voetbal

SV Terwolde B1 kampioen.

Voor velen is 5 december een mooie dag maar voor de spelers van SV Terwolde B1 was het een zeer speciale dag immers het kampioenschap kon definitief worden binnengehaald. Terwolde had nog slechts één punt nodig maar het team was zo gedreven om puntloos de titel binnen te halen. Vandaag kwam Robur et Velocitas uit Apeldoorn naar "klein Milanello"om te proberen om de overwinning te behalen. Het kampioenschap was eigenlijk in november al zo goed als beslist want toen stond de topper tegen V en L B1 op het programma. V en L dacht voor de wedstrijd al dat zij kampioen werden want de hele "stad" was naar het sportveld gekomen. Terwolde speelde een zeer goede wedstrijd en won terecht met 0-1 dankzij een goal van Jeffrey Kruitbosch. Het Vechtse publiek droop letterlijk snel af naar huis direct na het laatste fluitsignaal. Trainer Thomas Leurink en leider Herman vd Brul hadden vandaag een compleet fitte selectie zodat alle ingrediënten aanwezig waren voor een goed resultaat. Terwolde begon gedreven aan de wedstrijd en van nervositeit van de spelers was geen sprake van. De eerste kansen kwamen al direct na aftrap van de wedstrijd en in 4e minuut brak de ban want Thijs van Straaten scoorde 1-0 na een assist van Julian Gerrits. Terwolde ging bloedfanatiek door en binnen 20 minuten stond het dan ook al 4-0 dankzij Julian Gerrits en Jeffrey Kruitbosch. De aanwezige Ven L spelers moesten met lede ogen toekijken en beseften dat hun droom definitief voorbij was. De doelpuntenmachine ging maar door en Jurre Lueks maakte 5-0 en 6-0. Vervolgens 7-0 door Thijs van Straaten en 8-0 door Julian Gerrits. Na rust bleef het doelpunten regenen en de voorsprong liep snel op naar 10-0 dankzij Wi-Jan Kleiboer. Uiteindelijk werd de uitslag 16-0 en daarmee was de ongeslagen titel binnen voor SV Terwolde B1 en zonder enig puntverlies. De doelpunten van vandaag kwamen op naam van: Julian Gerrits 3x,Thijs van Straaten 2x, Jeffrey Kruitbosch 2x, Thomas Nap 2x, Wi Jan Kleiboer 3x,Jurre Lueks 4, Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers helemaal los en werd het kampioenschap gevierd. Het talrijke publiek kwam de beroemde voetbalmat opgelopen om hun helden te feliciteren met het terecht behaalde kampioenschap. Ze kregen blauw witte bloemen uitgereikt en daarna was het tijd voor de cadeau' s. De pers kreeg slechts eventjes tijd om het team op de gevoelige plaat vast te leggen. Alle spelers kregen een mooi kampioensshirt uitgereikt door de ouders en vervolgens was het tijd voor de feestelijke rondtoer door Terwolde. Éenmaal op de wagen ging het los en DJ William had de grootse moeite om zijn apparatuur heel te houden. Hierbij danken wij nogmaals onze DJ en sponsor Intermontage voor het beschikbaar stellen van de vrachtwagen en natuurlijk ook chauffeur Harry Eijerkamp. Aan het eind van de rit door Terwolde werd er nog een pitstop gemaakt op het Lage Kamp alwaar menig schorre keel van een "frisje"werd voorzien. Daarna op weg naar het clubhuis waar het nog lang gezellig was. De avond heeft het team het feesten doorgezet tot in de vroege zondagochtend.

tekst bij foto: spelers en staf SV Terwolde B1 kampioen najaarscompetitie 2015.

v.l.n.r: Herman vd Brul- leider, Sjoerd vd Brul, Wi-Jan Kleiboer,Jeffrey Kruitbosch, Thijs van Straaten, Chiel van Mourik,Thomas Leurink-trainer, Pelle Kools, Julian Gerrits, Jurre Lueks Roy Koers,Thomas Nap,Bosse Haak,Peter Kingma,Pim Albers.