4 oktober 2016

Wat hebben we kunnen genieten van een mooie nazomer. Medio september hebben de heren van de voetbal na de donderdagavondtraining zelfs nog tot in de late uurtjes genoten van een barbecue…. En nu is de herfst begonnen. Het is tijd voor de najaarsklussen.

Wat staat er deze herfst te gebeuren?
Rondom het eerste veld vindt groot onderhoud plaats, op kosten van de gemeente. Dit betekent dat er nieuwe doelen en ballenvangers komen en dat het hekwerk en de dugouts worden vervangen.

Zaterdag 8 oktober wordt een begin gemaakt met het vervangen van de ‘gewone’ lampen in de kantine en kleedkamers door led-verlichting. Dit wordt gedeeltelijk gesubsidieerd vanuit de overheid, omdat het tot energiebesparing leidt. Intermontage zal tevens een stuk van het plafond in de kantine vervangen, wat positief uitpakt voor de akoestiek.

Later in de maand worden stukken van het dak opnieuw bedekt. Dit is nodig in verband met de plaatsing van 110 zonnepanelen, wat in het najaar gebeurt. Hiermee, en door het gebruik van led-verlichting, willen we onze energiekosten flink terugbrengen. Ook de aanschaf van de zonnepanelen zijn gedeeltelijk gesubsidieerd door de overheid.

Tenslotte moet het houtwerk van de kantine geschilderd worden. We pakken dit gefaseerd aan. Na een aantal offertes aangevraagd te hebben, gaat schildersbedrijf Rijkenberg de klus klaren. Bij een aantal plekken zal het houtwerk vervangen moeten worden. Dit gebeurt in samenwerking met Terry Groters.

Kantineplanning zondagen
De afgelopen maand lukte het niet om de kantineplanning voor de zondagen rond te krijgen. Een aantal vrijwilligers is op dit moment (tijdelijk) in verband met privé omstandigheden niet in staat om kantinedienst te draaien. Wij vinden het heel vervelend dat dit tot gaten in het rooster leidt en zoeken naar een oplossing. Dus mocht je een keer kantinedienst willen draaien, laat ons (Reinande, Dineke of Andrea) dat weten. Hoe meer mensen zich aanmelden, des te minder vaak hoeven we een beroep te doen op dezelfde mensen.

De Grote Clubactie
Vanaf zaterdag 1 oktober is de Grote Clubactie gestart. Alle sportende kinderen hebben een lotenboekje gekregen om daarmee langs de deuren te gaan. Een lot kost € 3,- . Daarvan is € 2,40 per lot (80%) voor de vereniging. Van de overige 20% wordt een loterij georganiseerd, waarbij lotenkopers vele prijzen kunnen winnen, waaronder € 100.000,-. Meer informatie kunt u lezen op de website.

Mocht u ook mee willen doen aan de Grote Clubactie, maar bent u niet bezocht door één van de jeugdleden? Zie dan op de site hoe u toch mee kunt doen.

Kledingcontainer Oeganda
Gedurende een week heeft er een kledingcontainer bij ons clubhuis gestaan. Hierin kon iedereen (sport-) kleding en materialen schenken aan Oeganda. Sjoerd van den Brul vertrekt eind oktober naar Oeganda in verband met een voetbalprogramma daar. Het doel van het voetbalprogramma is om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen. Sjoerd en de anderen zullen de, in de regio ingezamelde spullen, daar overhandigen. Wij wensen Sjoerd veel succes en plezier in Oeganda.

Algemene Ledenvergadering

Op maandag 31 oktober is onze Algemene Ledenvergadering. Vorige week is de uitnodiging naar alle leden verzonden.