. Deze bal ging namelijk wel een meter in het doel van Hoonhorst toen een verdediger van Hoonhorst hem wegschopte, maar de scheidsrechter stond te ver weg om het te kunnen zien.Hoonhorst komt af en toe door via hun snelle en handige nummer 9, waardoor Dik nog een aantal goede reddingen moet verrichten. Daarna komt Bosse in het veld voor Floris en probeert Terwolde weer aan te zetten. Het niveau wordt er niet beter op en de wedstrijd verdient eigenlijk geen winnaar. Totdat in de 89e minuut de spits van Hoonhorst een verdediger van Terwolde uitkapt en de 0-1 binnen schiet. In de laatste minuten van deze wedstrijd wordt Swen nog gebracht, en krijgt Terwolde nog een paar mogelijkheden. Maar de punten gaan naar Hoonhorst en Terwolde kan zijn wonden likken.De strijd om de laatste plaats en directe degradatie is nu echt losgebarsten.


14.03.2018 SV Terwolde 1 verliest van ABS. Na een hele lange winterstop voor het keurkorps van trainer Harold Sneller werd er afgelopen zondag eindelijk weer gevoetbald.Deze keer kwam ABS op bezoek op de Woldermark.Ondanks de nederlaag in de heenwedstrijd hadden de voetballers van SV Terwolde vertrouwen in een goed resultaat.Ondanks de goede voornemens kwam Terwolde al na 5 minuten op een 1-0 achterstand door een hoekschop die op miraculeuze wijze dedoellijn passeerde. Hierna kwam Terwolde beter in de wedstrijd al had ABS het betere van het spel. In de 16e minuut kreeg Thomas een goede schietkans, maar zijn schot ging over het doel heen. Daarna werd een gevaarlijke aanval van Terwolde afgevlagd voor discutabel buitenspel.Vervolgens kreeg ABS een paar hoekschoppen waar verder geen gevaar uit kwam. In de 26e minuut kreeg ABS een vrije trap. Maar door goed verdedigend werkwerd deze niet gevaarlijk. De wedstrijd ging op en neer zonder dat de teams gevaarlijk werden. Tot de 42e minuut Jelmer gevloerd wordt binnen de 16 meter van ABS. Om onduidelijke reden legt de overigens prima scheidsrechter de bal buiten de 16 meter. Na deze vrije trap krijgt Sem nog een schietkans, maar zijn schot mist de juiste richting. Dit was een prima eerste helft,vol goede moet op naar de tweede helft.De tweede helft was nog geen 3 minuten bezig of ABS kwam op 0-2 door een eigen doelpunt van een Terwolde verdediger. ABS had nu duidelijk het betere van het spel en kreeg een aantal kansen op 0-3. Maar een paar goede reddingen van onze keeper Dik voorkwam erger. Terwolde raakte de grip op het middenveld een beetje kwijt waardoor ABS vrij makkelijk kon voetballen. Op een paar kleine speldenprikjes na werd Terwolde niet meer gevaarlijk. ABS zette nog een keer flink aan, wat resulteerde in de 0-3.Conclusie van afgelopen zondag is dat ABS net een maatje te groot was voor Terwolde. Overigens nog wel de complimenten voor de inzet van onze jongens. Als we zo doorgaan komen de punten echt nog wel! 

 

 

zoeken
onze sponsoren