voetbal

JO11-1 wensen hun tegenstander veel plezier voor de wedstrijd!

De spelers van JO11-1 geven voorafgaand aan elke wedstrijd hun tegenstander een hand om ze een prettige wedstrijd te wensen. Dit gebeurt op initiatief van hun leider Linda Terwel.

Linda is een fanatieke leider die graag wil winnen met haar team. Zij heeft echter gemerkt dat het winnen van de wedstrijd voor haar misschien wel belangrijker is dan voor haar spelers. Na een verloren wedstrijd zijn haar jongens de teleurstelling altijd veel sneller te boven dan zijzelf. De jongens willen natuurlijk ook winnen, maar willen vooral, gewoon, een lekker potje voetballen.

En hoe kan een lekker potje voetbal beter beginnen dan met elkaar een prettige wedstrijd wensen? Mooi meegenomen is dat ook publiek, scheidsrechter en leiders er voor de wedstrijd nog even aan herinnerd worden dat het allemaal om het plezier van de jongens gaat. Winnen is een belangrijk onderdeel van dat plezier. Je best doen, goed samenwerken en beter spelen dan de vorige keer zijn minstens zo belangrijk.

Het organiseren gaat altijd heel eenvoudig. Linda benadert net voor de toss de scheidsrechter en de leider van de tegenpartij met het idee om de jongens elkaar een prettige wedstrijd te laten wensen. Tot heden werd hier altijd positief op gereageerd en zijn de jongens de wedstrijd op een hele positieve manier begonnen.

Als bij elkaar een mooi initiatief van Linda. Ik zou alle leiders die daar voor voelen aanraden het een keer te proberen.

Terug naar Ed hoorde iets langs de zijlijn