voetbal

SV Terwolde D1 kampioen najaarscompetitie 2015.

In navolging van grote broer B1 kon vandaag de D1 het kampioenschap vieren. De spanning was er al lang af mede omdat grote concurrent Broekland D1 onverwacht de topper tegen Schalkhaar had verloren. Derhalve was SV Terwolde D1 dus twee weken geleden al kampioen geworden zonder daar zelf invloed op uit te kunnen oefenen. Terwolde had in deze competitie slechts 2 verliespunten geleden. De overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. De ene wedstrijd ging het makkelijk en soms ging het moeizaam maar al met al een dik en dik verdiend kampioenschap. Vandaag 12 december 2015 stond er nog een inhaalduel op het programma voor het team van trainer Jurrien Kamphuis en leiders: Jan Willem Kleiboer en Esther Brouwer. De strijd moest in Deventer worden aangegaan tegen Sportclub Deventer D3. Terwolde had een fitte selectie en iedereen was present en klaar voor de afsluitende wedstrijd en daarna het feestgedruis in. Immers de banden van de kampioenswagen waren keurig opgepompt en het team keek dan ook uit naar deze feestelijke en hopelijk onvergetelijke dag. Langs deze weg willen wij onze sponsor Intermontage bedanken voor het beschikbaar stellen van de vrachtwagen en natuurlijk chauffeur Thomas Leurink. Tot slot nog een bedankje voor DJ Speedy die de feestelijke rondtoer door Terwolde compleet maakte en voor cameraman Julian Gerrits en fotograaf Gert Jan Spijkerboer. Op de "platte"wagen moesten ouders mee in verband met gewijzigde veiligheidsvoorschriften. Hiervoor waren genoeg vaders te porren en de omstanders kregen dan ook al snel te horen:"je raakt gewoon gewend aan zulk soort ere ritten door het dorp".Terwolde begon gedreven aan de wedstrijd en de eerste de beste aanval was meteen raak want Jurrian Nales scoorde 0-1. Amper enkele minuten later scoorde hij ook de 0-2. De ban was gebroken en de thuisclub liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Het ging veel te makkelijk voor Terwolde en dat zag je aan het spel terug. Nonchalante acties, teveel lopen met de bal etc. De 0-3 kwam op naam van Thijs Brouwer na goed voorbereidend werk van Bart Beugels. Vervolgens liep de score snel op want Tim Kleiboer scoorde 0-4 na een assist van Chris Schrijver. Robin Berends zorgde voor de 0-5 en Jennifer Witteveen maakte de 0-6 na wederom een assist van Chris Schrijver. De bal ging lekker rond in een niet al te hoog tempo maar de spelers van de D1 gunden elkaar de bal. Iedereen werd in het spelletje betrokken en daarmee verdiend dit team een groot compliment. Bij spaarzame counters van de thuisclub werd het soms gevaarlijk voor de Terwoldse goal maar doelman Koen vd Berg stond geconcentreerd te spelen en heerste in zijn eigen strafschopgebied. De 0-7 kwam op naam van Jennifer Witteveen. Deze goal van Jennifer was tevens de mooiste van de hele wedstrijd want de bal zoefde zeer fraai de kruising in. De thuisclub deed iets terug en scoorde fraai 1-7 dit na wat laconiek handelen in de Terwoldse defensie. Toch pakte de kampioenen de draad goed weer op want een prima voorzet van de rechterkant van Tim Kleiboer kwam terecht bij linksbuiten Robin Berends en hij scoorde van dichtbij 1-8. De 1-9 kwam op naam van Wesley Simons. Terwolde vergat soms dat ook verdedigen bij het spelletje hoort waardoor doelman Koen toch regelmatig handelend moest optreden. Dit weifelende optreden achterin bij Terwolde had mede te maken dat er nu andere spelers in de defensie stonden opgesteld. Toch wist Thijs Brouwer de 1-10 te maken. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd schoot Thimo Lueks van grote afstand op het vijandelijke doel en de bal ging in het net 1-11. De scheidsrechter kwam met een einduitslag van 1-10 ra ra hoe kan dat? (De Terwoldse reporter heeft toch echt 11 goals in zijn boekje staan). Sp. Deventer 1 - SV Terwolde 11 was tevens de eindstand en toen werd het tijd om de kampioenen officieel te feliciteren. Van de club kregen alle spelers een fraaie bos bloemen en een heus kampioensshirt van de ouders. Na de fotosheet in Deventer gingen de kurken van de champagneflessen en men ging zich opmaken voor de terugreis naar Terwolde. Al toeterend kwamen de vele auto's Terwolde binnen alwaar men met groots applaus werd onthaald door vele supporters. Daarna de rondtoer door de "stad" en op naar friet en frisdrank. Kortom een fantastische dag voor dit team en staf en aanhang.