voetbal

Ruzie op het Veld!

Een paar weken terug maakten twee teamgenoten van Veteranen 1, Gertie Appelo en Michel van Broekhuizen, ruzie met elkaar tijdens een wedstrijd. De ruzie eindigde in een fysieke botsing waarbij Michel ten val kwam. Het bestuur heeft na zorvuldig overleg besloten om Michel één wedstrijd te schorsen en Gertie drie. Daar bovenop heeft Gertie een voorwaardelijke straf gekregen waardoor hij na een volgend incident niet meer welkom is bij SV Terwolde.

Ed heeft Michel en Gertie samen uitgenodigd om het voorval te bespreken om er met z’n allen iets van te kunnen leren.

Hoe kan zoiets gebeuren?
M. en G. zijn het er over eens dat de belangrijkste reden een optelsom van frustraties is. Michel is al enige weken noodgedwongen keeper van het team, terwijl hij liever gewoon in het veld staat. Voor het hele team geldt dat er fysiek niet meer gebracht kan worden wat vroeger allemaal wel lukte. Dit geeft een basisfrustratie waardoor kleine dingen, die in het verloop van een wedstrijd altijd gebeuren, tot een incident als dit kunnen leiden.

Wat vonden jullie er zelf van?
M. ‘Ik was vooral geschrokken. Ik had niet verwacht dat Gertie ooit agressief zou zijn in mijn richting.’
G. ‘Op het moment zelf niet zoveel. Pas achteraf denk je dan, dit moet je niet doen.’

Wat vinden jullie van het besluit van het bestuur?
M. ‘Ik was in eerste instantie toch wel verbaasd dat ik ook een wedstrijd geschorst werd omdat ik mede aanleiding gegeven heb door wat ik tegen Gertie gezegd heb.’
G. ‘Ik kan begrijpen dat er voor zoiets een straf opgelegd moet worden. Hoe groot die moet zijn weet ik niet.’

Kan dit nog een keer gebeuren?
M. ‘Ik ken Gertie en zijn gedrag al heel lang en ben bang dat een mens niet zomaar ineens verandert.’
G. ‘Ik hoop het niet, maar ik kan het niet beloven.’

Hoe sta je er tegenover dat je bij een volgend incident niet meer welkom bent op de vereniging?
G. ‘Dat weet ik niet. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.’

Ik denk dat iedereen het er over eens is, dat dit een heel duidelijk voorbeeld is van ongewenst gedrag. Naar mijn mening heeft het bestuur gedaan wat het moest doen. Een geschikte straf opgelegd om een duidelijke grens te stellen en herhaling te voorkomen. Ik hoop van harte dat Michel en Gertie nog heel lang met veel plezier samen in Veteranen 1 zullen voetballen.

Terug naar Ed hoorde iets langs de zijlijn