11 oktober 2017

Daar zaten we dan, Dineke en ik, met meerdere vrijwilligers van andere verenigingen bij SV Twello. Thema van de avond: ‘de vitale vereniging: Gezond, duurzaam en veilig’.
In de eerste presentatie kwam het rendement van de gezonde sportkantine aan bod. Hoe zorg je er voor dat ongezonde producten uit het sortiment ‘verdwijnen’ en leden het normaal vinden dat er bijvoorbeeld geen alcohol meer wordt geschonken. Ook binnen SV Terwolde willen we stappen gaan zetten naar een meer gezonde sportkantine. Wees erop gerust; bier en vette happen zullen bij ons gewoon in het assortiment blijven. Wel gaan we kijken of we ons assortiment kunnen uitbreiden (of minder gezonde producten vervangen) met ‘popcorn’, ‘snelle jelles’ en ‘drankjes met minder suiker’.
De twee presentatie ging over de ‘stimuleringslening duurzaamheid’. Vanuit de gemeente Voorst worden (sport-)verenigingen gemotiveerd om over te stappen naar het gebruik van duurzame energie. Waar moet je dan aan denken? Zonnepanelen en ledverlichting……. Laten we dat nou als één van de eersten al geregeld hebben binnen de gemeente Voorst.
De derde presentatie ging over een veilig sportklimaat. Hoe ga je om met grensoverschrijdend gedrag? En de vraag wie er al werkt met vertrouwenscontactpersonen. Laten we daar nou ook als vereniging al stappen in aan het zetten zijn. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 30 oktober staat ons beleid met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag op de agenda. (Een week voor die tijd zal het beleidsstuk op de website gepubliceerd worden. ) Indien de leden akkoord gaan met het voorgestelde beleid werken wij heel binnenkort met een vertrouwenscontactpersoon!
Al met al kijken Dineke en ik terug op een geslaagde bijeenkomst. En wat was het fijn om te realiseren hoe goed we als vereniging bezig zijn op deze belangrijke onderwerpen!

Algemene Ledenvergadering
Maandag 30 oktober is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). De uitnodigingen zijn ondertussen verstuurd naar alle leden. Tijdens deze ALV gaan wij de leden een aantal beleidsstukken (‘grensoverschrijdend gedrag’ en ‘vrijwilligersbeleid’) voorleggen. Daarnaast stellen we voor om de structuur van het dagelijks bestuur aan te passen en vragen we de leden of zij, in het kader van ons 100 jarige bestaan in 2019, de naam van de vereniging willen aanvullen met de titel ‘Koninklijke’. Wilt u het bestuur en de ALV iets meegeven met betrekking tot deze onderwerpen, kom dan zeker naar de ALV. De vergadering start om 20:00 uur. Graag tot dan!

De beleidsstukken worden een week voor de ALV op de website gepubliceerd.

Gratis tapcursus op woensdag 8 november
Begin van dit jaar kwam tijdens een kantine-evaluatie de opmerking dat niet alle vrijwilligers die achter de bar staan een ‘fatsoenlijk’ biertje kunnen tappen. Middels de tapcursus op woensdag 8 november willen we iedereen de gelegenheid geven om te leren hoe je een biertje moet tappen. De ‘cursus’ wordt gegeven door Rene den Blanken van Grolsch en zal om 19:30 uur beginnen. Bij interesse kunt u dit voor 1 november doorgeven aan onze kantinecoördinator Dineke Siersma (06-24192099). Ook kunt u dit bij mij doorgeven. Het belooft een gezellige avond te worden!

Certificaat Sociale Hygiëne
Onlangs heeft een aantal barvrijwilligers, onder begeleiding van Tom Nijkamp, het certificaat Sociale Hygiëne behaald. Heb je deze sessie gemist, maar wil je toch op een eenvoudige wijze dit certificaat behalen? Dat kan via https://www.nocnsf.nl/iva. Het zou mooi zijn als iedereen die regelmatig bardienst draait in het bezit is van dit certificaat. Dineke heeft een map waarin alle behaalde certificaten zijn gebundeld.

Wist u dat……..
- De Grote Clubactie weer is gestart vanaf 16 september?
- Jeugdleden bij u langs de deur komen om loten te verkopen?
- U ook online loten kunt kopen, mocht u de jeugdleden gemist hebben?
- U hiervoor terecht kunt bij de volgende link: https://clubactie.nl/actie/SportverenigingTerwolde1?
- U bij ons in de kantine kunt pinnen?
- Er een nieuwe dart-groep op dinsdagavonden actief is?