SV Terwolde

6 september 2017

Welkom terug allemaal. Het nieuwe sportjaar is weer begonnen. Ik hoop dat jullie allemaal terug kunnen kijken op een mooie zomer(vakantie).

Wat is er gebeurd de afgelopen zomer?
Dit jaar heeft Go Ahead Eagles zijn 100ste wedstrijd bij SV Terwolde gespeeld. Er kan teruggekeken worden op een mooi trainingskamp en de drie wedstrijden die op onze velden zijn gespeeld hebben een mooi financieel resultaat voor de club opgeleverd. Helaas is de laatste wedstrijd afgelast omdat er serieuze dreigingen waren dat supportersgroepen van Go Ahead Eagles en Almere City elkaar in Terwolde wilden ontmoeten. Het lukte niet om een nieuwe tegenstander voor Go Ahead Eagles te vinden omdat in het betreffende weekend al diverse competities waren gestart. Ondanks deze teleurstelling kan de Go Ahead Eagles commissie terugkijken op een goed lopend ‘evenement’, iets om trots op te zijn. Go Ahead Eagles commissie, vrijwilligers en Intermontage: bedankt voor jullie grote inzet!

Terwijl velen van ons vakantie hielden, hebben de mannen van de beheercommissie een flink aantal uren gestoken in het onderhoud van de velden. Het begon allemaal met het verwijderen van de oude - en vervolgens plaatsen van nieuwe doelen en ballenvangers. In een relatief korte tijd (na het trainingskamp van Go Ahead Eagles en voor de start van het nieuwe seizoen) zorgen zij er altijd voor dat onze grasmat er zo goed bij ligt. (Bijna) dagelijks is hieraan gewerkt: grasmaaien, sproeien, onkruid weghalen, lijnen trekken, etc. Ook zijn er nog enkelen nieuwe reclameborden opgehangen. Dank hiervoor!

Eind augustus was de start en finish van de Ronde van Terwolde wederom op ons sportcomplex. Het weer was prachtig. Ik heb veel mensen zien (hard-)lopen. Naast de vele wandelaars waren er ook veel vrijwilligers actief om dit evenement in goede banen te leiden. Ik ga er vanuit dat Stichting Tamara weer een mooi bedrag heeft opgehaald om haar verschillende goede (welzijns)activiteiten te financieren.

Gratis EHBO cursussen of EHBO cursussen met grote korting
Voor iedereen die ge´nteresseerd is in het volgen van een EHBO cursus, hebben we twee mogelijkheden:

In samenwerking met Salland Zorgverzekeringen: Vergroot je kennis over EHBO gratis
“Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat veel Nederlanders zonder EHBO-kennis niet bereid zijn om bij zwaarder letsel eerste hulp te verlenen. Dat brengt risico’s met zich mee, want de juiste hulp kan in de eerste minuten na een ongeval van levensbelang zijn. Vooral bij bewusteloosheid, vergiftiging, botbreuken en bloedingen zeggen de meeste mensen zonder basiskennis niet te helpen.” Deze uitspraak is bij Salland Zorgverzekeringen blijven hangen en ze merkten dat dit onderwerp ook speelden bij de clubs die meedoen aan de Salland Clubactie. Mede daarom hebben wij een EHBO-tas van ze gekregen, waar nu een vervolg op komt.

Salland Zorgverzekeringen heeft samen met EHBO Vereniging Deventer een workshop ontwikkeld over EHBO. Hier mogen drie personen van onze club gratis aan meedoen. In 2,5 uur leer je:
- Wat te doen met de basisspullen uit de EHBO-tas
- Wanneer je zelf kunt helpen en wanneer je hulp moet inroepen
- Veel voorkomende EHBO-gevallen (per sport)
- Korte introductie reanimatie
Wil je wat meer leren over EHBO, zodat je kunt helpen als er iets gebeurt? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij Harry Kamphuis (mailadres: ). De workshops vinden plaats in september tot en met november.

EHBO Terwolde-Nijbroek: Cursus met examen
In september start een nieuwe cursus EHBO. Want wat is er mooier dan dat je in en om het huis of de vereniging kleine verwondingen zelf kunt oplossen, maar ook bij ernstiger zaken weten wat je kunt doen. Rustig blijven, het slachtoffer geruststellen en weten hoe je 112 van informatie moet voorzien is heel erg belangrijk. En het blijkt dat reanimeren, zeker met een AED, bijdraagt aan de overlevingskansen van na een ongeluk of hartaanval. Dit alles leer je allemaal in een cursus van 10 lessen (met een examen). Deze cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.45- 22.00 uur in de Olde Schole in Terwolde door Gerrie Panhuis. Gerrie is al jarenlang instructeur bij de EHBO vereniging. Indien je interesse hebt, kun je contact opnemen met Harry Kamphuis (mailadres: ).

Vrijwilligers kantine
Er is onduidelijkheid over de rollen en taken van verschillende vrijwilligers rondom de kantine.
Dineke Siersma is onze kantine-co÷rdinator. Dit betekent dat Dineke aanspreekpunt is met betrekking tot alle kantine-bezigheden, met uitzondering van de kantineplanning. Waar moet dan aan gedacht worden? Dineke schakelt met het dagelijks bestuur over het reilen en zeilen in de kantine; komt met voorstellen voor nieuw/ander assortiment en aankleding van de kantine (een vriendelijke uitstraling), kijkt met de inkopers welk assortiment verkocht wordt en tegen welke prijs, zorgt voor handleidingen van de verschillende apparaten, overlegt met andere kantine-vrijwilligers over het te volgen beleid, etc.

Jacco Oosterbroek en Dit Nieuwenhuis spelen een belangrijke rol met betrekking tot de inkoop en het bijhouden van de voorraden. Jacco zorgt ervoor dat producten ingekocht worden, in afstemming met de kantine-co÷rdinator. Dit zorgt ervoor dat de voorraden in de kantine aangevuld worden en voorkomt dat producten over datum gaan.

Janneke Jonker is op zaterdagen gastvrouw en zorgt voor de kantinebezetting. Andrea van den Berg plant de kantinebezetting op de donderdagen en regelt de kantinebezetting op de zondagen in samenspraak met Joop Siersma en Cindy Kamphuis.

Nieuwe sponsor voor de volleybal
Vanaf dit seizoen hebben de dames een nieuwe sponsor, te weten Tom Smeenk Bedden en Matrassen. Tom Smeenk gaat onze dames voor minimaal 3 jaar sponsoren.

Omroep-/geluidsinstallatie
Zoals velen is opgevallen functioneerde de omroep- en geluidsinstallatie niet optimaal. Er moest een onderdeel vervangen worden en een onderdeel is gerepareerd. De ‘Vrienden van’ hebben aangegeven 50% van de kosten voor hun rekening te nemen. Dank hiervoor!

zoeken
onze sponsoren