voetbal

Welkom!

Bij de afdeling voetbal van Sportvereniging Terwolde voegen we plezier en ambitie samen.
Recreatief en prestatie gaan binnen onze voetbalclub dan ook uitstekend samen. Het
respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter is een herkenbare en positieve
clubcultuur geworden. Veel leesplezier! 


22.04.2018 Fors verlies SV Terwolde. Op deze mooie zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Activia op het programma. 

De drukke tijd met vele wedstrijden begint Terwolde parten te spelen. Zo stonden de A-jeugdspelers Swen van Voorst en Roy Koers in de basis, die dit overigens prima deden. De vorige keer tegen Activia verloor Terwolde al verdiend, dus het zou vandaag niet makkelijk worden.

De wedstrijd is ongeveer 10 minuten bezig en Activia kont verdiend op een 1-0 voorsprong. In de 14e minuut gaat de spits van Activia door de verdediging van Terwolde en wordt correct buiten het strafschopgebied afgestopt. Maar de zeer slechte scheidsrechter van deze middag geeft een strafschop tegen. Vol ongeloof van de Terwolde spelers wordt het 2-0 vanaf de stip.

Dan in de 19e minuut wordt er een speler van Terwolde na getrapt. De scheidsrechter staat er boven op maar doet niets. In de 30e minuut gaat Niels Bredenoort alleen op de keeper af van Activia en wordt neer geschopt in het strafschopgebied, weer doet de scheidsrechter niets waar het een 100% strafschop was. Aan het been van Niels was te zien dat hij flink geraakt was, want er stonden een stuk of 6 noppen op zijn bovenbeen en het begon al gelijk flink blauw te worden. 

Nu vonden trainer Harold Sneller en leider Tony Leurink dat de maat vol was en riepen hun spelers naar de kant om te overleggen hoe om te gaan met zo'n scheidsrechter. Het liefst waren ze gestopt om lekker naar Kriebelz in Terwolde te gaan voor een drankje. Maar na goed overleg werd er 'gewoon 'doorgegaan. Complimenten aan de spelers van Terwolde om toch op een positieve manier door te gaan! 

In de 35e minuut komt Sem Gerritsen in het veld voor Niels. Voor de rust wordt het nog 5-0 voor Activa. Na de rust hoopt Terwolde de schade beperkt te houden.In de 62e minuut komt Jeffry Kruitbosch in het veld voor Peter Roeterd en in de 70e minuut komt Mitchel van voorst in het veld voor Swen van Voorst. 

Activia vind het allemaal wel prima en maakt nog 2 doelpunten. Einduitslag 7-0 voor Activa. 

Uiteindelijk terecht verloren,maar sjonge jonge jonge wat een scheidsrechter,heel de wedstrijd negatief aanwezig!

20.04.2018 Terechte nederlaag SV Terwolde. Soms zijn er van die wedstrijden....dan zit het niet mee. Donderdagavond wedstrijden kunnen ook wel eens niet leuk zijn. Zoals De Gazelle- Terwolde (vanuit Terwolde oogpunt dan)!

Voordat alle spelers van Terwolde aanwezig waren moest er eerst nog heel wat water door de IJssel. Wegopbrekingen en bruggen die open stonden zorgden voor een rommelige voorbereiding. 

Deze keer was er een basisplaats voor Bas Beugels, die Koen Appelo verving. De eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten de voetballers van Terwolde er duidelijk nog even in komen. Er waren kansen voor De Gazelle en Terwolde. Zo trokken Bas en Peter Roeterd in de 6e minuut ten aanval. Na een mooie combinatie schoot Peter goed in maar de keeper van de thuisploeg redde.

In de 9e minuut was er een kans voor Niels Breedenoort,maar de bal kwam niet lekker mee op het moeilijk te bespelen veld. Terwolde zat nu goed in de wedstrijd. Zo werd er weer redelijk gecombineerd en goed druk gezet. Via de counter werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Maar onze keeper Dik Nieuwenhuis keepte attent.

Na ongeveer 25 minuten moest Rick Bredenoort gewisseld worden na een blessure. Hij werd vervangen door Bosse Haak. In de 30e minuut een te zachte terugspeelbal van een verdediger van Terwolde. Deze wordt onderschept door een aanvaller van De Gazelle die 1-0 maakt. Vanaf nu is Terwolde helemaal van de kaart, en vergeet te blijven voetballen. Wat de laatste wedstrijden zo goed ging, gaat nu helemaal mis.

De Gazelle heeft veel ervaren en goede spelers, en die voelen nu dat Terwolde te pakken is. Alle afvallende ballen zijn nu voor De Gazelle, en de thuisploeg zet Terwolde nog meer onder druk. Terwolde komt er niet meer uit, wat leidt tot kansen voor De Gazelle. In de 43e minuut een hoekschop voor de gastheren,die wordt binnen gelokt. Ruststand 2-0.

Direct na de rust wordt het al gelijk 3-0. Terwolde moet nu de schade beperkt zien te houden. Er wordt werkvoetbal gespeeld door Terwolde, en de bedoelingen zijn allemaal wel goed, maar de (Deventer)koek is duidelijk op bij de bezoekers. 

In de 60e minuut wordt het 4-0.In de 65e minuut komt voor Terwolde Roy Koers in het veld voor Edwin Dommerholt, en in de 70e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Niels Bredevoort. ondertussen is het 5-0 geworden, en de mannen van trainer Harold Sneller snakken naar het einde. Terwolde komt er nu af en toe uit,maar wordt nooit echt gevaarlijk. Een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 6-0. 

Conclusie:snel vergeten!
15.04.2018 Tweede overwinning op rij voor SV Terwolde. En weer waren de weergoden SV Terwolde goed gezind. De zon kwam er weer lekker door deze zondagmiddag. En door de vele thuiswedstrijden van de lagere teams en het vrouwenteam was het langs de lijn ook weer ouderwets gezellig.

Raalte staat net iets onder de middenmoot, maar de voetballers van Terwolde barsten van het zelfvertrouwen. Dat blijkt ook als na een minuut spelen Thomas Leurink al oog in oog komt met de doelman van Raalte. Deze kans wordt gemist. Gelijk is Raalte wakker geschud en komt er een aantal keren goed door. Wat leidt tot een grote kans voor Raalte inde 8e minuut. Vanaf dat moment wordt het allemaal iets feller en onze meesterverzorger Frans Mintjes moet een aantal keren het veld in om de jongens van Harold Sneller op te lappen.

In de 15e minuut een schot van Raalte op de lat, de teruggekomen bal wordt door een aanvaller van Raalte ingekopt, maar een fabelachtige redding vanonze keeper Dik Nieuwenhuis voorkomt een achterstand. Terwolde komt er af en toe uit via de counter.

In de 23e minuut weer een grote kans voor Raalte, maar de bal wordt van de doellijn gehaald door Rick Bredevoort. Terwolde heeft het duidelijk moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Weer Raalte dat in de aanval is. Een voorzet van de flank wordt ingebracht en dreigt over Dik heen te gaan. Maar met een wereld redding voorkomt hij een tegendoelpunt. Terwolde zwijnt in deze fase van de wedstrijd.

Na 27 minuten krijgt Terwolde een vrije trap te nemen ongeveer 50 meter van het doel van Raalte. De bal wordt genomen door Edwin Dommerholt, die hem heerlijk in de zestien van Raalte legt. De bal wordt slecht weggewerkt en Jurrien Kamphuis is er als de kippen bij om de 1-0 te maken.

In de 30e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Floris Klunder, die last heeft van de vele wedstrijden achter elkaar. Bas zal dit klusje weer subliem klaren. De wedstrijd golft nu op en neer tot aan de rust. Dan is het rust.

In de tweede helft gooit Terwolde nog meer energie in de wedstrijd, wat erg knap is na de zware wedstrijd tegen Broekland van afgelopen donderdag. Met veel beter veldspel dan de eerste helft wordt Raalte onder druk gezet.

In de 50e minuut is Jelmer Bellert zijn tegenstander weer te slim af om vervolgens voor te geven op Thomas, die met links de 2-0 binnen schiet. In plaats de 2-0 te verdedigen gaat Terwolde voor een derde doelpunt. Niels krijgt een schietkans, maar helaas.

In de 67e minuut een hoekschop van Terwolde, deze afgeslagen bal wordt perfect door Tjardo Meulenbroek op Koen Appelo gelegd die vervolgens de 3-0 binnen knalt. Het publiek staat nu op de banken, en moedigt de ploeg aan om nog meer doelpunten te maken. Bij Raalte is er iets geknakt na zoveel geweld van Terwolde.

In de 70e minuut weer een lekkere vrije trap van Edwin. Deze bal wordt vanaf de achterlijn terug gekopt door Thomas, waarna Jurrien de 4-0 binnen schiet.

Na 75 minuten vindt Bas het ook leuk om mee naar voren te gaan om vervolgens een tegen een met de doelman van Raalte te komen. Zijn schot wordt gepakt door de doelman, maar de afvallende bal wordt onberispelijk binnen geknald door Jelmer 5-0. Ongekende weelde op sportpark de Woldermarck. Dan volgen er 2 wissels. Swen van Voorst komt voor Niels en Sem Gerritsen komt voor Koen Appelo. 

De wedstrijd gaat nu op en neer en Terwolde krijgt nog een paar kansjes. Uiteindelijk fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En wordt er nog lang nagepraat en gedronken over deze geweldige prestatie van de kerels van SV Terwolde!

Aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd tegen De Gazelle uit Deventer op het programma. Weer even fris worden de komende dagen en dan met opgestroopte mouwen naar Deventer.

13.04.2018 Historische thuiszege SV Terwolde. Op deze tweede donderdag wedstrijd moesten de voetballers aantreden tegen Broekland. 

Na de positieve wedstrijd van vorige week, hadden de heren er weer zin in om de stijgende lijn voort te zetten. De weergoden waren ons weer goed gezind, waardoor we weer in een mooi avondzonnetje konden voetballen. 

Tevens is de selectie van Harold Sneller en leider Marcel Jansen aangevuld met Tony Leurink, die tot het einde van het seizoen ook als leider zal fungeren, en een positieve bijdrage wil leveren in de strijdtegen degradatie, Klasse Tony!! 

Dan de wedstrijd. Terwolde begint goed en fel aan de wedstrijd. Je kunt duidelijk zien dat de wedstrijd tegen Sportclub Deventer van vorige week vertrouwen heeft gegeven. De voetballers van Broekland blijken grote kerels te zijn dus extra duelkracht is gewenst.

In het eerste kwartier van de wedstrijd krijgt Terwolde veel mogelijkheden om de score te openen. De spitsen Jelmer Bellert en met name Niels Bredenoort zijn vanavond"op de brommer" en gaan regelmatig hun directe tegenstander voorbij. Daarachter staat Thomas Leurink, die weer ontzettend actief en dwingend aanwezig was. 

In de 8e minuut is het Niels die doorgaat op links en een hele goede voorzet geeft, deze wordt helaas voor open doel gemist. Dan krijgt Terwolde in de 13e minuut een hoekschop. Deze wordt door Edwin Dommerholt heerlijk op het hoofd van Jurrien Kamphuisgelegd, die vervolgens heel hoog springt en vlak voor de vuisten van de doelman de 1-0 binnen knikt. Een verdiende voorsprong.

In de 22e minuut weer een grote kans voor Niels na een pass van Jelmer. Terwolde gaat nu vol voor de 2-0. Nu een goede pass van Edwin op Thomas. Helaas mis. 

In de 33e minuut wordt de bal diep gespeeld door Koen Appelo. Deze bal schiet iets door, maar Niels heeft er nog geloof in om de bal te halen, wat hem lukt, om vervolgens de 2-0 binnen te tikken. Terwolde lijkt een beetje geschrokken van deze voorsprong en vergeet even om het solide veldspel tot nu toe te vervolgen. Dit leidt tot een doelpunt voor Broekland. Maar wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dan herpakt Terwolde zich en zien we af en toe samba voetbal aan de ijssel.2-0 wordt de ruststand, waar 3 of 4-0 terecht geweest was.

In de tweede helft een veel feller Broekland. Wat leidt tot veel werk voor de verdedigers van Terwolde. Zo vecht Rick Bredenoort felle duels uit met de grote spits van Broekland, om steeds weer als winnaar uit die duels te komen. Tjardo Meulenbroek moet nu constant korte rugdekking geven, wat hij subliem doet. De mouwen worden nog eens extra opgestroopt om al dit geweld van Broekland te keren. De backs Peter Roeterd en Floris Klunder spelen allebei een zeer woedewedstrijd. Jurrien vecht goede duels uit met hun nummer 6 en Koen bestrijkt het hele veld. Het mooie combinatie voetbal wordt nu even in de ijskast gezet,en vervangen door werkvoetbal. Broekland krijgt een aantal goede kansen,maar onze keeper Dik Nieuwenhuis staat steeds zijn mannetje.

In de 60e minuut komt Terwolde er dan toch een keerverrassend uit via Niels, die de keeper van Broekland bijna verrast met zijn schot tegen de paal.Het wordt nu een erg rommelige wedstrijd. 

In de 78e minuut krijgt Broekland een hoekschop. De bal wil bij het uitverdedigen maar niet weg uit het strafschopgebied envalt voor de voeten van een speler van Broekland, die de 2-1 binnen frommelt. Vanaf nu gaat Broekland vol voor de gelijkmaker. Bij Terwolde komt Swen van Voorst in het veld voor Niels. Met kunst en vliegwerk worden de ballen weg gerost uit de verdediging.

In de 80e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Edwin. En in de 90e minuut komt Roy Koers Koen vervangen. De scheidsrechter besluit om 10 minuten extra tijd bij te tellen, waarin hij Broekland nog ongeveer 8 vrije trappen geeft. 

Maar vanavond is het geluk eindelijk een keer aan Terwoldse zijde en de 2-1 blijft op het scorebord! Dit is de eerste thuisoverwinning in de 4e klasse van het seizoen, maar smaakt o zo lekker!!!! 

Zondag weer met de borst vooruit tegen Raalte om 14u op de Woldermarck.


08.04.2018 Verdiende punt SV Terwolde. Op deze zeer zonnige zondagmiddag moesten de voetballers van SV Terwolde aantreden in Deventer tegen de plaatselijke Sportclub. Aangezien Sportclub Deventer ook in de onderste regionen verblijft moeten er vandaag punten gehaald worden.

Vandaag had trainer Harold Sneller een basisplaats voor Bas Beugels in petto. Bas speelde een hele goede wedstrijd, en liet zien waarom Harold deze keuze had gemaakt. Klasse Bas!

Gelijk vanaf de aftrap twee felle teams wat leidde tot twee kansjes voor Terwolde en een voor Sportclub. Terwolde zit lekker in de wedstrijd en komt regelmatig goed door via de snelle omschakeling. Er wordt goed opgebouwd van achteruit waar Sportclub geen raad me weet.

In de 13e minuut een grote kans voor Jelmer Bellert, maar zijn schot wordt gepakt door de doelman. De drie voorwaartsen van Terwolde waren erg goed op dreef, en doordat er goede aansluiting was van achteruit en het middenveld, kon Terwolde er regelmatig goed voetballend uit komen. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van Deventer, maar de verdiende voorsprongvoor Terwolde bleef uit.

Sportclub werd af en toe gevaarlijk via de counter. In de 30e minuut kwam er een voorzet op Thomas Leurink, maar deze kans werd gemist. De teams zijn nu redelijk in evenwicht, totdat Koen Appelo doorgaat op een hoge bal in het strafschopgebied van Deventer. Het hoofd van Koen wordt er bijna afgeschopt na onbesuisd, wild en dom inkomen van een verdediger van Sportclub. Een schoolvoorbeeld van een strafschop. Echter de scheidsrechter beslist een scheidsrechtersbal. Echt ongelofelijk! Gelukkig kon Koen verder! Na deze scheidsrechterlijke dwaling besloot de beste man maar voor de rust te fluiten.

Na de rust een iets fellere Sportclub. Maar na een paar minuten neemt Terwolde het heft weer in handen. In de 58e minuut een duel van Niels Breedenoort met een verdediger van Sportclub om de bal. De verdediger schopt de bal uit en verder niets aan de hand. Ineens komt de scheidsrechter aan gerend om beide de gele kaart te tonen. Zowel Niels als de verdediger waren compleet verrast door deze beslissing. Samen liepen ze weer gebroederlijk naar hun posities. Vanaf nu zette Terwolde massaal aan op de aanval. 

Met goed verzorgd voetbal werd Sportclub onder vuur genomen. In de 68e minuut een pass van Jelmer op Thomas, maar deze bal gaat over. Daarna weer een goede bal van Jelmer op Niels, waarna Niels het strafschopgebied in sprint en vervolgens snoeihard op de kruising schiet. Terwolde heeft in deze fase duidelijk alle pech van de wereld. Sportclub komt er af en toe uit,wat leidt tot een schot voorlangs het doel. 

Er volgen nog een paar hoekschoppen voor Terwolde, waaruit Jurrien Kamphuis een paar keer gevaarlijk werd met kopballen. In de 70e minuut krijgt Jelmer de bal buiten het strafschopgebied van Sportclub. Hij passeert zijn verdediger, die hem vervolgens vastpakt. De scheidsrechter geeft voordeel. Vervolgens komt Jelmer in het strafschopgebied van Sportclub waarna dezelfde verdediger hem weer vastpakt. Jelmer valt, en iedereen verwacht een strafschop. Maar de scheidsrechter besluit nu om de eerste overtreding (waar hij al voordeel had gegeven) te bestraffen en een vrije trap buiten het strafschopgebied te geven. Alles en iedereen die SV Terwolde een warm hart toe draagt voelt zich gepiepeld! 

Zoals een oude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort uit zoveel kansen, krijg je hem tegen. En jawel in de 75e minuut komt Sportclub eruit en scoren ze via een voorzet vanaf de linkerkant. 

In de 76e minuut komt Roy Koers in het veld voor Bas. En in de 80e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Jurrien. Beide heren vallen prima in en geven de ploeg weer wat energie. Nu een nog meer op de aanval spelend Terwolde in de hoop nog een puntje mee te nemen. In de 88e minuut een hoekschop van Floris Klunder. Deze bal komt voor de voeten van Thomas, die vervolgens snoeihard inschiet en de 1-1 maakt. Daarna krijgt nog een speler van Sportclub een rode kaart na aanmerkingen op de leiding. Na 5 minuten blessuretijd besluit de scheidsrechter om af te fluiten.

Weer de complimenten voor SV Terwolde en een meer dan verdiend punt.

06.04.2018 SV Terwolde verliest van Lettele. Op deze eerste donderdag wedstrijd in een reeks van velen, kwam koploper Lettele naar ons mooie complex. Het was heel de dag een beetje grauw weer, maar de weergoden waren ons geliefd door een mooie heldere avond te bezorgen met zelfs een lekker zonnetje. Zo zijn avondwedstrijden nog wel de moeite waard om te komen bekijken. En dat bleek wel want er waren nog redelijk wat mensen op de wedstrijd afgekomen, wat een goede sfeer ten goede kwam.

Nadat alle spelers van beide teams gearriveerd waren kon de wedstrijd beginnen. Terwolde ging zeer goed van start. Goed georganiseerd en met lef bespeelde de mannen van Harold Sneller de koploper. 

Zowel Terwolde als Lettele werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. De verdedigers van Terwolde hadden goed vat op de aanvallers van Lettele. Met name Peter Roeterd die normaal middenvelder of aanvaller is en sinds een paar wedstrijden rechtsback staat speelde erg sterk. 

Onder leiding van onze aanvoerder Tjardo Meulenbroek werd Lettele stevig, maar fair bestreden. Een aantal goed genomen vrije trappen van Edwin Dommerholt zorgde regelmatig voor gevaar voor het doel van Lettele. Net toen Lettele in de 30e minuut de overhand leek te krijgen scoorde Terwolde uit een counter. Niels Breedenoort pikte de bal 40 meter voor het doel van Lettele op en besloot beide verdedigers zijn hielen te laten zien om zo oog in oog met de doelman koel af te ronden, 1-0. Eindelijk weer een voorsprong voor Terwolde.

Bij enkele vrije trappen van Lettele lieten Thomas Leurink, Jurrien Kamphuis en Rick Breedenoort zien dat zij erg sterk zijn in de luchtduels. Totdat Lettele in de 41e minuut 1-1 maakt. Maar deze bal werd vanuit buitenspelpositie gemaakt, dus afgekeurd.

Lettele zette nog een keer aan vlak voor de rust, wat resulteerde in een grote kans. Maar een fantastische redding van onze keeper Dik Nieuwenhuis zorgde ervoor dat Terwolde met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op zocht.

Net na de rust weer een fel Terwolde. In de 50e minuut geeft Koen Appelo een goede voorzet op Jurrien Kamphuis, maar deze mist oog in oog met de keeper. Vanaf nu neemt Lettele het heft in handen en zet Terwolde volledig onder druk. En een doelpunt voor de gasten kon niet uitblijven.

In de 60e minuut resulteerde dit in een verdiende gelijkmaker voor Lettele. Daarna ging Lettele vol voor hun tweede doelpunt, maar de verdedigers van Terwolde hielden stand. Terwolde kwam er af en toe uit via Jelmer Bellert, die weer ontzettend veel meters maakte. Robert Bruins kwam in de ploeg voor Edwin Dommerholt en in de 70e minuut kwam Sem Gerritsen voor Niels Breedenoort. 

Lettele bleef sterker en maakte in de 76e minuut de 1-2. In de 80e minuut kwam Bosse Haak in het veld voor Peter Roeterd, en deed dat niet onverdienstelijk. Het is bijzonder om te zien hoe onze spelers toch weer vol gas gaan na een teleurstelling. Petje af! Door deze instelling kreeg Terwolde nog een levensgrote kans vlak voor het einde van de wedstrijd, maar deze bal miste de juiste richting.

Eindstand 1-2 voor Lettele, waar een puntje voor Terwolde verdiend was geweest.


04.04.2018 Nieuw Heeten - SV Terwolde. Op deze eerste paasdag stond de wedstrijd Nieuw Heeten-SV Terwolde op de rol. Nieuw Heeten is tevens de oude werkgever van onze trainer Harold Sneller, dus iedereen was nog extra gemotiveerd.

Harold had een paar omzettingen gedaan binnen zijn team. Zo begon Swen in de basis en ging Thomas op het middenveld spelen, om zo het sterke middenveld van Nieuw Heeten te bestrijden. Aan het begin van de wedstrijd was dit nog even zoeken, maar het was op zich een goede tactische zet.

Zo begon de wedstrijd fel maar sportief. Vanaf het begin bleek Nieuw Heeten in goede doen te zijn en zette Terwolde onder druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, waarvan er een gepromoveerd werd tot een goed doelpunt voor de gastheren. 1-0. Vervolgens kreeg Nieuw Heeten een 100% kans om de score te verdubbelen, echter Dik had een goede redding in petto waardoor Terwolde in de wedstrijd bleef.

Na een uitbraak van Terwolde gaf de scheidsrechter een vrije trap op ongeveer 40 meter van het doel van de thuisploeg. Edwin nam deze bal perfect, en Thomas kon met zijn rug de bal in het doel krijgen 1-1. Net voor rust valt er een speler van Terwolde op de grond, zonder dat de bal in de buurt is. Bijna niemand had iets gezien, maar een speler van Nieuw Heeten bleek een tikkie uit gedeeld te hebben achter de rug van de scheidsrechter. Deze man kon uiteraard niet optreden omdat hij het niet gezien had. Hierna waren er nog een aantal felle minuten tot de rust.

Na de thee kwam de thuisploeg nog iets feller uit de kleedkamer dan de eerste helft. En met goed voetbal werd Terwolde terug gedrukt. Net toen Terwolde grip op de wedstrijd kreeg besloot de rechtsback van Nieuw Heeten aan een solo van eigen helft te beginnen. Door niemand werd hij opgevangen, dus besloot hij maar te schieten. Wat resulteerde in een mooi doelpunt voor Nieuw Heeten 2-1.

In de 62e minuut kwam Niels voor Swen in het veld. Niels is lang geblesseerd geweest, maar nu gelukkig weer terug. In de 70e minuut komt Robert in het veld voor Koen. Terwolde zette aan voor een slotoffensief, maar even later lag de bal achter Dik, na een goede counter van Nieuw Heeten. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de gastheren. 

En om het leed nog iets te verergeren bleek onze concurrent Hoonhorst gewonnen te hebben. Dus we zijn gedaald naar de laatste plaats. Positief is dat er nog heel veel wedstrijden aankomen om punten te halen. 

Terwolde speelt vanaf nu 6 weken lang op donderdag en zondag om alle afgelaste duels in te halen.


04.04.2018 Straatvoetbal. Op zaterdag 5 mei is er de 1e editie van de nationale straatvoetbaldag dat word gehouden op het marktplein in Twello. Stichting Koepel heeft een samenwerking weten te realiseren met straatvoetbalbond Nederland (SVBN) om de jongeren uit de gemeente Voorst een leuk, sportief en attractief programma aan te bieden op zaterdag 5 mei. Meer info is te vinden op https://voorstactief.nl/activiteit/urban-meets-sport-o-a-5-mei-nationale-straatvoetbalddag.

Leuk om je op te geven als team (8 spelers in diverse leeftijdscategorieŽn) Daarnaast zijn er nog een tal van activiteiten. 

 


29.03.2018 SV Terwolde verliest onnodig van Hoonhorst. 

afgelopen zondag stond de kraker in de kelder van de vierde klasse H op het programma. Hoonhorst staat laatste met nul punten, en Terwolde staat daar net boven met 4 punten.

Het moeilijk te bespelen veld kwam het niveau niet ten goede. Al na 30 seconden kon een speler van Hoonhorst allen op Dik af, maar deze redde bekwaam en voorkwam zo een vroege achterstand. Even later ging Thomas alleen door aan de rand van het veld en werd omver gekegeld door de ver uit zijn doel komende keeper van Hoonhorst. Waar minimaal geel gegeven moest worden hield de scheidsrechter de kaarten op zak. 

Terwolde had iets meer grip op de wedstrijd dan Hoonhorst, maar Hoonhorst was iets feller in de duels, wat resulteerde op een flinke overtreding op Edwin. Gelukkig kon Edwin de wedstrijd vervolgen. 

Hoonhorst werd een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar Tjardo en Rick verdedigden goed. Uit een gevaarlijke hoekschop kwam Hoonhorst bijna op voorsprong door een scrimmage voor het doel van Terwolde. 

In de 21e minuut kreeg Terwolde een hoekschop. Deze goede hoekschop werd op een haar gemist door de aanvallers van Terwolde. In de 24e minuut krijgt Jelmer een vrije trap, maar deze wordt iets te slap ingeschoten. In deze fase van de wedstrijd zoekt Hoonhorst de grens van het toelaatbare op. Zonder echt gemeen te worden. 

Het spel gaat op en neer zonder dat de teams gevaarlijk worden. In de 38e minuut krijgt Floris een gele kaart voor het wegtrappen van de bal na een overtreding. Na een goede dieptepass van Robert kan Thomas alleen op de keeper af, echter de bal stuitert net voor zijn voeten weg. 

Na een redelijke eerste helft op naar het tweede bedrijf. Terwolde komt fel uit de kleedkamer en krijgt een aantal hoekschoppen, waarvan een gevaarlijke hoekschop om onduidelijke redenen afgefloten werd. Daarna krijgt Terwolde nog een aantal kansen. maar de scherpte ontbreekt.

In de 67e minuut komt Sem in het veld voor Robert. Binnen 10 minuten zorgt Sem voor 3 goede voorzetten vanaf de flank, maar de scherpte voor het doel ontbreekt. Een vrije trap voor Terwolde in de 78e minuut zorgt voor veel commotie. Deze bal ging namelijk wel een meter in het doel van Hoonhorst toen een verdediger van Hoonhorst hem wegschopte, maar de scheidsrechter stond te ver weg om het te kunnen zien.

Hoonhorst komt af en toe door via hun snelle en handige nummer 9, waardoor Dik nog een aantal goede reddingen moet verrichten. Daarna komt Bosse in het veld voor Floris en probeert Terwolde weer aan te zetten. 

Het niveau wordt er niet beter op en de wedstrijd verdient eigenlijk geen winnaar. Totdat in de 89e minuut de spits van Hoonhorst een verdediger van Terwolde uitkapt en de 0-1 binnen schiet. In de laatste minuten van deze wedstrijd wordt Swen nog gebracht, en krijgt Terwolde nog een paar mogelijkheden. Maar de punten gaan naar Hoonhorst en Terwolde kan zijn wonden likken.

De strijd om de laatste plaats en directe degradatie is nu echt losgebarsten.


27.03.2018 Wil jij deel uitmaken van dit gezellige team!?


14.03.2018 SV Terwolde 1 verliest van ABS. Na een hele lange winterstop voor het keurkorps van trainer Harold Sneller werd er afgelopen zondag eindelijk weer gevoetbald.

Deze keer kwam ABS op bezoek op de Woldermark.Ondanks de nederlaag in de heenwedstrijd hadden de voetballers van SV Terwolde vertrouwen in een goed resultaat.

Ondanks de goede voornemens kwam Terwolde al na 5 minuten op een 1-0 achterstand door een hoekschop die op miraculeuze wijze dedoellijn passeerde. Hierna kwam Terwolde beter in de wedstrijd al had ABS het betere van het spel. 

In de 16e minuut kreeg Thomas een goede schietkans, maar zijn schot ging over het doel heen. Daarna werd een gevaarlijke aanval van Terwolde afgevlagd voor discutabel buitenspel.Vervolgens kreeg ABS een paar hoekschoppen waar verder geen gevaar uit kwam. 

In de 26e minuut kreeg ABS een vrije trap. Maar door goed verdedigend werkwerd deze niet gevaarlijk. De wedstrijd ging op en neer zonder dat de teams gevaarlijk werden. Tot de 42e minuut Jelmer gevloerd wordt binnen de 16 meter van ABS. Om onduidelijke reden legt de overigens prima scheidsrechter de bal buiten de 16 meter. Na deze vrije trap krijgt Sem nog een schietkans, maar zijn schot mist de juiste richting. Dit was een prima eerste helft,vol goede moet op naar de tweede helft.

De tweede helft was nog geen 3 minuten bezig of ABS kwam op 0-2 door een eigen doelpunt van een Terwolde verdediger. ABS had nu duidelijk het betere van het spel en kreeg een aantal kansen op 0-3. Maar een paar goede reddingen van onze keeper Dik voorkwam erger. 

Terwolde raakte de grip op het middenveld een beetje kwijt waardoor ABS vrij makkelijk kon voetballen. Op een paar kleine speldenprikjes na werd Terwolde niet meer gevaarlijk. ABS zette nog een keer flink aan, wat resulteerde in de 0-3.

Conclusie van afgelopen zondag is dat ABS net een maatje te groot was voor Terwolde. Overigens nog wel de complimenten voor de inzet van onze jongens. 

Als we zo doorgaan komen de punten echt nog wel!

13.03.2018 Geslaagd voor trainerscursus pupillen. Afgelopen vrijdag was de laatste cursusavond van onze trainers. Deze cursus is georganiseerd door onze technische commissie vanuit de JPC. 

Tijdens de vier cursusavonden is er veel informatie gedeelt en zijn er allerlei trainingsvormen voorbijgekomen. Alle trainers hebben de verschillende vormen tijdens de praktijkavonden uitgevoerd onder begeleiding van Marcel Wagenhuis. Op deze vrijdagavonden hebben de meeste pupillenteams een extra training gehad. 

Afgelopen vrijdag was de laatste cursusavond en alle trainers zijn nu in het bezit van het certificaat "pupillen trainer". Trainers en trainsters, van harte gefeliciteerd met het behalen van dit certificaat. 

Albert Witteveen / Joop Siersma / Freddo Zweers / Mark Renssen / Oscar Hietbrink / Robin Berends / Thomas van der Linde / Tim Kleiboer / Jelmer Bellert / Leonie van Voorst / Amanda Leurink / Wilfred Jansen / Gert-Jan Spijkerboer

Alle pupillenteams, bedankt voor jullie aanwezigheid tijdens de extra trainingsavonden. 

 
 

07.02.2018 Grote Clubactie SV Terwolde. Vandaag zijn de beste verkopers van de Grote Clubactie op pad geweest om wat leuks te gaan doen. 

Eska / Zilver / Isis / Femke / Frey / Liam / (Lieke en Matthijs waren helaas afwezig). 

De kinderen zijn eerst naar de ballenbak geweest waar ze zich uitstekend vermaakt hebben. Omdat al dat bewegen veel energie kost hebben ze daarna ook nog even lekker gegeten bij Mike van De Zoete Inval. Dit alles is overigens gesponsord door mevrouw van Emden (Ballenbak Scherpenhof) en Mike (De Zoete Inval). 

De beste verkoopster is Eska Kleiboer. Ze heeft maar liefst 142 lootjes verkochte. Hiermee heeft ze een heerlijk TuT-bon gewonnen die gesponsord wordt door Salon Dusade. 

Alle jeugdleden en sponsoren bedankt voor jullie inzet en medewerking. De vereniging kan dit geld goed gebruiken en investeren in onze mooie club SV Terwolde. 04.02.2018 Teamuitje SV Terwolde MO15.  Afgelopen zaterdag nacht was het dan eindelijk zover: het teamuitje van de MO15. 

De meiden hebben zich met een overnachtingspakket verzameld bij de club om samen met leidsters Amanda Leurink en Leonie van Voorst een nachtje te slapen in de kantine van SV Terwolde. 

Onder het mom: “ Teambuilding en gezelligheid” hebben zij spelletjes gespeeld en opdrachten uitgevoerd, gehesen in onesies en slaapzakken. De kleedkamers, de kantine, alles mochten ze even beschouwen als eigen huis. Om 00:45 hamburgers van de Mac Donalds gegeten, rond 03:00 nog weer even gedanst, om 05:00 met pannendeksels de leiding wakker maken, elkaar beter leren kennen en vooral het gezellige samen zijn was al met al geslaagd. 

Alle neusjes staan de goede kant op gericht: een nieuwe uitdaging tot de zomer en dat met een nog sterker, fanatiek en vooral zo’n leuk team meiden.31.01.2018 SV Terwolde verlengt contract met trainer VR 1. Serge Kiezenberg blijft ook komend seizoen trainer van de voetbalvrouwen van SV Terwolde.


Serge is al een paar jaar trainer van dit hele leuke team binnen onze vereniging. Na een aantal jaren in de 5e klasse gespeeld te hebben, hebben Serge en zijn team vorig jaar promotienaar de 4e klasse gerealiseerd. Onder de bezielende leiding van hem maakt ook het team in de 4e klasse een positieve ontwikkeling door. De vierde klasse blijkt een leuke en sportieve uitdaging voor Serge en zijn speelsters. Ze hopen de komende anderhalf jaar steeds beter te worden. 

Wij zijn als SV Terwolde erg trots dat we weer verder gaan met Serge!


27.01.2018 Trainerscursus met Marcel Wagenhuis. Afgelopen vrijdagavond startte de (eerste van de vier) trainerscursus avond voor onze eigen trainers.    

Bij SV Terwolde lopen diverse ouders, jeugdvoetballers / sters en voetballiefhebbers die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van onze jonge sporters (DE TOEKOMST VAN SV TERWOLDE) en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. 

De manier waarop zij met de kinderen omgaan, is belangrijk voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de spelertjes. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede sfeer binnen je team / hoe benader je de kinderen / welke oefeningen zijn leerzaam voor een bepaalde leeftijd, etc. 

Tijdens de afgelopen cursusavond hebben de trainers al veel geleerd, ze waren dan ook erg positief en enthousiast over alle tips en adviezen. Alle trainers kregen ook een training waarin ze zelf "pupil" waren. Al met al een gezellige en zeer leerzame avond, waar onze jeugdspelers uiteindelijk weer profijt van hebben. 

Heren en dames trainers, mede dankzij jullie hebben we een fantastische jeugd waar de club nog lang van kan genieten. Ga vooral zo door. 
27.01.2018 Verbouwing. Het einde is in zicht. De mannen hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. 26.01.2018 Teambuilding met Huub Coenen. Eerste selectie van SV Terwolde heeft een teambuildingsavond van Huub Coenen gekregen. Huub is een bekende karikaturist en illustrator.Hij heeft onder andere de illustraties gemaakt bij de colums van de sportafdeling van de telegraaf.Ook is hij jaren lang voetbaltrainer geweest.Verder is hij ook de vader van Marloes Coenen,die wereldkampioen MMA is.(vechtsport).

Huub kreeg ondanks de rumoerige kantine op deze avond de spelers en technische staf helemaal mee in zijn verhaal.Op gepassioneerde wijze vertelde hij over verbindingen en groepsprocessen door middel van lijnen op A4 papiermet elkaar te verbinden.Tevens liet hij via een groot scherm zien hoe sommige processen werken binnen een team.

Namens SV Terwolde en de eerste selectie willen wij Huub bedanken voor deze enerverende avond!

22.01.2018 Storm bij SV Terwolde. Net als heel Nederland heeft ook Terwolde vorige week last gehad van de enorme wind. Niet alleen het trainingsveld lag bezaaid met takken maar ook in de vangnetten en het hekwerk hingen takken. Aangezien de trainingen waren afgelast hebben een aantal jongens van JO15-1 geholpen met puin ruimen. In totaal zijn er bijna 15 kruiwagens van het veld gehaald. Top gedaan jongens! Bedankt. 22.01.2018 Verbouwing. De verbouwing van de dames en heren toiletten begint vorm te krijgen. Er moet nog aardig wat werkt verzet worden maar het ziet er nu al mooi uit!13.01.2018 Persbericht SV Terwolde. SV Terwolde verlengt contract met Sneller en Hafkamp. 

SV Terwolde afdeling voetbal heeft de contracten met hoofdtrainer Harold Sneller en keeperstrainer Johnny Hafkamp met een seizoen verlengt. Sneller is nu aan zijn eerste seizoen bezig bij de SV Terwolde.


De samenwerking tussen spelers trainers en het technische hart van de club gaat erg goed. Sneller kwam van Nieuw Heeten en is een super fanatieke trainer die een goede kijk op het voetbal gebeuren heeft. Hij heeft een redelijke eerste seizoenshelft gedraaid met zijn team in de vierde klasse.Na de promotie van vorig seizoen is de vierde klasse helemaal nieuw voor de trainer en zijn team. SV Terwolde is blij en trots met de verdere samenwerking. Ondanks dat het eerste team een na laatste plek staat maken ze een positieve ontwikkeling door. De spelers, trainer en club in de vierde klasse te blijven. Met iets meer geluk hadden ze meer punten gehad.

Hafkamp is al jaren keeperstrainer bij SV Terwolde. Hij heeft al menig keeper bij SV Terwolde naar een hoger niveau gebracht. Hafkamp kent werkelijk alle ins en outs op het gebied van keepen. Hafkamp heeft ook nauwe contacten met Ajax, Schalke en Anderlecht over het keepers gebeuren, die hij weer deelt binnen onze club. Ook hier zijn we weer trots op een vervolg van de samenwerking.

SV Terwolde wenst beide trainers veel succes en vooral veel sportiviteit toe de komende anderhalf jaar!


02.01.18 Mededeling. Dit weekend hebben wij het verdrietige bericht gekregen dat Ferry Braamkolk is overleden. Uit respect voor zijn familie zullen er deze week geen activiteiten zijn. 

A.s. donderdagavond is na het condoleren (Welsum 19:00 uur - 19:30 uur) de kantine van SV Terwolde geopend voor diegene die nog even samen wil zijn.

Namens SV Terwolde wensen wij familie en vrienden heel veel sterkte toe.


28.11.17 Verbouwing. Een aantal vrijwilligers zijn weer druk bezig in ons clubgebouw! De dames en heren toiletten worden zeer grondig aangepakt. Heren, alvast bedankt voor jullie inzet! 
18.11.17 Afgelast. De wedstrijd Terwolde 1 - Nieuw Heeten 1 van zondag 19 november 14:00 uur is afgelast i.v.m. sterfgeval. Een lid van Nieuw Heeten is zaterdag overleden bij een noodlottig ongeval.


15.11.17 Wij zoeken teamgenoten! Wij zijn op zoek naar meiden tussen de 11 – 14 jaar oud om ons team te komen versterken. 

Ons meiden D team (MO13) is toe aan een nieuwe uitdaging. Wij willen het grote veld op, maar komen hiervoor helaas nog een paar meiden tekort.


Wij zijn een enthousiast team met fanatieke, leuke leidsters / trainsters. Wij kunnen onszelf zijn en hebben plezier in de sport. We respecteren elkaar en houden van lekker gek doen. Daarnaast kunnen wij ook nog eens goed voetballen en ontwikkelen wij onszelf graag. Heb jij interesse? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze trainingen. Spreek onze trainster gerust aan of neem contact op. Wij trainen elke ma. & wo. 19:00-20:00 op het trainingsveld van SV Terwolde. Wie weet mogen wij jou verwelkomen in ons gezellige, fanatieke meidenteam! 


29.10.17 Intermontage bestaat 40 jaar. Namens de club willen we Intermontage van harte feliciteren met hun 40 jarig bestaan. www.intermontage.nl
28.10.17 Sponsorbord Ajax. Sinds kort hebben we er weer een mooi sponsorbord bij. Het eerder geplaatste sponsorbord van SV Terwolde " Vrienden van Feyenoord" heeft het een en ander losgemaakt bij andere initiatiefnemers/voetballiefhebbers.  Nu hebben we dus ook een mooi bord van SV Terwolde " Vrienden van Ajax". Hele goede initiatieven van voetballiefhebbers bij SV Terwolde. Heeft u ook interesse in om een sponsorbord te plaatsen? Kijk dan snel op deze link20.10.17 Geslaagde trainingsdag bij SV Terwolde. Met dank aan de organisatie van deze ontzettend leuke een leerzame middag. 


04.10.17 Trainingsclinic mini's en Pupillen SV Terwolde. Na het succes van afgelopen jaar organiseert SV Terwolde in de herfstvakantie weer een leuke en leerzame trainingsdag. Op woensdag 18-10-2017 ben je van harte welkom bij SV Terwolde. We beginnen om 10.00 uur met de training in leuke circuitvormen. Om 12.00 uur gaan we gezamelijk lunchen. Een heerlijke kop soep en een broodje worst geeft ons weer genoeg energie voor het middagprogramma. Rond 13.00 uur starten we weer en gaan we beginnen met diverse leuke partijtjes. Om 15.00 uur sluiten we deze gezellige en leerzame dag af en ontvang je nog een leuke herinnering. 

Heb je een broertje of zusje, neefje of nichtje, buurjongen of meisje, vriendje of vriendinnetje die je graag wil meenemen, geen probleem! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te trainen bij SV Terwolde. Aanmelden kan via deze link, aanmelden onder vermelding van Trainingsmiddag 18-10. Geef dan even duidlijk door, je naam en leeftijd. 

Deze dag wordt aangeboden door SV Terwolde / Fruitkwekerij H. Klomp / Just 4 Keepers / TDZ installaties / Vrienden Van SV Terwolde. Wil je lid worden van "Vrienden Van SV Terwolde" en dit soort leuke en leerzame activiteiten ondersteunen? Kijk dan snel op VRIENDEN VAN17.09.17 Nieuwe spelvorm JO8 en JO9. Dit seizoen zijn we bij JO8 en JO9 begonnen met de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6. De trainers, leiders en scheidsrechters hebben hier inmiddels al een uitgebreide informatieavond mogen bijwonen. Via deze weg willen we ook de ouders wegwijs maken in deze nieuwe spelvorm. Onder de teaminformatie bij JO8 en JO9 hebben we een aantal linkjes geplaatst met diverse informatie.13.09.17 SV Terwolde VR1- VV Heerenveen VR2 A.s. zondag spelen de dames 1 van SV Terwolde tegen de dames 2 van VV Heerenveen. Zondag 17 september om 11.30 uur. Kom kijken! 


28.8.17 Fotowedstrijd SV Terwolde op reis "de groeten uit ............ De zomervakantie zit er voor de meeste mensen weer op en er wordt al volop getraind! We hebben een aantal leuke foto's binnengekregen. Als er nog mensen zijn met een vakantiefoto incl. "SV Terwolde sjaal", stuur hem dan nog snel in. Zou leuk zijn als we er wat meer hadden ;) Bekijk hier de inzendingen. fotowedstrijd


25.08.17 Seizoensaftrap SV Terwolde JO15-1 (C1). De jongens van JO15-1 zijn al weer fanatiek met de trainingen bezig geweest. Deze vrijdag stond er een extra avond ingepland “ de seizoensaftrap”. De jongens waren uitgenodigd om het komende seizoen te bespreken. Wie doet wat, waar, hoe en wat we mogen we van elkaar verwachten. Als team hebben we aardig wat doorgenomen en gaan we vol enthousiasme beginnen aan het seizoen. Na het teamoverleg was het tijd om wat leuks te doen. Als verrassing hadden de leiders van JO15-1 een aantal bubbelballen geregeld. In vier teams kon de strijd los barsten, aangemoedigd door de ouders. Kids, leiders en ouders hebben genoten van dit spektakel. 

 


19.08.17 Oefenwedstrijd SV Terwolde 1 Morgen speelt SV Terwolde 1 een oefenwedstrijd tegen Heerde 1. Om 14:00 begint de wedstrijd. De kantine gaat om 12:15 open zodat de liefhebber de wedstrijd Excelsior - Feyenoord kan komen kijken in ons gezellige clubgebouw. Tot morgen allemaal! 


13.08.17 SV Terwolde is er weer klaar voor. Het trainingsveld ligt er weer geweldig bij en is klaar voor de trainingsavonden.02.07.17 SV Terwolde bij de Frietmeester. SV Terwolde 1 bij de Frietmeester Leider Erik Vorderman en trainer Jeroen Veldwijk gaan volgend seizoen beide een nieuwe uitdaging aan. Beide heren mogen samen met het team terugkijken op een heel succesvol seizoen. SV Terwolde is zelfs voor het eerst in de historie van de club gepromoveerd naar de 4e klasse. Jeroen wordt de nieuwe hoofdtrainer bij SV Haarle. Erik en Erna zijn vanaf 1 juni jl. de trotse eigenaren van de Frietmeester aan de Smedenstraat 18 in Deventer. Om dit succesvolle seizoen gepast af te sluiten, zijn alle spelers uitgenodigd door frietmeester Erik om te komen genieten van heerlijke ambachtelijke friet bij de Frietmeester! De spelers van het 1e en de club SV Terwolde wensen Jeroen en Erik veel succes toe met hun nieuwe uitdaging.


  


24.06.17 Hebben jullie het al gezien! Sinds vorige week hebben we op het 1e en 2e veld nieuwe goals staan. Op veld 1 hebben ook nog eens compleet nieuwe vangnetten achter de goals gekregen en...... wat staat het mooi. De bestaande sponsorborden worden nog opnieuw gemonteerd en dan is ook veld 1 weer klaar voor het nieuwe seizoen. De goals en vangnetten zijn binnen een week geplaatst door een gespecialiseerd bedrijf onder toezicht van Gerrit Nieuwenhuis. Wat moeten we toch zonder onze vrijwilligers? Petje af! 22.06.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. Sportouder wordt aangesproken. Lees hier meer........... 


21.06.17 Scheidsrechterscursus JO15-1. De jongens, meisje en leiders van JO15-1 zijn vandaag geslaagd voor de cursus pupillenscheidsrechter. Super gedaan allemaal. Lees hier meer en bekijk de foto's..............19.06.17 Heeft u het nieuwe sponsorbord al gezien? Na afloop van onze jaarvergadering op donderdag 15 juni hadden een aantal heren nog een verrassing voor de "Vrienden Van" SV Terwolde. Een groep trouwe Feyenoord kameraden hebben in het diepste geheim, maanden voorbereiding, gewerkt aan een passend cadeau voor de “Vrienden Van” SV Terwolde. Dit groepje Feyenoord fans wilde de inzet en liefde voor de club van de "Vrienden Van" SV Terwolde een hand toereiken. 

Albert Witteveen, Jan Willem Kleiboer en William Stempher hadden de eer om dit geweldige cadeau te mogen onthullen. Het groepje Feyenoord fans hadden van te voren niet kunnen bedenken dat dit cadeau zo goed ontvangen zou worden. De heren van “Vrienden Van SV Terwolde” waren toch lichtelijk aangeslagen van deze blijk van waardering. Ze hadden geen woorden voor deze daden maar aan hun gezichten was te zien dat ze er ontzettend blij mee waren. 

We hopen dat de mensen van “Vrienden Van” zich nog jaren hand in hand inzetten voor de club. Bedankt en CHAPEAU!  

Ook geÔnteresseerd of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn? Neem eens een kijkje op onze website en lees meer onder het kopje sponsoring. www.svterwolde.nl

Ieder jaar gaat er €150,00 naar de club en tot nu toe elk jaar €50,00 naar de “Vrienden Van”. Dit bedrag kan nog oplopen omdat er nog steeds mensen zijn die zich aanmelden om mee te doen. Voor €10,00 per jaar sponseren we het Feyenoord/ “Vrienden Van” bord. Aanmelden kan via Freddo (06-55385928). Dat er nog veel initiatieven mogen volgen! 


18.06.17 Sixday SV Terwolde 2017. SV Terwolde Sixday toernooi 2017 is weer een daverend succes geweest. Een geweldige dag met veel teams uit de regio. Er waren vriendenteams, familieteams, teams met de kleinste, damesteams en allemaal kwamen ze voor 1 ding, "voetballen". We hadden schitterend weer, het was heel gezellig en we hebben natuurlijk mooie wedstrijden gezien. Dankzij heel veel vrijwilligers, teams en fans een top dag in Terwolde. Tot volgend jaar mensen! 17.06.17 Seizoensafsluiting smurfen, mini's en JO9 t/m JO19. Het einde van het seizoen sluiten we bij SV Terwolde altijd af met ons jaarlijkse activiteit " De kinderden tegen de ouders". Ook dit jaar was het weer hartstikke gezellig. De kinderen en jongelui stonden weer te popelen om hun ouders in te maken met een mooi potje voetbal. Ook de ouders waren weer fanatiek bezig. Waarschijnlijk zijn er ook weer genoeg ouders die maandag met spierpijn of andere gebreken op hun werk verschijnen. Graag willen we de kinderen, jongelui, ouders, opa's en oma's en vrijwilligers bedanken voor deze geslaagde afsluiting. 17.06.17 Seizoensafsluiting SV Terwolde Dames 1. Gisteravond hebben wij onze seizoensafsluiting gehad. Spelletjes, gekkigheid en vooral veel gezelligheid. Ons seizoen zit er officieel op.We hebben een seizoen gehad met ups en downs, vooral vlak voor het einde, maar we laten ons niet zomaar op de kop zitten!Na de zomer starten wij in de 4de klasse.Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en nieuwe dingen leren. Dat mag ook wel na 3 jr. in de top 3, waar ook een kampioenschap bij heeft gezeten.Nog een nieuwtje: Ons team wordt vanaf volgend seizoen versterkt door Anouk en Sanne! Toppers! Onze Sil, die ons net als deze 2 dames uit de brand heeft geholpen het afgelopen seizoen gaat uitdagingen zoeken bij SV Colmschate MO19. Succes Sillie!We willen onze supporters nogmaals bedanken en hopelijk seizoen 17/18 weer langs te lijnen te vinden!16.06.17 Afsluiting seizoen van de (F1) JO9. Ze hebben twee geweldige seizoenen gevoetbald onder leiding van Marc MŲlder, Michael Ruitenbach en trainer Jelmer Bellert met als hoogtepunt het kampioenschap. Ze nemen afscheid van Dylan Stormink, die helaas stopt met voetballen. Jestin Ruitenbach gaat naar Wijhe J09 en Marijn MŲlder gaat naar Voorwaarts JO9. Wij wensen de kinderen heel veel plezier en succes. De andere spelers gaan allemaal over naar SV Terwolde JO11. Heel veel plezier! 16.06.17 BeŽindiging bestuursfunctie afdeling voetbal. Tijdens de jaarvergadering van afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Rutger van de Beek na 7 jaar stopt als secretaris van de afdeling voetbal. Met mooie woorden van de voorzitter Joost Boons werd Rutger bedankt voor zijn inzet. Hierbij overhandigde het bestuur hem een mooie bos bloemen en een leuk aandenken. De werkzaamheden van Rutger worden overgenomen door Cindy Kamphuis. Zij is per direct bereikbaar via . Rutger, namens de club nogmaals bedankt voor je inzet en wij wensen Cindy succes met haar nieuwe functie.13.06.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. Ruzie op het Veld! Een paar weken terug maakten twee teamgenoten van Lees hier meer........... 


12.06.17 A.s. donderdag jaarvergadering afdeling voetbal. Op donderdag 15 juni a.s. houden we onze jaarlijkse vergadering van de afdeling voetbal. U bent van harte welkom in ons clubgebouw. We starten om 21:15. Tot donderdag allemaal! 

11.06.17 SV Terwolde voor het eerst in de geschiedenis naar 4e klasse. 


Afgelopen zondag had SV Terwolde nog een kans om te promoveren naar de 4e klasse. Na een teleurstellende 1e en 2e ronde in deze nacompetitie hadden de mannen uit Terwolde nog een kans. Op neutraal terrein (SV Hector in Goor) moesten ze het opnemen tegen de 4e klasser FC ’t Centrum uit Enschede. Het was een warme benauwde dag, geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd waarbij de druk toch al hoog lag. Er waren weer veel fans uit Terwolde meegekomen om de mannen aan te moedigen. Om 14:00 uur begon de wedstrijd en de eerst 20 minuten was het aftasten. De bal ging van links naar rechts en het ging aardig gelijk op. Na 20 minuten komt er verandering in de wedstrijd en brengt Thomas Leurink de Terwolderen op een 1-0 voorsprong. Daarna probeert ’t Centrum druk te zetten en moet Dik Nieuwenhuis de bal nog uit het goal houden. In de 43 minuut zien we een mooie paas van Thomas Leurink op Jurrien Kamphuis, die de bal vervolgens vanuit een lastig hoek snoeihard in de korte hoek schiet. De 1e helft zit er dan op en SV Terwolde gaat met een 2-0 de kleedkamer in. De Tweede helft is dan nog maar 43 seconde aan de gang als Koen Appelo de bal alweer tussen de palen weet te schieten. Een hele snelle 3-0. Terwolde wordt sterker en ’t Centrum komt er niet goed uit. In de 50e minuut maakt Max van Gerrevink. Een schitterende actie, weet twee spelers achter zich te laten en legt vervolgens de bal breed op Robert … die hem er net niet in krijgt. 4 Minuten later een perfecte paas op Thmoas Leurink die nog maar een man voor zich heeft en de bal breed legt waardoor Rick Bredenoort de 4-0 op zijn naam kan schrijven. Een paar minuten later weten de mannen uit Enschede te scoren en is de stand 4-1. In de 67e minuut maakt Thomas Leurink de 5-1, doordat Rick Bredenoort de bal netjes afgeeft. ’t Centrum weet de stand uiteindelijk nog op 5-2 te krijgen, maar veel meer zat er niet meer in. SV Terwolde is voor het eerst van z’n bestaan gepromoveerd naar de 4 klasse. Een hele bijzondere prestatie waar de spelers, coach en de vele meegereisde fans enorm trots op zijn. SV Terwolde 1, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie. 


11.06.17 SV Terwolde JO9-2. Gisteren hadden de jongens en meisjes van JO9-2 hun laatste toernooi. Ze hebben weer heerlijk gevoetbald en veel plezier gemaakt. Na het harde werken was het tijd voor een heerlijk frietje. Het seizoen is afgesloten en alle toppers gaan na de zomervakantie door met voetballen. Succes en veel plezier allemaal!10.06.17 SV Terwolde veteranen 2 seizoensafsluiting. Vandaag genieten de spelers, vrouwen en kinderen van SV Terwolde veteranen 2 van een welverdiende seizoensafsluiting. Het was een succesvol jaar die eindigde op de platte wagen. Nu lekker genieten van het mooie weer, een drankje en bbq. 
06.06.17 SV Terwolde kan nog steeds promoveren. A.s. Zondag 11.06.17 voetbalt SV Terwolde op neutraal terrein tegen de 4e klasser FC Het Centrum. Om 14:00 uur zal de beslissende wedstrijd beginnen en deze wordt gespeeld bij voetbalvereniging SV Hector in Goor. Komt allen kijken en onze mannen aanmoedigen. 

Adres:

Sportpark Het Doesgoor

Pluvierstraat 1-3

7471HM GOOR


02.06.17 Go Ahead Eagles start trainingsweken in Terwolde. Zoals elk jaar komen de mannen van Go Ahead Eagles de komende weken weer trainen op ons fantastische sportpark "De Woldermarck" Zie hier het complete programma...........23.05.17 32e Intermontage Jeugd Toernooi bij SV Terwolde. A.s. zaterdag 27-05-2017 staat er weer en geweldig toernooi gepland voor de J09 / J011 / J013 / M013. Om 9:00 uur starten de eerste J09 en J011 wedstrijden. De J013 en M013 starten om 13:33 uur. Een dag vol voetbalplezier. Tot zaterdag allemaal! 


20.05.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. J011-1 Wensen hun tegenstander veel plezier voor de wedstrijd. Lees hier meer ...... 16.05.17 Nacompetitie SV Terwolde 1. De data voor de nacompetitie is bekend. Zet het alvast in je agenda en mis de wedstrijden niet.

  • 21.05.2017 WWNA - SV Terwolde 14:00 uur
  • 25.05.2017 SV Terwolde - WWNA 14:00 uur

Als ze winnen promoveren de heren naar de 4e klasse. Bij verlies spelen ze de volgende wedstrijden.

  • 28.05.2017 Haarle - SV Terwolde 14:00 uur
  • 05.06.2017 SV Terwolde - Haarle 14:00 uur

Als ze winnen promoveren de heren naar de 4e klasse. Bij verlies moeten ze nog een wedstrijd spelen. Als ze deze winnen promoveren ze alsnog naar de 4e klasse. 

  • 11.06.2017 SV Terwolde - .................. op neutraal terrein. 

14.05.17 Teamindeling seizoen 2017/2018 staat vanaf nu online.........
09.05.17 Top seizoen SV Terwolde 1. SV Terwolde - Wesepe 0-4. Lees hier meer ........08.05.17 Twee toppers van SV Terwolde. Zondag was een dag met spanning en emoties, de laatste wedstrijd van deze competitie en SV Terwolde had nog een hele kleine kans om kampioen te worden. Maar voordat de wedstrijd tussen SV Terwolde - Wesepe begon, wilde de club nog twee bijzondere clubmannen bedanken voor hun succesvolle seizoenen en inzet. Trainer Jeroen Veldwijk en Leider Erik Vorderman stoppen na dit seizoen bij SV Terwolde. De voorzitter van SV Terwolde, Joost Boons, bedankte de twee met mooie en emotionele woorden en natuurlijk een bloemetje en een aandenken. Jeroen greep dit moment aan om de club te bedanken voor hun steun, maar vooral de spelers van het 1e waar hij zeer trots op is. Twee lichtingen jonge mannen met een geweldige inzet. Volgens Jeroen een heel hecht team met veel kwaliteiten. De club wenst Jeroen en Erik al het goede, succes en gezondheid toe. 
05.05.17 Live radioverslag. Verslaggever Stefan van Riel van sportprogramma Airplay Sport gaat een live verslag maken van de wedstrijd SV Terwolde 1 - Wesepe 1. SV Terwolde kan nog steeds kampioen worden als ze winnen van Wesepe en Sportclub Deventer 1 verliest van Go Ahead D.1. Kom dus kijken of luister naar Airplay Sport. Het sportprogramma is elke zondag van 14:00 - 17:00 uur op de radiozender FM 104.1 te horen. Ook is dit live verslag te volgen op Ziggo: Kanaal 45 | KPN: Kanaal 584. www.airplayradio.nl. Wij wensen jullie veel luisterplezier maar vergeet ook vooral niet te komen kijken! 24.04.17 SV Terwolde 1 kan periodekampioen worden. A.s zondag kan het 1e van SV Terwolde periodekampioen worden in Marienheem. Het zou toch geweldig zijn om hier met zoveel mogelijk toeschouwers naar toe te gaan om onze mannen aan te moedigen. 

Datum: 30.04.17

Tegenstander: Marienheem 1

Lokatie: Sportpark 't Aspel

Adres: De Heemen 5 MARIENHEEM

Tijd: 14:00 uur

Tot zondag allemaal en succes SV Terwolde 1. 


23.04.17 SV Terwolde VE2 Kampioen. Vandaag zijn de heren van de veteranen kampioen geworden. Ze hadden 1 opdracht, winnen van SHE. Met nog 5 wedstrijden te gaan is het kampioenschap vandaag beslist. SV Terwolde won met 11-1 van SHE. 

Veteranen 2, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. 
19.04.17 SV Terwolde VE2 Kampioen????. Met nog 6 wedstrijden te gaan kunnen de veteranen a.s. zondag (23-04-2017) al kampioen worden. Wat een geweldige prestatie van onze veteranen. Robur et Velocitas staat op de 2e plaats met 14 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. De veteranen van Terwolde 2 kunnen het kampioenschap niet meer uit handen geven als ze aanstaande zondag winnen van SHE! 

Voor de liefhebbers nog even de statistieken van SV Terwolde VE2 op een rijtje: 20 gespeeld / 20 gewonnen / 60 punten / 139 doelpunten voor / 26 doelpunten tegen. Een rijtje waar menig speler uit de Eredivisie jaloers op is. 

Hoe leuk zou het zijn als we met grote getale de mannen van VE2 komen aanmoedigen. Kom gezellig met je team, familie of vrienden genieten van deze kampioenswedstrijd. Spandoeken zijn natuurlijk toegestaan! 

De wedstrijd tegen SHE (uit Hall) begint om 9:30 uur. De koffie staat klaar en de entree is gratis! 

Tot zondag allemaal en succes SV Terwolde VE2.

Waarschijnlijk zijn de SV Terwolde sjaals dan ook weer voorradig en te koop voor maar €10,-. Deze moet je hebben.........


12.04.17 SV Terwolde te sterk voor SDOL. Lees meer


06.04.17 SV Terwolde Sjaal. Ter ere van ons 100-jarige jubileum "nu verkrijgbaar" een echte SV Terwolde sjaal voor maar......... Lees meer

05.04.17 Six Day SV Terwolde. Zondag 18 juni 2017 vindt het jaarlijkse Six Day toernooi weer plaats op ons fraaie sportcomplex "De Woldermarck" te Terwolde. Geef je snel op.


02.04.17 SV Terwolde zonder punten naar huis. Met de streekderby tegen VenL nog in het achterhoofd gingen de mannen vol vertrouwen naar Sportpark Raalte. SV Terwolde, die op een mooie tweede plaatst staat, moest het afgelopen zondag opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst. Lees meer


29.03.17 De pamperboys en girls? We gaan weer van start!!! De meeste oudere kinderen en de ouders kennen de naam Pamperboys en girls vast en zeker nog. Pamper klinkt voor de ouders natuurlijk wel leuk maar de kinderen vonden dit wat minder cool. Er is dus een nieuwe naam bedacht. Ook benieuwd???  Lees meer 26.03.17 SV Terwolde is baas in eigen huis (5-1). Vandaag vond de streekderby plaats tussen SV Terwolde en VenL op sportcomplex “De Woldermarck” in Terwolde. Het is een zondag geworden die we niet snel zullen vergeten. Lees meer


24.03.17 Facebook Wist je al dat we een eigen Facebook pagina hebben!?? Blijf op de hoogte van alle activiteiten, nieuws, etc. Kijk snel en volg ons op: SV TERWOLDE


13.03.17 Streekderby A.s. zondag 26-03 is het weer zover. De streekderby tussen SV Terwolde en VenL. Zet deze dag alvast in u agenda want we gaan er een leuke en gezellige middag van maken. Om 12:30 beginnen we met een vriendschappelijke wedstrijd tussen de jeugd van SV Terwolde JO11 - VenL JO11. In de tussentijd zal onze top DJ voor de sfeer zorgen en volgens de weersvoorspelling wordt het een zonnige dag. Een drankje op ons ruime terras zit er dus dik in! Om 14:00 uur gaan we over tot de derby van het jaar! Tot zondag allemaal!  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
onze sponsoren