voetbal

Welkom!

Bij de afdeling voetbal van Sportvereniging Terwolde voegen we plezier en ambitie samen.
Recreatief en prestatie gaan binnen onze voetbalclub dan ook uitstekend samen. Het
respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter is een herkenbare en positieve
clubcultuur geworden. Veel leesplezier! 


12-12-2018 Terwolde JO 15-2 Najaarskampioen 2018

Na de zomerstop waren er bij velen twijfels. Het team, met fanatieke, enthousiaste voetballers tussen de 12 en 14 jaar, werd een klasse hoger ingedeeld bij de JO 15. Het resultaat: ongeslagen najaarskampioen 2018 met 30 punten uit 10 gespeelde wedstrijden, 64 doelpunten gescoord en er maar 9 doorgelaten! Een topprestatie wat een ere ronde verdiende door Terwolde.
De tegenstanders waren soms wel drie koppen groter en twee keer zo gespierd dan sommigen van hun team… Dat is best spannend, maar het proberen waard! Samen met de geweldige trainers Joop Siersma en Mark Renssen, en leider Eddy Hiddink zette iedereen zijn schouders eronder.
Wat een doorzettingsvermogen van de jongens, iedere wedstrijd weer. En wat bleek: het werkte ťcht! Na enkele wedstrijden te hebben gewonnen, begon de motor van het inmiddels hechtere team te gaan werken. En de motor bleef doorgaan!
Zaterdag 1 december moest het team uit tegen Teuge JO15-4G. Ze wonnen! De nummer twee Oeken/Brummen speelde een halfuur later tegen Activia JO15-2G. Tijdens de terugweg naar Terwolde City werd er druk gebeld over de uitslag van die wedstrijd. Terwolde JO 15-2 stond toen 4 punten voor en de laatste wedstrijd moesten ze tegen Oeken/Brummen spelen. Ze hoorden dat ze gelijk hadden gespeeld! De jongens waren hierdoor al kampioen en dat was een super gevoel. Een heerlijke elftalhap aangeboden door ouders en leiders werd geserveerd aan de stamtafel als pre-party op zaterdag 8 december!
8 december: Het had ‘s nachts flink geregend, zou de kampioenswedstrijd doorgaan… Maar de velden in Terwolde-City liggen er natuurlijk perfect bij en ze wonnen van Oeken/Brummen met 3-1!
Het team kreeg dť kampioensschaal en allemaal een bloemetje uit handen van voorzitter Joost Boons en JPC lid Linda Terwel.
Natuurlijk is er een fotoshoot gedaan op de wagen en stilstaand is het team uit hun dak gegaan op de muziek die flink uit de geluidsboxen knalde. Bij terugkomst stond dit al klaar met heerlijke patat, aangeboden door de vereniging. Het team kijkt terug op een mooie eerste seizoenshelft. Nu gaan ze de uitdaging aan in nůg een klasse hoger, maar daar zullen ze ook de schouders onder zetten!


_______________________________________________________________________


10.12.2018 SV Terwolde JO15-1 top team! De competitie voor de mannen van JO15-1 zit er op! Als leiders zijn we beretrots op dit team. De jongens hebben een zwaar maar leerzaam seizoen achter de rug. De uitslagen laten zien dat ze voor bijna alle wedstrijden hebben moeten knokken in de 3e klasse. Een 1e plek hebben ze op 1 punt na aan hun neus voorbij zien gaan! Zoo jammer........

Het was ook een heel triest en emotioneel seizoen door het verlies van hun teammaat en vriend, Thijs Liefers. Alle respect voor de jongens hoe ze dit als team samen hebben verwerkt. Wat hadden ze graag de kampioensschaal bij je neergezet Thijs! 

Via deze weg feliciteren we de JO15-2 met hun kampioenschap. Knap gedaan hoor! 05.12.2018 SV Terwolde Vrouwen 1 – Activia Vrouwen 1 De opdracht van vandaag (02.12.2018): VOETBALLEN, STERK STAAN, WINNEN.

Zodra het fluitsignaal van de scheidsrechter (Marcel Poliste) klinkt gaat het duel tegen Activa beginnen. De ploeg waar altijd een derby gevoel bij zit.

Helaas krijgen we al in de 4e min het eerste doelpunt om de oren. Door een goede steekbal van de tegenstander wordt onze 2e keepster Kirsten 1 op 1 gezet met de spits van Activia die deze kans verzegeld in een 0-1.

Dit houdt voor ons in: Meer scherpte en nog strakker erop!

In de 10e minuut begint Sanne P. aan haar warming up om Rosanne te vervangen.
Net voor het rust signaal wordt gegeven krijgt Lisa een bal, zoals ze zelf zou zeggen ‘’vol in die snaze’’ waardoor ze voor de laatste 5 min wordt vervangen door Tess.

Na een goede 1e helft gaan we de rust in met een 0-1 achterstand.

Daar zitten we dan, balend dat die 0-1 is gevallen maar vol strijdlust om dit in de 2e helft recht te zetten.

In de 54e minuut krijgen we een penalty tegen door een overtreding.
Kirsten kiest een hoek maar het balletje vliegt goed het net in, helaas is dit de 0-2.

Nu wordt het toch wel een ander verhaal en we moeten echt aan de bak willen we hier nog punten pakken. Dit heeft Isabel ook begrepen, en met een goede actie komt zij 1 op 1 voor de keeper waarna zij de bal snoeihard op de lat schiet.

In de 67e minuut wordt er een dubbele wissel toegepast. Astrid en Esther worden vervangen door Lisa en Leonie die samen een blok zullen vormen op het middenveld.

In de 75e minuut wordt Amanda gewisseld voor Anouk waarna Anouk in de 76e minuut een actie maakt en een assist geeft op Tess die rustig en beheerst een hoek kiest en de 1-2 binnen schiet. Zou het dan toch nog kunnen?? Alles wordt in de strijd gegooid bij beide elftallen. Hetty weet ons voor een 1-3 te behoeden door de bal van de doellijn te tikken.
Maar net als we vol in de strijd gaan om toch nog een punt te pakken raakt Sanne P geblesseerd en wordt zij vervangen door Esther.
En als we voor de keuze gaan alles of niet krijgen we jammer genoeg de 1-3 om de oren die wordt gemaakt uit een cornerbal.

Al met al een goede naar mijns inziens leuke pot om naar te kijken waarbij beide ploegen kansen kregen en wij helaas het onderspit moesten delven. 


25.11.2018 Lemelerveld VR1- Sv Terwolde VR1 Na een sensationele heenreis verzorgd door ons nieuwe teamgenoot starten we de wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. 

Onze trainer, Serge, heeft ons in de voorbespreking meegegeven iets "agressiever" te spelen en vooral controle houden in het spel en over de bal. 

Terwolde start sterk, we voetballen de eerste 20 minuten voornamelijk op de helft van Lemelerveld. Door met veel druk te voetballen ontstaan er veel kansen, waaronder een goede kans van Lisa die recht op goal af gaat maar helaas door de keeper wordt gestopt. Ook door Leonie en Isabel worden mooie kansen gecreŽerd, maar het mag niet baten. In de 19e minuut ontstaat de eerste kans voor de tegenstander via een hoekschop. Deze wordt in tegenstelling tot Terwolde wel gelijk afgemaakt. 1-0 achterstand. 

Het team en de supporters proberen elkaar op te zwepen om niet het hoofd te laten hangen en nog een tandje er bij te zetten. Kristel en Kirsten maken nog een mooie loopactie vanuit achterin, maar ook hier komt niet het gewenste resultaat uit. Het fluitsignaal klinkt, de teams begeven zich naar de kleedkamer. Het commentaar is ondanks de stand positief. Het spel gaat goed, maar de kansen moeten worden afgemaakt dus is het belangrijk dat we de rust en het overzicht bewaren. 

De 2e helft gaat van start, het spel gaat redelijk gelijk op. Maar dan valt de 2e goal tegen. 2-0 in de 10e minuut van de 2e helft, nu begint de paniek redelijk toe te slaan. Terwolde kan minder makkelijk de rust bewaren en Lemelerveld ziet hun kans schoon. Bij een hoekschop tegen, maakt Lemelerveld de 3e goal door een mooie kopbal. 3-0 achter, nu beginnen de hoofden te hangen en merk je dat Terwolde het moeilijk krijgt. Na 5 minuten ligt de 4-0 er al in, door een schot van afstand. 

Terwolde heeft de winst al opgegeven en de dames proberen nu nog te redden wat er te redden valt. Ze houden ondanks de vermoeidheid nog redelijk stand, helaas valt in de laatste 5 minuten nog de 5-0. De scheidsrechter fluit af, eindstand 5-0 verlies bij Lemelerveld. 

De teleurstelling is groot bij de dames, we hopen op een betere uitslag volgende week zondag!


03.11.2018 SV CCW’16 VR2-Terwolde VR1. Een nieuwe zondag, een nieuwe wedstijd. Namelijk de wedstijd SV CCW’16 VR2-Terwolde VR1. Dit was wel even fijn na 3 weken achter elkaar geen wedstijden te hebben gehad. Tevens een leuke wedstrijd omdat er gestreden moest worden tegen een aantal bekende speelsters van CCW. De druk was daarom ook hoog om te winnen. 

Nadat de minuut stilte was gehouden, vloot de scheidsrechter om 11.00 op zijn fluitje om de wedstrijd te beginnen. We begonnen de wedstrijd matig. Hierdoor stonden wij in de 12e minuut op 1-0 achterstand. Maar door fantastisch doorzetten van Isabel werd het in de 15e minuut 1-1. Deze stand heeft lang op het scorebord gestaan door de regie te pakken in het midden stuk van de 1ste helft. Daarna wist CCW zich te herpakken, door matig keepwerk van Kim werd het in de 35e minuut 2-1. Vlak voor rust in de 45e minuut stond het geluk aan de zijde van CCW doordat de bal via Kristel haar hoofd van richting veranderde. Ruststand 3-1.
Iedereen heeft haar thee op en is weer klaar voor de 2de helft. Maar helaas nam CCW de wedstrijd in eigen handen. In de 47e minuut maakte CCW 4-1. Daarna hebben we nog geprobeerd wat kansen te creŽren maar het mocht niet baten. CCW krijgt in de 67e minuut nog een kans dit in eerste instantie door Kim gestopt wordt maar in de tweede instantie er ingeschoten wordt, 5-1. Daarna volgde zo’n zelfde situatie bij de 6-1 in de 75e minuut. En tot overmaat van ramp schoot CCW er vlak voor het eindsignaal nog 1 binnen. Eindstand 7-1.
Wij bedanken onze supporters. Deze uitslag komt als een klap in het gezicht. Zeker omdat wij weten dat wij beter kunnen. Voor nu koppie omhoog en op naar de volgende wedstrijd op 18 november: Terwolde VR1- Heino VR1 aanvang 11.30 uur.


28.10.2018 Mededeling. Afgelopen maandag hebben wij het verdrietige bericht gekregen dat Thijs Liefers (JO15-1) is overleden. Uit respect voor zijn familie zijn er deze week geen activiteiten geweest. 

Maandag 29 oktober van 19:00 tot 20:30 is er gelegenheid afscheid te nemen en te condoleren in de Dorpskerk, Molenweg 2 in Terwolde. 

Namens SV Terwolde wensen wij familie en vrienden heel veel sterkte toe.


21.10.2018 Wedstrijd SV Twello (g-team) tegen SV Terwolde (dames 1)
Dinsdag 16 oktober heeft Terwolde dames 1 een oefenwedstrijd gespeelt tegen SV Twello g-team. Op uitnodiging van SV Twello moesten de dames om 19.30uur aantreden. We begonnen de wedstrijd gespannen. We hadden nog nooit tegen SV Twello gespeeld dus wisten we niet wat we moesten verwachten. 

Het fluitsignaal ging, we waren begonnen. Zo’n tien minuten hierna viel het 1e doelpunt voor Twello. Ook viel de 2-0. We herpakten ons en maakten de 2-1. Er vielen veel goals bij ons maar ook bij SV Twello. We gaan de rust in met 5-3. We zouden de 5-5 maken dat was ons doel, maar al snel in de tweede helft viel de 6-3. 

Er viel Goal naar goal, maar wij kwamen niet verder dan 7 doelpunten. SV Twello eindigde maar liefst met 10 goals. Eindstand 10-7. We vonden het erg jammer en willen zeker een revanche. 

Het was een geweldige ervaring om tegen dit team te spelen. En zouden dit graag nog een keer doen.08.10.2018 Uniek in Terwoldse voetbalwereld! Na twee wedstrijden voetballen in de 3e klasse zijn de jongens van de JO12-1 gepromoveerd naar de 2e klasse. Chapeau jongens, trainers, ouders en leiders
Afgelopen zaterdag moesten ze hun eerste wedstrijd in de 2e klasse thuis voetballen tegen WSV JO12-2. Uitslag 1-0! Een super resultaat jongens. Heel veel succes in jullie nieuwe competitie! 

07.10.2018 De wedstrijd Terwolde VR1 - Schalkhaar VR1 Na wederom een stroef begin van Terwolde was het Sanne Stoel die de eerste mogelijkheid kreeg om Schalkhaar ‘pijn’ te doen, haar schot miste de scherpte en ging naast. 

Na een minuut of 10 was het Isabel die de bal maar net over schoot, het mocht nog niet zo zijn. Ook Schalkhaar kreeg mogelijkheden en met soms kunst en vliegwerk kon Terwolde deze mogelijkheden tegenhouden, in de 17e minuut had Terwolde de paal nodig om op 0-0 te blijven. 

In de 28e minuut ontstaat er een situatie waarbij een speelster van Schalkaar commentaar op de scheidsrechter heeft en dit resulteert in een vrije trap rond de 16 meter, Sanne Poliste gaat achter de bal staan en krult deze mooi in de touwen 1-0. Met nog wat kansen over en weer gaan wij rusten met een 1-0 stand.

De tweede helft begon Terwolde een stuk beter aan de wedstrijd, maar dit konden wij niet omzetten in doelpunten. Het was Tess die in de 51e en 60e minuut 2 goede mogelijkheden kreeg, maar waar op de training deze ballen het net bollen gingen ze nu naast. Maar Terwolde moest achterin ook zeker scherp blijven want Schalkhaar kwam een paar keer met scherpe aanvallen erdoor en mede door goed keeperswerk van Kim gingen deze ballen er niet in.

Na een mooie aanval was het Astrid die rond de 65e minuut de bal vanaf ongeveer 16 meter over het doel krulde, de bal wilde er maar niet in…
72e minuut Schalkhaar maakt de gelijkmaker, balen maar kop op en door. Terwolde moest zich even herpakken na de gelijkmaker en deed dit vrij snel want in de 79e minuut was het Isabel die met een mooi schot de stand op 2-1 zet. 

Dat wij scherp moesten blijven bleek wel want het was Schalkhaar die met een goede aanval de stand binnen een paar minuten weer op gelijke hoogte kan zetten, Kim zit mis maar gelukkig is daar Monique met een goede rugdekking en kan de bal voor de lijn wegwerken! Hieruit ontstaat een aanval voor Terwolde waarbij Kirsten de bal uiteindelijk mooi vrij gespeeld krijgt en een prima schot op doel geeft, met een knappe redding van de keepster van Schalkhaar tot gevolg. 85e minuut, een sterke actie van de spits van Schalkhaar die goed het duel wint, de bal voorgeeft en haar medespeelster vrij voor het doel zet 2-2. In de resterende minuten gebeurt er niets meer en is de eindstand 2-2.

Wij willen de supporters bedanken voor de aanwezigheid en de aanmoedigen op deze zonnige dag! Op 28 oktober staat de wedstrijd Terwolde VR1 - Witkampers VR2 op de kalender om 11:30 uur.


30.09.2018 De wedstrijd Terwolde VR1 - AZC/sp Eefde VR1 Na een stroef begin van Terwolde op het harde (net nieuwe) hybride veld van AZC kwamen wij na een minuut of 10 wat beter in de wedstrijd. Er waren de eerste helft aardig wat kansen over en weer, waarbij ACZ 2x de paal raakte en 1x de lat. Daar tegenover kreeg Terwolde een 4-tal goede mogelijkheden om de score te openen, Isabel was er een paar keer dicht bij, Anouk had geen geluk met haar afstand schoten en Sanne P schoot in de 42e minuut de bal op de lat. We gaan rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon Terwolde goed en hadden eigenlijk de wedstrijd verder onder controle, alleen die bal wilde maar niet het netje in…. Het was wederom Isabel die vandaag niet het geluk had, diverse goede acties hadden meer verdiend. Maar wat er dan vaak gebeurt werd werkelijkheid, het was ťťn klein momentje van onoplettendheid en de bal schoof onder onze (reserve) keepster Kirsten door, 1-0 in de 82e minuut. Direct gaf de trainer de opdracht om 1 op 1 te gaan spelen waarbij Kristel doorschoof naar voren en al snel door een foute inschatting van de laatste vrouw van AZC oog in oog kwam te staan met de (prima) keepster van ACZ, maar helaas net te kort kwam om deze fout af te ronden. Kort daarna klonk het eindsignaal en was de 1-0 stand van een feit.

Wij willen de supporters bedanken voor de aanwezigheid en de aanmoedigen op deze zonnige dag! Volgende week staat de wedstrijd Terwolde VR1 - Schalkhaar VR1 op de kalender om 11:30 uur.


26.09.2018 Eerste competitiewedstrijd Terwolde VR 1-Broekland VR1 Na een periode van vakantie, voorbereidingen en oefenwedstrijden was het 23 september zover “de eerste competitiewedstrijd van vrouwen 1” op ons eigen mooie complex “de woldermarck “in Terwolde. Met 2 nieuwe teamleden Jolien Huisken en Sanne Stoel zijn we de wedstrijd tegen sv Broekland gestart om 11.30 uur. 

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en het was duidelijk dat Terwolde enigszins in de wedstrijd moest komen. Toch volgende er in de 27ste minuut een schitterend doelpunt van Anouk Brouwer. Je zag dat Terwolde zo langzamerhand goed in de wedstrijd begon te komen. Voor de trainer de taak om dit ook na de rust vast te houden. 

De eerste 2 ŗ 3 minuten verliepen wat stroef in de 2de helft, maar Sanne Poliste kwam in de juiste positie met bal voor het doel te staan en wist hem in de 49ste minuut mooi in te schieten. 2-0 dit moeten we vasthouden. Terwolde begon te verslappen en Broekland maakte hier snel gebruik van, een snelle counter van de linkerkant van broekland zorgde voor een 2-1. Terwolde moest en zal zich weer moeten herpakken, maar door een kleine fout in de verdediging van Terwolde werd het de 60ste minuut 2-2. Terwolde is wakker geschud en moet alles op alles zetten om geen tegen doelpunten meer tegen te krijgen. Na 90 minuten was daar het eindsignaal van de scheidsrechter. 

Uitslag 2-2. Het was leuk en mooi om te zien hoe de vrouwen weer een mooi supportsaantal hebben, de weergoden zaten ons niet mee, toen we begonnen regende het, toen we eindigden regende het nog veel harder, maar onze supporters aan de lijn met paraplu’s stonden er nog steeds. Bedankt supporters. Op naar volgende week dan staat de wedstrijd “AZC/Sp. Eefde VR 1 – Terwolde Vr 1 op de kalender.


16.09.2018 Pupillen-jeugscheidsrechters. Een aantal jongens/meisje van JO15-1 en MO15-1 zijn net voor de vakantieperiode geslaagd voor de cursus pupillen-scheidsrechter. De cursus werd gegeven door Herman van Raalte. Herman van Raalte is al jarenlang verbonden aan de KNVB als docent. Onze voorzitter van de scheidsrechterscommissie, Jeroen Mulder, was names de club natuurlijk ook aanwezig.

Kyon Kleiboer, Giovanni Kiezenberg,Bo Beugels, Dylan Kiezenberg, Ruben Havekes en Seb de Waard; Van harte gefeliciteerd met het behalen van de cursus. Goed Gedaan! 


19.09.2018 SV Terwolde JO15-1 Trainingscompetitie. Afgelopen week is dan eindelijk de beker "Trainingscompetitie 2017/2018 " uitgereikt. Aangezien de beker stukje voor stukje met de hand is gemaakt, moesten we allemaal wat langer wachten. De eerste helft van het seizoen staat op naam van Dylan Kiezenberg en de tweede helft van het seizoen heeft Thijs Brouwer hem in ontvangst mogen nemen. Eeuwige roem mannen! 

 27.08.2018 SV Terwolde JO15-1 Hans Witteveen toernooi te Twello. De mannen van JO15-1 begonnen het nieuwe seizoen met een leuk toernooi in Twello. De eerste wedstrijd begon super, met een duidelijke overwinning. Vervolgens hebben ze er 1 verloren en twee gelijk gespeeld en dat was echt niet nodig geweest. Uiteindelijk zijn ze op de derde plek geŽindigd en kunnen ze de bekerkast in het clubgebouw aanvullen!  

 


27.08.2018 SV Terwolde JO10-1 Hans Witteveen toernooi te Twello. Onze jongens en meisjes van de JO10-1 hebben afgelopen weekend meegedaan aan het Hans Witteveen toernooi en hebben een super ochtend gehad. 1 Verloren, 1 gelijk en 2 gewonnen. Hiermee zijn ze op de 2e plaats gekomen en kregen ze een welverdiende beker mee naar huis. Een goed begin van het nieuwe seizoen. Top gedaan hoor!
16.08.2018 Het seizoen gaat weer beginnen. De vakantieperiode zit er bijna op dus we kunnen onze voetbalschoenen weer uit de kast gaan halen! Na deze schitterende zomer wordt het tijd dat we het trainingsveld weer eens gaan gebruiken. Vanaf 27 augustus beginnen de eerste trainingen weer, en het trainingsveld ziet er geweldig uit! Complimenten aan de heren van het veldbeheer! 
De trainingstijden en indeling staan nu online! Heel veel plezier voor het komende seizoen. 
16.06.2018 Winnaar fotowedstrijd met onze "Sv Terwolde sjaal". Afgelopen zaterdag hebben wij de winnaar (s) bekend gemaakt van ons fantastische fotowedstrijd. Aangezien er zoveel inschrijvingen waren had de jury wat moeite om hier een winnaar uit te zoeken. Uiteindelijk heeft de jury unaniem besloten dat Jorn en Benthe Doeve de leukste foto hadden gemaakt! Heel veel plezier met jullie prijs! Voor diegene die de foto niet hebben gezien, in het clubgebouw hangt een lijst met de mooiste inzendingen. 
 

16.06.2018 Bedankt Janneke Jonker. Afgelopen zaterdag is Janneke Jonker in het zonnetje gezet. Zij is al 12 jaar lang (onderander) DE gastvrouw van Sv Terwolde en dat stokje wil ze nu graag doorgeven aan een ander. Janneke zal nog regelmatig op de club zijn maar haar rol als gastvrouw zit er helaas op. Bedankt Janneke, voor al je inzet! 


 


16.06.2018 Afsluiting seizoen voor de jeugd. Zoals elk jaar sluiten we het seizoen af met wedstrijdjes, kinderen tegen de ouders. De jeugd van SV Terwolde stonden vol zelfvertrouwen klaar om hun ouders eens een poepie te laten ruiken. In de meeste gevallen kwamen de kinderen met nog veel energie van het veld. De meeste ouders daar in tegen kwamen in veel gevallen kruipend van het veld, al snakkend naar zuurstof moesten ze hun verlies toegeven! 
16.06.2018 Sv Terwolde zoekt een trainer voor het 2e. Sv Terwolde zoekt voor het seizoen 2018-2019 een trainer voor het 2de elftal, uitkomend in de 6de klasse zondag.Eisen: (Bij voorkeur) in bezit van een trainers diploma. Taken:  - Verzorgen van de trainingen op dinsdag / donderdag en - Begeleiden van het elftal tijdens de wedstrijden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met: Joost Boons E-mail: Tel:06-29008726

--------------------------------------------------------------------------------------------------

14.06.2018 Uitslag fotowedstrijd SV Terwolde. A.s. zaterdag 16 juni maken we tijdens de afsluiting van het seizoen bekend wie de winnaar is van onze supergave fotowedstrijd met de "SV Terwolde sjaal". Het heeft even op zichlaten wachten gezien het aantal inzendingen, maar uiteindelijk zijn dit de genomineerde foto's. SPANNEND "WIE ZAL HET ZIJN" en gaat naar huis met leuke prijzen!
07.06.2018 JO19-1 Kampioen. Gisteren zijn de mannen van JO19-1 terecht kampioen geworden. Ze hebben Schalkhaar achter zicht weten te houden door te winnen van ABS. Een gelijk spel was genoeg maar SV Terwolde was oppermachtig. 

VAN HARTE GEFELICITEERD namen de club. 
06.06.2018 Jaarvergadering afdeling voetbal. De jaarvergadering afdeling voetbal is op 28 juni om 21:00 uur.

06.06.2018 Nacompetitie SV Terwolde 1. Morgenavond, 7 juni speelt SV Terwolde de nacompetitiewedstrijd tegen ZVV te Apeldoorn, Schoonbroeksweg 8A. De wedstrijd begint om 20:00 uur en de entree is gratis. KOMT ALLEN KIJKEN. 


04.06.2018 Kampioenswedstrijd JO19-1. A.s. woensdag moet SV Terwolde JO19-1 de punten binnenhalen om kampioen te worden. Schalkhaar staat op de 2e plaats en zit ze op de hielen. Een gelijkspel tegen ABS moet voldoende zijn voor onze mannen, maar ze gaan uiteraard voor de winst. Lokatie: Terwolde Tijd: 19:30. KOMT ALLEN KIJKEN

01.06.2018 Weekendkamp SV Terwolde. Het jeugdbestuur gaat ook dit jaar weer op pad met de kids van SV Terwolde. De kinderen werden uitgezwaaid door familie en vrienden. Met luid getoeter vertrokken de auto's richting bestemming. 
HEEL VEEL PLEZIER KINDEREN EN JEUGDBESTUUR. 31.05.2018 Er is een tijd van komen en er is (helaas) een tijd van gaan. Afgelopen zondag nam SV Terwolde afscheid van drie topspelers uit het 1e. 

Met respect en mooie woorden van de voorzitter werden de spelers een voor een naar voren geroepen. Tjardo Meulenbroek, Dik Nieuwenhuis en Jordi Meulenbroek zetten een punt achter hun carriŤre bij het 1e van SV Terwolde!

Tjardo Meulenbroek, aanvoeder van het huidige 1e elftal. Mentor, aanjager en leider binnen het team. Ondanks aandringen om door te gaan heeft hij toch besloten op te stoppen. (1e wedstrijd basis in seizoen 1999/2000 - 450 wedstrijden in het1e).


Dik Nieuwenhuis Onze zeer betrouwbare doelman die een hele fijne samewerking had met keeperstrainer Johnny Hafkamp. Is nu zzp-er geworden en bezig met zijn huis waardoor hij te weinig tijd heeft. Daarnaast is hij ook nog eens klusjesman bij de club.(Voor het eerst als reserve keeper in seizoen 1999 / 2000 en in 2002 als vaste doelman - 400 wedstrijden in het 1e).


Jordi Meulenbroek Jarenlang aanvoeder geweest van het eerste team. Hij had een zeer belangrijke rol bij de promotie naar de 4de klasse. (1e wedstrijd seizoen 2003 - 325 wedstrijden in het 1e)


In de schijnwerpers en in de boeken!

Koen Appelo 350e wedstrijd in het 1e


Edwin Dommerhold 250e wedstrijd in het 1e


Afscheid na 26 jaar trouwe dienst bij SV Terwolde.

Frans Mintjens neemt na 26 jaar afscheid van zijn functie als fysio / verzorger van SV Terwolde 1. Frans verzorgde ontelbaar veel spelers binnen de club, jong en oud. Iedereen kon altijd bij Frans terecht al was het even voor een opbeurend gesprekje. Het huidige team van verzorgers heeft veel van hem geleerd en zullen hem zeker missen. 27.05.2018 Nieuwe trainingspakken voor SV Terwolde 1. Sv Terwolde 1 heeft namens de sponsor Intermontage nieuwe trainingspakken gekregen. Wij willen Intermontage hiervoor hartelijk danken. 
20.05.2018 Terwolde maatje te klein voor Broekland. Op een zon overgoten sportpark in Broekland start Terwolde met een gewijzigde opstelling. Vanwege de blessures van Jelmer Bellert, Niels Bredenoort, Robert Bruins, Peter Roeterd en Tjardo Meulenbroek heeft de trainer er voor gekozen om Daan Weijenberg als laatste man te posteren en Thomas Leurink naar de nummer 10 positie door te schuiven. Bas Beugels is weer rechtsback en Max staat linksbuiten. 

In het eerste kwartier komt Terwolde een paar keer op snelheid door via de flanken, echter is de laatste pass iedere keer ondermaats waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. Broekland beschikt over gevaarlijke buitenspelers, waar de backs Bas en Floris Klunder hun handen vol aan hebben. Zij komen tot goede individuele acties en een keer wordt de lat geraakt en komt Terwolde goed weg. Ook mede door goed ingrijpen van Daan die goed rugdekking geeft.

Na een half uur kan Thomas van zijn snelheid gebruik maken en sprint op de goal af, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper, maar Terwolde dringt wat aan. In de 35e minuut geeft Floris een subtiele voorzet vanaf de linkerkant op Thomas die vervolgens de bal in de loop op de hand van een speler van Broekland laat komen. Penalty oordeelt de scheidsrechter. Jurrien neemt weer plaats achter de bal. Zou hij deze penalty ook weer feilloos inschieten, zoals normaal? Helaas de keeper stopt de te zwak ingeschoten penalty. 

Een minuut later krijgt Floris de bal op de hand in zijn eigen 16 en wederom geeft de uitstekend fluitende scheidsrechter een penal. Dik Nieuwenhuis heeft een status als penaltykiller. Kan hij dat deze keer ook waarmaken? Ja! Hij stopt de penalty en het is dus nog steeds 0-0. Broekland blijft aanzetten en wederom moet Dik handelend optreden in een 1 op 1 situatie. 

1 minuut voor rust is het dan toch raak voor Broekland. Een afgeslagen corner wordt ingekopt door de nr 10.Na de thee zijn de mannen van Terwolde niet scherp en zoals vaker dit seizoen leidt dit direct na rust tot een tegentreffer door de nr 11. 2-0 voor Broekland. De verdediging van Terwolde gaat hier niet vrijuit. De focus op deze momenten moet echt beter met het oog op de nacompetitie. 

In de 71e minuut gaat Thomas alleen op de keeper af en maakt goed gebruik van zijn snelheid en rond vervolgens prima af. 2-1. Daarna is het nogmaals Thomas die op snelheid er door is, maar neergehaald wordt. Edwin Dommelsch neemt plaats achter de bal, maar waar zijn befaamde trap voor de verre vrije trappen wel goed uit de verf komt, dient er nog wat meer getraind te worden op deze balletjes op randje 16. Met zijn trap valt hier absoluut meer uit te halen. 

Een kwartier voor tijd komen Ad Aarnink JR (terug van weggeweest) en Pelle Kools nog binnen de lijnen voor Floris en Sem, echter konden ook zij het tij niet keren. Eindstand 2-1 voor Broekland. 

Terwolde kan zich klaarmaken voor de nacompetitie wedstrijden van 10 en hopelijk 17 juni. Maar 27 mei eerst nog de laatste thuiswedstrijd, met daarbij het afscheid van een paar spelers die lager gaan voetballen en verzorger Frans Mintjes ,die het na 26 jaar voor gezien houdt. 

Na de wedstrijd staat er weer een groot feest gepland, zoals ieder jaar, met DJ Carina en vele andere lokale artiesten. Komt allen!

13.05.2018 Terwolde - Haarle. Op zondag 23 mei stond de wedstrijd Terwolde - Haarle op het programma. Voor Terwolde een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek 12 en voor Haarle een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 3e periode. 

Haarle, de ploeg van oud-trainer van Terwolde Jeroen Veldwijk, had in het begin van de wedstrijd een klein overwicht. Na 10 minuten werd er bij Terwolde daarom een tactische omzetting gedaan en werd Jurrien Kamphuis (die de geblesseerde Jelmer Bellert verving in de spits) teruggezet naar het middenveld en mocht Thijs van Broekhuizen in de spits zijn snelheid gaan inzetten.

Haarle probeerde met een paar ongevaarlijke schoten van afstand gevaar te stichten, maar werden ondanks een veldoverwicht niet echt gevaarlijk. 10 minuten voor de rust begint Niels Bredenoort aan een lange rush en wordt onrechtmatig neergehaald op 25 meter van de goal. Een verdienstelijk spelende Edwin Dommerholt neemt plaats achter de bal, echter zijn vrije trap sticht te weinig gevaar. Enkele minuten later legt een sterk spelende Koen Appelo aan vanaf 20 meter, echter zijn schot verdwijnt in het vangnet en zo gaan beide ploegen rusten bij een 0-0 stand. 

 In de 2e helft blijft een geblesseerde Peter Roeterd achter in de kleedkamer en wordt Max van Gerrevink als spits ingebracht. Daardoor verhuist Thijs naar de rechtsbackpositie, waar hij zich zichtbaar beter thuis voelt. 

In de 50e min weet Haarle het veldoverwicht om te zetten in een 0-1 stand. De nr. 7 produceert een mooie boogbal over Dik Nieuwenhuis heen. Dan lijkt Terwolde echt wakker te worden en uit een ander vaatje te gaan tappen. Dit resulteert in een corner van Edwin die heel goed ingeklopt wordt door Rik Bredenoort. 53e minuut, stand 1-1. Daarna pakt Terwolde door en Rik stuurt Niels weg en die komt in een 1 op 1 situatie terecht. Helaas glijdt Niels uit en is deze kans voorbij.

In de volgende aanval stuurt Sem Gerritsen Jurrien weg die een goede versnelling in zet om langs zijn tegenstander te komen en op de keeper afloopt. Op het laatste moment houdt hij in en probeert in de bovenhoek te schieten. Helaas een makkelijke prooi voor de keeper. 

 In de 80e min kiest Haarle ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen en dat levert snel resultaat op. 3 minuten later komt Haarle over de linkerkant van Terwolde door en weet in de korte hoek in te schieten. Een zuur doelpunt, waar ogenschijnlijk beter ingegrepen had kunnen worden door Terwolde. 

Met een dubbele wissel, Floris Klunder voor Niels en Wiebe Voois voor Sem, probeert Terwolde nog een punt uit het vuur te slepen, echter mocht het helaas niet zo zijn. 

Haarle blijft met 3 punten goed mee doen om de 2e periode en Terwolde kan zich gaan opmaken voor de spannende nacompetitiewedstrijden. Namens Terwolde wordt Jeroen Veldwijk nog bedankt voor het sponsoren van de bal. 

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Broekland op het programma. 


10.05.2018 Terwolde nadert de 12e plek! Vandaag trad Terwolde aan tegen Nieuw Heeten (NH) op een mooi gemaaide grasmat. Trainer Harold Sneller had dat voorbeeld gevolgd en begon het duel tegen zijn oude club met een wederom strak geknipte coupe! 

Voor de afgelopen weken sterk spelende heren; Thijs van Broekhuizen, Bas Beugels en Sem Gerritsen was een basisplaats ingeruimd. Terwolde begon sterk aan de wedstrijd, onder leiding van een gedreven Koen Appelo die zijn eerste 3 duels won op het middenveld. 

In de 10e minuut jaagt Jelmer Bellert goed door op de verdediger van NH en onderschept de bal, vervolgens loopt hijmet 7 mijlslaarzen op de keeper af en scoort in de korte hoek. 1-0 voor Terwolde. Enkele minuten later is het weer Jelmer die een goede boogbal over de verdediging van NH geeft en Sem diep stuurt, hij neemt de bal aan en schiet rakelings voorlangs. In het kwartier daaropvolgend is Terwolde niet secuur in de passing en wordt er te veel voor de moeilijke bal gekozen in plaats van de korte ballen van "blauw naar blauw".

Vlak voor rust is het Niels Bredenoort die 2 keer achtereenvolgens goed gebruik maakt van zijn snelheid en de verdediging van NH het nakijken geeft. Helaas stuit hij 2x op de goed spelende keeper van NH. Vlak daarna appelleren de mannen van NH voor een penalty na een overtreding van Rick Bredenoort binnen de 16, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Al met al een goede eerste helft, waarbij Terwolde op een verdiende voorsprong staat en deze eigenlijk groter had moeten zijn. 

In de 2e helft begint Sem aan een dribbel en passeert hij zijn directe tegenstander en speelt Jelmer aan, wiens schot wordt geblokt. Vervolgens neemt de druk van NH toe en komen zij twee keer goed door over de rechterkant van Terwolde. Dit leidt uiteindelijk tot de 1-1 in de 50e minuut. De spits van NH rond op randje buitenspel koelbloedig af. Vlak daarna blijkt dat Thijs te veel last heeft van zijn enkel en dat hij vervangen dient te worden door een gedreven Floris Klunder, die zichtbaar gemotiveerd is om zijn plek in de basis terug te verdienen. Een misverstandje tussen Dik Nieuwenhuis en Thomas Leurink leidt tot een grote kans voor NH, maar de bal gaat net naast. 

De druk van NH blijft aanhouden en Terwolde heeft moeite zich daaronder uit te spelen, totdat Sem de bal krijgt en begint aan een lange rush waarna hij gevloerd wordt op de rand van de 16 door een harde charge. Met de goede vrije trap van Edwin Dommelsch wordt vervolgens te weinig gedaan door de luchtmacht van Terwolde. Met nog een kwartier te gaan komt Max van Gerrevink het veld in voor Sem. Max is weer terug na maanden afwezigheid en gebrand zich voor het thuispubliek te laten gelden. Wanneer Koen de bal te hard op Thomas speelt, waardoor de bal over de zijlijn vliegt, klinkt er weer een van de vele oneliners van de middag: "Ai met neuken ook zo'n gevoel heb, dan boor ie toch alles uit mekaare", was getekend dhr H.S. uit A. 

In de laatste minuten moet de rots in de branding, Dik nog 2 maal reddend optreden en houdt hiermee de stand op 1-1. Al met al een terechte uitslag. 

De eerste helft was Terwolde de bovenliggende partij en de 2e helft NH. Wanneer Terwolde deze lijn doorzet kunnen zij goede zaken gaan doen voor lijfsbehoud in de 4e klasse. 

Zondag komt de oude trainer Jeroen Veldwijk op bezoek met zijn ploeg Haarle. Tot dan.
06.05.2018 Terwolde wint van Diepenveen.Met zomerse temperaturen floot de heer Karkdijk voor de aanvang van de wedstrijd SC Diepenveen 1 – SV Terwolde 1. 

Terwolde als een na laatste op de ranglijst en Diepenveen in de middenmoot. Beide teams startten met pressie op de helft van de tegenpartij, waarbij Diepenveen het eerste kwartier de overhand had in het spel. Terwolde wist nog niet adequaat om te gaan met opkomende backs en de veel bewegende middenvelders van Diepenveen, waardoor Diepenveen meerdere kansen kreeg. Na dit eerste kwartier wist Terwolde op de juiste manier de organisatie neer te zetten, zodat de aanvallen van Diepenveen tijdig verdedigd konden worden. Terwolde wist zodoende ook zelf in de aanval kansen te creŽren en Diepenveen onder druk te zetten. 

Na een klein half uur spelen wist Sem Gerritsen zijn eerste goal van de wedstrijd te maken na een goede aanval over de linkerflank van Niels Bredenoort die de kans net niet zelf wist te benutten. 

Diepenveen kwam, niet heel veel later in de 1e helft, over de rechterkant aan een aanval toe. Een voorzet van grote afstand was dusdanig scherp dat deze over de keeper heen ging en via de binnenkant van de paal op ongelukkige wijze het doel in ging. 

Desalniettemin wist Terwolde met opgeheven hoofd door te voetballen en kon zo via goed spel de bal bij Sem Gerritsen krijgen. Hij sprintte voorbij de linksback met de bal aan de voet en wist ook deze aanval na een sprint van zo’n 40 ŗ 50 meter met een goede goal af sluiten, 1-2 voor Terwolde. Kort daarna werd een voorzet van Diepenveen doorgekopt en kwam bij een van de spelers van Diepenveen terecht die hem binnen wist te schieten. Echter werd deze goal afgekeurd, omdat de doorkoppende speler buitenspel stond. Na een eerste helft met alles erop en eraan mochten de spelers met 25 graden de kleedkamer in. 

De tweede helft startte voortvarend voor Diepenveen aangezien zij na een erg geringe tijd al de 2-2 op het scorebord wisten te plaatsen. Voor Terwolde noodzaak om het team weer op scherp te zetten. 

De tweede helft verliep vol spanning, waarbij zowel Terwolde als Diepenveen goede kansen wisten te creŽren. De spitsen van Terwolde hadden kans om een eventuele 2-3 of zelfs een 2-4 op het scorebord te plaatsen. Zo wisten ook de verdedigers van Terwolde om ervoor te zorgen dat Diepenveen geen goals meer kon maken. 

Dik Nieuwenhuis, de doelman, was met een aantal goede reddingen heer en meester op de lijn, waarbij hij gelukkig nog hulp kreeg van zijn laatste man die er noodgedwongen ook nog een schot van de lijn moest halen. Met de nodige wissels en conditietrainingen kon Terwolde de laatste 10 minuten er nog 100% voor gaan. Dit uitte uiteindelijk 2 minuten voor tijd in een fantastisch positiespel door het midden van het veld waarna JurriŽn Kamphuis dit op prima wijze wist af te ronden. 2-3 voor Terwolde en nog slechts een paar minuten te gaan. 

Los van ťťn vrije trap welke leidde tot een voorzet kon Diepenveen geen poot meer aan de grond krijgen.

Terwolde wint met 2-3 en vestigt zich daarmee een stuk beter in de onderste regionen van de vierde klasse H.


03.05.2018 Jammerlijk verlies SV Terwolde. Op deze wederom mooie zonnige donderdagavond vertrokken de spelers en begeleiders van het eerste voetbalteam van SV Terwolde naar VV Holten.

Terwolde kent dit team nauwelijks, maar Holten speelt dit seizoen een beetje wisselvallig, dus misschien zijn er punten te halen.

Vanavond wederom een aantal wisselingen in het team. Zo staat Sjoerd van de Brul in het doel bij Terwolde, heeft Sem Gerritsen weer een basisplaats en staat Thijs van Broekhuizen rechtsback.

In het begin van de wedstrijd is Holten iets sterker,maar ondanks het overwicht van Holten krijgt Terwolde de eerste goede mogelijkheid maar het schot van Edwin Dommerholt gaat net mis. Daarna een kopbal van Holten op de lat. Zo gaat de wedstrijd op en neer en krijgt Jelmer Bellert een goede kans om de score te openen. 

Holten blijkt een grote fysiek sterke spits te hebben, maar Rick Breedenoort staat zijn mannetje als voorstopper, zoals elke wedstrijd bespeelt hij de spits subliem. Ook Thijs laat zich regelmatig positief zien door er regelmatig met passie in te kleunen. En als Holten er dan toch een keer doorkomt staat daar laatste man Thomas Leurink om te corrigeren. 

In de 13e minuut een goede kans voor Holten, maar een goede redding van Sjoerd voorkomt erger. Dan wordt het in de 13e minuut toch 1-0 voor Holten. En weer blijven de mannen van Terwolde trainer Harold Sneller vechten voor een goed resultaat. In plaats van met het hoofd naar beneden te voetballen, worden de mouwtjes nog eens extra opgestroopt. Zo krijgt Niels Breedenoort een kans, maar zijn schot spat uiteen op de paal.

Terwolde komt iets beter in de wedstrijd en Edwin Dommerholt, Jurrien Kamphuis en Koen Appelo krijgen meer grip op het middenveld. Holten komt er af en toe gevaarlijk uit, met name hun nummer 11 is een lastpost voor Terwolde. 

In de 35e minuut passeert Jelmer een aantal verdedigers in het strafschopgebied van Holten en wordt neer geschopt. Maar de overigens prima scheidsrechter geeft geen strafschop. Terwolde wordt weer een penalty onthouden! Maar zoals een welbekende uitspraak luidt: Als je een moeilijk seizoen hebt en onderin staat krijg je zulke situaties ook niet mee! 

In de 45e minuut krijgt Holten weer een goede kans, maar Sjoerd bewijst dat hij een goede vervanger is van Dik Nieuwenhuis, en red super. 

In de tweede helft direct een kans voor Koen maar de keeper van Holten redt. Dan volgen er kansen voor beide ploegen maar het blijft nog steeds 1-0. In de 66e en 70e minuut houdt Sjoerd Terwolde wederom in de wedstrijd met een paar goede reddingen. 

In de 70e minuut komt Max van Gerrevink in het veld voor de goed spelende Sem. Max zorgt met zijn fysieke kracht en snelheid gelijk voor verwarring bij de verdedigers van Holten. Maar weer moeten de voetballers van Terwolde op jacht naar een doelpunt om nog een puntje mee te nemen, want Holten maakt intussen de 2-0. 

In de 75e minuut komt Jefrey Kruitbosch in het veld voor de prima spelende, maar licht geblesseerde Niels. Jefrey valt goed in door zijn strijd en beleving. In de 80e minuut schiet de bal door via een verdediger van Holten en Jelmer zit er voor de zoveelste keer weer goed tussen en maakt het goed af 2-1.

Dan zet Terwolde alles op alles om nog gelijk te komen. Er volgen nog een aantal kansen voor Max en Jurrien, maar Holten maakt vlak voor tijd 3-1 en wint deze wedstrijd. Overigens Floris Klunder en speelde ook prima.

 Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Diepenveen en dan op Hemelvaartsdag om 12! uur de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Heeten. Hopelijk worden er dan punten gehaald.01.05.2018 Nipt verlies voor SV Terwolde. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Haarle op het programma. 

Er is heel het seizoen al veel gesproken over deze wedstrijd binnen de selectie van SV Terwolde, omdat de trainer van Haarle Jeroen Veldwijk is. Jeroen is vorig jaar met Terwolde gepromoveerd naar de 4e klasse. Dus de spelers van Terwolde waren extra gebrand om een resultaat neer te zetten. Overigens mist Jeroen Terwolde ontzettend (wat begrijpelijk is) en hij komt volgend jaar weer terug bij Terwolde om in een lager team te gaan voetballen met vrienden. Dan nu over naar de wedstrijd.

Terwolde mist nog altijd een aantal spelers door blessures. Zo was er vandaag wederom een basisplaats voor Wiebe Voois. En werd Thomas Leurink van het middenveld gehaald om laatste man te spelen, wat hij overigens ook goed kan. 

De wedstrijd gaat het eerste kwartier gelijk op. Er zijn over en weer wat mogelijkheden en Haarle raakt zelfs een keer de lat. In de 20e minuut gaat Jurrien Kamphuis door en komt oog in oog met de keeper van Haarle, echter deze red bekwaam.

In de 25e minuut komt een speler van Haarle ten val in een duel. Hij komt naar terecht, en blijkt zijn sleutelbeen gebroken te hebben. Na dit vervelende moment lijkt Haarle een beetje van slag. Terwolde kan nu iets meer druk geven, wat lijdt tot een voorzet door Edwin Dommerholt die tot ieders verbazing over de keeper van Haarle in het doel verdwijnt 0-1. Daarna krijgt Terwolde met Jelmer Bellert en Niels Breedenoort nog 4 kansen om voor rust nog op 0-2 te komen, maar helaas.

In de tweede helft gaat het weer redelijk tegen elkaar op en krijgt Terwolde een paar kansjes via Wiebe en Jurrien. In de 63e minuut komt Sem Gerritsen in het veld voor Niels, die strompelend naar de kant gaat.

In de 67e minuut begaat een verdediger van Terwolde een overtreding binnen het strafschopgebied en Terwolde krijgt een penalty tegen. Deze wordt benut en het staat 1-1. Hierna draait de wedstrijd volledig om en komt Terwolde er niet meer uit.

In de 70e minuut komt Max van Gerrevink in het veld voor de eveneens geblesseerde Jelmer. En in de 80e minuut komt Mitchel van Voorst in het veld voor Wiebe. Dit mag allemaal niet baten en Terwolde blijft met de rug tegen de muur staan. Het wachten is op de 2-1 voor Haarle. En warempel in de 85e minuut een schot van een speler van Haarle betekent de 2-1 voor de gastheren. Terwolde probeert nog van alles,maar het levert niets meer op. 

Op basis van de eerste helft onterecht verloren. Op basis van de tweede helft terecht verloren. Een puntje voor Terwolde had recht gegeven aan de wedstrijd,jammer.


28.04.2018 Opnieuw verlies voor SV Terwolde. Donderdagavond 26 mei 2018 werd de wedstrijd SV Terwolde-Davo gespeeld onder wederom goede weersomstandigheden.

Bij Terwolde beginnen de vele wedstrijden veel invloed te krijgen op de spelers van de SV Terwolde. Zo waren vanavond Tjardo Meulenbroek, Niels Breedenoort, Rick Bredevoort, Robert Bruins, Jelmer Bellert en Peter Roeterd afwezig in de basisopstelling. Deze spelers werden vervangen door Sem Gerritsen, Mitchel van Voorst, Swen van Voorst, Wiebe Voois en Bas Beugels, die de laatste weken al vaker in de basisopstelling verscheen.

Davo is ook nog eens de koploper in deze klasse, dus Terwolde was gewaarschuwd. Ondanks deze vele wisselingen in het team ging Terwolde goed van start. Aan de wedstrijdbal kon het niet liggen vandaag want die werd gesponsord door Anno Nijhof en zijn ega Anneke Veldwijk.

Het werd al snel duidelijk dat Davo een maatje te groot was, dus probeerde Terwolde heel compact te spelen en te gokken op de counter. In de 16e minuut ging het al mis. Een te zachte terugspeelbal van Floris Klunder werd onderschept en de 0-1 was een feit. Vanaf nu liep Terwolde achter de feiten aan.

In de 30e minuut toch nog een goede aanval van Terwolde. Wiebe geeft de bal goed voor op Edwin Dommerholt, maar zijn schot is uiteindelijk een prooi voor de keeper van Davo. In die tussentijd heeft keeper Dik Nieuwenhuis Terwolde al een paar keer op de been gehouden.

In de 34e minuut wordt het dan toch 0-2 voor Davo. Ruststand 0-2 .Na de pauze zet Davo Terwolde weer onder druk,wat leid tot de 0-3 in de 55e minuut. 

In de 65e minuut komt Sjef Kruidbosch in het veld voor Wiebe, en maakt Swen plaats voor Roy Koers. Na een paar aanvallen van Davo komt Terwolde eruit via de counter. Sjef zet alles op alles om de sprint van de verdediger van Davo te winnen, maar deze aanval strand in schoonheid.

In de 70e minuut komt Rick Muller in het veld voor Sem. Rick en Sem zijn allebei nog B-jeugd spelers, maar zijn zeker aanwinsten voor de toekomst! Dan wordt het in de 80e minuut nog 0-4, en fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. 

Uiteindelijk verdiend verloren, maar de positiviteit overheerst, want alle! invallers hebben het prima gedaan.


22.04.2018 Fors verlies SV Terwolde. Op deze mooie zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Activia op het programma. 

De drukke tijd met vele wedstrijden begint Terwolde parten te spelen. Zo stonden de A-jeugdspelers Swen van Voorst en Roy Koers in de basis, die dit overigens prima deden. De vorige keer tegen Activia verloor Terwolde al verdiend, dus het zou vandaag niet makkelijk worden.

De wedstrijd is ongeveer 10 minuten bezig en Activia kont verdiend op een 1-0 voorsprong. In de 14e minuut gaat de spits van Activia door de verdediging van Terwolde en wordt correct buiten het strafschopgebied afgestopt. Maar de zeer slechte scheidsrechter van deze middag geeft een strafschop tegen. Vol ongeloof van de Terwolde spelers wordt het 2-0 vanaf de stip.

Dan in de 19e minuut wordt er een speler van Terwolde na getrapt. De scheidsrechter staat er boven op maar doet niets. In de 30e minuut gaat Niels Bredenoort alleen op de keeper af van Activia en wordt neer geschopt in het strafschopgebied, weer doet de scheidsrechter niets waar het een 100% strafschop was. Aan het been van Niels was te zien dat hij flink geraakt was, want er stonden een stuk of 6 noppen op zijn bovenbeen en het begon al gelijk flink blauw te worden. 

Nu vonden trainer Harold Sneller en leider Tony Leurink dat de maat vol was en riepen hun spelers naar de kant om te overleggen hoe om te gaan met zo'n scheidsrechter. Het liefst waren ze gestopt om lekker naar Kriebelz in Terwolde te gaan voor een drankje. Maar na goed overleg werd er 'gewoon 'doorgegaan. Complimenten aan de spelers van Terwolde om toch op een positieve manier door te gaan! 

In de 35e minuut komt Sem Gerritsen in het veld voor Niels. Voor de rust wordt het nog 5-0 voor Activa. Na de rust hoopt Terwolde de schade beperkt te houden.In de 62e minuut komt Jeffry Kruitbosch in het veld voor Peter Roeterd en in de 70e minuut komt Mitchel van voorst in het veld voor Swen van Voorst. 

Activia vind het allemaal wel prima en maakt nog 2 doelpunten. Einduitslag 7-0 voor Activa. 

Uiteindelijk terecht verloren,maar sjonge jonge jonge wat een scheidsrechter,heel de wedstrijd negatief aanwezig!

20.04.2018 Terechte nederlaag SV Terwolde. Soms zijn er van die wedstrijden....dan zit het niet mee. Donderdagavond wedstrijden kunnen ook wel eens niet leuk zijn. Zoals De Gazelle- Terwolde (vanuit Terwolde oogpunt dan)!

Voordat alle spelers van Terwolde aanwezig waren moest er eerst nog heel wat water door de IJssel. Wegopbrekingen en bruggen die open stonden zorgden voor een rommelige voorbereiding. 

Deze keer was er een basisplaats voor Bas Beugels, die Koen Appelo verving. De eerste 10 minuten van de wedstrijd moesten de voetballers van Terwolde er duidelijk nog even in komen. Er waren kansen voor De Gazelle en Terwolde. Zo trokken Bas en Peter Roeterd in de 6e minuut ten aanval. Na een mooie combinatie schoot Peter goed in maar de keeper van de thuisploeg redde.

In de 9e minuut was er een kans voor Niels Breedenoort,maar de bal kwam niet lekker mee op het moeilijk te bespelen veld. Terwolde zat nu goed in de wedstrijd. Zo werd er weer redelijk gecombineerd en goed druk gezet. Via de counter werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Maar onze keeper Dik Nieuwenhuis keepte attent.

Na ongeveer 25 minuten moest Rick Bredenoort gewisseld worden na een blessure. Hij werd vervangen door Bosse Haak. In de 30e minuut een te zachte terugspeelbal van een verdediger van Terwolde. Deze wordt onderschept door een aanvaller van De Gazelle die 1-0 maakt. Vanaf nu is Terwolde helemaal van de kaart, en vergeet te blijven voetballen. Wat de laatste wedstrijden zo goed ging, gaat nu helemaal mis.

De Gazelle heeft veel ervaren en goede spelers, en die voelen nu dat Terwolde te pakken is. Alle afvallende ballen zijn nu voor De Gazelle, en de thuisploeg zet Terwolde nog meer onder druk. Terwolde komt er niet meer uit, wat leidt tot kansen voor De Gazelle. In de 43e minuut een hoekschop voor de gastheren,die wordt binnen gelokt. Ruststand 2-0.

Direct na de rust wordt het al gelijk 3-0. Terwolde moet nu de schade beperkt zien te houden. Er wordt werkvoetbal gespeeld door Terwolde, en de bedoelingen zijn allemaal wel goed, maar de (Deventer)koek is duidelijk op bij de bezoekers. 

In de 60e minuut wordt het 4-0.In de 65e minuut komt voor Terwolde Roy Koers in het veld voor Edwin Dommerholt, en in de 70e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Niels Bredevoort. ondertussen is het 5-0 geworden, en de mannen van trainer Harold Sneller snakken naar het einde. Terwolde komt er nu af en toe uit,maar wordt nooit echt gevaarlijk. Een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 6-0. 

Conclusie:snel vergeten!
15.04.2018 Tweede overwinning op rij voor SV Terwolde. En weer waren de weergoden SV Terwolde goed gezind. De zon kwam er weer lekker door deze zondagmiddag. En door de vele thuiswedstrijden van de lagere teams en het vrouwenteam was het langs de lijn ook weer ouderwets gezellig.

Raalte staat net iets onder de middenmoot, maar de voetballers van Terwolde barsten van het zelfvertrouwen. Dat blijkt ook als na een minuut spelen Thomas Leurink al oog in oog komt met de doelman van Raalte. Deze kans wordt gemist. Gelijk is Raalte wakker geschud en komt er een aantal keren goed door. Wat leidt tot een grote kans voor Raalte inde 8e minuut. Vanaf dat moment wordt het allemaal iets feller en onze meesterverzorger Frans Mintjes moet een aantal keren het veld in om de jongens van Harold Sneller op te lappen.

In de 15e minuut een schot van Raalte op de lat, de teruggekomen bal wordt door een aanvaller van Raalte ingekopt, maar een fabelachtige redding vanonze keeper Dik Nieuwenhuis voorkomt een achterstand. Terwolde komt er af en toe uit via de counter.

In de 23e minuut weer een grote kans voor Raalte, maar de bal wordt van de doellijn gehaald door Rick Bredevoort. Terwolde heeft het duidelijk moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Weer Raalte dat in de aanval is. Een voorzet van de flank wordt ingebracht en dreigt over Dik heen te gaan. Maar met een wereld redding voorkomt hij een tegendoelpunt. Terwolde zwijnt in deze fase van de wedstrijd.

Na 27 minuten krijgt Terwolde een vrije trap te nemen ongeveer 50 meter van het doel van Raalte. De bal wordt genomen door Edwin Dommerholt, die hem heerlijk in de zestien van Raalte legt. De bal wordt slecht weggewerkt en Jurrien Kamphuis is er als de kippen bij om de 1-0 te maken.

In de 30e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Floris Klunder, die last heeft van de vele wedstrijden achter elkaar. Bas zal dit klusje weer subliem klaren. De wedstrijd golft nu op en neer tot aan de rust. Dan is het rust.

In de tweede helft gooit Terwolde nog meer energie in de wedstrijd, wat erg knap is na de zware wedstrijd tegen Broekland van afgelopen donderdag. Met veel beter veldspel dan de eerste helft wordt Raalte onder druk gezet.

In de 50e minuut is Jelmer Bellert zijn tegenstander weer te slim af om vervolgens voor te geven op Thomas, die met links de 2-0 binnen schiet. In plaats de 2-0 te verdedigen gaat Terwolde voor een derde doelpunt. Niels krijgt een schietkans, maar helaas.

In de 67e minuut een hoekschop van Terwolde, deze afgeslagen bal wordt perfect door Tjardo Meulenbroek op Koen Appelo gelegd die vervolgens de 3-0 binnen knalt. Het publiek staat nu op de banken, en moedigt de ploeg aan om nog meer doelpunten te maken. Bij Raalte is er iets geknakt na zoveel geweld van Terwolde.

In de 70e minuut weer een lekkere vrije trap van Edwin. Deze bal wordt vanaf de achterlijn terug gekopt door Thomas, waarna Jurrien de 4-0 binnen schiet.

Na 75 minuten vindt Bas het ook leuk om mee naar voren te gaan om vervolgens een tegen een met de doelman van Raalte te komen. Zijn schot wordt gepakt door de doelman, maar de afvallende bal wordt onberispelijk binnen geknald door Jelmer 5-0. Ongekende weelde op sportpark de Woldermarck. Dan volgen er 2 wissels. Swen van Voorst komt voor Niels en Sem Gerritsen komt voor Koen Appelo. 

De wedstrijd gaat nu op en neer en Terwolde krijgt nog een paar kansjes. Uiteindelijk fluit de prima scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En wordt er nog lang nagepraat en gedronken over deze geweldige prestatie van de kerels van SV Terwolde!

Aanstaande donderdag staat de uitwedstrijd tegen De Gazelle uit Deventer op het programma. Weer even fris worden de komende dagen en dan met opgestroopte mouwen naar Deventer.

13.04.2018 Historische thuiszege SV Terwolde. Op deze tweede donderdag wedstrijd moesten de voetballers aantreden tegen Broekland. 

Na de positieve wedstrijd van vorige week, hadden de heren er weer zin in om de stijgende lijn voort te zetten. De weergoden waren ons weer goed gezind, waardoor we weer in een mooi avondzonnetje konden voetballen. 

Tevens is de selectie van Harold Sneller en leider Marcel Jansen aangevuld met Tony Leurink, die tot het einde van het seizoen ook als leider zal fungeren, en een positieve bijdrage wil leveren in de strijdtegen degradatie, Klasse Tony!! 

Dan de wedstrijd. Terwolde begint goed en fel aan de wedstrijd. Je kunt duidelijk zien dat de wedstrijd tegen Sportclub Deventer van vorige week vertrouwen heeft gegeven. De voetballers van Broekland blijken grote kerels te zijn dus extra duelkracht is gewenst.

In het eerste kwartier van de wedstrijd krijgt Terwolde veel mogelijkheden om de score te openen. De spitsen Jelmer Bellert en met name Niels Bredenoort zijn vanavond"op de brommer" en gaan regelmatig hun directe tegenstander voorbij. Daarachter staat Thomas Leurink, die weer ontzettend actief en dwingend aanwezig was. 

In de 8e minuut is het Niels die doorgaat op links en een hele goede voorzet geeft, deze wordt helaas voor open doel gemist. Dan krijgt Terwolde in de 13e minuut een hoekschop. Deze wordt door Edwin Dommerholt heerlijk op het hoofd van Jurrien Kamphuisgelegd, die vervolgens heel hoog springt en vlak voor de vuisten van de doelman de 1-0 binnen knikt. Een verdiende voorsprong.

In de 22e minuut weer een grote kans voor Niels na een pass van Jelmer. Terwolde gaat nu vol voor de 2-0. Nu een goede pass van Edwin op Thomas. Helaas mis. 

In de 33e minuut wordt de bal diep gespeeld door Koen Appelo. Deze bal schiet iets door, maar Niels heeft er nog geloof in om de bal te halen, wat hem lukt, om vervolgens de 2-0 binnen te tikken. Terwolde lijkt een beetje geschrokken van deze voorsprong en vergeet even om het solide veldspel tot nu toe te vervolgen. Dit leidt tot een doelpunt voor Broekland. Maar wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dan herpakt Terwolde zich en zien we af en toe samba voetbal aan de ijssel.2-0 wordt de ruststand, waar 3 of 4-0 terecht geweest was.

In de tweede helft een veel feller Broekland. Wat leidt tot veel werk voor de verdedigers van Terwolde. Zo vecht Rick Bredenoort felle duels uit met de grote spits van Broekland, om steeds weer als winnaar uit die duels te komen. Tjardo Meulenbroek moet nu constant korte rugdekking geven, wat hij subliem doet. De mouwen worden nog eens extra opgestroopt om al dit geweld van Broekland te keren. De backs Peter Roeterd en Floris Klunder spelen allebei een zeer woedewedstrijd. Jurrien vecht goede duels uit met hun nummer 6 en Koen bestrijkt het hele veld. Het mooie combinatie voetbal wordt nu even in de ijskast gezet,en vervangen door werkvoetbal. Broekland krijgt een aantal goede kansen,maar onze keeper Dik Nieuwenhuis staat steeds zijn mannetje.

In de 60e minuut komt Terwolde er dan toch een keerverrassend uit via Niels, die de keeper van Broekland bijna verrast met zijn schot tegen de paal.Het wordt nu een erg rommelige wedstrijd. 

In de 78e minuut krijgt Broekland een hoekschop. De bal wil bij het uitverdedigen maar niet weg uit het strafschopgebied envalt voor de voeten van een speler van Broekland, die de 2-1 binnen frommelt. Vanaf nu gaat Broekland vol voor de gelijkmaker. Bij Terwolde komt Swen van Voorst in het veld voor Niels. Met kunst en vliegwerk worden de ballen weg gerost uit de verdediging.

In de 80e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Edwin. En in de 90e minuut komt Roy Koers Koen vervangen. De scheidsrechter besluit om 10 minuten extra tijd bij te tellen, waarin hij Broekland nog ongeveer 8 vrije trappen geeft. 

Maar vanavond is het geluk eindelijk een keer aan Terwoldse zijde en de 2-1 blijft op het scorebord! Dit is de eerste thuisoverwinning in de 4e klasse van het seizoen, maar smaakt o zo lekker!!!! 

Zondag weer met de borst vooruit tegen Raalte om 14u op de Woldermarck.


08.04.2018 Verdiende punt SV Terwolde. Op deze zeer zonnige zondagmiddag moesten de voetballers van SV Terwolde aantreden in Deventer tegen de plaatselijke Sportclub. Aangezien Sportclub Deventer ook in de onderste regionen verblijft moeten er vandaag punten gehaald worden.

Vandaag had trainer Harold Sneller een basisplaats voor Bas Beugels in petto. Bas speelde een hele goede wedstrijd, en liet zien waarom Harold deze keuze had gemaakt. Klasse Bas!

Gelijk vanaf de aftrap twee felle teams wat leidde tot twee kansjes voor Terwolde en een voor Sportclub. Terwolde zit lekker in de wedstrijd en komt regelmatig goed door via de snelle omschakeling. Er wordt goed opgebouwd van achteruit waar Sportclub geen raad me weet.

In de 13e minuut een grote kans voor Jelmer Bellert, maar zijn schot wordt gepakt door de doelman. De drie voorwaartsen van Terwolde waren erg goed op dreef, en doordat er goede aansluiting was van achteruit en het middenveld, kon Terwolde er regelmatig goed voetballend uit komen. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van Deventer, maar de verdiende voorsprongvoor Terwolde bleef uit.

Sportclub werd af en toe gevaarlijk via de counter. In de 30e minuut kwam er een voorzet op Thomas Leurink, maar deze kans werd gemist. De teams zijn nu redelijk in evenwicht, totdat Koen Appelo doorgaat op een hoge bal in het strafschopgebied van Deventer. Het hoofd van Koen wordt er bijna afgeschopt na onbesuisd, wild en dom inkomen van een verdediger van Sportclub. Een schoolvoorbeeld van een strafschop. Echter de scheidsrechter beslist een scheidsrechtersbal. Echt ongelofelijk! Gelukkig kon Koen verder! Na deze scheidsrechterlijke dwaling besloot de beste man maar voor de rust te fluiten.

Na de rust een iets fellere Sportclub. Maar na een paar minuten neemt Terwolde het heft weer in handen. In de 58e minuut een duel van Niels Breedenoort met een verdediger van Sportclub om de bal. De verdediger schopt de bal uit en verder niets aan de hand. Ineens komt de scheidsrechter aan gerend om beide de gele kaart te tonen. Zowel Niels als de verdediger waren compleet verrast door deze beslissing. Samen liepen ze weer gebroederlijk naar hun posities. Vanaf nu zette Terwolde massaal aan op de aanval. 

Met goed verzorgd voetbal werd Sportclub onder vuur genomen. In de 68e minuut een pass van Jelmer op Thomas, maar deze bal gaat over. Daarna weer een goede bal van Jelmer op Niels, waarna Niels het strafschopgebied in sprint en vervolgens snoeihard op de kruising schiet. Terwolde heeft in deze fase duidelijk alle pech van de wereld. Sportclub komt er af en toe uit,wat leidt tot een schot voorlangs het doel. 

Er volgen nog een paar hoekschoppen voor Terwolde, waaruit Jurrien Kamphuis een paar keer gevaarlijk werd met kopballen. In de 70e minuut krijgt Jelmer de bal buiten het strafschopgebied van Sportclub. Hij passeert zijn verdediger, die hem vervolgens vastpakt. De scheidsrechter geeft voordeel. Vervolgens komt Jelmer in het strafschopgebied van Sportclub waarna dezelfde verdediger hem weer vastpakt. Jelmer valt, en iedereen verwacht een strafschop. Maar de scheidsrechter besluit nu om de eerste overtreding (waar hij al voordeel had gegeven) te bestraffen en een vrije trap buiten het strafschopgebied te geven. Alles en iedereen die SV Terwolde een warm hart toe draagt voelt zich gepiepeld! 

Zoals een oude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort uit zoveel kansen, krijg je hem tegen. En jawel in de 75e minuut komt Sportclub eruit en scoren ze via een voorzet vanaf de linkerkant. 

In de 76e minuut komt Roy Koers in het veld voor Bas. En in de 80e minuut komt Swen van Voorst in het veld voor Jurrien. Beide heren vallen prima in en geven de ploeg weer wat energie. Nu een nog meer op de aanval spelend Terwolde in de hoop nog een puntje mee te nemen. In de 88e minuut een hoekschop van Floris Klunder. Deze bal komt voor de voeten van Thomas, die vervolgens snoeihard inschiet en de 1-1 maakt. Daarna krijgt nog een speler van Sportclub een rode kaart na aanmerkingen op de leiding. Na 5 minuten blessuretijd besluit de scheidsrechter om af te fluiten.

Weer de complimenten voor SV Terwolde en een meer dan verdiend punt.

06.04.2018 SV Terwolde verliest van Lettele. Op deze eerste donderdag wedstrijd in een reeks van velen, kwam koploper Lettele naar ons mooie complex. Het was heel de dag een beetje grauw weer, maar de weergoden waren ons geliefd door een mooie heldere avond te bezorgen met zelfs een lekker zonnetje. Zo zijn avondwedstrijden nog wel de moeite waard om te komen bekijken. En dat bleek wel want er waren nog redelijk wat mensen op de wedstrijd afgekomen, wat een goede sfeer ten goede kwam.

Nadat alle spelers van beide teams gearriveerd waren kon de wedstrijd beginnen. Terwolde ging zeer goed van start. Goed georganiseerd en met lef bespeelde de mannen van Harold Sneller de koploper. 

Zowel Terwolde als Lettele werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. De verdedigers van Terwolde hadden goed vat op de aanvallers van Lettele. Met name Peter Roeterd die normaal middenvelder of aanvaller is en sinds een paar wedstrijden rechtsback staat speelde erg sterk. 

Onder leiding van onze aanvoerder Tjardo Meulenbroek werd Lettele stevig, maar fair bestreden. Een aantal goed genomen vrije trappen van Edwin Dommerholt zorgde regelmatig voor gevaar voor het doel van Lettele. Net toen Lettele in de 30e minuut de overhand leek te krijgen scoorde Terwolde uit een counter. Niels Breedenoort pikte de bal 40 meter voor het doel van Lettele op en besloot beide verdedigers zijn hielen te laten zien om zo oog in oog met de doelman koel af te ronden, 1-0. Eindelijk weer een voorsprong voor Terwolde.

Bij enkele vrije trappen van Lettele lieten Thomas Leurink, Jurrien Kamphuis en Rick Breedenoort zien dat zij erg sterk zijn in de luchtduels. Totdat Lettele in de 41e minuut 1-1 maakt. Maar deze bal werd vanuit buitenspelpositie gemaakt, dus afgekeurd.

Lettele zette nog een keer aan vlak voor de rust, wat resulteerde in een grote kans. Maar een fantastische redding van onze keeper Dik Nieuwenhuis zorgde ervoor dat Terwolde met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op zocht.

Net na de rust weer een fel Terwolde. In de 50e minuut geeft Koen Appelo een goede voorzet op Jurrien Kamphuis, maar deze mist oog in oog met de keeper. Vanaf nu neemt Lettele het heft in handen en zet Terwolde volledig onder druk. En een doelpunt voor de gasten kon niet uitblijven.

In de 60e minuut resulteerde dit in een verdiende gelijkmaker voor Lettele. Daarna ging Lettele vol voor hun tweede doelpunt, maar de verdedigers van Terwolde hielden stand. Terwolde kwam er af en toe uit via Jelmer Bellert, die weer ontzettend veel meters maakte. Robert Bruins kwam in de ploeg voor Edwin Dommerholt en in de 70e minuut kwam Sem Gerritsen voor Niels Breedenoort. 

Lettele bleef sterker en maakte in de 76e minuut de 1-2. In de 80e minuut kwam Bosse Haak in het veld voor Peter Roeterd, en deed dat niet onverdienstelijk. Het is bijzonder om te zien hoe onze spelers toch weer vol gas gaan na een teleurstelling. Petje af! Door deze instelling kreeg Terwolde nog een levensgrote kans vlak voor het einde van de wedstrijd, maar deze bal miste de juiste richting.

Eindstand 1-2 voor Lettele, waar een puntje voor Terwolde verdiend was geweest.


04.04.2018 Nieuw Heeten - SV Terwolde. Op deze eerste paasdag stond de wedstrijd Nieuw Heeten-SV Terwolde op de rol. Nieuw Heeten is tevens de oude werkgever van onze trainer Harold Sneller, dus iedereen was nog extra gemotiveerd.

Harold had een paar omzettingen gedaan binnen zijn team. Zo begon Swen in de basis en ging Thomas op het middenveld spelen, om zo het sterke middenveld van Nieuw Heeten te bestrijden. Aan het begin van de wedstrijd was dit nog even zoeken, maar het was op zich een goede tactische zet.

Zo begon de wedstrijd fel maar sportief. Vanaf het begin bleek Nieuw Heeten in goede doen te zijn en zette Terwolde onder druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, waarvan er een gepromoveerd werd tot een goed doelpunt voor de gastheren. 1-0. Vervolgens kreeg Nieuw Heeten een 100% kans om de score te verdubbelen, echter Dik had een goede redding in petto waardoor Terwolde in de wedstrijd bleef.

Na een uitbraak van Terwolde gaf de scheidsrechter een vrije trap op ongeveer 40 meter van het doel van de thuisploeg. Edwin nam deze bal perfect, en Thomas kon met zijn rug de bal in het doel krijgen 1-1. Net voor rust valt er een speler van Terwolde op de grond, zonder dat de bal in de buurt is. Bijna niemand had iets gezien, maar een speler van Nieuw Heeten bleek een tikkie uit gedeeld te hebben achter de rug van de scheidsrechter. Deze man kon uiteraard niet optreden omdat hij het niet gezien had. Hierna waren er nog een aantal felle minuten tot de rust.

Na de thee kwam de thuisploeg nog iets feller uit de kleedkamer dan de eerste helft. En met goed voetbal werd Terwolde terug gedrukt. Net toen Terwolde grip op de wedstrijd kreeg besloot de rechtsback van Nieuw Heeten aan een solo van eigen helft te beginnen. Door niemand werd hij opgevangen, dus besloot hij maar te schieten. Wat resulteerde in een mooi doelpunt voor Nieuw Heeten 2-1.

In de 62e minuut kwam Niels voor Swen in het veld. Niels is lang geblesseerd geweest, maar nu gelukkig weer terug. In de 70e minuut komt Robert in het veld voor Koen. Terwolde zette aan voor een slotoffensief, maar even later lag de bal achter Dik, na een goede counter van Nieuw Heeten. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de gastheren. 

En om het leed nog iets te verergeren bleek onze concurrent Hoonhorst gewonnen te hebben. Dus we zijn gedaald naar de laatste plaats. Positief is dat er nog heel veel wedstrijden aankomen om punten te halen. 

Terwolde speelt vanaf nu 6 weken lang op donderdag en zondag om alle afgelaste duels in te halen.


04.04.2018 Straatvoetbal. Op zaterdag 5 mei is er de 1e editie van de nationale straatvoetbaldag dat word gehouden op het marktplein in Twello. Stichting Koepel heeft een samenwerking weten te realiseren met straatvoetbalbond Nederland (SVBN) om de jongeren uit de gemeente Voorst een leuk, sportief en attractief programma aan te bieden op zaterdag 5 mei. Meer info is te vinden op https://voorstactief.nl/activiteit/urban-meets-sport-o-a-5-mei-nationale-straatvoetbalddag.

Leuk om je op te geven als team (8 spelers in diverse leeftijdscategorieŽn) Daarnaast zijn er nog een tal van activiteiten. 

 


29.03.2018 SV Terwolde verliest onnodig van Hoonhorst. 

afgelopen zondag stond de kraker in de kelder van de vierde klasse H op het programma. Hoonhorst staat laatste met nul punten, en Terwolde staat daar net boven met 4 punten.

Het moeilijk te bespelen veld kwam het niveau niet ten goede. Al na 30 seconden kon een speler van Hoonhorst allen op Dik af, maar deze redde bekwaam en voorkwam zo een vroege achterstand. Even later ging Thomas alleen door aan de rand van het veld en werd omver gekegeld door de ver uit zijn doel komende keeper van Hoonhorst. Waar minimaal geel gegeven moest worden hield de scheidsrechter de kaarten op zak. 

Terwolde had iets meer grip op de wedstrijd dan Hoonhorst, maar Hoonhorst was iets feller in de duels, wat resulteerde op een flinke overtreding op Edwin. Gelukkig kon Edwin de wedstrijd vervolgen. 

Hoonhorst werd een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar Tjardo en Rick verdedigden goed. Uit een gevaarlijke hoekschop kwam Hoonhorst bijna op voorsprong door een scrimmage voor het doel van Terwolde. 

In de 21e minuut kreeg Terwolde een hoekschop. Deze goede hoekschop werd op een haar gemist door de aanvallers van Terwolde. In de 24e minuut krijgt Jelmer een vrije trap, maar deze wordt iets te slap ingeschoten. In deze fase van de wedstrijd zoekt Hoonhorst de grens van het toelaatbare op. Zonder echt gemeen te worden. 

Het spel gaat op en neer zonder dat de teams gevaarlijk worden. In de 38e minuut krijgt Floris een gele kaart voor het wegtrappen van de bal na een overtreding. Na een goede dieptepass van Robert kan Thomas alleen op de keeper af, echter de bal stuitert net voor zijn voeten weg. 

Na een redelijke eerste helft op naar het tweede bedrijf. Terwolde komt fel uit de kleedkamer en krijgt een aantal hoekschoppen, waarvan een gevaarlijke hoekschop om onduidelijke redenen afgefloten werd. Daarna krijgt Terwolde nog een aantal kansen. maar de scherpte ontbreekt.

In de 67e minuut komt Sem in het veld voor Robert. Binnen 10 minuten zorgt Sem voor 3 goede voorzetten vanaf de flank, maar de scherpte voor het doel ontbreekt. Een vrije trap voor Terwolde in de 78e minuut zorgt voor veel commotie. Deze bal ging namelijk wel een meter in het doel van Hoonhorst toen een verdediger van Hoonhorst hem wegschopte, maar de scheidsrechter stond te ver weg om het te kunnen zien.

Hoonhorst komt af en toe door via hun snelle en handige nummer 9, waardoor Dik nog een aantal goede reddingen moet verrichten. Daarna komt Bosse in het veld voor Floris en probeert Terwolde weer aan te zetten. 

Het niveau wordt er niet beter op en de wedstrijd verdient eigenlijk geen winnaar. Totdat in de 89e minuut de spits van Hoonhorst een verdediger van Terwolde uitkapt en de 0-1 binnen schiet. In de laatste minuten van deze wedstrijd wordt Swen nog gebracht, en krijgt Terwolde nog een paar mogelijkheden. Maar de punten gaan naar Hoonhorst en Terwolde kan zijn wonden likken.

De strijd om de laatste plaats en directe degradatie is nu echt losgebarsten.


27.03.2018 Wil jij deel uitmaken van dit gezellige team!?14.03.2018 SV Terwolde 1 verliest van ABS. Na een hele lange winterstop voor het keurkorps van trainer Harold Sneller werd er afgelopen zondag eindelijk weer gevoetbald.

Deze keer kwam ABS op bezoek op de Woldermark.Ondanks de nederlaag in de heenwedstrijd hadden de voetballers van SV Terwolde vertrouwen in een goed resultaat.

Ondanks de goede voornemens kwam Terwolde al na 5 minuten op een 1-0 achterstand door een hoekschop die op miraculeuze wijze dedoellijn passeerde. Hierna kwam Terwolde beter in de wedstrijd al had ABS het betere van het spel. 

In de 16e minuut kreeg Thomas een goede schietkans, maar zijn schot ging over het doel heen. Daarna werd een gevaarlijke aanval van Terwolde afgevlagd voor discutabel buitenspel.Vervolgens kreeg ABS een paar hoekschoppen waar verder geen gevaar uit kwam. 

In de 26e minuut kreeg ABS een vrije trap. Maar door goed verdedigend werkwerd deze niet gevaarlijk. De wedstrijd ging op en neer zonder dat de teams gevaarlijk werden. Tot de 42e minuut Jelmer gevloerd wordt binnen de 16 meter van ABS. Om onduidelijke reden legt de overigens prima scheidsrechter de bal buiten de 16 meter. Na deze vrije trap krijgt Sem nog een schietkans, maar zijn schot mist de juiste richting. Dit was een prima eerste helft,vol goede moet op naar de tweede helft.

De tweede helft was nog geen 3 minuten bezig of ABS kwam op 0-2 door een eigen doelpunt van een Terwolde verdediger. ABS had nu duidelijk het betere van het spel en kreeg een aantal kansen op 0-3. Maar een paar goede reddingen van onze keeper Dik voorkwam erger. 

Terwolde raakte de grip op het middenveld een beetje kwijt waardoor ABS vrij makkelijk kon voetballen. Op een paar kleine speldenprikjes na werd Terwolde niet meer gevaarlijk. ABS zette nog een keer flink aan, wat resulteerde in de 0-3.

Conclusie van afgelopen zondag is dat ABS net een maatje te groot was voor Terwolde. Overigens nog wel de complimenten voor de inzet van onze jongens. 

Als we zo doorgaan komen de punten echt nog wel!

13.03.2018 Geslaagd voor trainerscursus pupillen. Afgelopen vrijdag was de laatste cursusavond van onze trainers. Deze cursus is georganiseerd door onze technische commissie vanuit de JPC. 

Tijdens de vier cursusavonden is er veel informatie gedeelt en zijn er allerlei trainingsvormen voorbijgekomen. Alle trainers hebben de verschillende vormen tijdens de praktijkavonden uitgevoerd onder begeleiding van Marcel Wagenhuis. Op deze vrijdagavonden hebben de meeste pupillenteams een extra training gehad. 

Afgelopen vrijdag was de laatste cursusavond en alle trainers zijn nu in het bezit van het certificaat "pupillen trainer". Trainers en trainsters, van harte gefeliciteerd met het behalen van dit certificaat. 

Albert Witteveen / Joop Siersma / Freddo Zweers / Mark Renssen / Oscar Hietbrink / Robin Berends / Thomas van der Linde / Tim Kleiboer / Jelmer Bellert / Leonie van Voorst / Amanda Leurink / Wilfred Jansen / Gert-Jan Spijkerboer

Alle pupillenteams, bedankt voor jullie aanwezigheid tijdens de extra trainingsavonden. 

 

 


07.02.2018 Grote Clubactie SV Terwolde. Vandaag zijn de beste verkopers van de Grote Clubactie op pad geweest om wat leuks te gaan doen. 

Eska / Zilver / Isis / Femke / Frey / Liam / (Lieke en Matthijs waren helaas afwezig). 

De kinderen zijn eerst naar de ballenbak geweest waar ze zich uitstekend vermaakt hebben. Omdat al dat bewegen veel energie kost hebben ze daarna ook nog even lekker gegeten bij Mike van De Zoete Inval. Dit alles is overigens gesponsord door mevrouw van Emden (Ballenbak Scherpenhof) en Mike (De Zoete Inval). 

De beste verkoopster is Eska Kleiboer. Ze heeft maar liefst 142 lootjes verkochte. Hiermee heeft ze een heerlijk TuT-bon gewonnen die gesponsord wordt door Salon Dusade. 

Alle jeugdleden en sponsoren bedankt voor jullie inzet en medewerking. De vereniging kan dit geld goed gebruiken en investeren in onze mooie club SV Terwolde. 04.02.2018 Teamuitje SV Terwolde MO15.  Afgelopen zaterdag nacht was het dan eindelijk zover: het teamuitje van de MO15. 

De meiden hebben zich met een overnachtingspakket verzameld bij de club om samen met leidsters Amanda Leurink en Leonie van Voorst een nachtje te slapen in de kantine van SV Terwolde. 

Onder het mom: “ Teambuilding en gezelligheid” hebben zij spelletjes gespeeld en opdrachten uitgevoerd, gehesen in onesies en slaapzakken. De kleedkamers, de kantine, alles mochten ze even beschouwen als eigen huis. Om 00:45 hamburgers van de Mac Donalds gegeten, rond 03:00 nog weer even gedanst, om 05:00 met pannendeksels de leiding wakker maken, elkaar beter leren kennen en vooral het gezellige samen zijn was al met al geslaagd. 

Alle neusjes staan de goede kant op gericht: een nieuwe uitdaging tot de zomer en dat met een nog sterker, fanatiek en vooral zo’n leuk team meiden.31.01.2018 SV Terwolde verlengt contract met trainer VR 1. Serge Kiezenberg blijft ook komend seizoen trainer van de voetbalvrouwen van SV Terwolde.


Serge is al een paar jaar trainer van dit hele leuke team binnen onze vereniging. Na een aantal jaren in de 5e klasse gespeeld te hebben, hebben Serge en zijn team vorig jaar promotienaar de 4e klasse gerealiseerd. Onder de bezielende leiding van hem maakt ook het team in de 4e klasse een positieve ontwikkeling door. De vierde klasse blijkt een leuke en sportieve uitdaging voor Serge en zijn speelsters. Ze hopen de komende anderhalf jaar steeds beter te worden. 

Wij zijn als SV Terwolde erg trots dat we weer verder gaan met Serge!


27.01.2018 Trainerscursus met Marcel Wagenhuis. Afgelopen vrijdagavond startte de (eerste van de vier) trainerscursus avond voor onze eigen trainers.    

Bij SV Terwolde lopen diverse ouders, jeugdvoetballers / sters en voetballiefhebbers die tijd en energie steken in het trainen en/of coachen van onze jonge sporters (DE TOEKOMST VAN SV TERWOLDE) en dus bewust of onbewust een rol spelen in de opvoeding van kinderen. 

De manier waarop zij met de kinderen omgaan, is belangrijk voor de sportieve en persoonlijke ontwikkeling van de spelertjes. Maar hoe zorg je als coach of trainer voor een goede sfeer binnen je team / hoe benader je de kinderen / welke oefeningen zijn leerzaam voor een bepaalde leeftijd, etc. 

Tijdens de afgelopen cursusavond hebben de trainers al veel geleerd, ze waren dan ook erg positief en enthousiast over alle tips en adviezen. Alle trainers kregen ook een training waarin ze zelf "pupil" waren. Al met al een gezellige en zeer leerzame avond, waar onze jeugdspelers uiteindelijk weer profijt van hebben. 

Heren en dames trainers, mede dankzij jullie hebben we een fantastische jeugd waar de club nog lang van kan genieten. Ga vooral zo door. 
27.01.2018 Verbouwing. Het einde is in zicht. De mannen hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. 26.01.2018 Teambuilding met Huub Coenen. Eerste selectie van SV Terwolde heeft een teambuildingsavond van Huub Coenen gekregen. Huub is een bekende karikaturist en illustrator.Hij heeft onder andere de illustraties gemaakt bij de colums van de sportafdeling van de telegraaf.Ook is hij jaren lang voetbaltrainer geweest.Verder is hij ook de vader van Marloes Coenen,die wereldkampioen MMA is.(vechtsport).

Huub kreeg ondanks de rumoerige kantine op deze avond de spelers en technische staf helemaal mee in zijn verhaal.Op gepassioneerde wijze vertelde hij over verbindingen en groepsprocessen door middel van lijnen op A4 papiermet elkaar te verbinden.Tevens liet hij via een groot scherm zien hoe sommige processen werken binnen een team.

Namens SV Terwolde en de eerste selectie willen wij Huub bedanken voor deze enerverende avond!

22.01.2018 Storm bij SV Terwolde. Net als heel Nederland heeft ook Terwolde vorige week last gehad van de enorme wind. Niet alleen het trainingsveld lag bezaaid met takken maar ook in de vangnetten en het hekwerk hingen takken. Aangezien de trainingen waren afgelast hebben een aantal jongens van JO15-1 geholpen met puin ruimen. In totaal zijn er bijna 15 kruiwagens van het veld gehaald. Top gedaan jongens! Bedankt. 22.01.2018 Verbouwing. De verbouwing van de dames en heren toiletten begint vorm te krijgen. Er moet nog aardig wat werkt verzet worden maar het ziet er nu al mooi uit!13.01.2018 Persbericht SV Terwolde. SV Terwolde verlengt contract met Sneller en Hafkamp. 

SV Terwolde afdeling voetbal heeft de contracten met hoofdtrainer Harold Sneller en keeperstrainer Johnny Hafkamp met een seizoen verlengt. Sneller is nu aan zijn eerste seizoen bezig bij de SV Terwolde.


De samenwerking tussen spelers trainers en het technische hart van de club gaat erg goed. Sneller kwam van Nieuw Heeten en is een super fanatieke trainer die een goede kijk op het voetbal gebeuren heeft. Hij heeft een redelijke eerste seizoenshelft gedraaid met zijn team in de vierde klasse.Na de promotie van vorig seizoen is de vierde klasse helemaal nieuw voor de trainer en zijn team. SV Terwolde is blij en trots met de verdere samenwerking. Ondanks dat het eerste team een na laatste plek staat maken ze een positieve ontwikkeling door. De spelers, trainer en club in de vierde klasse te blijven. Met iets meer geluk hadden ze meer punten gehad.

Hafkamp is al jaren keeperstrainer bij SV Terwolde. Hij heeft al menig keeper bij SV Terwolde naar een hoger niveau gebracht. Hafkamp kent werkelijk alle ins en outs op het gebied van keepen. Hafkamp heeft ook nauwe contacten met Ajax, Schalke en Anderlecht over het keepers gebeuren, die hij weer deelt binnen onze club. Ook hier zijn we weer trots op een vervolg van de samenwerking.

SV Terwolde wenst beide trainers veel succes en vooral veel sportiviteit toe de komende anderhalf jaar!


02.01.18 Mededeling. Dit weekend hebben wij het verdrietige bericht gekregen dat Ferry Braamkolk is overleden. Uit respect voor zijn familie zullen er deze week geen activiteiten zijn. 

A.s. donderdagavond is na het condoleren (Welsum 19:00 uur - 19:30 uur) de kantine van SV Terwolde geopend voor diegene die nog even samen wil zijn.

Namens SV Terwolde wensen wij familie en vrienden heel veel sterkte toe.


28.11.17 Verbouwing. Een aantal vrijwilligers zijn weer druk bezig in ons clubgebouw! De dames en heren toiletten worden zeer grondig aangepakt. Heren, alvast bedankt voor jullie inzet! 
18.11.17 Afgelast. De wedstrijd Terwolde 1 - Nieuw Heeten 1 van zondag 19 november 14:00 uur is afgelast i.v.m. sterfgeval. Een lid van Nieuw Heeten is zaterdag overleden bij een noodlottig ongeval.


15.11.17 Wij zoeken teamgenoten! Wij zijn op zoek naar meiden tussen de 11 – 14 jaar oud om ons team te komen versterken. 

Ons meiden D team (MO13) is toe aan een nieuwe uitdaging. Wij willen het grote veld op, maar komen hiervoor helaas nog een paar meiden tekort.


Wij zijn een enthousiast team met fanatieke, leuke leidsters / trainsters. Wij kunnen onszelf zijn en hebben plezier in de sport. We respecteren elkaar en houden van lekker gek doen. Daarnaast kunnen wij ook nog eens goed voetballen en ontwikkelen wij onszelf graag. Heb jij interesse? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze trainingen. Spreek onze trainster gerust aan of neem contact op. Wij trainen elke ma. & wo. 19:00-20:00 op het trainingsveld van SV Terwolde. Wie weet mogen wij jou verwelkomen in ons gezellige, fanatieke meidenteam! 


29.10.17 Intermontage bestaat 40 jaar. Namens de club willen we Intermontage van harte feliciteren met hun 40 jarig bestaan. www.intermontage.nl
28.10.17 Sponsorbord Ajax. Sinds kort hebben we er weer een mooi sponsorbord bij. Het eerder geplaatste sponsorbord van SV Terwolde " Vrienden van Feyenoord" heeft het een en ander losgemaakt bij andere initiatiefnemers/voetballiefhebbers.  Nu hebben we dus ook een mooi bord van SV Terwolde " Vrienden van Ajax". Hele goede initiatieven van voetballiefhebbers bij SV Terwolde. Heeft u ook interesse in om een sponsorbord te plaatsen? Kijk dan snel op deze link20.10.17 Geslaagde trainingsdag bij SV Terwolde. Met dank aan de organisatie van deze ontzettend leuke een leerzame middag. 


04.10.17 Trainingsclinic mini's en Pupillen SV Terwolde. Na het succes van afgelopen jaar organiseert SV Terwolde in de herfstvakantie weer een leuke en leerzame trainingsdag. Op woensdag 18-10-2017 ben je van harte welkom bij SV Terwolde. We beginnen om 10.00 uur met de training in leuke circuitvormen. Om 12.00 uur gaan we gezamelijk lunchen. Een heerlijke kop soep en een broodje worst geeft ons weer genoeg energie voor het middagprogramma. Rond 13.00 uur starten we weer en gaan we beginnen met diverse leuke partijtjes. Om 15.00 uur sluiten we deze gezellige en leerzame dag af en ontvang je nog een leuke herinnering. 

Heb je een broertje of zusje, neefje of nichtje, buurjongen of meisje, vriendje of vriendinnetje die je graag wil meenemen, geen probleem! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te trainen bij SV Terwolde. Aanmelden kan via deze link, aanmelden onder vermelding van Trainingsmiddag 18-10. Geef dan even duidlijk door, je naam en leeftijd. 

Deze dag wordt aangeboden door SV Terwolde / Fruitkwekerij H. Klomp / Just 4 Keepers / TDZ installaties / Vrienden Van SV Terwolde. Wil je lid worden van "Vrienden Van SV Terwolde" en dit soort leuke en leerzame activiteiten ondersteunen? Kijk dan snel op VRIENDEN VAN17.09.17 Nieuwe spelvorm JO8 en JO9. Dit seizoen zijn we bij JO8 en JO9 begonnen met de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6. De trainers, leiders en scheidsrechters hebben hier inmiddels al een uitgebreide informatieavond mogen bijwonen. Via deze weg willen we ook de ouders wegwijs maken in deze nieuwe spelvorm. Onder de teaminformatie bij JO8 en JO9 hebben we een aantal linkjes geplaatst met diverse informatie.13.09.17 SV Terwolde VR1- VV Heerenveen VR2 A.s. zondag spelen de dames 1 van SV Terwolde tegen de dames 2 van VV Heerenveen. Zondag 17 september om 11.30 uur. Kom kijken! 


28.8.17 Fotowedstrijd SV Terwolde op reis "de groeten uit ............ De zomervakantie zit er voor de meeste mensen weer op en er wordt al volop getraind! We hebben een aantal leuke foto's binnengekregen. Als er nog mensen zijn met een vakantiefoto incl. "SV Terwolde sjaal", stuur hem dan nog snel in. Zou leuk zijn als we er wat meer hadden ;) Bekijk hier de inzendingen. fotowedstrijd


25.08.17 Seizoensaftrap SV Terwolde JO15-1 (C1). De jongens van JO15-1 zijn al weer fanatiek met de trainingen bezig geweest. Deze vrijdag stond er een extra avond ingepland “ de seizoensaftrap”. De jongens waren uitgenodigd om het komende seizoen te bespreken. Wie doet wat, waar, hoe en wat we mogen we van elkaar verwachten. Als team hebben we aardig wat doorgenomen en gaan we vol enthousiasme beginnen aan het seizoen. Na het teamoverleg was het tijd om wat leuks te doen. Als verrassing hadden de leiders van JO15-1 een aantal bubbelballen geregeld. In vier teams kon de strijd los barsten, aangemoedigd door de ouders. Kids, leiders en ouders hebben genoten van dit spektakel. 

 


19.08.17 Oefenwedstrijd SV Terwolde 1 Morgen speelt SV Terwolde 1 een oefenwedstrijd tegen Heerde 1. Om 14:00 begint de wedstrijd. De kantine gaat om 12:15 open zodat de liefhebber de wedstrijd Excelsior - Feyenoord kan komen kijken in ons gezellige clubgebouw. Tot morgen allemaal! 


13.08.17 SV Terwolde is er weer klaar voor. Het trainingsveld ligt er weer geweldig bij en is klaar voor de trainingsavonden.02.07.17 SV Terwolde bij de Frietmeester. SV Terwolde 1 bij de Frietmeester Leider Erik Vorderman en trainer Jeroen Veldwijk gaan volgend seizoen beide een nieuwe uitdaging aan. Beide heren mogen samen met het team terugkijken op een heel succesvol seizoen. SV Terwolde is zelfs voor het eerst in de historie van de club gepromoveerd naar de 4e klasse. Jeroen wordt de nieuwe hoofdtrainer bij SV Haarle. Erik en Erna zijn vanaf 1 juni jl. de trotse eigenaren van de Frietmeester aan de Smedenstraat 18 in Deventer. Om dit succesvolle seizoen gepast af te sluiten, zijn alle spelers uitgenodigd door frietmeester Erik om te komen genieten van heerlijke ambachtelijke friet bij de Frietmeester! De spelers van het 1e en de club SV Terwolde wensen Jeroen en Erik veel succes toe met hun nieuwe uitdaging.


  


24.06.17 Hebben jullie het al gezien! Sinds vorige week hebben we op het 1e en 2e veld nieuwe goals staan. Op veld 1 hebben ook nog eens compleet nieuwe vangnetten achter de goals gekregen en...... wat staat het mooi. De bestaande sponsorborden worden nog opnieuw gemonteerd en dan is ook veld 1 weer klaar voor het nieuwe seizoen. De goals en vangnetten zijn binnen een week geplaatst door een gespecialiseerd bedrijf onder toezicht van Gerrit Nieuwenhuis. Wat moeten we toch zonder onze vrijwilligers? Petje af! 22.06.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. Sportouder wordt aangesproken. Lees hier meer........... 


21.06.17 Scheidsrechterscursus JO15-1. De jongens, meisje en leiders van JO15-1 zijn vandaag geslaagd voor de cursus pupillenscheidsrechter. Super gedaan allemaal. Lees hier meer en bekijk de foto's..............19.06.17 Heeft u het nieuwe sponsorbord al gezien? Na afloop van onze jaarvergadering op donderdag 15 juni hadden een aantal heren nog een verrassing voor de "Vrienden Van" SV Terwolde. Een groep trouwe Feyenoord kameraden hebben in het diepste geheim, maanden voorbereiding, gewerkt aan een passend cadeau voor de “Vrienden Van” SV Terwolde. Dit groepje Feyenoord fans wilde de inzet en liefde voor de club van de "Vrienden Van" SV Terwolde een hand toereiken. 

Albert Witteveen, Jan Willem Kleiboer en William Stempher hadden de eer om dit geweldige cadeau te mogen onthullen. Het groepje Feyenoord fans hadden van te voren niet kunnen bedenken dat dit cadeau zo goed ontvangen zou worden. De heren van “Vrienden Van SV Terwolde” waren toch lichtelijk aangeslagen van deze blijk van waardering. Ze hadden geen woorden voor deze daden maar aan hun gezichten was te zien dat ze er ontzettend blij mee waren. 

We hopen dat de mensen van “Vrienden Van” zich nog jaren hand in hand inzetten voor de club. Bedankt en CHAPEAU!  

Ook geÔnteresseerd of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn? Neem eens een kijkje op onze website en lees meer onder het kopje sponsoring. www.svterwolde.nl

Ieder jaar gaat er €150,00 naar de club en tot nu toe elk jaar €50,00 naar de “Vrienden Van”. Dit bedrag kan nog oplopen omdat er nog steeds mensen zijn die zich aanmelden om mee te doen. Voor €10,00 per jaar sponseren we het Feyenoord/ “Vrienden Van” bord. Aanmelden kan via Freddo (06-55385928). Dat er nog veel initiatieven mogen volgen! 


18.06.17 Sixday SV Terwolde 2017. SV Terwolde Sixday toernooi 2017 is weer een daverend succes geweest. Een geweldige dag met veel teams uit de regio. Er waren vriendenteams, familieteams, teams met de kleinste, damesteams en allemaal kwamen ze voor 1 ding, "voetballen". We hadden schitterend weer, het was heel gezellig en we hebben natuurlijk mooie wedstrijden gezien. Dankzij heel veel vrijwilligers, teams en fans een top dag in Terwolde. Tot volgend jaar mensen! 17.06.17 Seizoensafsluiting smurfen, mini's en JO9 t/m JO19. Het einde van het seizoen sluiten we bij SV Terwolde altijd af met ons jaarlijkse activiteit " De kinderden tegen de ouders". Ook dit jaar was het weer hartstikke gezellig. De kinderen en jongelui stonden weer te popelen om hun ouders in te maken met een mooi potje voetbal. Ook de ouders waren weer fanatiek bezig. Waarschijnlijk zijn er ook weer genoeg ouders die maandag met spierpijn of andere gebreken op hun werk verschijnen. Graag willen we de kinderen, jongelui, ouders, opa's en oma's en vrijwilligers bedanken voor deze geslaagde afsluiting. 17.06.17 Seizoensafsluiting SV Terwolde Dames 1. Gisteravond hebben wij onze seizoensafsluiting gehad. Spelletjes, gekkigheid en vooral veel gezelligheid. Ons seizoen zit er officieel op.We hebben een seizoen gehad met ups en downs, vooral vlak voor het einde, maar we laten ons niet zomaar op de kop zitten!Na de zomer starten wij in de 4de klasse.Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en nieuwe dingen leren. Dat mag ook wel na 3 jr. in de top 3, waar ook een kampioenschap bij heeft gezeten.Nog een nieuwtje: Ons team wordt vanaf volgend seizoen versterkt door Anouk en Sanne! Toppers! Onze Sil, die ons net als deze 2 dames uit de brand heeft geholpen het afgelopen seizoen gaat uitdagingen zoeken bij SV Colmschate MO19. Succes Sillie!We willen onze supporters nogmaals bedanken en hopelijk seizoen 17/18 weer langs te lijnen te vinden!16.06.17 Afsluiting seizoen van de (F1) JO9. Ze hebben twee geweldige seizoenen gevoetbald onder leiding van Marc MŲlder, Michael Ruitenbach en trainer Jelmer Bellert met als hoogtepunt het kampioenschap. Ze nemen afscheid van Dylan Stormink, die helaas stopt met voetballen. Jestin Ruitenbach gaat naar Wijhe J09 en Marijn MŲlder gaat naar Voorwaarts JO9. Wij wensen de kinderen heel veel plezier en succes. De andere spelers gaan allemaal over naar SV Terwolde JO11. Heel veel plezier! 16.06.17 BeŽindiging bestuursfunctie afdeling voetbal. Tijdens de jaarvergadering van afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Rutger van de Beek na 7 jaar stopt als secretaris van de afdeling voetbal. Met mooie woorden van de voorzitter Joost Boons werd Rutger bedankt voor zijn inzet. Hierbij overhandigde het bestuur hem een mooie bos bloemen en een leuk aandenken. De werkzaamheden van Rutger worden overgenomen door Cindy Kamphuis. Zij is per direct bereikbaar via . Rutger, namens de club nogmaals bedankt voor je inzet en wij wensen Cindy succes met haar nieuwe functie.13.06.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. Ruzie op het Veld! Een paar weken terug maakten twee teamgenoten van Lees hier meer........... 


12.06.17 A.s. donderdag jaarvergadering afdeling voetbal. Op donderdag 15 juni a.s. houden we onze jaarlijkse vergadering van de afdeling voetbal. U bent van harte welkom in ons clubgebouw. We starten om 21:15. Tot donderdag allemaal! 

11.06.17 SV Terwolde voor het eerst in de geschiedenis naar 4e klasse. 


Afgelopen zondag had SV Terwolde nog een kans om te promoveren naar de 4e klasse. Na een teleurstellende 1e en 2e ronde in deze nacompetitie hadden de mannen uit Terwolde nog een kans. Op neutraal terrein (SV Hector in Goor) moesten ze het opnemen tegen de 4e klasser FC ’t Centrum uit Enschede. Het was een warme benauwde dag, geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd waarbij de druk toch al hoog lag. Er waren weer veel fans uit Terwolde meegekomen om de mannen aan te moedigen. Om 14:00 uur begon de wedstrijd en de eerst 20 minuten was het aftasten. De bal ging van links naar rechts en het ging aardig gelijk op. Na 20 minuten komt er verandering in de wedstrijd en brengt Thomas Leurink de Terwolderen op een 1-0 voorsprong. Daarna probeert ’t Centrum druk te zetten en moet Dik Nieuwenhuis de bal nog uit het goal houden. In de 43 minuut zien we een mooie paas van Thomas Leurink op Jurrien Kamphuis, die de bal vervolgens vanuit een lastig hoek snoeihard in de korte hoek schiet. De 1e helft zit er dan op en SV Terwolde gaat met een 2-0 de kleedkamer in. De Tweede helft is dan nog maar 43 seconde aan de gang als Koen Appelo de bal alweer tussen de palen weet te schieten. Een hele snelle 3-0. Terwolde wordt sterker en ’t Centrum komt er niet goed uit. In de 50e minuut maakt Max van Gerrevink. Een schitterende actie, weet twee spelers achter zich te laten en legt vervolgens de bal breed op Robert … die hem er net niet in krijgt. 4 Minuten later een perfecte paas op Thmoas Leurink die nog maar een man voor zich heeft en de bal breed legt waardoor Rick Bredenoort de 4-0 op zijn naam kan schrijven. Een paar minuten later weten de mannen uit Enschede te scoren en is de stand 4-1. In de 67e minuut maakt Thomas Leurink de 5-1, doordat Rick Bredenoort de bal netjes afgeeft. ’t Centrum weet de stand uiteindelijk nog op 5-2 te krijgen, maar veel meer zat er niet meer in. SV Terwolde is voor het eerst van z’n bestaan gepromoveerd naar de 4 klasse. Een hele bijzondere prestatie waar de spelers, coach en de vele meegereisde fans enorm trots op zijn. SV Terwolde 1, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie. 


11.06.17 SV Terwolde JO9-2. Gisteren hadden de jongens en meisjes van JO9-2 hun laatste toernooi. Ze hebben weer heerlijk gevoetbald en veel plezier gemaakt. Na het harde werken was het tijd voor een heerlijk frietje. Het seizoen is afgesloten en alle toppers gaan na de zomervakantie door met voetballen. Succes en veel plezier allemaal!10.06.17 SV Terwolde veteranen 2 seizoensafsluiting. Vandaag genieten de spelers, vrouwen en kinderen van SV Terwolde veteranen 2 van een welverdiende seizoensafsluiting. Het was een succesvol jaar die eindigde op de platte wagen. Nu lekker genieten van het mooie weer, een drankje en bbq. 
06.06.17 SV Terwolde kan nog steeds promoveren. A.s. Zondag 11.06.17 voetbalt SV Terwolde op neutraal terrein tegen de 4e klasser FC Het Centrum. Om 14:00 uur zal de beslissende wedstrijd beginnen en deze wordt gespeeld bij voetbalvereniging SV Hector in Goor. Komt allen kijken en onze mannen aanmoedigen. 

Adres:

Sportpark Het Doesgoor

Pluvierstraat 1-3

7471HM GOOR


02.06.17 Go Ahead Eagles start trainingsweken in Terwolde. Zoals elk jaar komen de mannen van Go Ahead Eagles de komende weken weer trainen op ons fantastische sportpark "De Woldermarck" Zie hier het complete programma...........23.05.17 32e Intermontage Jeugd Toernooi bij SV Terwolde. A.s. zaterdag 27-05-2017 staat er weer en geweldig toernooi gepland voor de J09 / J011 / J013 / M013. Om 9:00 uur starten de eerste J09 en J011 wedstrijden. De J013 en M013 starten om 13:33 uur. Een dag vol voetbalplezier. Tot zaterdag allemaal! 


20.05.17 In de column ‘Ed hoorde iets langs de zijlijn’. J011-1 Wensen hun tegenstander veel plezier voor de wedstrijd. Lees hier meer ...... 16.05.17 Nacompetitie SV Terwolde 1. De data voor de nacompetitie is bekend. Zet het alvast in je agenda en mis de wedstrijden niet.

  • 21.05.2017 WWNA - SV Terwolde 14:00 uur
  • 25.05.2017 SV Terwolde - WWNA 14:00 uur

Als ze winnen promoveren de heren naar de 4e klasse. Bij verlies spelen ze de volgende wedstrijden.

  • 28.05.2017 Haarle - SV Terwolde 14:00 uur
  • 05.06.2017 SV Terwolde - Haarle 14:00 uur

Als ze winnen promoveren de heren naar de 4e klasse. Bij verlies moeten ze nog een wedstrijd spelen. Als ze deze winnen promoveren ze alsnog naar de 4e klasse. 

  • 11.06.2017 SV Terwolde - .................. op neutraal terrein. 

14.05.17 Teamindeling seizoen 2017/2018 staat vanaf nu online.........
09.05.17 Top seizoen SV Terwolde 1. SV Terwolde - Wesepe 0-4. Lees hier meer ........08.05.17 Twee toppers van SV Terwolde. Zondag was een dag met spanning en emoties, de laatste wedstrijd van deze competitie en SV Terwolde had nog een hele kleine kans om kampioen te worden. Maar voordat de wedstrijd tussen SV Terwolde - Wesepe begon, wilde de club nog twee bijzondere clubmannen bedanken voor hun succesvolle seizoenen en inzet. Trainer Jeroen Veldwijk en Leider Erik Vorderman stoppen na dit seizoen bij SV Terwolde. De voorzitter van SV Terwolde, Joost Boons, bedankte de twee met mooie en emotionele woorden en natuurlijk een bloemetje en een aandenken. Jeroen greep dit moment aan om de club te bedanken voor hun steun, maar vooral de spelers van het 1e waar hij zeer trots op is. Twee lichtingen jonge mannen met een geweldige inzet. Volgens Jeroen een heel hecht team met veel kwaliteiten. De club wenst Jeroen en Erik al het goede, succes en gezondheid toe. 
05.05.17 Live radioverslag. Verslaggever Stefan van Riel van sportprogramma Airplay Sport gaat een live verslag maken van de wedstrijd SV Terwolde 1 - Wesepe 1. SV Terwolde kan nog steeds kampioen worden als ze winnen van Wesepe en Sportclub Deventer 1 verliest van Go Ahead D.1. Kom dus kijken of luister naar Airplay Sport. Het sportprogramma is elke zondag van 14:00 - 17:00 uur op de radiozender FM 104.1 te horen. Ook is dit live verslag te volgen op Ziggo: Kanaal 45 | KPN: Kanaal 584. www.airplayradio.nl. Wij wensen jullie veel luisterplezier maar vergeet ook vooral niet te komen kijken! 24.04.17 SV Terwolde 1 kan periodekampioen worden. A.s zondag kan het 1e van SV Terwolde periodekampioen worden in Marienheem. Het zou toch geweldig zijn om hier met zoveel mogelijk toeschouwers naar toe te gaan om onze mannen aan te moedigen. 

Datum: 30.04.17

Tegenstander: Marienheem 1

Lokatie: Sportpark 't Aspel

Adres: De Heemen 5 MARIENHEEM

Tijd: 14:00 uur

Tot zondag allemaal en succes SV Terwolde 1. 


23.04.17 SV Terwolde VE2 Kampioen. Vandaag zijn de heren van de veteranen kampioen geworden. Ze hadden 1 opdracht, winnen van SHE. Met nog 5 wedstrijden te gaan is het kampioenschap vandaag beslist. SV Terwolde won met 11-1 van SHE. 

Veteranen 2, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. 
19.04.17 SV Terwolde VE2 Kampioen????. Met nog 6 wedstrijden te gaan kunnen de veteranen a.s. zondag (23-04-2017) al kampioen worden. Wat een geweldige prestatie van onze veteranen. Robur et Velocitas staat op de 2e plaats met 14 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. De veteranen van Terwolde 2 kunnen het kampioenschap niet meer uit handen geven als ze aanstaande zondag winnen van SHE! 

Voor de liefhebbers nog even de statistieken van SV Terwolde VE2 op een rijtje: 20 gespeeld / 20 gewonnen / 60 punten / 139 doelpunten voor / 26 doelpunten tegen. Een rijtje waar menig speler uit de Eredivisie jaloers op is. 

Hoe leuk zou het zijn als we met grote getale de mannen van VE2 komen aanmoedigen. Kom gezellig met je team, familie of vrienden genieten van deze kampioenswedstrijd. Spandoeken zijn natuurlijk toegestaan! 

De wedstrijd tegen SHE (uit Hall) begint om 9:30 uur. De koffie staat klaar en de entree is gratis! 

Tot zondag allemaal en succes SV Terwolde VE2.

Waarschijnlijk zijn de SV Terwolde sjaals dan ook weer voorradig en te koop voor maar €10,-. Deze moet je hebben.........


12.04.17 SV Terwolde te sterk voor SDOL. Lees meer


06.04.17 SV Terwolde Sjaal. Ter ere van ons 100-jarige jubileum "nu verkrijgbaar" een echte SV Terwolde sjaal voor maar......... Lees meer

05.04.17 Six Day SV Terwolde. Zondag 18 juni 2017 vindt het jaarlijkse Six Day toernooi weer plaats op ons fraaie sportcomplex "De Woldermarck" te Terwolde. Geef je snel op.


02.04.17 SV Terwolde zonder punten naar huis. Met de streekderby tegen VenL nog in het achterhoofd gingen de mannen vol vertrouwen naar Sportpark Raalte. SV Terwolde, die op een mooie tweede plaatst staat, moest het afgelopen zondag opnemen tegen de nummer 3 op de ranglijst. Lees meer


29.03.17 De pamperboys en girls? We gaan weer van start!!! De meeste oudere kinderen en de ouders kennen de naam Pamperboys en girls vast en zeker nog. Pamper klinkt voor de ouders natuurlijk wel leuk maar de kinderen vonden dit wat minder cool. Er is dus een nieuwe naam bedacht. Ook benieuwd???  Lees meer Facebook Wist je al dat we een eigen Facebook pagina hebben!?? Blijf op de hoogte van alle activiteiten, nieuws, etc. Kijk snel en volg ons op: SV TERWOLDE

 

29.03.17 De pamperboys en girls? Archief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
onze sponsoren