SV Terwolde

13 juni 2017

Er is afgelopen zondag een stuk voetbalgeschiedenis geschreven: Terwolde 1 is gepromoveerd naar de 4de klasse! Terwolde won met 5-1 van Het Centrum uit Enschede. De wedstrijd vond plaats op neutraal terrein in Goor. Ons elftal werd aangemoedigd door veel trouwe supporters die speciaal naar Goor afgereisd waren. Na de winst reisde het elftal, de begeleiders en een aantal supporters terug naar Terwolde om de promotie flink te vieren. Er was gratis drank voor alle aanwezigen en Brasserie Kriebelz regelde friet en spareribs. Joost Boons hield een mooi persoonlijk praatje, waarin alle spelers n voor n bedankt werden voor hun inzet het afgelopen seizoen. Heren, nogmaals gefeliciteerd met deze prestatie!

Afscheid trainer Jeroen en leider Eric
Tijdens de laatste thuiswedstrijd werden Jeroen (trainer van het eerste) en Eric (leider van het eerste) in het zonnetje gezet. Joost bedankte beide heren voor hun inzet de afgelopen jaren, waarbij een paar traantjes werden weggepinkt. De heren hebben, samen met het elftal, veel bereikt. Voor beiden was het moment daar om afscheid te nemen van het eerste van SV Terwolde. Wij wensen Jeroen veel succes bij zijn nieuwe club in Haarle. En ook Eric wensen wij veel succes met zijn nieuwe uitdaging de Frietmeester.

Nieuwe doelen
Wat is het kaal op de velden… Is het al opgevallen dat de doelen en de ballenvangers weg zijn gehaald? Gelukkig worden de nieuwe doelen en ballenvangers in de week van 19 juni geplaatst.

Bloembakken en parasols
Wat staat ons terras er toch mooi bij. De bloembakken zijn weer gevuld met plantjes en voorzien van een logo van SV Terwolde. Ook worden de nieuwe parasols, geschonken door de Vrienden Van, goed gebruikt met dit mooie weer.

Schenkingen en donaties
Als vereniging hebben we een nieuwe computer, een vervangende diepvrieskist, nieuwe plastic bekers en maaibalken voor de grasmachines geschonken gekregen. Dank hiervoor!

Sixday
Aanstaande zondag vindt de jaarlijkse Sixdag plaats. Maar liefst 54 teams hebben zich hiervoor ingeschreven. De eerste wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Rond 16:30 uur is het toernooi afgelopen. Alle deelnemers; veel succes en plezier gewenst. Laat het een mooi sportief toernooi worden. En Sixday-commissie, bedankt voor het organiseren van dit jaarlijkse evenement. Geweldig dat er wederom zoveel aanmeldingen zijn!

Op de website staat een overzicht van de ingeplande wedstrijden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Go Ahead Eagles
Ook dit jaar komt GO Ahead Eagles weer trainen en voetballen in Terwolde. De trainingen starten op 5 juli. Op 8 juli wordt om 19:00 uur de wedstrijd tegen SV Terwolde gespeeld. Voor de overige data verwijs ik u naar de website. Hierop ziet u de meest actuele informatie over de wedstrijden staan.
Het businessclub toernooi zal dit jaar niet (in Terwolde) plaatsvinden.

Weekendkamp
Van vrijdagavond 19 mei tot en met zondagmiddag 21 mei gingen de kinderen uit groep 5 tot en met 8 op weekendkamp. Het was een geslaagd weekend, met gelukkig weinig incidenten. De kinderen hebben allerlei spellen gedaan en ook was het weer goed genoeg om de waterbanen te gebruiken. Dit jaar eindigde het weekendkamp bij zwembad De Brake in Nunspeet. De kinderen kwamen afgemat terug. Wat zullen zij lekker hebben geslapen……

Jeugdcommissie en overige vrijwilligers, bedankt voor dit geweldige weekend! Volgend jaar weer.

Dansvoorstelling
Zaterdag 24 juni vindt er een dansvoorstelling in Heerde plaats. Marit Vogel organiseert deze voorstelling ter ere van haar 5-jarige jubileum. Al haar dansleerlingen doen hieraan mee, zo ook de dansers van SV Terwolde. Er is zowel een voorstelling in de middag, als in de avond. Mocht u een kijkje willen nemen, dan kunt u een kaartje kopen bij Marit.

Mariska Mlder versus Anick Doeve
Mariska is voorzitter van de afdeling dans. Dit heeft zij bijna 5 jaar met veel plezier gedaan. Binnenkort (aan het einde van het seizoen) gaat zij het stokje overdragen aan Anick Doeve. Mariska, bedankt voor jouw inzet! Anick, succes en veel plezier gewenst in deze nieuwe rol!

Mariska blijft actief binnen de vereniging als aanjager van de Vierdaagse.

Gezonde kantine
De afgelopen maand hebben wij gesprekken gevoerd met verschillende vertegenwoordigers (Horesca, Grolsch en Vrumona). Hierin kwam de gezonde kantine herhaaldelijk ter sprake. Wij gaan ons hier de komende tijd in verdiepen. Wie weet wordt er in de toekomst smoothies, fruit en/of groente en popcorn in onze kantine verkocht……

Avondvierdaagse
De avondvierdaagse wordt van 28 juni tot en met 1 juli gehouden. Vanuit SV Terwolde doen we ook mee. Er zijn drie afstanden te wandelen, namelijk 5, 10 en 15 kilometer. SV Terwolde betaalt het inschrijfgeld voor haar leden. Voor 15 juni kunt u zich opgeven bij Mariska Mlder:


Wist je dat……..
- De dames van de voetbal volgend seizoen vierde klasse gaan spelen? (in plaats van vijfde klasse)
- Het jeugdbestuur aanstaande zaterdag met de kinderen van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs naar MoviePark Duitsland gaat?
- De dames van de afdeling volleybal gepromoveerd zijn?
- De vrijwilligersavond aanstaande vrijdag is?
- Harry namens SV Terwolde heeft deelgenomen aan het onderzoek ‘Voorst onder de loep’ waarin de gemeente bekijkt hoe zij verenigingen beter kan ondersteunen. 

zoeken
onze sponsoren