In 2019 bestaat sportvereniging Terwolde al weer 100 jaar!
Na de eerste wereldoorlog (1914 – 1918) was er in Terwolde behoefte om wederom een voetbalclub op te richten. In tegenstelling tot de voetbalclubs voor de oorlog, was het de bedoeling dat de voetbalclub nu wel deel zou nemen aan de reguliere competitie.
Deze nieuwe voetbalvereniging moest ook een passende naam krijgen. Nadat enkele namen door de voetbalbond waren afgewezen kwam iemand op het idee om de club “TEVEO” (Tegen Elke Vereniging Een Overwinning) te noemen. Deze naam werd door Ún de voetbalbond akkoord bevonden Ún deze naam kreeg tevens de Koninklijke goedkeuring.

Op 18 mei 1919 was de oprichting van de voetbalclub een feit.
Ons 100-jarige jubileum willen we groots vieren. De aftrap van het jubileumjaar zal direct op 1 januari zijn. Vanaf 01:30 uur zal het clubhuis open zijn om het nieuwe (jubileum-)jaar in te luiden. Tijdens de eerste voetbal- en volleybalwedstrijd van het jaar zal er extra aandacht worden besteed aan ons jubileum. En in het Hemelvaartsweekend willen we ons jubileum uitgebreid vieren met alle leden, sponsoren/adverteerders, vrijwilligers en andere betrokkenen van de vereniging.