Vrijwilligers binnen SV Terwolde

Eerst zal ik mij voorstellen, mijn naam is Angelique Blok.

Sinds februari dit jaar ben ik in het diepe gesprongen in de functie van vrijwilligersco÷rdinator. Waar begin je met deze nieuwe taak binnen de vereniging? Ik ben gaan praten met vrijwilligers en heb vooral geluisterd. Ik heb rond gelopen, goed gekeken hoe de onderlinge lijntjes lopen en ik heb informatie verzameld.

Wat mij is op gevallen tijdens deze oriŰntatie is dat binnen SV Terwolde een kleine groep vrijwilligers veel taken uitvoert. Dat willen we om draaien naar veel vrijwilligers met een kleine taak. Vrijwilligerswerk is leuk om te doen en dat moet ook zo blijven. Om dit te realiseren ben ik aan het inventariseren welke functies er zijn, wie deze invullen en stel ik een functie-omschrijving op met een tijdsinschatting bij. Zo weet je waar de vrijwilliger waar hij/zij aan begint.

Vrijwilligers: vele handen maken licht werk

Deze aanpak werpt voorzichtig de eerste vruchten af. Linda, o.a. co÷rdinator voetbal onderbouw jeugd, is zo'n vrijwilliger met een heleboel petten op en dus heel veel taken binnen de vereniging doet. In de sportgangen ging de naam Karine Gruijters rond als iemand die graag iets wil doen voor de Vereniging. Ik heb contact met haar gezocht en gevraagd of ze het leuk vond om samen met Linda co÷rdinator onderbouw te worden. Het resultaat is er: Karine wordt co÷rdinator onderbouw voor JO9, JO10, JO11 en JO12. Succes met deze vrijwilligers functie!

Vrijwilligers: je kunt niet vroeg genoeg beginnen als voetbalscheidsrechter

Vandaag als ouder langs de lijn van de tegenstander (Teuge JO 12-2)op bezoek bij Terwolde (JO 12-1) gestaan, staat er ineens nog een bekende van ons binnen de lijnen van het veld. Het blijkt Peter Kingma (in een geel/zwart scheidsrechter tenue) te zijn, die naast een vertrouwde waarde in het 2e elftal van Terwolde, ook op zaterdag voor de vereniging vrijwilligerswerk blijkt te doen (naast de 10-tallen andere vrijwilligers die op zulke dagen op de club aanwezig zijn) te doen, namelijk potje fluiten (spelbegeleider heet dat toch tegenwoordig). Leuk om hem van die kant eens te zien. Ondanks dat was Terwolde in dit potje de terechte winnaar, en stoomt op naar de koppositie in de 1e Klas. Je zag aan het spel dat Peter direct de grip op de jeugdige talenten en leiders had, duidelijk fluiten, waar nodig ff een traan wegvegen en duidelijk aanwijzingen geven. Mede daardoor werd het een open wedstrijd en wist eenieder wat ze aan de scheiderrechter vandaag hadden.

Zonder de andere vrijwilligers tekort te doen die net zo belangrijk zijn voor de club Terwolde, hopen wij dat meer spelers uit hogere elftallen het scheidsrechters gilde willen komen versterken, zowel voor de jeugd als de senioren of andere vacatures binnen de vereniging willen gaan invullen.