Praatje van de voorzitter

Stukje van de voorzitter februari / maart 2020

Beste allemaal,

Hierbij weer een stukje van de voorzitter met de highlights van afgelopen periode en de periode die komen gaat. Voor mij persoonlijk een bijzondere periode met de komst van de kleine ergens eind maart van dit jaar.

Nieuwjaarsreceptie
De nieuwjaarsreceptie was geslaagd, hierin heeft Theo het woordje gedaan en aan alle aanwezigen verteld wat we afgelopen jaar samen bereikt hebben en wat de plannen zijn voor komend jaar. Belangrijkste punt is het feit dat we als dagelijks bestuur opzoek zijn naar een aantal nieuwe bestuursleden vanwege het aftreedschema waar zowel Brigitte als Theo dit jaar gebruik van gaan maken. Het mooiste en beste voor de vereniging zou zijn dat er 3 nieuwe bestuursleden toetreden. Over de functies kunnen we het dan gezamenlijk hebben. Ook heeft Theo aangegeven dat we graag wat meer digitaal willen gaan doen, bestellingen bij leveranciers etc. om alles nog beter te kunnen regelen. Achter de schermen zijn we hier al druk mee bezig en vanaf mei willen we dit naar buiten brengen.

Veldrenovatie
De veldrenovatie is met de plaatsing van de dug outs inmiddels helemaal afgerond. Het gras is groen, maar moet nog sterker worden om erop te kunnen groeien. Voor het veld hopen we dus op droog en zonnig weer met af en toe een buitje regen. Kortom: groeizaam weer, zodat eenieder hier weer fijn kan voetballen.

Receptie Harry Kamphuis
Afgelopen oktober heeft Harry afscheid genomen als secretaris bij het dagelijks bestuur, om hem hiervoor te bedanken is er op zaterdag 29 februari van 16:00 tot 18:00 uur een receptie in de voetbalkantine. Mocht je Harry hiervoor persoonlijk willen bedanken wees dan van harte welkom op deze receptie met een drankje en een hapje.

Nieuwe tv’s kantine
Zoals wellicht is opgevallen zijn er 2 nieuwe tv schermen in de kantine geplaatst. De oude schermen waren aan vervanging toe en voldeden eigenlijk niet meer aan de wensen. Vanaf heden is het in de kantine mogelijk om 3 verschillende programma’s te bekijken. Voor elk wat wils leek ons zo. Hiermee hopen we ook dat de donderdagavond weer wat meer “volk” aantrekt en we er weer een ouderwets gezellige sport met kantine avond van kunnen maken! Natuurlijk is dit niet alleen van de tv’s afhankelijk, maar alle kleine beetjes helpen.

Vrijwilligers
Ik noem het nog maar een keertje, het vrijwilligerswerk. Iedereen heeft het steeds drukker en drukker, maar hoe leuk is het om samen met iemand die je al kent een ochtendje in de kantine te staan, een paar keer per jaar als iedereen zijn/haar steentje bijdraagt. Wellicht heb je zin in een wat groter project zoals de kantine of wil je buiten meehelpen. Meld je bij een van de bestuursleden of via de commissie waar je onderdeel van uit zou willen maken. Geef een seintje en we brengen je graag in contact met de juiste persoon. Ook tips over het verbeteren van diverse zaken binnen de vereniging zijn van harte welkom!

Ouderengym – In Shape
Inmiddels is de ouderengym alweer een tijdje onderdeel van onze vereniging nadat de Boombosch hiermee gestopt is in Terwolde. We hebben dit binnen de vereniging opgenomen en het blijkt een groot succes. Mede mogelijk gemaakt door Inge van Engeland uit Welsum. Zij geeft op een positieve manier invulling aan de lessen en we horen niks dan goeds! Er kunnen nog wat senioren aansluiten, lijkt je dit wat, draai eens een proefles mee. De les is elke woensdag van 2 tot 3 en aan gezelligheid geen gebrek.

Graag zouden we samen met Inge ook iets op willen zetten voor de volwassenen uit het dorp (en wellicht zelfs buiten het dorp), hierbij denken we aan lessen In-Shape. Inge geeft deze les al in Welsum en ook dit blijkt een groot succes onder de volwassenen doelgroep. Lekker fit worden en een stukje gezelligheid! Lijkt je dit leuk, stuur dan even een mailtje naar . Als we een aantal aanmeldingen hebben gaan we gezamenlijk met Inge kijken naar een geschikt moment en plannen we een proefles.

Zomer in Gelderland
Terwolde doet dit jaar mee aan Zomer in Gelderland! Een programma van TV Gelderland waarin elk jaar een aantal plaatsen binnen de provincie een uitzending mogen vullen. Dit jaar dus ook een dag vanuit Terwolde, hoe leuk is dat! Hiervoor zijn al een aantal mensen benadert en op het moment dat ik dit stukje schrijf is de organisatie bijna helemaal rond. Lijkt het je nou leuk om te helpen met organiseren, meldt je dan gauw via mij of de dorpscontactpersoon Jan Gert. De dag van de opname is in de laatste week van augustus, exacte dag wordt nog gepland, maar op deze dag moeten we als Terwolde diverse opdrachten uitvoeren waarvoor we een breed netwerk nodig hebben aan mensen die we mogen benaderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt waarschijnlijk je steentje bijdragen. Meer nieuws hierover zal via de organisatie lopen, maar schroom niet om je alvast te melden als je graag wilt helpen. Het belooft een mooie dag te worden waarmee de saamhorigheid binnen Terwolde een fantastische basis kan vormen!

Ik wil graag afsluiten met het volgende. Zoals ik al kort heb aangegeven wordt de komende tijd voor Dik en mij een bijzondere periode met de komst van de kleine. Eind maart verwachten we onze nieuwe inwoner van Terwolde en daarom zal ik vanaf begin maart tot begin mei eventjes een stapje terug doen met mijn taken binnen de vereniging. Uiteraard lees ik wel mijn mail en zal ik hierop reageren. De overige bestuursleden gaan gewoon door met de vergaderingen op de eerste en derde donderdag van de maand, dus voel je vrij om aan te sluiten! Uiteraard brengen we het grootse nieuws naar buiten als de kleine is geboren! Mijn volgende stukje zal mei / juni verschijnen!

Tot snel allemaal!