SV Terwolde


12 juli 2016

Het is halverwege juli en in regio Midden is de zomervakantie gestart. Dit betekent het einde van het sportseizoen. Bij de voetbal en volleybal was de zomerstop al begonnen. Maar ook de kinderen van de dans hebben hun laatste les gehad. Alleen het trainingskamp van GO Ahead gaat nog door………

GO Ahead Eagles
Eind juni is het trainingskamp van GO Ahead gestart. Overdag trainen de voetballers op onze voetbalvelden en daarnaast spelen zij een aantal wedstrijden op ons sportpark. De eerste wedstrijd speelde GO Ahead tegen ons eigen SV Terwolde. Het weer was ruig; de wedstrijd werd zelfs een kwartier stilgelegd door de onweer. In de rust stonden we 0-4 achter. Een goede prestatie! Toen de wedstrijd werd afgefloten was het 0-10. Ondanks het slechte weer, was het een mooie voetbaldag voor de club.

Rondom het trainingskamp (en de wedstrijden) zijn veel vrijwilligers actief. Zij zetten hun beste beentje voor. Zo is er een Go Ahead Eagles commissie die de gehele organisatie en voorbereiding doet. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vergunningen, het ontvangen van de voetballers, lunchpakketten regelen, parkeerplaatsen voor bezoekers regelen, zorgen dat het veld er goed bij ligt, etc. Daarnaast draaien vrijwilligers die de kleedruimtes en kantine schoonhouden, extra diensten. Zonder de inzet van deze vrijwilligers is het trainingskamp niet mogelijk. Dank daarvoor!

Komende zaterdag staat de derde en voorlaatste wedstrijd op het programma tegen Excelsior. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Zaterdag 23 juli volgt er nog een wedstrijd tegen Achilles 29 aanvang 19:00 uur.

Het weekend van 17 t/m 19 juni
Het weekend begon vrijdagavond met de jaarlijkse vrijwilligersavond. Ongeveer 70 vrijwilligers konden wij bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. De avond stond in het teken van het casino. Men kon roulette spelen of pokeren. Vooral de pokertafel trok veel spelers. Halverwege de avond was er een special act: twee verkleedde heren zongen de wildste liederen. Het was een vrolijke happening en ik heb veel positieve reacties gehoord.

Zaterdag was de afsluiting van het voetbalseizoen. Kinderen en ouders speelden met en tegen elkaar. Men wilde niet voor de ander onder doen. De wedstrijden werden dan ook fanatiek maar sportief ingezet. Aan het eind van de middag konden alle deelnemers een portie poffertjes halen. Moe, maar voldaan kwam het voetbalseizoen ten einde……

Zondag was het jaarlijkse Sixday toernooi. Wederom had een groot aantal teams zich ingeschreven. Het was een gezellige dag met veel sportieve duels. De keeper die het afgelopen seizoen de minste ballen had doorgelaten, kreeg een beker. Kim, gefeliciteerd!

Kermisweekend
Terwijl SV Terwolde tegen GO Ahead Eagles voetbalde, zette het jeugdbestuur van SV Terwolde een mooi middagprogramma neer op de kermis. Allereerst was er ‘playback je gek’ voor kinderen tot en met groep 4. Het was een ware strijd waarbij het publiek ook een belangrijke stem had.
Daarna volgde ‘snel naar de bel’ voor kinderen van groep 5 tot en met het voorgezet onderwijs. Met een fiets moest zo snel mogelijk een parcours afgelegd worden.

Ook zondag was SV Terwolde actief op de kermis: de dansgroepen van Marit Vogel traden op. Veel ouders, opa’s en oma’s en andere ge´nteresseerden kwamen de jonge meiden en jongens aanmoedigen.


Rest mij om iedereen een fijne zomervakantie te wensen. Ik hoop dat het weer in Nederland beter wordt dan in de afgelopen dagen. En mocht u naar het buitenland trekken: rij voorzichtig! Eind augustus start het seizoen weer. Graag tot dan!

zoeken
onze sponsoren